הריון לא תקין

tirdo

New member
כן אני חוויתי

אצלי זה התגלה באולטרסאונד בשבוע 11, הוא התפוגג מעצמו (מעט דימומים קלים) ונאלצתי לבצע גרידה זה עצוב מאוד אבל מתגברים וממשיכים מאז כבר ניסיתי עוד שלוש פעמים (סימן שנשארתי בחיים) ומי יודע אולי הפעם האחרונה הצליחה - אני בהמתנה. בכל מקרה - זה לא נעים ולא קל אבל הסתבר לי שזה קורה המון ולא אומר כלום על ההמשך עברי את התקופה הקשה והמשיכי עם הראש למעלה. קחי בחשבון שאם הוא לא תקין עדיף כך מאשר חס וחלילה להתמודד עם התוצאה בהמשך. אל תפלי ברוחך , אני איתך, זה עובר ולפחות לי אמרו שזה לא אומר כלום על הסיכויים בהמשך אני מקווה שגם במקרה שלך זה כך

1רותם

New member
קרלו -בתקוה שהכן ההריון יתפוגג בעצמ

במקרים שלא(ואת לא סובלת כאבים)עושים בדיקת דם ומבררים (עפ"י הורמן בטא)-שההריון לא ממשיך להתפתח -ואז נותנים זריקה לאמורה לגרום לההתפוגגת ההריון . אם ההריון ממשיך להתפתח ואו את סובלים מכאבים יכול להגיע לפעולה כירוגית להוצאת ההריון - יש הרבה אופציות

מיכל ק-ש

New member
מצטערת לשמוע, מכירה זאת מנסיון

קורלו יקרה, עברתי הריון כימי לפני כמה חודשים. הבטא עלתה בעצלתיים והפרוגסטרון וה-E2היו נמוכים. כל אותו זמן גם היו דימומים, כאבי בטן וגב קשים ושאר סימנים שהעידו שההריון לא תקין. הרופא ניסה לשמור על ההריון עם תמיכה מלאכותית. גם אני נורא פחדתי שההריון מחוץ לרחם, אבל הרופא הרגיע אותי ואמר שאחוזי ההריון מחוץ לרחם מאוד נמוכים ואכן אחרי שבועיים ולמרות התמיכה, המחזור הגיע, הכאבים נעלמו והאולטרסאונד ובדיקות הדם איששו כי הכל תקין. אני מקווה שכך יהיה גם אצלך ושלא מדובר על הריון מחוץ לרחם. בכל מקרה, תהיי במעקב עד לירידת הבטא מתחת ל-10 ואז תעשי גם אולטרסאונד כדי לראות שאין שאריות ושהרירית חוזרת לעצמה. אם בעוד כמה ימים תקבלי את המחזור, אני מניחה שלא יהיו סיבוכים ושאריות ותוכלי עוד באותו חודש להמשיך ולנסות להרות. אני יודעת שעכשיו כשאת בתוך כל העניין, זה נראה כמו הדבר הכי נורא בעולם. עד שמשיגים סוף סוף את ההריון שכ"כ חלמנו עליו, הוא חומק מאיתנו. אבל כשהזמן יחלוף תביני שבדיעבד עדיף שהריון לא תקין (הנובע ברוב המיקרים מעובר לא תקין) נעלם. אה, ועוד משהו - מעתה את צריכה לשים לב שאין בעיה עם גובה הפרוגסטרון. מכיוון שעברת כבר IVF אני מניחה שאת מקבלת תמיכת פרוגסטרון וגם בודקת את ערכיו ושהבעיה היא לא בכיוון הזה אלא סתם בגלל מזל רע. אשמח לענות על שאלותיך כאן, במייל או בטלפון. מיכל.

קורלו

New member
תודה רבה ועדכונים מהשטח

תודה רבה רבה לכל הבנות על העידודים. היום עשיתי בטא מס 4 חיכיתי כבר לשמוע מהרופא שהערכים המשיכו לרדת ופתאום הם התעוררו לחיים הבטא קפץ מ289 ל438 לא שזה ממש הכפלה אבל זה עליה של כ75 אחוזים.הE2 שהיה כל הזמן במגמת ירידה החל פתאום לעלות וכן הפרוגסטרון שלו אני מקבלת תמיכה כמו כן החלו להופיע הפרשות ממש קטנות בצבע חום כמו בהתחלת מחזור והבנתי שיש נשים שקצת מדממות בתחילת הריון בקיצור.בנות איני מבינה מה מתחולל אצלי בגוף . קיבלתי הנחיה להמשיך ולקחת את האוטוגסטן ולחזור שוב על הבדיקות ביום א. אין לי כרגע שום כאב ואיני יודעת אפילו מה להרגיש ומה לחשוב וכנסתי לבלבול של החיים. האם יכול להיות נס וההריון פתאום יתחיל להתפתח?. אצלי בדרך כלל דברים לא באים בקלות ובמזל רק בעבודה קשה ומאמץ רב בנות האם יש לכן עוד מה לומר?????????.....

מיכל ק-ש

New member
קורלו,

אני ממש ממש מקווה שההמשך יהיה תקין. אולי התמיכה של האוטרוגסטן זה מה שהיה חסר. אבל לצערי אני חייבת לספר לך שזה מאוד דומה למה שקרה לי ולכן עדיף שתנמיכי ציפיות. וכך, אם הכל יסתיים - תהיי מוכנה לאופציה הזו ואם בכל זאת הכל ימשיך ויתפוס תאוצה - תופתעי לטובה. תחזיקי מעמד. אני יודעת כמה נדנדת הרגשות הזו נוראית. הלוואי שהכל יסתדר. תמשיכי לעדכן. בהצלחה. מיכל

נועם@בת

New member
אופטימיות זהירה קורלו, ניסים אכן

קורים לפעמים
מתפללת בשבילך שהבטא תעלה ותכפיל, שהלב יפעם, ושההריון יהיה בריא, תקין ומשעמם. זאת נדנדה של מעל המטה כל יום, אז הלואי ותשארי למעלה עד סוף ההריון.
נועם

רומי^^

New member
קורלו - מקווה מאוד בשבילך אבל...

אל תשמחי יותר מדיי כרגע. תשמרי את השמחה על אש נמוכה, בינתיים. לי הייתה הכפלה מ-270 ל-560 אחרי יומיים וחצי, שזו לא ממש הכפלה אלא, כמו שכתבת, 75% (בערך), והרופא שלי אמר לי שזה לא ממש מספיק , בעיקר בהתחלה...ובאמת, יום וחצי לאחר מכן הבטא החלה לרדת
בכל זאת - מחזיקה לך את מלוא אצבעותיי שהכל יהיה בסדר.!!!!

אני מקווה שעוד תופתעי לטובה...כמוני

אני לא יודעת למה את מתכוונת בערכי בטא נמוכים, אבל אצלי זה היה כך: בטא 1 (יום 12 מההחזרה): 24 בטא 2 (יומיים אח"כ): 37 (כאן אמרו לי שאולי מחוץ לרחם) בטא 3 (יומיים אח"כ): 96 ואח"כ עשיתי עוד 3 בטאות שהכפילו ובשבוע 6 היה דופק. בינתיים טפו טפו מתפתח תקין (חודש 8). אז אני מקווה שעוד תופתעי לטובה, 38 ימים למחזור זה לא מספיק בשביל לקבוע. בהצלחה! רחל

ממש כרגע קראתי את העדכון שלך!

זה ממש מזכיר את מה שהיה אצלי, הכפלות של 75% וכאלה (גם בבטאות הבאות). ועוד אצלך מדברים על ערכים תלת ספרתיים, תארי לעצמך שאני בבטא הרביעית הייתי רק ב170. לא רוצה להעלות יותר מידי את סף התקוות, אבל זה נשמע ממש טוב. יש עוד סיכוי! אני מקווה שתוכלי להגיע בקרוב לפורום הריון אחרי טיפולים. מה שבטוח, יודעים רק באולטרסאונד, ואני מקווה שבאמת הנס יקרה וההריון שלך ימשיך להתפתח. נשיקות רחל

yaelhul

New member
קורלו, כמה עצוב ולא הוגן ../images/Emo14.gif

עד שכבר פעם אחת הטבע מפתיע אותנו לטובה... בשביל מה צריך את הסיום הנורא הזה ??? מי שנמצאת כאן כבר יודעת מזמן שאין שום הגיון מאחורי הדברים, כי אחרת כולנו כבר היינו אימהות לילד אחד או שניים. אני מקווה בשבילך שלא יהיה צורך בהתערבות כירורגית (גרידה) ושההריון שלך יסתיים באופן טבעי או עם זריקת המטוטרקסט, כדי שבמהירות האפשרית הגוף שלך יהיה מוכן לקלוט הריון חדש. תחזיקי מעמד. יעל

רומי 007

New member
חמודונת

נקווה באמת שזה לא חוץ רחמי אבל גם אם כן - יש לזה פתרונות מצויינים ולא מסוכנים. מקווה בשבילך שזה יגמר מהר ולבד וללא התערבות. אבל בואי נביט בחצי הכוס המלאה: הוכחת שאת יכולה להפיק הריון בלי טיפול ואלו חדשות נפלאות. אני כל הזמן מדמיינת שזה גם יקרה לי... קבלי חיבוק ושמרי על אופטימיות ותני לדמעות לרדת כי זה חלק חשוב מהתהליך להחלמה.

למעלה