הריון שני, לידת בית שניה

mise

New member
אני רק רוצה לחדד -

שבי"ח לא משמש כאופציה ללידה באופן רגיל. כמובן שאם חלילה לידה מסתבכת באופן קטסטרופלי (והסטדרטיים שלנו ל'קטסטרופלי' רחוקים מאוד מהסטנדרטיים הקונבנציונליים, כולל מים מקוניאלים, המשמשים גם בלידת בית בד"כ, כהתוויה לפינוי בי"ח) יש להתפנות לבי"ח לקבלת עזרה.

טוב בשביל זה יש "בית חולים"

הרי מעצם שמו הוא מוגדר שמקום עבור חולים, אז למה שאשה בריאה בכלל תחפש שם משהו? הרי לידה זה הדבר הכי שמח בעולם, למה לתת לה שם של "חולה"? ואת יודעת, אני פשוט האמנתי להם. בסיור שעשינו בחדרי לידה - מראים את המקלחת, הוילונות הורודים, המדריכה של הסיור נשמעת כזו הוליסטית ורגועה, כולה חיוכים. מסבירה כמה הם באים לקראת יולדות שבאות בגישה טבעית. ואז... ברגע האמת כל ההבטחות פשוט התנדפו, ואותה מדריכה מתוקה והוליסטית עומדת ומתווכחת עם החברה שלי... חבל
ודרך אגב mise, הגבתי לך בהודעה שלי למטה, זה כבר לא קופץ יותר...

mise

New member
תראי..

"בית-חולים", עם כל מה שיש בו, הוא הפתרון הכירורגי שלנו לכל מיני דברים, שהאדם טיפל בהם עוד מימים ימימה. לצערי הרב, זה המקום היחידי, שיכולים, למשל, להוציא מטבע שנתקע בושט, או לקבע את העצם, כשהיא נשברת. או לעשות ניתוח קיסרי, כשצריך. ובית החולים בא עם כל הפקלע שלו. אבל ללכת לשם מלכתחילה, באמת מיותר לדעתי. הגבתי לך להודעה למטה, במסר.

עיגולית

New member
בית חולים לחולים בלבד

קודם כל mise דעי לך שאני מעריצה שלך, זה אמיץ בעיני להיות כל כך אסרטיבית בעניינים האלה, אני אסרטיבית פסיבית, יושבת בצל ומסכימה.. ואני מסכימה עם כל מילה שלך, ורוצה עוד להוסיף ולזעוק את זעקת כל הנשים כולן, איך זה שאנחנו מסכימות בכלל, וזה נראה כאילו המקום הטבעי, ללדת בבית חולים, מה אנחנו חולות???? וכל מרכזי הלידה הטבעיים עלק, שכל בית חולים מרגיש עכשיו חובה להקיים אחד כי זה הטרנד שהולך עכשיו, אבל כדי להכנס אליו צריך דיפלומה ואוניברסיטה והשד יודע. איך , איך זה שאין בתי יולדות שפויים, עם מילדות, אימהות השבט, שרואות את תהליך הלידה כחלק מדבר בריא ומדהים, מקום קשוב באמת, איך? נראה לי שאנחנו אשמות, אנחנו פשוט מסכימות (רובינו, בוא נאמר) ללדת שם, צריך להצביע ברגליים, וזה לא יקרה אם אין מקומות אחרים שפויים, בריאים ללדת בהם, כמו משגב לדך עליו השלום. ואם כבר היה אחד שפוי, פחות או יותר, אני מדברת על לניאדו, אז גם הוא קורס בשל "פיצוץ אוכלוסין". מה אפשר לעשות? איך מגיע שינוי? ואני לא צינית בכלל

mise

New member
כנראה שאמיץ זה עניין של השקפה ../images/Emo8.gif

בעיני אמיץ ללדת בבי"ח
איך זה שרוב הנשים מסכימות ללדת בבי"ח? תוצאה של שטיפות מוח, פרסום רב, כאילו בי"ח הוא המקום הבטוח ללדת בו וכל מקום אחר - סכנה. בסופו של דבר אם תפרקי את זה, תגיעי לכסף. אנשים פשוט צריכים לפקוח את העיניים ולא להאמין לכל מה שמספרים להם ולנסות להשתחרר מההתניות החברתיות המעוותות שצמחנו עליהן מגן ילדותנו.

למעלה