הריונית מבולבלת במקצת

groovy mama

New member
הריונית מבולבלת במקצת ../images/Emo4.gif

שלום, אני בת 28 זהו הריון ראשון שלי ואני בשבוע 18. אני מקווה שאני בפורום הנכון, אני מבולבלת, אני אשה שמאמינה שבכל אישה יש את הידע להריון טבעי ופעיל כפי שהוא מוגדר ואני גם רוצה לחוות אחד כזה ומכאן מתחילה הבעיה... אני מעוניינת ללדת בלידה טבעית פעילה במסגרת בית חולים (מסגרת ביתית מפחידה אותי מדי כי אני מרגישה שאני עדיין צריכה ביטחון חיצוני במידה ולא עלינו יקרה משהו לא צפוי). בימים האחרונים אני בבירורים לגבי השירותים שבתי החולים במרכז נותנים, תל השומר - מרכז ללידה טבעית ואסף הרופא. הספקתי כבר לערוך סיור במרכז ללידה טבעית בתל השומר וממש התלהבתי מהמקום ומהשיטה שלהם. מצד שני, ראיתי סרטון באתר הבית של בית חולים אסף הרופא שעורך סיור בחדרי היולדות שבבית החולים, שזה לא רחוק כלל וכלל ממה שמציע המרכז ללידה טבעית בתל השומר והנה הבלבול מגיע : מה ההבדל ? באסף הרופא יש את כל האמצעים לחוות לידה טבעית: ג'קוזי, כדור פזיו, כיסא הולנדי וכו' וגם בתל השומר כשביררתי עם תל השומר הם אמרו שההבדל הוא שאצלם המיילדת היא אישית והיא לא עוזבת אותי לרגע, אבל גם באסף הרופא לא יעזבו אותי, הרי אם אכנס לתהליך הלידה עצמו אף אחד הרי לא ישאיר אותי לבד (הם לא יקחו את הסיכון) ויש להם גם גיבוי של מיילדות זאת אומרת שגם שם המיילדות הם כמו פרטיות . שאלתי לגבי הרופא, בתל השומר כמובן שאין רופא בחדר ומסתבר שגם באסף הרופא, הוא רק נכנס לעשות ביקורת, הוא לא שותף פעיל בלידה ולא לוקח בא חלק. אז שוב אני שואלת, מה ההבדל . חשוב לציין שהדברים שחשובים לי בלידה היא שלא תהייה התערבות רפואית, בלי משככי כאבים למיניהם, אווירה נעימה וכמובן שהלידה תהייה במובן החוויתי ביותר, אני רוצה להיות פעילה מלאה בלידה. אני מקווה שתוכלו לעזור לי, כפי ששמתן לב אני מאד מבולבלת. יש גם את הפרט ה"שולי" הזה שבתל השומר דורשים תשלום של 4300 ש"ח על השירותים שלהם ובאסף הרופא לא, וההבדל כפי שהבנתי הוא שהמיילדת איתי כל הזמן. אם יש כאן נשים שחוו לידה בשני בתי החולים הללו ויכולות לעזור לי אני אודה לכן מקרב לב. ערב טוב לכולכן

rnati

New member
הבדל מאוד גדול

בכל מקום שתלדי, מהרגע שהתינוק מתחיל לצאת המיילדת לא תעזוב אותך. אבל עד שהשלה הזה יגיע יכולות לעבור הרבה שעות בהן המיילדת תבוא לבדוק מה שלומך אחת לשעה-שעתיים. את רוצה מישהיא שתהיה איתך לאורך כל השעות האלו? תעסה אותך, תציע לך תנוחות מועילות להתקדמות ותתמוך בך? אם כן, את צריכה לקחת מיילדת פרטית בתשלום או דולה, שעולה חצי מזה (כ-1800 ש"ח). רופא נמצא בלידה רק אם יש לו סיבה טובה להיות שם
משהו בלידה מסתבך. הצלחתי לעשות קצת סדר?

groovy mama

New member
קודם כל כן....

שנית, האם דולה היא ממלאת מקום של מיילדת לא מהבחינה המקצועית אלא מבחינת הביטחון, האם בתפקידה היא יכולה לדעת באיזה שלב של הלידה אני נמצאת, מה לעשות, האם יש לקרוא למיילדת, אם לקרוא לרופא אם חס וחלילה יש סיבוך והשאלה החשובה ביותר, האם לידה עם דולה במקרה כמו שהצעת באמת מספקת ותענה על צרכיי (הריון ראשון שלי ורק היום הבנתי גם שלידות בחדרים פרטיים מתבצעות רק על ידי מיילדת ולא על ידי רופא, מה שגרם לי להפתעה והביא אותי לבילבול הזה) האם דולה יכולה להפוך את חווית הלידה באמת לחוויה שאני רוצה לחוות - מקווה שהבנתם איזה סוג לידה אני רוצה... שוב תודה מקרב לב

עופריקה

New member
הי, יש כמה דברים

בבחירת בית היולדות ללידה. או כמו שאומרים, מה שחשוב ומתאים לאחת לא בטוח חשוב לשניה. אם אינני טועה החדר הטבעי באסף הרופא הוא חדר די חדש. העובדה הזו חשובה כדי ללמוד על השינויים שקורים בבית החולים. לפעמים מקום מראה תמונה פסטורלית ויפה (יש לנו חדר טבעי, ג'קוזי וכו') אבל בפועל זה לא הולך טוב עם האג'נדה ה"רפואית" של המקום. באסף הרופא לעומת המיילדת הצמודה בתל השומר, יש סיכוי שיתחלפו המילדות אפילו באותה המשמרת. בת"ה, זו מיילדת אחת, שתוחלף בתום משמרת של 8 שעות. כמה שהצוות יתחלף פחות, ככה יותר טוב. אחד הפלוסים הגדולים של דולה שזו מישהי שאת מכירה עוד מההריון. היא מוכרת עבורך, לא עוד פנים וקול זרים. דולה מנוסה יכולה לשער באיזה שלב של הלידה את נמצאת. אבל כמו שאמרו פה, אין חוקים.... רגע אחד את יכולה להיות בשלב הלטנטי ורגע אחר להרגיש צירי לחץ. ברור שאני משוחדת, אבל דולה אכן יכולה להפוך את חווית הלידה לחוויה טובה יותר, משרה בטחון, מחזקת ולמה לא - גם מפנקת. זה היה ממש על קצה המזלג. מה לגבי לניאדו? האם רחוק לך מאיזור מגורייך??

הי גרובי מאמא ../images/Emo13.gif (גרובי ניק...../images/Emo13.gif)

את האתר שלי את מכירה ?? זהו אתר העוסק בבחירת בית יולדות ונראה לי שאת יכולה להסתייע בו מאד. מצרפת לך לינקים. בכולופן, תשובה : ההבדל בין מרכז ללידה טבעית לבין חדר לידה רגיל הוא לא בפסיליטיז אלא בפרוטוקול המיילדותי. כלומר : ג'קוזי זה מאד חשוב (או יותר נכון גישה למים), אבל חשוב מכך - פרוטוקול המיועד ללידה טבעית הכולל למשל ניטור לסירוגין ולא ניטור רציף (אנא קראי על כל זה באתר שלי יש הרבה מה לקרוא), אי פתיחת וריד, תנועתיות של היולדת ועוד ועוד. זה מה שבאמת עושה את ההבדל. ועם זאת - לטעמי, לידה באסף הרופא עם דולה יכולה לענות על הצורך שלך לא פחות ואולי אף יותר מלידה במרכז הלידה בשיבא, ולו משום שבמרכז הלידה, יש שני דברים משמעותיים שצריך לקחת בחשבון, שאינם לטובת הלידה כלל -
המיילדת היא לא לבחירתך, וזו לא אסטטיקה... כל המחקרים שמדברים על ליווי בלידה כמוריד התערבויות (ניתוחים, אפידורל, לידות מכשירניות ועוד) מתייחסים למצב של מלווה רציף כלומר אותו מלווה מקצועי מתחילת הלידה ועד סופה, ואת זה יש לך במרכז הלידה וזה מצויין, אולם אין לך את האפשרות לוודא שהמלווה המקצועי הוא לטעמך ויש לך כימיה מלאה כמו שצריך, ואז יש פה מצב שעלול ברגע האמת להיות רחוק מאופטימלי עבורך.
למרכז לידה, כמו שיש לו פרוטוקול לניהול הלידה כך יש פרוטוקול ברור לקבלה ללידה, כלומר ישנם לא מעט מצבים בהם היולדת מגיעה ולא מתקבלת למרכז הלידה, ואז הקלפים יכולים להיטרף ובגדול. זה קרה לי עם יולדות בלניאדו, במאיר, איפה לא. לחץ דם קצת גבוה (היולדת בלידה ראשונה, נרגשת וחרדה. תוך חצי שעה הורדתי לה את לחץ הדם אבל זה כבר לא עזר כי - ) - מרכז לידה נייט ! מים מקוניאליים (עכשיו לכי תתוכחי האם יש פה מקניום דרגה 2 או לא - ) מרכז לידה - נייט ! מוניטור לא מתוקתק (אולי תעבירו אותה למכשיר מוניטור אחר, הרי ברור לגמרי שהמוניטור דפוק ולא הדופק של התינוקת !!! - ) מרכז לידה - נייט ! בקיצור, הבנת את הנקודה...

puxa

New member
אני ילדתי באסף הרופא

והמיילדת הראשונה שקיבלה את פני היתה מזעזעת ומאד לא הלכה לקראתי בענייני טבעיות...למשלי היא סיימה משמרת אחרי חצי שעה בערך, לא לפני שגרמה לי לבכות. לעומתה השנייה היתה מאד תומכת, אבל היא היתה עסוקה עם עוד שתי יולדות במקביל, ככה שעבר לפעמים הרבה זמן בלי שהיא באה לבקר. היא גם היתה חדשה שם עם מנטליות של בית חולים אחר (לא יודעת איזה) ועיסתה את הפרינאום בלידה ככה שלא נחתכתי או נקרעתי, אבל ציינה שאוי ואבוי לה כי היא סיימה את כל בקבוק השמן (שבית היולדות מספק). היא לא הציעה אפידורל, כיבדה החלטות שלי, ונתנה לי לשבת על הכדור. מצד שני, לעובר היתה ירידת דופק קלה ולא הרשו לי להתנתק מהמוניטור, וזה היה די נורא (בשלב אחד ניתקתי את עצמי, זו היתה תחושת חופש, עד שבאו ונזפו בי...אז זה משהו שיכול לקרות גם בחדרים טבעיים עם מיילדות צמודות כי זו מדיניות של בתי חולים (ונראה לי שכולם ככה). סה"כ היה פחות נורא ממה שחשבתי, וגם המחלקה היתה סבירה, עם ביות (לא מלא) ועזרה בטיפול בתינוק (שהיתה מאד חשובה כי לא היה לי מושג). האחיות שם אמרו שמעט מאד נשים בוחרות בביות (וגם הלידה בלי אפידורל הרימה כמה גבות במחלקה). וחשוב לזכור כשהולכים ללידת בית חולים לדעת מה רוצים, להיות אסרטיבים ולקחת בחשבון שהכול יכול להשתבש.

puxa

New member
נזכרתי בעוד משהו

הם נותנים לאבא ללכת עם התינוק לתינוקיה (בקפלן לא מרשים, לפחות ככה הם טענו), וגם מאפשרים לקום מהמיטה יחסית מהר. זה נראה לא כל כך חשוב לפני הלידה, לעומת הלידה עצמה, אבל זה גם חשוב. לא הייתי יולדת שם שוב כי בילד שני אני כבר ארצה ביות מלא, אבל אז זה לא היה לי נורא שבשעות הראשונות אחרי הלידה מישהו אחר שמר על הילד. בדיעבד...לא יודעת. אבל בילד הבא אני ארצה להיות איתו כל הזמן מהרגע הראשון!

puxa

New member
כל הכבוד../images/Emo9.gif

אמנם אני מקווה שיעבור קצת זמן עד הלידה הבאה שלי, אבל זה מאד משמח לשמוע. סה"כ הם היו מאד גמישים ועזרו בנושא הטיפול, וזה המעט שהיה חסר (ואוכל נורמלי).

puxa

New member
ועוד משהו קצת לא קשור...

בסיור בקפלן, האחות ציינה שאחרי הלידה לוקחים את הילד לשש שעות או משהו כזה, וכששאלתי אם לפחות האבא יוכל לשבת איתו (כדי שלא יהיה לגמרי בודד בעולם החדש) היא ענתה בהתנשאות שהאבא לא מבין בתינוקות בני יומם, ואי לכך הוא לא יוכל לשבת איתו. כנראה צריך להודות להם שהם מסכימים לתת את התינוק הביתה אחרי יומיים, כי גם בתינוקות בני יומיים האבא הזה לא הבין (וגם האמא לא ממש).

o raviv

New member
מנסיוני זה לא כך.

לוקחים את התינוק כשהוא מלווה באבא, וממש לא לשש שעות! אני הגעתי למחלקה אחרי 4 שעות (עברתי רביזיו)והתינוק כבר חיכה לי שם והגיע אלי מיד כשהגעתי. בסיור אמרו לנו שלוקחים אותו למשהו כמו שעתיים. וכאמור- אבא אתו צמוד. דווקא בקפלן יש מנהל חדר לידה שמאד תומך בלידות טבעיות, מיילדות שבקיאות בשיטות אלטרנטיביות למיניהן לזירוז ושיכוך כאבים ומניסיוני, אם כבר ללדת לידה טבעית בבי"ח (ולא בבית או במרכז לידה) זו אופציה מצוינת.

puxa

New member
תמיד אומרים שיש פערים בין הסיור...

ומה שקורה בפועל, יכול להיות שכאן זה לרעת הסיור ולטובת המציאות?

o raviv

New member
נראה לי שכן.

גם אני לא התרשמתי במיוחד ממה שנאמר בסיור, ובפועל הדברים היו הרבה יותר גמישים וזורמים.

groovy mama

New member
וואוו ... תודה רבה לכולכן...

זוהר, אני מכירה את האתר שלך, נכנסתי, השוותי ובדקתי ואעשה זאת שוב, הנקודות שהעלת חשובות שבהחלט לא ידעתי או חשבתי עליהן ונראה לי שלעת עתה האופציה של לידה באסף הרופא עם דולה שתלווה אותי בכל הלידה נראית לי האופטימלית. לשאלה אם לניאדו רחוק לי אז כן, אני מאזור ראשון לציון ונראה לי שבלידה ראשונה אני לא אסע שעתיים לא כולל פקקים, אני לא יודעת איך אגיב ובאיזה מצב אהיה אז אני מעדיפה מקום כמה שיותר קרוב למקום מגוריי. אני מודה לכן שעניתן לי כל כך מהר - אני כל היום מהורהרת וחושבת ואני מסוג האנשים שלא עוזבים משהו שמטריד אותם ובוחשים בנושא עד תומו, ודי הצלחתן להרגיע את העניינים זה נובע מהעובדה שהחשוב לי שהדברים יעשו בדרך שלי ושלי בלבד והרבה מהחששות שלי נובעים מכאן. בינתיים ערב טוב ואם יהיו לי עוד שאלות מקווה שתשמחו אם "אציק" לכן :)

groovy mama

New member
בהמשך לשאלותיי....

בהנחה שאני אלד באסף הרופא בתמיכתה של דולה, הבנתי שיש רשימת דולות שבית החולים נותן לי... רציתי לדעת, האם יש דולה שמישהי יכולה להמליץ לי עליה שנמצאת ברשימת בית החולים ומתי להתחיל להיות איתה בקשר, להזכירכן, אני בשבוע ה- 18 להריוני. יום מקסים, תודה

אני ממש ממליצה לך על תמי גינטר נותב

היא נהדרת. אני לא אובייקטיבית כי היא חברה שלה ואני עצמי הייתי הדולה שלה...
אבל אני חברה של חצי מהדולות ברשימה של אס"ה אז מרשה לעצמי להמליץ על חברות אחרת לא יישארו לי המלצות...

הילהל

New member
רק מוסיפה מנסיוני

ילדתי באסף הרופא לפני 7 חודשים. לידה עם דולה. היה נפלא. המיילדת הראטשונה היתה זוועת עולם, אבל הדולה הצליחה פשוט לגרום לעובדה הזו להיות יחסית לא רלבנטית. המיילדת השנייה, בשלב הפעיל - כבר היתה מלאך משמיים (לתחושתי - כשהמשמרת התחלפה פשוט ציוותו לחדר שלי מיילדת בגישה מתאימה לי). זה בי"ח עם כל הכרוך - הדופק של מיה היה מהיר מעט ולכן "נתקעתי" עם ניטור. והיא היתה במנח "עורף לפנים" והניטור הצליח רק בשכיבה. החלק הזה היה די נורא ובסוף גם נשברתי ולקחתי אפידורל למוניטור האחרון. פרט לזה - הצוות היה מכבד ונעים. רוב הזמן הניחו לנו לנפשנו - היינו עם הדולה, בחושך ובנועם. לא לחצו עלי לשום דבר פרט למוניטור. לא זירזו, לא פקעו, לא כלום. אני אחזור לשם. הדולה שלנו היא לירון שרון המקסימה. יש את הפרטים שלה במועדון היולדות של אסה"ר ואם תרצי אשלח לך גם במסר

למעלה