הריסת בניין נטוש הצמוד לבניין מגורים ובניית חדש

bananasplit27

New member
הריסת בניין נטוש הצמוד לבניין מגורים ובניית חדש

אנחנו גרים בבניין שצמוד לו ניצב בניין נטוש במשך כמה עשורים. עכשיו יש יזם שפועל להריסת הבחנה ולבניית חדש. עד עתה הביעו דיירי הבניין התנגדות לתהליך בגלל שהבניין צמוד פיזית אלינו.

עכשיו יצאה אחת הדיירות בנניין שלנו ביוזמה להסרת ההתנגדות בתמורה להבטחת היזם לערבות שבמקרה והבניין או אחת הדירות נפגעות במסגרת הבנייה, הוא יקח אחריות וידאג לתיקון. היא פונה לכל אחד מהדיירים ומבקשת להחתים אותם. מה צריך להופיע במסמך כזה, לפני שאני חותמת? תודה.

התנגדות לתוכנית לפי חוק התכנון והבנייה

שלום רב,
ראשית אציין כי לדעתי שיפוץ של בניין נטוש שסמוך לבניין שלך הינו דבר מבורך והוא מונע מפגעים וגם מעלה את מחיר הנכס שלך שצמוד לו.
לגופו של עניין השאלה לא מובנת שכן היזם לא צריך את הסכמתכם והוא רשאי להגיש תוכנית להריסת ובניית הבניין הנטוש ולכל אחד מיכם יש זכות להתנגד לתוכנית לפי חוק ומי שקובע לבסוף הינה הוועדה המקומית/ המחוזית
ולכן אבקש הבהרה האם הבניין הנטוש הוא חלק מהבית המשותף שלכם או בניין אחר לגמרי?

bananasplit27

New member
בניין אחר לגמרי

שלו קיר צמוד לבניין שלנו.

כאמור, כולנו הגשנו התנגדויות לתכניות שהוצגו לנו על ידי העירייה (הפתקים שמדביקים על הדלתות בנוגע לבקשת היזם שהוגשה) ועכשיו יש יוזמה לביטול ההתנגדות בתמורה להסכמה של היזם לקחת אחריות על כל נזק שייגרם בעקבות הבנייה.

התנגדות לתוכנית לפי חוק התכנון והבניה

שלום רב,
גם אם לא תעשו הסכם עם הקבלן הוא מחוייב על פי דין לנהוג בזהירות ולא לפגוע בבניין שלכם ולפצות אתכם כל נזק שיגרום.

לעניין הסכם עם הקבלן כמובן שפורום זה אינו מקום להתייחס לניסוח הסכם ואני כמובן ממליץ לפנות לעורך דין מומחה בתחום.

bananasplit27

New member
נוסח כבר הסכם על ידי עורך דין

שנלקח על ידי דיירת מהבניין ובשיתוף עו"ד של היזם.

התנאי למימושו של ההסכם הזה הוא הסרת ההתנגדות של רוב הדיירים בבניין לבנית הבניין החדש.

השאלה שלי היא האם אני צריכה לשים לב למשהו שיהיה בהסכם הזה כדי לודא שאזכה למלוא זכויותי.

תודה.

התנגדות לתוכנית חוק התכנון והבניה

שלום רב. אין לי אפשרות להתייחס להסכם בלי לראות אותו. וכאמור הפורום הוא לא המקום לבדיקה של הסכמים.
כפי שהסברת יש לכם עורך דין ויש להניח כי הוא שומר לכם על האינטרסים .

למעלה