הרכבת דלת MDF על מדיח

tzvikall

New member
הרכבת דלת MDF על מדיח

אני מעוניין להרכיב דלת קיימת מMDF צבועה על מדיח אינטגרלי מלא. לפני שאני מתחיל להבריג, מתוך זהירות בגלל החומר של ה-MDF שהוא אבק עץ מודבק בשרף וחשש להתפוררות, מה סדר הפעולה הנכון, האם זה: - פשוט להבריג את הברגים המסופקים עם המדיח ולקוות לטוב. - לקדוח חור מוביל ואז להבריג (אם כן איך עושים את זה) - לקדוח חור מוביל לדיבל מיוחד ואז להבריג (אם כן איך עושים את זה ואיפה מוצאים את הדיבל הזה) בתודה מראש

tzvikall

New member
הדלתות זה מצב נתון

אין לי מה לשקול, זה כבר נתון, כל הדלתות במטבח שלי הם MDF צבוע בצבע אפוקסי. אשמח לתגובות על איך אני מבצע את ההרכבה כראוי.

yulevi

New member
ביצוע

יש לקדוח חור מוביל לבורג כך שקוטר המקדח יהיה קטן מקוטר הבורג,אחרת

tzvikall

New member
תודה על התשובה, ברשותך הבהרות נוספות

אז אני מבין שאין צורך בדיבל מיוחד, האם הבנתי נכון? האם משתמשים בברגים שסופקו למדיח או שצריך ברגים מיוחדים ל-MDF? תודה

yulevi

New member
ברגים

ברגי עץ מתאימים לMDF תבריג במהירות איטית ובזהירות אם אין לך נסיון.

milch

New member
אביחי...

רוב הדלתות עשויות MDF עם ציפויים שונים בשני הצדדים, כך שאין כל בעיה מיוחדת עם רטיבות.

milch

New member
כל החזיתות

מאותו חומר, האמן לי, הכל חייב להיות זהה.

milch

New member
הרכבה

אני מקווה שיש ברשותך את השבלונה המקורית שמגיעה עם המדיח. שם יש את כל המידות וההנחיות להרכבה נכונה. ברוב המדיחים האינטגראליים ההרכבה היא כדלהלן: בד"כ יש מעין שני קליפים בחלק התחתון של הדלת שיש להרכיבם בהתאם לשרטוט/שבלונה. במידה ולא, העסק קצת יותר מסובך, יש לקחת מידות מדויקות מן המדיח. לפעמים יש במדיחים סקוטשים שעוזרים למקם את הדלת לפני הקיבוע הסופי. שוב, אם לא, יש לעבוד קצת יותר בזהירות והקפדה. הקיבוע נעשה ע"י חילץ שנים מן הברגים מצידה הפנימי של הדלת והחלפתם בשני ברגים ארוכים יותר שמסופקיפ עם המדיח. אין צורך בקידוח מוקדם, הברגים המסופקים ימצאו את דרכם בעזרת מברגה, עדיף אימפקט. אני מקווה שיש לך מזל והברגים הם פיליפס/פוזי ולא כוכב. לא לכל אחד יש ביט כוכב בבית. זה ידרוש עוד מאמץ קטן להסיג. אם תעלה תמונה של המדיח אוכל להוסיף עוד הערות.

tzvikall

New member
מצורף קובץ התקנה

למרות שזה MDF אתה טוען שאין צורך בקידוח מוקדם והוא רק יחליש את החיבור. יש לי את שני הקליפים ואין לי סקוטשים. המדיח הוא סימנס ומצורפת השבלונה עם ההסברים ב-PDF.

milch

New member
יופי, מצויין - לעבודה

הדף השני מיועד להתקנה כאשר החזית מופרדת למראה של דלת + מגירה. בהנחה שיש לך רק כיסוי אחד, על כל המדיח, התיחס לתמונות רק בדף הראשון. בניגוד למה שכתבתי קודם, פעל כמיקצוען בהתאם להוראות היצרן, אני מתכוון לקדיחת חורים מקדימים לברגים. תמונה 1: מקווה שחזית עפ"י המידות הרשומות ומתאימה ליתר החזיתות. תמונה 2: כופף והרכב את הפחיות המיועדות לקיבוע המדיח. הזהר בכיפוף והתקנה, זה חד פעמי !!! לא ניתן לתיקון. הסתכל היטב בשרטוט לפני הביצוע. תמונה 3: הכנסת המדיח למקומו. העבר את צנרת החשמל והמים כמתואר. תמונה 4: פילוס המדיח. לאחר מיקומו מבחינת עומק התחל בהרמתו באמצעות שתי הרגליים הקדמיות + הרגל האחורית שמופעלת ע"י מברג מקדימה. הרם עד שהמדיח נושק לשיש. הצמד את החזית לדלת באופן עראי כדי לוודא שהיא במישור אחד עם חזיתות ימין ושמאל בארון. הזז ופלס בהתאם לצורך. תמונה 5: הכנה להרכבת החזית. נכון, אין סקוצ'ים. יש להשתמש בסרט דו-צדדי (העבה)ת ולבצע את הקדחים המקדימים. על מנת שהחזית תהיה מקבילה לדלת, יש לשים סרט דו-צדדי גם מתחת לקליפים התחתונים. תמונה 6: אני מבין שלדלת אין ידית משל עצמה, לכן זה הזמן להרכיב לחזית את הידית. גם סימנס מגיע עם ברגי TORX (כוכב), לכן דאג שיהיה לך ביט מתאים. כעת הגיע מבחן האומץ האולטימטיבי, הרכבה סופית של החזית. DO IT !!! כאשר דלת המדיח נעולה. עכשיו תור הדו-צדדי לעשות את תפקידו. פתח את הדלת בזהירות והברג ברגים מס' 7 במקום הברגים הקצרים שחילצת מאותם מקומות. תמונה 7: איזון הדלת. משקל הדלת כולל חזית צריך להיות 3-10 ק"ג. אל דאגה, אתה בתחום. באמצעות ברגים מס' 8 בשתי הפינות התחתונות של המדיח בצע כיוונון סימטרי עם שני הברגים, כל פעם קצת בכל צד ותוך בדיקת איזון הדלת ע"י פתיחתה. על הדלת לעמוד בכל זוית בין סגירה ופתיחה מוחלטים כמתואר בתמונה. תמונה 8: קיבוע/נעילת המדיח. פתח את הדלת והברג ברגים מס' 9 לתוך הדפנות בשני הצדדים דרך הפחיות מתמונה מס' 1. תמונה 9: הצוקל. יכול להיות מיחידה אחת של כל הארון (האפשרות המועדפת על-ידי), או חתיכה ברוחב המדיח. בכל מיקרה, בדוק אפשרות פתיחה מלאה של הדלת ללא הפרעה מצד הצוקל. במידה וכן, חתוך מגובהו לפי הצורך כמתואר בתמונה (מנסיוני, כ-2 ס"מ). למה אין את כל זה בעברית מצורף למכונה? למה?
הייתי מרכיב את זה בחצי מהזמן שלקח לי להדפיס.
מקווה שיעזור לך, ספר איך יצא או המשך לשאול. בהצלחה !!!

yulevi

New member
מה שכתבת זה פסק מהרבנות../images/Emo140.gifתשובה של מקצוען

tzvikall

New member
תודה רבה!

מצויין!, אני אלך לפי ההוראות שלך. לגבי הצוקל אני גם מעדיף חתיכה אחת ארוכה אבל עומק הצוקל אצלי הוא רק 2 ס"מ פנימה מהארון (4 ס"מ כולל עובי דלתות המטבח), לפי דעתי לא משנה כמה נמוך אציב את המדיח הדלת תפגע בצוקל, האם אני צודק? אגב בשביל להעמיק את הצוקל אני אצטרך להזיז המון רגלי פלסטיק פנימה שעליהם הצוקל מתחבר (עבודת נמלים).

milch

New member
צוקל

אני מניח שבנית את הארונות בעצמך. עומק הצוקל צריך להיות כ-5.5 ס"מ מפני הארון ללא הדלתות, והשיש צריך לבלות באותה מידה מעבר לפני הארון כדי שהידיות לא יבלטו מעבר לקו השיש. העומק של הצוקל הוא כדי שיהיה מקום לשפיץ של הנעל כמו שאומרים. לפי-כך לא ישאר לך הרבה צוקל תחת המדיח, אם בכלל. את המדיח אתה צריך לכוון כמה שיותר גבוה, עד שהוא נוגע בשיש.

tzvikall

New member
לא בניתי את הארונות,פשוט הנגר שבנה לי אותו...

היה חובבן כנראה, וגיליתי את זה רק כעת שלוש שנים אחרי שאני רוצה להוסיף מדיח. מידת הנעלים שלי ושל אישתי לא גדולה ולכן לא שמתי לב לעובדה הזאת
, את השיש כן עשו לי בולט אחרי הידיות. זה תקן ידוע ה-5.5 ס"מ עומק? האם זה יהיה חכם כעת להעביר את כל הרגליות אחורה או שאני עלול להוציא הכל מאיזון או חס וחלילה השיש יזוז לי? אגב נראה לי שיותר הגיוני לשים את המדיח כמה שיותר נמוך, כך החלק של דלת המטבח שבולט למטה מעבר לדלת המדיח יהיה כמה שיותר קצר ובציר הפתיחה הוא לא ירד נמוך מדי ואז שתי ס"מ כירסום מהצוקל יספיקו לי אני מקווה, מה דעתך? (אגב הצוקל שלי הוא 10 ס"מ גובה , דלת 75 ס"מ גובה, שיש 5 ס"מ עובי = 90 ס"מ כולל)

למעלה