הרסגור משווה בין החרדים לדינוזאורים

הרסגור משווה בין החרדים לדינוזאורים

עוד כתבה מעניינת שליקטתי מאתר שופר. פרופ' מיכאל הרסגור משווה בין החרדים לדינוזאורים ומציע להפוך את מאה שערים לפארק היורה. "המלך ג'ורג' השלישי מלך בין השנים 1760 ל- 1820. הרבה יותר מדי זמן, לכל הדעות. בנוסף, רוב הזמן הוא היה גם לא שפוי, כמו שקורה מדי פעם למנהיגים שונים, בסוף המאה ה - 18, ניסו הליברלים בפרלמנט הבריטי לשים קץ להתחזקותו של המלך, שכוחו גדל והתעצם, הכוונה לא היתה לשלול אח תוצאות הבחירות, אלא לשים קץ לתהליך שהתחולל מחוץ לכתלי בית הנבחרים. ''ידידי המלך'', שהיו לובי רב עוצמה והפחידו במיוחד את הליברלים, היו משתמשים בסחטנות, הפחדה ושוחד כדי להגדיל את עוצמתם של תומכי ג'ורג' השלישי. "הגדלת כוחם של מנהיני החרדים בישראל איננה רק תוצאת הבחירות האחרונות. כדוגמת ''ידידי המלך'' הבריטיים מלפני למעלה ממאתיים שנה, הם מנפחים את עוצמתם על ידי הפחדה, סחטנות, שוחד ואלימות פיזית. הרבה מקרים מראים שהם אינם מקבלים את המוסר הציבורי השורר בארצות נאורות בסוף המאה העשרים. מבחינה זאת, הם חיים לא רק לפני המאה העשרים, אלא לפני המאה העשרים לפני הספירה. צדק הסופר יורם ברונובסקי, אשר תאר את ח''כ ביבי מן המפד''ל כ''לבוש במדי דינוזאור''. הדינוזאורים השחורים משתלטים עלינו, והופכים את מדינתנו לפארק היורה. "קיימת סיבה עמוקה, המכתיבה את הצורך החיוני לבלום את הסתערותם -הם מנהיגים פאשיסטים (יחד עם ראשי אחיהם סרוגי הכיפות). שני מגזרים אלה, חרדים וסרוגים, הם סינתזה של הפיגור ההשכלתי, פנאטיות משתוללת ופרימיטיביות מחשבתית. שני המגזרים הללו רוצים דבר אחד משותף: הקמתה של מדינת הלכה. כפי שאמר אברום בורג, יהודי דתי כשר למהדריו: ''מדינת הלכה, הלכה המדינה''. בסוף המאה העשרים, מדינת הלכה תוכל להיות רק מדינה דיקטטורית טוטליטרית, מיזוג של אירן, אפגניסטן וסודאן. לא לזאת ציפו הרצל ובני העליות הראשונות. מעשהו של ד''ר ארור גולשטיין, הפולחן מסביב לקברו, תגובתו של ח''כ חנן פורת על הטבח (''פורים שמח''!), וילד טיפוחם יגאל עמיר, מוכיחים את המנטאליות הפאשיסטית שלהם. ראשי החרדים מתייצבים נגד הדמוקראטיה. בגטו המזרח ארופאי, אותו הם העבירו לארץ, לא היתה דמוקרטיה. למעשה, היתה דיקטטורה של פריצים ורבנים בחסות השלטון הזר האנטישמי. מספיק לקרוא שירי יהודה-לב גורדון (1830-1892) כדי להשתכנע. דרך אגב, למה משרד החינוך לא מכניס סופר זה ל''ארון הספרים היהודי'' עליו מדבר שר החינוך בהתרגשות? "גם מבחיבה אחרת, לא פחות עמוקה, החרדים אינם יכולים להיות דמוקרטים מפני שהם מלוכנים; נאמנותם היא למלך העולם, שלא נבחר מעולם. החילונים רואים בהם, על כן, נאמנים לשליט זר מול נאמנותם של אלו למדינתם הדמוקרטית. אתה יכול להיות מלוכני ודמוקרט גם יחד באנגליה, הולנד או שוודיה. שם המלוכה היא יותר סמלית מסמכותית, ובכל שלוש הארצות הללו מתפקדות אסיפות נבחרים. מוסדותיהם העקריים של החרדים הם סמכותיים ודיקטטוריים; מועצת גדולי התורה, מועצת חכמי התורה, מועצת גאוני התורה. כל אלה לא נבחרו על ידי שום ציבור. הם גופים שרירותיים, אפילו אם בינם לבין עצמם אוכלים חברי המועצות הללו אלה את אלה. מדינת ישראל קמה בניגוד להלכה, מה שמראה כמה ההלכה מיושנת ובלתי מציאותית ואין בה מקום להלכה ''טרום מבולית''. "החרדים הם סכנה כלכלית לישראל. סרובם להתפרנס מעבודה יצרנית, כמו גם פגיעתם במקורות הכנסה ממלכתיים (איסור טיסות אל על בשבתות ובחגים) מעלה את קו העוני ומכריחה את הציבור החילוני לפרנס פרזיטים אלה (לפי ביטוי שר האוצר נאמן, שהוא אדם דתי). ''פירנוס'' הטפילים עולה ביוקר יותר ויותר מדי שנה. החרדים הם סכנה למערכת המשפט הישראליתי הם מנעו מלכתחילה קבלתה של חוקה, ועתה הם מגבירים את התקפותיהם על בית הדין העליון, ומשמיעים קריאות להחרים את בתי הדין הכלליים. הם מפלגים את האומה, יוצרים שני עמים יהודיים, ומסיתים עם יהודי אחד בשבי. עמדתם כלפי אחינו הרפורמים אנטישמית, ואנטישמיות היא עבירה פלילית, כידוע. החרדים הם סכנה מוסרית לישראל. עמדתם כלפי האישה היא חרפה ובושה, בהשוואה, עמדת אירן נאורה יותר. החרדים הם סכנה תרבותית לישראל. איזו יצירה גדולה, אנושית, חברתית, פילוסופית או אמנותית יצאה מן הישיבות בחמישים שנות קיומה של המדינה? אף לא אחת. עם זאת, הם מתנקשים בסגנון החיים החילוני. הם אפילו השיגו איסור פרסום של פוסטר מסחרי של חברה למשקאות קלים, כי בציור ראו רמז לתורת האבולוציה. הרי אי אפשר להסביר את התפתחות החיים על כדור הארץ ללא האבולוציה. "החרדים מחדירים לחברה הכללית משפטים קדומים ואמונות טפלות, המורידים אותה לרמת העמים המפגרים ביותר של העולם השלישי. כאן מזדקר אספקט נוסף של הסכנה הבטחונית האורבת לנו מתוכם; ירידת הרמה הכללית תחסל את היתרון שיש לנו על שכנינו. החרדים משתדלים, על כן, לתרום את חלקם להשמדת ישראל. הם תמיד ימצאו מקלט בברוקלין. חילונים רבים מוכנים לויתורים מפליגים כדי להפרד מן החרדים, כמו מסירתו הרשמית של חלק גדול מירושלים לשלטון חרדי, למרות שבפועל הדבר כבר נעשה. החילונים יסכימו לקיומה של רשות חרדית בירושלים ובני ברק, כדוגמת הרשות הפלסטינית בעזה וביריחו. הרשות החרדית תהיה אוטונומית מבחינה כלכלית; הם יצטרכו להתפרנס, אבל יוכלו לעבוד בישראל, כדוגמת הפלסטינים. במקרה של אלימות -זריקת אבנים על מכוניות בשבת, למשל, יוטל הסגר על שטחי הרשות החרדית. החרדים יצטרכו לדאוג בעצמם לבטחונם, וישראל תהיה מוכנה למכור להם טנקים ורובים. שתי דמויות תנ''כיות תהיינה סמלים להפרדה שלווה זאת, לאחר חמישים שנה של חתירה חרדית תחת החברה החילונית; ''...ויאמר אברהם אל לוט אל בא תהי מריבה ביני ובינך...הלא כל הארץ לפניך. היפרד נא מעלי - אם השמאל ואימינה, ואם הימין אשמאלה'' (בראשית י''ג 7-10). פירושים מיותרים.

גוססי2

New member
דוקא השוואה קולעת למדי

הדינוזאורים לא הצליחו להסתגל לקטסטרופה שהתרחשה לפני 65 מיליון שנים. החרדים יתמודדו עם קטסטרופה גדולה - קיצוץ מאסיבי בתקציבים שכלכלו אותם במשך עשרות שנים - כבר בעתיד הקרוב. נראה אותם מסתגלים...

והיא שעמדה

לאבותינו ולנו. שלא אחד בלבד עמד עלינו לכלותינו והקב"ה מצילנו מידם. העם היהודי עמד בנסיונות גדולים מספיק והנסיון הנוכחי רק יחזור לכל משנאי הדת כבומרנג.

דע לך שחלק עצום מהמשק נמצא

בסכנה כלכלית חמורה, ולא רק החרדים. המדיניות המוניטרית של הכופרים, המיטה אסון כלכלי על כלל המשק: רבית בנק ישראל עומדת על 7.5%, לעומת 1%-2% כמקובל בעולם המערבי. מצב זה בלתי נסבל למגזר העסקי. תשואת המק"מ נמצאת על 7% ריאלי פרושה "כספי העברה" מוניטריים לאילי הון תגמול על אי השקעתם. רבית השחרים במצב זהה, ומהווה נטל פיסקלי איום, בהרבה יותר מכספי העברה המשולמים לצרכן ומוערכים כמחוללי צמיחה בשיעור של 50%. משק במצב של אבטלה גואה אינו צריך עוד ידיים עובדות, ומוטב לשלם תמיכות, מאשר ירידת שכר טוטלית בעלת אפקט דומינו על כח הצריכה של השכירים. להערכתי ישראל בשלבי התרסקות, וללא שנויים מבניים, הדרך לארגנטינה חד סיטרית. זו רק דוגמא אחת למדיניות כלכלית הנוגדת את התורה. מדיניות שמתקיימת רק בישראל, ולא אצל הגויים.

פלסטיק

New member
הוא ניסח הרבה יותר טוב ממני

הרבה דברים שאני חשבתי כמוהו לא להכל אני מסכים אבל יש עיקרים מעניינים בכתבה הזו

saar7650

New member
גיבוב של שטויות מגובה במילים "יפות"

"הגדלת כוחם של מנהיני החרדים בישראל איננה רק תוצאת הבחירות האחרונות. כדוגמת ''ידידי המלך'' הבריטיים מלפני למעלה ממאתיים שנה, הם מנפחים את עוצמתם על ידי הפחדה, סחטנות, שוחד ואלימות פיזית." *יש למישהו כאן (מאלו שהסכימו לדברי המאמר) דוגמאות לכך?* "צדק הסופר יורם ברונובסקי, אשר תאר את ח''כ ביבי מן המפד''ל כ''לבוש במדי דינוזאור''. הדינוזאורים השחורים משתלטים עלינו, והופכים את מדינתנו לפארק היורה". מעניין מה היו אומרים החילונים אם היו הגויים משווים את היהודים לטפילים, לדינוזאורים וכיו"ב! מזעזע לחשוב כמה יהודי שונא את יהדותו ואת אחיו! "עמדתם כלפי האישה היא חרפה ובושה, בהשוואה, עמדת אירן נאורה יותר". עמדת החרדים והדתיים כלפי האישה היא מהטובות בעולם! לא כמו עמדת החילונים הרואה באישה בעיקר אובייקט מיני!!! עיין ערך- דוגמנות, פרסומות ובכלל... "איזו יצירה גדולה, אנושית, חברתית, פילוסופית או אמנותית יצאה מן הישיבות בחמישים שנות קיומה של המדינה? אף לא אחת." "החרדים מחדירים לחברה הכללית משפטים קדומים ואמונות טפלות, המורידים אותה לרמת העמים המפגרים ביותר של העולם השלישי". ראו כאן כמה אנשי אומות העולם חושבים בצורה "קצת" אחרת... "החרדים משתדלים, על כן, לתרום את חלקם להשמדת ישראל". משפט הממצה את ה"אהבה" של כותב המאמר ליהדות ולחרדים ומראה כמה אותו כותב "אובייקטיבי" מאוד בדבריו... ולסיום: אחזור על השאלה- מעניין מה היו אומרים החילונים אם היו הגויים משווים את היהודים לטפילים, לדינוזאורים וכיו"ב!

פלסטיק

New member
למה לי ללכת לגויים?

מה היית אתה אומר אם חרדים היו מכנים את החילוניםבועלי נידות ואוכלי שפנים או קוראים לראש הממשלה שלהם ראש פחי הזבל או למשווים ראש מפלגה לעמלק והמן (ארור יוסי שריד) אתה אמרת שדרך הביטוי הזו מקובלת עליך (בפורום דתיים וחילוניים) אז מה אתה מיילל עכשיו? או שרק לראשי החרדים מותר להתבטא כך ולפרופסור אסור? אני אמרתי שלא להכל אני מסכים, אני אינני מסכים לדרך התבטאות כזו. אתה שהסברת לי שדרך התבטאות כזו מקובלת עליך אין לך מה להלין, לי יש. מתי חרדים השתמשו בסחטנות? שמעת על איזשהו יו"ר ועדת כספים מטעם יהדות התורה (ליצמן) שהודיע שזו דרכו וכך הוא מוציא אותה אל הפועל? שמעת על הקטע שבו איימו בחרם על רב ראשי בישראל בגלל היתר מכירה של יבול שמיטה? בחייך אפשר לחשוב שאני תייר מגוואטמלה שאני לא יודע על סחתנות. מה אתה יודע על עמדת החילונים כלפי אישה חילונית? סתם אתה משמיץ. אני מכיר המון חילונים ואף אחד לא רואה באישה בעיקר אוביקט מיני. ריבוי האיסורים על נשים בחברה החרדית מראה שהם חושבים שהאישה היא אוביקט מיני ולכן צריך להעלים אותה מהנוף כאישה ולהפוך אותה ליצור חסר מין. ברגע שאישה תהיה שוות זכויות בעיני החרדיות תספר לי על זה משפטים קדומים ואמונות טפלות? וואלק החסרים קמעות לחשים וקפידות אנחנו? אתה באמת נשמע מיתמם וזרק לך פרופ' הר סגור כפפה שלא הצלחת להרים: מעולם לא היו כל כך הרבה לומדי תורה שפטורים מכל חובת הגנה ופרנסה. אז אני חוזר על השאלה שלו: "איזו יצירה גדולה, אנושית, חברתית, פילוסופית או אמנותית יצאה מן הישיבות בחמישים שנות קיומה של המדינה? אף לא אחת" אז תראה לי אחת.... כמובן שיש סיכוי גבוה שהודעה זו תמחק על ידי הצנזור אז אני שומר לי עותק

saar7650

New member
שקר וכזב!!!!

אתה פשוט משקר פה בעזות מצח! בושה וחרפה! האמת נמצאת כאן! ועכשיו כולם יידעו מי שיקר ומי לא? או אם אתה לא ראית (ואני אשתדל לחשוב שזה כך כדי ללמד עליך זכות) אני מצטער שכיניתי אותך שקרן. ועכשיו לתגובה עצמה- "שמעת על איזשהו יו"ר ועדת כספים מטעם יהדות התורה (ליצמן) שהודיע שזו דרכו וכך הוא מוציא אותה אל הפועל?" *תראה לי על איזה דברים שלו אתה מדבר- והאם הוא אישר שכך הוא אמר או שמא זהו ציטוט עיתונאי! "שמעת על הקטע שבו איימו בחרם על רב ראשי בישראל בגלל היתר מכירה של יבול שמיטה?" *מה הקשר? אם העניין אסור על פי ההלכה אז הוא אסור ללא כל קשר לחרם. "מה אתה יודע על עמדת החילונים כלפי אישה חילונית?" * הרבה חכ"ים חילונים הצביעו בעד שידורי התועבה בכבלים. זה מלמד משהו. כמעט בכל פרסומת תקועה אישה מעורטלת ללא קשר לעניין. וכיו"ב. "ריבוי האיסורים על נשים בחברה החרדית מראה שהם חושבים שהאישה היא אוביקט מיני ולכן צריך להעלים אותה מהנוף כאישה ולהפוך אותה ליצור חסר מין". *הפוך! זה ניסיון לקעקע את עניין ראיית האישה כאובייקט מין! כל כבודה בת מלך- פנימה! "ברגע שאישה תהיה שוות זכויות בעיני החרדיות תספר לי על זה משפטים קדומים ואמונות טפלות?" *למה התכווין המשורר? "איזו יצירה גדולה, אנושית, חברתית, פילוסופית או אמנותית יצאה מן הישיבות בחמישים שנות קיומה של המדינה? אף לא אחת" אז תראה לי אחת.... התרבות היהודית!!! את היצירה הגדולה בעולם! (לא יצירה אנושית חלילה) אלא את הדרך שבה העם היהודי הולך התווינו לעולם! קרא פה וגם בלינק הזה את עניינה של היהדות כפי שמציגים אותה אנשי אומות העולם.

vizini

New member
סתם הערה קטנה

פלסטיק ביקש תרומה בחמישים השנה האחרונות, ואתה מביא ציטוט מלפני בערך מאתיים שנה. יש לך בעיה גם בחשבון?

saar7650

New member
יש לך בעיה בהבנה?....

ציטוט:"איזו יצירה גדולה, אנושית, חברתית, פילוסופית או אמנותית יצאה מן הישיבות בחמישים שנות קיומה של המדינה? אף לא אחת" אז תראה לי אחת.... התרבות היהודית!!! את היצירה הגדולה בעולם! (לא יצירה אנושית חלילה) אלא את הדרך שבה העם היהודי הולך התווינו לעולם! קרא פה וגם בלינק הזה את עניינה של היהדות כפי שמציגים אותה אנשי אומות העולם." ועכשיו נסביר לך לאט לאט... אני טענתי כי עולם הישיבות מנחיל את התרבות היהודית. ולדבריי הוספתי את הקישורים הנ"ל כדי לומר כדרך אגב שחלק מאנשי העולם חושב בצורה אחרת על היהדות ולא כפי שתיאר כותב המאמר. הבנת יקירי?...

vizini

New member
הבעיה בהבנה היא שלך.

הציטוט שלך מתכוון לתנ"ך, שנכתב לפני כ3000 שנה. שום תרבות לא יצאה משום ישיבה לא רק בחמישים, אלא גם במאה השנה האחרונות. אז יש לך בעיה גם בחשבון, וגם בהבנה. כמה שנות לימוד באמתחתך? וכמה מהם בכיתה ג?

saar7650

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

באמת, ויזיני יקירי (יקירי- עדיין, למרות ההכפשות)... מה מלמדים בישיבות אם לא תנ"ך? כמה ספרי הוראה יצאו מתוך עולם הישיבות? כמה ספרי מחשבה יצאו מעולם הישיבות? כמה ספרי אמונה יצאו מתוך הישיבות? ואתה יודע מה? אני יגלה לך סוד! אבל רק לך! כל הספרים הללו קשורים לתנ"ך!!! וכדרך אגב הבאתי גם את הציטוטים מאנשי אומות העולם הטוענים שהתנ"ך עליו מתבססים ספרים אלו (המדוברים לעיל) אותו תנ"ך שמהללים אותו בחוצות תבל. אז שוב, כדי שתבין טוב- כל היצירות הללו (ספרי מחשבה, אמונה, פילוסופיה,וכיו"ב) אכן מקורם מהתנ"ך שנכתב לפני למעלה מ-3000 שנה. אך הן יצירות שנכתבו ב-50 שנה האחרונות ורק מתבססות על התנ"ך!

vizini

New member
עידן יקירי,

כל אותם ספרים שאתה מדבר עליהם, הם ספרים המכילים דברים בסגנון "אסור לחטט באף בשבת", או "לגבר אסור לעמוד בין שתי נשים". לא בדיוק שיא התרבות. אז תצטרך להתאמץ יותר... תן לנו בבקשה את השם של היצירה החשובה היותר, לדעתך, שנכתבה בתרבות הישיבות בחמישים שנה האחרונות. זה כל מה שפלסטיק ביקש... האם זו בקשה גדולה מדי?

saar7650

New member
ממש ממש לא!

חלק מהספרים מכילים אכן הלכות מסויימות הנוגעות לשבת ו/או דיני אישות. ולידיעתך כל אלה הם חלק מהתרבות היהודית שאנו מחנכים בה את ילדינו. והם כן שיא תרבותי! מלבד זאת- ישנם מאות ספרי מחשבה המכילים בתוכם את ענייני המוסר של היהדות דברי פילוסופיה והגות מחשבתית. בין הספרים הם ספריו של הרב קפאח זצ"ל, הרב יוסף צוברי זצ"ל, הרב עובדיה יוסף שליט"א וכן על זה הדרך. לגבי שמם של הספרים- לא אוכל לציין כיוון שכל אחד טומן בחובו רק חלק קטנטן מהמכלול התרבותי של היהדות. אגב- על אותם ספרים שהם לדעתך - "לא בדיוק שיא התרבות" מפארים ומרוממים אותנו חלק מאנשי אומות העולם.

vizini

New member
נכשלת

במבחן פשוט זה. אפילו שם אחד של ספר אינך מסוגל לספק...

saar7650

New member
אחחח ויזיני!

הלא אמרתי לך כי אין ספר אחד הטומן את כל ההגות היהודית ולכן לא סיפקתי לך שמות ספרים אלא את האנשים (הרבנים, הדר') העוסקים בכך. לדוגמא- הרב יוסף קפאח כתב עשרות ספרים על היהדות ואי אפשר להצביע על ספר אחד. כי בכל ספר הוא מביא חידושים נוספים, וכל ספר עוסק בתוכן שונה. אחד מוציא דברים על פי פרשה כזאת והשני על פרשה אחרת. האחד עוסק במשנה כזאת ובניתוחה הנוגע להיום והשני באחרת. כמו גם פר' נחמה לייבוביץ' גם היא עסקה בכך. אם אתה עדיין מתקשה להבין שאת היהדות לא ממצים בספר אחד ואת זה שכל ספר מכיל נושא אחר ולכן אי אפשר להצביע על ספר מסויים אתה בבעיה רצינית!

vizini

New member
עידן יקירי,

מי שבבעיה רצינית זה אתה. לא ביקשו ספר שממצה את היהדות. ביקשו ספר שמהווה יצירה אנושית, חברתית, פילוסופית או אמנותית. אז אני יודע שקשה לך להבין, אבל תנסה, תתרכז, ותביא שם אחד של ספר שלדעתך מכיל את המבוקש...

saar7650

New member
מקווה שהפעם תבין!

אז הבאתי לך חביבי את ה-יצירה בה' הידיעה בה עוסקים גדולי ישראל. היהדות שהיא אכן יצירה אלוקית ואשר עוסקים בה האנשים שנקטתי בשמם לעיל. אותם אנשים עוסקים בתורת ישראל ומוציאים מתוכה את ההגות המחשבה והפילוסופיה של היהדות. מה רע בכך?! מה לא מובן?! נשענים על ברכי היהדות לומדים ומלמדים לכלל את התרבות האדירה הזאת. אז שוב- לפני שתטעה אין אני אומר כי היהדות נוצרה ב-100 או ב-50 שנה האחרונות, אך אני אומר כי ב-100 וב-50 שנה האחרונות החברה הדתית והחרדית הוציאה ולימדה את העולם את התרבות היהודית. זה ה-ספר המהווה את התרבות הנאורה ביותר שיכולה להיות! האין זה נחשב כתרבות? כפילוסופיה? כדרך שהחברה ככלל והאדם כפרט צריכים ללכת בדרכה?

vizini

New member
לא ראיתי טוב, או שבכל

ההודעה הארוכה הזאת אין אפילו שם אחד של ספר?

saar7650

New member
"לא ראיתי טוב, או שבכל"...

אז לא ראית טוב גם את מה שכתבתי בהודעה שלפני- ואני מצטט: "הלא אמרתי לך כי אין ספר אחד הטומן את כל ההגות היהודית ולכן לא סיפקתי לך שמות ספרים אלא את האנשים (הרבנים, הדר') העוסקים בכך. לדוגמא- הרב יוסף קפאח כתב עשרות ספרים על היהדות ואי אפשר להצביע על ספר אחד. כי בכל ספר הוא מביא חידושים נוספים, וכל ספר עוסק בתוכן שונה. אחד מוציא דברים על פי פרשה כזאת והשני על פרשה אחרת. האחד עוסק במשנה כזאת ובניתוחה הנוגע להיום והשני באחרת. כמו גם פר' נחמה לייבוביץ' גם היא עסקה בכך". כי יכול להיות שאתה פשוט לא קורא כי אתה לא מבין מה שאומרים ומסבירים לך. ישנם ספרים של נחמה לייבוביץ' על פרשיות השבוע (מה זה אומר?- זה אומר שאין ספר אחד! יש ספרים כמניין הפרשות בתורה. אתה רוצה שאני אצטט לך את כל הפרשות בתורה?...), ומתוך זה מוציאה הדר' הגות פילוסופית מעמיקה. כנ"ל הרב קפאח שגם עוסק בתושב"ע (גמרא משנה וכיו"ב ומוציא את ההגות המחשבתית) האם אתה רוצה שאני יתחיל לרשום את כל הספרים שבהם עוסק הרב קפאח?? הוא תירגם את הרמב"ם לדוגמא- והוציא את הדברים הפילוסופיים האדירים של הרמב"ם בצורה מובנת לנו. והוסיף גם על דבריו. הבנתוס?

למעלה