"זה מתחיל לעייף, אז בקיצור"
"אני לא "מפחד". רד מהמונח המחבתי של "מפחד" כל פעם שלא עושים כרצונו. כשאתה מודיע לי שאתה דן אותי לכף זכות זו סתם התנשאות. תאמין לי שבכלל לא אכפת לי למה אתה דן אותי, אתה לא בדיוק הדיין שלי". *עקב כך שאתה עייף נדלג על השורה הזו כדי לא להלאות אותך יתר על המידה, אם כי רק להבהיר לך אומר שלא התכוונתי חלילה להתנשאות כלשהי! 1."אם אתה שולח אותי לחפש הוכחות לטענתך אז כנראה תקבל את אותה תשובה כשאתה תבקש הוכחות". אם הייתה בידי הייתי נותן לך הוכחה. רק ציינתי שניתן לעלעל בארכיון העיתונאי אם כ"כ חשוב לך לראות זאת שחור על גבי לבן. 2."אנשי הקיבוצים מודים בזה כמו שהחרדים מודים שהם אינם הולכים לצבא". החרדים מודים שאינם משרתים בצבא- ורק מציינים כי הם פטורים חוקית מכך. ומדוע אתה מתעקש על זה שחלק מאנשי הקיבוץ לא אוכלים שקצים ובועלי נידות? הרי אין בזה דבר גנאי(כמובן אין בזה פסול במידה ואתה לא מאמין). 4."לא חשוב לעניין הזה מה אומרת ההלכה". בטח שחשוב! אם הרב הולך כנגד רוב הפוס' אז יש בעיה עם זה. לכן- צריך לבדוק מה ההלכה אומרת בנידון. 5."זה רק סרט חביבי, זה לא באמת"- לעיתים רבות הסרט מגלם את המציאות שבה רואים אותה אנשי הקולנוע. גם אם זה לא כך- עיין בתגובות של החכ"ים החילונים וחברי שדולת הנשים. מה עם נושא הפרסומות? 6. ויזיני נתן לך מספר דוגמאות לאי שוויון של האישה בחברה החרדית. אבל תאמר לי, האם לדעתך האישה בחברה החרדית שוות זכויות לגבר?" אתן לך קישור בהודעה יחד עם ויזיני. 7."אני ראיתי שכשלת בהבאת מאמר או ספר אחד שעונה על הדרישות והוא תוצאה של חמישים השנים האחרונות ולכן אין צורך שתענה לי על כך". הרב מרדכי אלון בספרו "תכלת מרדכי" הגות ומחשבה עצומים! אם זה ישיבת מוסד הרב קוק שהוציאה ספרי מחשבה והגות אדירים! תקרא קצת גמרות של מוסד הרב קוק ובסופן תמצא הסברים פילוסופיים עמוקים למגוון דברים ביהדות. או ההוצאת מוסד הרב קוק לכל הלכות הגמרא, כמו כן ספרים בנושא אמונה לאחר השואה וכיו"ב, אם אלו ספריו של הרב עובדיה יוסף שליט"א, ובניו (אני מקווה שלא תבקש לכתוב את כל הספרים שלו...) כמו "ילקוט יוסף" המסביר את הלכות ואת טעמם באופן מדהים, או שו"ת "יביע אומר". אם זה שו"ת של הרב משה פיינשטן זצ"ל, אם הרב סולובייצ'יק, אם זה הרבי מליובאוויטש בכל מאמרי החסידות שלו בנושאים פילוסופיים יהודיים. מספיק לך?! או שאלו לא ספרי תרבות ופילוסופיה מבחינתך?... 8."אני חושב שכותב המאמר לא אמר שכל היהדות היא עניין שטותי ועלוב, תקרא מה שהוא כתב שנית. אני חושב שהוא דיבר על החרדיות וגם שם הוא לא דיבר על "כל""- "קיימת סיבה עמוקה, המכתיבה את הצורך החיוני לבלום את הסתערותם -הם מנהיגים פאשיסטים (יחד עם ראשי אחיהם סרוגי הכיפות). שני מגזרים אלה, חרדים וסרוגים, הם סינתזה של הפיגור ההשכלתי, פנאטיות משתוללת ופרימיטיביות מחשבתית". שמת לב? גם לחרדים וגם לאנשי הכיפות הסרוגות. ועוד דבר-גם מבחיבה אחרת, לא פחות עמוקה, החרדים אינם יכולים להיות דמוקרטים מפני שהם מלוכנים; נאמנותם היא למלך העולם, שלא נבחר מעולם.. והרי יסוד היהדות הוא האמונה במציאות ה'. לגבי 9- תודה על העצה!