הרסגור משווה בין החרדים לדינוזאורים

vizini

New member
עידני,

שמתי לב שאתה תמיד מוכרח לומר משהו, גם אם אין לך מה לומר. אתה יודע, לפעמים זה לא מועיל... ניתן ללמוד בישיבה ובזמן הפנוי ללמוד לימודי חול? באמת? תן לי שם של ישיבה חרדית אחת שבה יש זמן פנוי ללימודי חול באישור הרב. לגבי הבנתך, כל מילה מיותרת. וכל הקורא, יצחק...

saar7650

New member
ויזינוש-

"שמתי לב שאתה תמיד מוכרח לומר משהו, גם אם אין לך מה לומר." נכון אתה צודק! רק לך יש מה לומר. הרי אתה המשכיל מבינינו וכל אלה שחושבים אחרת ממך (גם אם הם מנסים להסביר לך ואינך מצליח לקלוט) בורים, נבערים וכיו"ב! "ניתן ללמוד בישיבה ובזמן הפנוי ללמוד לימודי חול? באמת? תן לי שם של ישיבה חרדית אחת שבה יש זמן פנוי ללימודי חול באישור הרב." ישיבת חב"ד בכפר חב"ד. ועוד ישיבות רבות בהן לומדים לימודי חול אומנם לא הרבה אבל מעט. אנו הולכים לפי דברי חז"ל הפוסקים כי אנו צריכים ללמוד את התורה ולאחר שאדם "מילא כרסו" בתורה והגות מחשבתית הוא יכול לעסוק בלימודי חול. דבר נוסף- האין החרדים עובדים בתקשורת? במחשבים? לומדים מדעים? עוסקים בפיזיקה? וכיו"ב?! וכי איך הם ידעו הכל?... אני אגלה לך סוד- (שוב, רק לך- תראה איך אני עשר איתך) הם גם למדו! אתה יודע מה הם למדו?! הם למדו לימודי חול... ושאלה אחרונה לסיום- למה אתה מתעקש על "ישיבות חרדיות"?! מה עם ישיבות הציונות הדתית- ישיבות תיכוניות (שבהם אני מקווה שאין לך ספק שלומדים לימודי חול)., הסדר, מכינות וכיו"ב. ולגבי משפטך האחרון עניתי לך בראש התגובה הזו- וכדי שלא תתאמץ אעתיק לך אותה שוב- נכון אתה צודק! רק לך יש מה לומר. הרי אתה המשכיל מבינינו וכל אלה שחושבים אחרת ממך (גם אם הם מנסים להסביר לך ואינך מצליח לקלוט) בורים, נבערים וכיו"ב!

vizini

New member
כן, כמובן, עידני.

לימודי חול בכפר חב"ד... יש חרדים שעובדים בתקשורת במחשבים וגם לומדים מדעים. אבל מה - הם לא לומדים בישיבה... והזמן שבילו בישיבה הוא ביזבוז זמן (כלומר - הוא לא מביא להם שום תועלת מעשית בעבודתם). למה אני מתעקש על ישיבות חרדיות? כי בזה מדובר. ישיבות הציונות הדתית משלבות גם לימודי חול, התלמידים בהם גם משרתים בצבא, ובכלל, הם אזרחים שווי חובות כמו כולם... ובקשר ליצר הדיבור שלך - כבר אמרו חז"ל: סייג לחכמה שתיקה... ככל שתאמר פחות, יש סיכוי שתפלוט פחות שטויות...

saar7650

New member
"כן, כמובן, עידני."

"לימודי חול בכפר חב"ד... יש חרדים שעובדים בתקשורת במחשבים וגם לומדים מדעים. אבל מה - הם לא לומדים בישיבה... והזמן שבילו בישיבה הוא ביזבוז זמן (כלומר - הוא לא מביא להם שום תועלת מעשית בעבודתם)". בעבודתם- לא. אך מקנה להם מחשבה יהודית, מוסר יהודי, וכיו"ב. לגבי הקישור ש'ברח' לך- "גדולי ישראל דרשו לפחות זאת: שיום הלימודים יתחיל בתפילה ובלימודי-קודש, כשהתלמיד רענן ורגוע, ואילו יתר המקצועות יילמדו אחרי-כן; ששעות לימודי הקודש יהיו מרובות מלימודי-החול (ולא להרבות בהם יותר מן ההכרחי); ושהמורים וספרי הלימוד יתאימו לרוח התורה." הוא אשר אמרתי וכתבתי- "ישיבת חב"ד בכפר חב"ד. ועוד ישיבות רבות בהן לומדים לימודי חול אומנם לא הרבה אבל מעט. אנו הולכים לפי דברי חז"ל הפוסקים כי אנו צריכים ללמוד את התורה ולאחר שאדם "מילא כרסו" בתורה והגות מחשבתית הוא יכול לעסוק בלימודי חול." ראית??? אתה פשוט מאשר את דבריי!!! כל הכבוד! בעצם, מה כל הכבוד? אולי אתה חלילה הופך לבור ונבער כמוני ואז המשפט הבא יתאים לך: 'כבר אמרו חז"ל: סייג לחכמה שתיקה... ככל שתאמר פחות, יש סיכוי שתפלוט פחות שטויות...' כמו שכתבתי לעיל: הפוסל- במומו פוסל"! ודי לחכימא ברמיזא. "למה אני מתעקש על ישיבות חרדיות? כי בזה מדובר." לא נכון. המאמר מדבר גם על אנשי הציונות הדתית. "קיימת סיבה עמוקה, המכתיבה את הצורך החיוני לבלום את הסתערותם -הם מנהיגים פאשיסטים (יחד עם ראשי אחיהם סרוגי הכיפות). שני מגזרים אלה, חרדים וסרוגים, הם סינתזה של הפיגור ההשכלתי, פנאטיות משתוללת ופרימיטיביות מחשבתית". או שגם עברית אינך מבין?...

vizini

New member
עידני - את העיקר פיספסת...

הם מלמדים "לימודי חול" כי הם חייבים על פי חוק! ומה הם אותם "לימודי חול"? האם התלמידים והמורים מתייחסים אליהם ברצינות? האם הם נבחנים על כך? תמהני... המאמר מזכיר את אנשי הציונות הדתית לא בהקשר של התרבות, עידני, אלא בהקשר הפוליטי. שוב, הבנת הנקרא...

saar7650

New member
"עידני - את העיקר פיספסת..."

"ומה הם אותם "לימודי חול"? האם התלמידים והמורים מתייחסים אליהם ברצינות? האם הם נבחנים על כך? תמהני..." אכן נבחנים על כך! אני מכיר הרבה תלמידים חרדים שנבחנים על כך. אגב- כל העניין הוא כדי שהתלמיד ימלא כרסו בלימודי התורה ורק אח"כ יעסוק בלימודי החול, בדיוק כפי שאומר הרמב"ם. ולכן- בצעירותו- הילד אמור (על פי הרמב"ם) ללמוד תורה ורק אחרי שילמד תורה שנים רבות, יוכל לפנות אל לימודי החול. "המאמר מזכיר את אנשי הציונות הדתית לא בהקשר של התרבות, עידני, אלא בהקשר הפוליטי." לא רק. "שני מגזרים אלה, חרדים וסרוגים, הם סינתזה של הפיגור ההשכלתי, פנאטיות משתוללת ופרימיטיביות מחשבתית". כשכותב המאמר אומר "פיגור השכלתי ופרימיטיביות מחשבתית" הוא מתכווין לתרבות היהודית. לגבי המשפט האחרון-'שוב, הבנת הנקרא...' אז אם לא ראית עדיין (ואני מאמין שלא ראית) אני מנסה מעכשיו לדון בלי "עקיצות משנה". נקווה ששנינו נוכל לעמוד בכך- בע"ה!

פלסטיק

New member
תוריד טורים או שלא תקבל תשובה

בתחילת הדיון ביקשת שלא יהיו כינויי משנה (או איך שקראת לכינויי גנאי) אני לא הבנתי לשם מה התנאי הזה אבל כעת אני מבין, קשה לך לעמוד בו דרךאגב על תעשה טובות ואל תלמד זכות, אני לא צריך את זה. אני אעריך אותך יותר אם תכבד אתה את התנאי שאתה הצבת ולעניין: את ההודעה ההיא לא ראיתי כי היא כבר די עתיקה בדפי הפורום. אז לפי הסגנון שלך: א. תוכיח שהרב עובדיה התנצל (למה כל דבר רק אני צריך להוכיח) ב. זה נכון לגבי אנשי הקיבוצים כמו שנכון שהחרדים הם פרזיטים. אם אתה מקבל סגנון מסויים מהצד שלך אל תתפלא אם מישהו אחר משיב באותו סגנון. ג. אכן עובדיה יוסף הודיע שיום מותה של שולמית אלוני יהיה יום חג את הרב ליצמן הראו בטלויזיה אומר את דבריו בפה מלא וגאה בכך. אני ראיתי בעיני ושמעתי באוזני. אני שמח שלפחות אתה מתבייש בדברים הללו לפי ההלכה היה מותר בארץ 50 שנה יבול שמיטה לפי היתר מכירה ועוד 50 שנה לפני קום המדינה. תספר לי אתה מתי שינו את ההלכה שפתאום זה לא טוב אני גם לא צופה בשידורי פורנו וסקס בכבלים. אני רק יכול לבשר לך שמופיעים שם גם נשים וגם גברים. חוץ מזה תסביר לי איך הגעת מזה למסקנה שהחילונים רואים באישה בעיקר אוביקט מיני? אישה היא גם אוביקט מיני, כך אלוהים ברא את האדם לפי כל האיסורים החרדי לא יכול לראות או לשמוע אישה בלי לחשוב על מין. אני יכול להגיד לך אישית שאני לא רואה כך את הנשים ולכן אני לא צריך את האיסורים האלו. כמו קודם, ביום שהחרדים יראו באישה יצור שווה זכויות תבוא ותספר לי. באותו רגע אסכים איתך שהאישה זוכה ליחס נאות בחברה החרדית עוד פעם להסביר לך על משפטים ואמונות תפלות? גש לשדרות ותקנה בקבוק מים קדושים, תקפוץ לצפון ותקנה קמעות מכדורי, בדרך תעבור אצל עובדיה ותבקש שלא יעשה לך קפידה. אם תרצה יש עוד המונים שיעשו לך טקסים שונים ומשונים. בחייך, אני מידי יום ביומו נתקל בחרדים אשכנזים שצוחקים מהחרדים הספרדים בעניינים האלה, אז אם אתה צריך עוד דוגמאות קפוץ לישיבה אשכנזית ותשאל אותם. אתה טוען שהיהדות נוצרה רק בחמישים השנים האחרונות? מצטער לא בא לי להוכיח לך שהיהדות נוצרה הרבה זמן לפני כן. תבקש ממישהו אחר שיעשה את זה. אתה מקבל את עדותם של אנשי אומות העולם על יהדות כאמינה? תזהר בזה כי יש הרבה יותר קטגורים בינהם מאשר סנגורים. עצתי לך שלא תשתמש בזה כי תצא מפסיד (זו עיצה, תרצה תקח לא תרצה לא צריך)

saar7650

New member
"תוריד טורים או שלא תקבל תשובה"

ה-"טורים" הורמו עקב קביעתך השקרית לכך שקיבלתי את הדברים שצוטטת לעיל. פשוט מאוד חרה לי שאדם משקר ב"מצח נחושה". מצטער שלא הצלחתי להבליג. ומלבד זאת ציינתי כי אני דן אותך לכף זכות (ואל תפחד זה לא קללה- מה רע בכך?!) אז ראה את הענין כסגור. א."תוכיח שהרב עובדיה התנצל (למה כל דבר רק אני צריך להוכיח)." *אתה מוזמן לעיין בארכיון העיתונאי ולראות זאת שם. ב."זה נכון לגבי אנשי הקיבוצים כמו שנכון שהחרדים הם פרזיטים. אם אתה מקבל סגנון מסויים מהצד שלך אל תתפלא אם מישהו אחר משיב באותו סגנון." *אנשי הקיבוצים מודים בזאת בעצמם בפה מלא! ג."אכן עובדיה יוסף הודיע שיום מותה של שולמית אלוני יהיה יום חג את הרב ליצמן הראו בטלויזיה אומר את דבריו בפה מלא וגאה בכך". *אם כך- אני מגנה זאת. "לפי ההלכה היה מותר בארץ 50 שנה יבול שמיטה לפי היתר מכירה ועוד 50 שנה לפני קום המדינה". *ראשית- לא כולם מתירים לעשות "היתר מכירה" יש מחמירים בכך. שנית- אני עדיין לא מכיר את העניין כמו שצריך כדי לענות עליו. יכול להיות שהאיסור שרצו להחיל חלק מהרבנים על "היתר מכירה" נבע משיקולים נוספים. לכן- אם הייתי מכיר את העניין מקרוב הייתי יכול לענות לך. "אני גם לא צופה בשידורי פורנו וסקס בכבלים. אני רק יכול לבשר לך שמופיעים שם גם נשים וגם גברים." *תהיה קצת יותר כנה עם עצמך ותראה (אומרים זאת גם חכי"ם חילונים ואנשי התנועה הפמניסטית) כמה האישה היא העיקר בסרטי התועבה הללו וכמה משפילים אותה שם. "חוץ מזה תסביר לי איך הגעת מזה למסקנה שהחילונים רואים באישה בעיקר אוביקט מיני?" הסברתי כבר- סרטי התועבה שהחברה החילונית מוציאה ומפרסמת בריש גלי! דוגמניות, פרסומות שאינן קשורות למין (ובחורות) ובכל זאת מכניסים לתוכן אקטים מיניים. יש עוד הרבה עניינים אך אני לא רוצה להרחיב בנושא הזה יתר על המידה. "לפי כל האיסורים החרדי לא יכול לראות או לשמוע אישה בלי לחשוב על מין". נכון. ללא האיסורים היה מאוד קשה (כאדם בכלל) לעמוד בפיתויים הללו. אבל אנו מקנים לנשים שלנו את העניין שאנו לא רוצים לראות אותן כאובייקט מיני ולכן אומרים עליהן "כל כבודה בת מלך פנימה". לעמות החברה החילונית המחצינה את עניין המין באופן הבוטה והמתועב ביותר שיכול להיות! "כמו קודם, ביום שהחרדים יראו באישה יצור שווה זכויות תבוא ותספר לי". תן דוגמאות לכך. דבר נוסף החברה החילונית לא מקנה לאישה שיוויון זכויות. לדוגמא- שים לב לפער בין השכר הנשי לגברי. "עוד פעם להסביר לך על משפטים ואמונות תפלות?" אני תקפתי את כותב המאמר שטען כי כל היהדות היא עניין שטותי ועלוב, לא דיברתי על עניין האמונות השונות שלגבן יש מחלוקות. "אתה טוען שהיהדות נוצרה רק בחמישים השנים האחרונות?" איפה טענתי את זה? אני רק טענתי כי עולם הישיבות הקנה לעולם את היהדות. אין זה אומר שבעולם הישיבות נוצרה חלילה היהדות! הרי אני מאמין כי היהדות היא יצירה אלוקית ולא אנושית. (כמו שכתבתי לך בהודעה הקודמת). "אתה מקבל את עדותם של אנשי אומות העולם על יהדות כאמינה? תזהר בזה כי יש הרבה יותר קטגורים בינהם מאשר סנגורים." גם הקטיגורים (נצרות ואיסלאם וגם חלק משונאי העם היהודי) מכירים בגדולת היהדות והעם היהודי! זאת ועוד- לא טענתי כי כל העולם חושב כך אלא טענתי כי חלק מהעמים השונים חושב כי היהדות היא היא התרבות הנאורה!

vizini

New member
אתה רוצה דוגמאות לכך שחרדים לא

רואים באישה יצור שווה זכויות? תגיד, אתה מכיר בכלל את היהדות? בוא ונעשה לך בחינה קטנה: 1. האם אישה יכולה לשמש כדיין? 2. האם אישה יכולה לתת עדות בכל דבר ובכל נסיבה? 3. האם אישה יכולה להתגרש מגבר ללא הסכמתו? 4. האם אישה יכולה לשאת יותר מגבר אחד?

saar7650

New member
"אתה רוצה דוגמאות לכך שחרדים לא"-

יש כאן קישור המפרט את מעמד האישה ביהדות. הערת אגב- כדי שלא תטעה, איני מסכים עם כל מילה בקישור אך על התוכן אני בהחלט מסכים.

vizini

New member
מתוך הקישור שהבאת:

"ובכן דרך אחת הינה זו שבה נקט ד"א היינו מעמד האיש עדיף על זה של האשה ויש כאן הפליה. אין שום כוונה לבוא ולטעון שאין הדברים נכונים, זה לא מפריע לאדם מאמין." I rest my case...

saar7650

New member
כבר אמרתי-

שאין אני מסכים לכל מילה שנאמרת שם. אם תוכל לדון בנימוקים שהובאו לאחר מכן- אשמח מאוד!

פלסטיק

New member
זה מתחיל לעייף, אז בקיצור

אני לא "מפחד". רד מהמונח המחבתי של "מפחד" כל פעם שלא עושים כרצונו. כשאתה מודיע לי שאתה דן אותי לכף זכות זו סתם התנשאות. תאמין לי שבכלל לא אכפת לי למה אתה דן אותי, אתה לא בדיוק הדיין שלי
1. אם אתה שולח אותי לחפש הוכחות לטענתך אז כנראה תקבל את אותה תשובה כשאתה תבקש הוכחות 2. אנשי הקיבוצים מודים בזה כמו שהחרדים מודים שהם אינם הולכים לצבא. 3. יפה שאתה מגנה. 4. היתר מכירה: הוכחתי את טענתי. לא חשוב לעניין הזה מה אומרת ההלכה. מספיק שרב ראשי בישראל התיר כמו שמתירים במאה השנים האחרונות ואחרי שאיימו עליו בחרם הוא נאלץ לחזור בו. ממש לא משנה לעניין מי מתיר מה 5. אז מה אם יש נשים בסרטי פורנו. יש גם גיבורי פעולה בסרטי אקשן אז זה אומר שעיקר ההתיחסות החילונית לגבר בחברה היא של גיבור פעולה? יש בזמן האחרון גל של סרטים וסדרות עם גיבורות פעולה שמופיעות בהרבה יותר ערוצים והרבה יותר פופולריות מסרטי פורנו אז זה אומר שעיקר ההתיחסות לאישה החילונית היא כאל מרגלת דוגמת גימס בונד? זה רק סרט חביבי, זה לא באמת
6. ויזיני נתן לך מספר דוגמאות לאי שוויון של האישה בחברה החרדית. אבל תאמר לי, האם לדעתך האישה בחברה החרדית שוות זכויות לגבר? פשוט תגיד כן או לא . 7. עולם הישיבות בארץ בחמישים השנים האחרונות לא הקנה לעולם את היהדות. מכסימום את השנאה ליהדות. אני ראיתי שכשלת בהבאת מאמר או ספר אחד שעונה על הדרישות והוא תוצאה של חמישים השנים האחרונות ולכן אין צורך שתענה לי על כך 8. אני חושב שכותב המאמר לא אמר שכל היהדות היא עניין שטותי ועלוב, תקרא מה שהוא כתב שנית. אני חושב שהוא דיבר על החרדיות וגם שם הוא לא דיבר על "כל" 9. אתה רוצה להסתמך על אנשי אומות העולם? יבושם לך. נתתי עיצה ואם אתה לא רוצה אתה לא חייב לקבל.

saar7650

New member
"זה מתחיל לעייף, אז בקיצור"

"אני לא "מפחד". רד מהמונח המחבתי של "מפחד" כל פעם שלא עושים כרצונו. כשאתה מודיע לי שאתה דן אותי לכף זכות זו סתם התנשאות. תאמין לי שבכלל לא אכפת לי למה אתה דן אותי, אתה לא בדיוק הדיין שלי". *עקב כך שאתה עייף נדלג על השורה הזו כדי לא להלאות אותך יתר על המידה, אם כי רק להבהיר לך אומר שלא התכוונתי חלילה להתנשאות כלשהי! 1."אם אתה שולח אותי לחפש הוכחות לטענתך אז כנראה תקבל את אותה תשובה כשאתה תבקש הוכחות". אם הייתה בידי הייתי נותן לך הוכחה. רק ציינתי שניתן לעלעל בארכיון העיתונאי אם כ"כ חשוב לך לראות זאת שחור על גבי לבן. 2."אנשי הקיבוצים מודים בזה כמו שהחרדים מודים שהם אינם הולכים לצבא". החרדים מודים שאינם משרתים בצבא- ורק מציינים כי הם פטורים חוקית מכך. ומדוע אתה מתעקש על זה שחלק מאנשי הקיבוץ לא אוכלים שקצים ובועלי נידות? הרי אין בזה דבר גנאי(כמובן אין בזה פסול במידה ואתה לא מאמין). 4."לא חשוב לעניין הזה מה אומרת ההלכה". בטח שחשוב! אם הרב הולך כנגד רוב הפוס' אז יש בעיה עם זה. לכן- צריך לבדוק מה ההלכה אומרת בנידון. 5."זה רק סרט חביבי, זה לא באמת"- לעיתים רבות הסרט מגלם את המציאות שבה רואים אותה אנשי הקולנוע. גם אם זה לא כך- עיין בתגובות של החכ"ים החילונים וחברי שדולת הנשים. מה עם נושא הפרסומות? 6. ויזיני נתן לך מספר דוגמאות לאי שוויון של האישה בחברה החרדית. אבל תאמר לי, האם לדעתך האישה בחברה החרדית שוות זכויות לגבר?" אתן לך קישור בהודעה יחד עם ויזיני. 7."אני ראיתי שכשלת בהבאת מאמר או ספר אחד שעונה על הדרישות והוא תוצאה של חמישים השנים האחרונות ולכן אין צורך שתענה לי על כך". הרב מרדכי אלון בספרו "תכלת מרדכי" הגות ומחשבה עצומים! אם זה ישיבת מוסד הרב קוק שהוציאה ספרי מחשבה והגות אדירים! תקרא קצת גמרות של מוסד הרב קוק ובסופן תמצא הסברים פילוסופיים עמוקים למגוון דברים ביהדות. או ההוצאת מוסד הרב קוק לכל הלכות הגמרא, כמו כן ספרים בנושא אמונה לאחר השואה וכיו"ב, אם אלו ספריו של הרב עובדיה יוסף שליט"א, ובניו (אני מקווה שלא תבקש לכתוב את כל הספרים שלו...) כמו "ילקוט יוסף" המסביר את הלכות ואת טעמם באופן מדהים, או שו"ת "יביע אומר". אם זה שו"ת של הרב משה פיינשטן זצ"ל, אם הרב סולובייצ'יק, אם זה הרבי מליובאוויטש בכל מאמרי החסידות שלו בנושאים פילוסופיים יהודיים. מספיק לך?! או שאלו לא ספרי תרבות ופילוסופיה מבחינתך?... 8."אני חושב שכותב המאמר לא אמר שכל היהדות היא עניין שטותי ועלוב, תקרא מה שהוא כתב שנית. אני חושב שהוא דיבר על החרדיות וגם שם הוא לא דיבר על "כל""- "קיימת סיבה עמוקה, המכתיבה את הצורך החיוני לבלום את הסתערותם -הם מנהיגים פאשיסטים (יחד עם ראשי אחיהם סרוגי הכיפות). שני מגזרים אלה, חרדים וסרוגים, הם סינתזה של הפיגור ההשכלתי, פנאטיות משתוללת ופרימיטיביות מחשבתית". שמת לב? גם לחרדים וגם לאנשי הכיפות הסרוגות. ועוד דבר-גם מבחיבה אחרת, לא פחות עמוקה, החרדים אינם יכולים להיות דמוקרטים מפני שהם מלוכנים; נאמנותם היא למלך העולם, שלא נבחר מעולם.. והרי יסוד היהדות הוא האמונה במציאות ה'. לגבי 9- תודה על העצה!

saar7650

New member
מה הקשר?!

מה הקשר לנושא שדיברנו עליו- מלבד ה"פחד" שציינת לעיל. והאם אני צריך לתת הסבר לכל דתי ו/או חרדי?!

פלסטיק

New member
הפחד הוא הקשר

בודאי שאיך צריך לתת הסבר לכל דתי או חרדי, רק מדאיג אותי שאף חרדי לא התנגד או גינה את דבריו.

saar7650

New member
"הפחד הוא הקשר"

גם אותי מאוד מדאיג! והכי מצחיק- שאותו בן אדם הוא לא הומו!

פלסטיק

New member
שלושה לקחים יפים שכל העולם

יכול ללמוד מהם מהספרים האלה אתה יכול להביא?

למעלה