הרעה בתנאים?

מצב
הנושא נעול.

yonye

New member
הרעה בתנאים?

הרעה בתנאים?
שלום, אני עובד בחברת מחשבים מעל 4 שנים ויש לי רכב חברה מליסינג. לאחרונה, הוחלט על מספר שינויים בחברה: 1. הגבלת קילומטר והגבלת דלק ברכבי הליסינג מה שלא היה בשנים האחרונות (יש לציין כי החתימו אותנו על מסמך כללי המורה על הסכמת הגבלת ק"מ ודלק ללא כמויות עוד לפני שהחליטו עד כמה ק"מ להגביל ועד כמה דלק בשנה להגביל). 2. הוחלט כי מהיום לא ניתן להיכנס למינוס בימי החופש. ז"א שאם יש לי 2 ימי חפש מצבור והחודש ניצלתי 3 ימים, החברה תקזז לי מהמשכורת סכום של יום עבודה. יש לציין כי רק השנה היו בין 8-10 ימי חופש מאולצים בשל החגים ובנוסף על היום הראשון של מחלה הם מורידים לנו יום חופש כך שכמעט ולא נותר ימי חופש באמת לנצל. (מתוך 15). 3. בנוסף, כאשר מדווחים על ימי מחלה, עבור היום הראשון, החברה מורידה יום חופש אחד. האם זה חוקי? שאלתי: האם אחד מהמקרים הנ"ל מוגדר כהרעה בתנאים? אם כן, מה עליי לעשות בכדי להתפטר ולקבל את מלוא הפיצויים? האם די בשליחת מכתב פיטורין מסיבת הרעה בתנאים? תודה רבה

לא נשמע שיש מקום לטעון להרעה

הרעה בתנאים?
שלום, אני עובד בחברת מחשבים מעל 4 שנים ויש לי רכב חברה מליסינג. לאחרונה, הוחלט על מספר שינויים בחברה: 1. הגבלת קילומטר והגבלת דלק ברכבי הליסינג מה שלא היה בשנים האחרונות (יש לציין כי החתימו אותנו על מסמך כללי המורה על הסכמת הגבלת ק"מ ודלק ללא כמויות עוד לפני שהחליטו עד כמה ק"מ להגביל ועד כמה דלק בשנה להגביל). 2. הוחלט כי מהיום לא ניתן להיכנס למינוס בימי החופש. ז"א שאם יש לי 2 ימי חפש מצבור והחודש ניצלתי 3 ימים, החברה תקזז לי מהמשכורת סכום של יום עבודה. יש לציין כי רק השנה היו בין 8-10 ימי חופש מאולצים בשל החגים ובנוסף על היום הראשון של מחלה הם מורידים לנו יום חופש כך שכמעט ולא נותר ימי חופש באמת לנצל. (מתוך 15). 3. בנוסף, כאשר מדווחים על ימי מחלה, עבור היום הראשון, החברה מורידה יום חופש אחד. האם זה חוקי? שאלתי: האם אחד מהמקרים הנ"ל מוגדר כהרעה בתנאים? אם כן, מה עליי לעשות בכדי להתפטר ולקבל את מלוא הפיצויים? האם די בשליחת מכתב פיטורין מסיבת הרעה בתנאים? תודה רבה
לא נשמע שיש מקום לטעון להרעה
1. כעיקרון הפעולה של ההגבלה בקמ"/דלק הינה חוקית. זו באמת שאלה האם זה יכול להחשב כהרעה. מן הסתם יכולות להיות כמה דעות. לדעתי, זו לא הרעה והתפטרות עקב כך לא תזכה בפיצויים. 2. לעניין אי תשלום בגין יום מחלה ראשון - המעביד פועל בהתאם לחוק. הנה קישור להסברים על דמי המחלה המגיעים לעובד. 3. זכות המעביד שלא להתיר לך להיות במינוס של ימי חופש ולדעתי, גם ההחלטה להפסיק לאפשר מינוס בימי חופש, אינה הרעת תנאים.

שיר ורד

New member
לדעתי, בכל אחד מן השינויים ישנו

הרעה בתנאים?
לדעתי, בכל אחד מן השינויים ישנו
פוטנציאל להרעת תנאים. 1. אם הגבלת הדלק והקלימוטרג' בגין הרכב נמוכה משמעותית מהצריכה/נסיעה הממוצעת שלך בשנים האחרונות יש כאן הרעת תנאים. בנוסף, אם הנסיעות לצורכי עבודה ונסיעות מביתך לעבודה וחזרה , מגיעות או עוברות את ההגבלה, הרי יש כאן פגיעה מהותית בשכרך. 2. על פי חוק, המעביד צריך לתת את ימי החופשה בתום השנה בה נצברו או בשנה שאחריה. לדעתי, זכותך לסרב לצאת לחופשה כפויה ע"י המעביד בטרם צברת ימי חופשה על פי חוק, ובמיוחד אם אלו יגרמו לפגיעה בשכרך. ניכוי מהשכר בגין ימי חופש שנלקחו לפני השינוי מהווה הרעת תנאים רטרואקטיבית, ולדעתי במקרה של תביעה משפטית המעביד לא יורשה לקזז משכרך בגין יתרה שלילית שנוצרה לפני השינוי, או בגין יתרה שלילית שנוצרה כתוצאה מחופשה מאולצת (אך לא בהכרח יראו בכך הרעת תנאים המזכים אותך בהתפטרות בתנאי פיטורים). 3. זה כמעט חוקי. החברה איננה רשאית להוריד יום חופש, אך היא רשאית להוריד את יום המחלה הראשון מהשכר (ולשלם שכר מופחת בגין יתר ימי המחלה), אם עד היום שולמה משכורת מלאה בגין יום המחלה הראשון , הרי השינוי עשוי להחשב כהרעת תנאים. כל אחד מהשינויים שציינת , מהווה הרעת תנאים "קלה", מה שאומר שאצל שופט אחד זה עשוי להיות מוכר כהרעת תנאים לעניין התפטרות ואצל שופט אחר לא. הצרוף של מספר הרעות תנאים קלות המתרחשות בו זמנית, יגרום לשופטים רבים לאמץ את הטענה שאכן מדובר בהרעת תנאים מהותית המזכה בהתפטרות בתנאי פיטורים. אסור לך להתפטר מיידית בשל הרעת התנאים. עליך לשלוח מכתב למעביד שבו אתה מודיע שאתה רואה בשינויים שנעשו הרעת תנאים ומבקש לבטלם תוך זמן קצוב (נגיד חודש), אם במשך זמן זה לא תקבל הודעה מהמעביד שבקשתך מולאה וההרעות המדוברות לא יחולו עליך, תוכל לשלוח מכתב התפטרות (בהודעה של חודש מראש) בגלל הרעת תנאים ובליווי דרישה לקבלת מלא פיצויי הפיטורים. במידה והמעסיק יסרב לשלם או לשחרר את הפיצויים תצטרך להגיש תביעה לבית הדין לעבודה. צריך לקוות שתיפול על שופט שיראה בשינויים שציינת הרעת תנאים מהותית. צריך לזכור, שבין שיקוליו של השופט עשוי להיות גובה שכרך במקום העבודה, ככל שהוא גבוה יותר, כך השופטים הולכים יותר לקראת המעסיק, במיוחד במקרה זה, שבו שכר גבוה, גורם, שהרעות התנאים שציינת יהיו פחות משמעותיות במכלול תנאי ויחסי העבודה. נקודה חשובה לזכור, אם עד היום שילם המעסיק לעובדים שהתפטרו את פיצויי הפיטורים, אפשר להסתמך על התקדים הנ"ל (בנוסף להרעת התנאים) כדי להגדיל באופן משמעותי את זכותך לקבל פיצויי פיטורים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה