הרעת תנאים...חופשה מאולצת

מצב
הנושא נעול.

zohar505

New member

בהמשך לשאלה שלי מליפני יומיים.... (מיצטער שלא יכולתי להחזיר תשובות הבהרה...לא הייתי בבית )המעסיק שלי הוציא אותי לחופשה ללא תשלום וזאת ללא הודעה מראש (שב בבית...אני לא מפטר אותך)וזה בעיקבות שיחה שערכתי איתו על הרעה בתנאי העסקתי . ההרעה מיתבטאת בזאת....דרישה להרמת משאות כבדים....אי תשלום שעות נוספות.....הפחתה בהחזרים של הוצאות הסלולרי.....אי תשלום דמי הבראה . שאלתי היא האם אוכל ליתבוע תשלום עבור הימים שאני בחופש כיוון שלא ניתנה לי התראה של 14 יום כמו שקובע החוק......תודה מראש.

zohar505

New member
יוסריאן...מה דעתך

בהמשך לשאלה שלי מליפני יומיים.... (מיצטער שלא יכולתי להחזיר תשובות הבהרה...לא הייתי בבית )המעסיק שלי הוציא אותי לחופשה ללא תשלום וזאת ללא הודעה מראש (שב בבית...אני לא מפטר אותך)וזה בעיקבות שיחה שערכתי איתו על הרעה בתנאי העסקתי . ההרעה מיתבטאת בזאת....דרישה להרמת משאות כבדים....אי תשלום שעות נוספות.....הפחתה בהחזרים של הוצאות הסלולרי.....אי תשלום דמי הבראה . שאלתי היא האם אוכל ליתבוע תשלום עבור הימים שאני בחופש כיוון שלא ניתנה לי התראה של 14 יום כמו שקובע החוק......תודה מראש.
יוסריאן...מה דעתך

שיר ורד

New member
תשובה

תשובה
אני מציע שתשלח למעסיק שלך מכתב רשום בו אתה מודיע שאינך מקבל את דרישתו לצאת לחופשה ללא תשלום ודורש להמשיך בעבודתך ולקבל שכר בהתאם לתנאי העבודה שקדמו לכל הרעות התנאים. (אפשר לפרט את על ההרעות, כולל אלו שהתחילו את הסיפור ועד לנטילת הרכב והסלולארי). אם לא תקבל את מלוא המשכורת של החודש האחרון, תגיש מיד לאחר קבלת המשכורת החלקית תביעה לבית הדין לעבודה לקבלת מלא המשכורת , פיצויי הלנת שכר על ההפרש ובקשה להוצאת צו לכפות על המעסיק להמשיך לתת לך את התנאים הנלווים כמו רכב וסלולארי, כל עוד אינך מפוטר. בהנחה שצברת תקופת אכשרה לדמי אבטלה, אתה יכול להתחיל גם להתייצב בלשכה, אם איכשהו המעסיק יצליח לשכנע את בית הדין שאתה זה שלא הסדר והפרת משמעת ולכן הוא רשאי לפטרך (בלא פיצויים), ובית הדין יפסוק שאתה מפוטר מתאריך כלשהו, לא תפסיד דמי אבטלה לתקופה זו. אתה יכול להתחיל גם לחפש עבודה אחרת וכשתמצא אחת טובה יותר, לשלוח למעביד מכתב התפטרות בגין הרעת תנאים (אם המעסיק החדד ירצה שתתחיל לעבוד מייד, ועד אז לא יקרא לך מעסיקך הקודם לחזור לעבודה, אתה יכול לא לתת הודעה מוקדמת, במצב בו המעסיק איננו נותן לעובד עבודה ואף לא משכורת אין לצפות שהעובד יתן הודעה מוקדמת שלא תשרת שום תכלית ראויה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה