הרעת תנאים-פיצויים

מצב
הנושא נעול.

ג א ר י

New member
הרעת תנאים-פיצויים

הרעת תנאים-פיצויים
אני עובד בחברת מחשבים 9 שנים. מנהל האגף קרא לי לשיחה שבמהלכה טען שבפני 2 אפשרויות:פיטורין או קיזוז במשכורת ובימי החופשה. אני הופתעתי מעצם המילה פיטורין ומכיוון שלא נשארה לי ברירה בחרתי באופציה השניה. ההסכמה היתה בע"פ ולאחר מספר ימים קיבלתי מכתב בנושא:"שינוי תנאי העסקתו של .." ובמכתב מצוין:"בהמשך לשיחתנו מיום.., משכורתך האחרונה תעמוד על ... וימי החופש בשנה יעמדו על ..." (יש לציין שמשך השנתיים האחרונות הורידו לי פעמיים שכר וההורדה הנוכחית היא פעם שלישית) שאלותי: 1)האם למרות בחירתי באפשרות השניה(לא נשארה לי ברירה..) עדיין הדבר מוגדר כהרעת תנאים ואני יכול להתפטר במשך חצי שנה ולקבל את מלוא הפיטורין? 2)אם במעמד היו מבקשים ממני לחתום על מסמך המאשר את הורדת השכר האם יש הבדל בדבר? 3)האם יש אספקטים נוספים לנושא שקיימים ולא חשבתי עליהם? 4)באיזה אפשרויות נוספות אני זכאי לפיצויים מלאים כאילו פוטרתי

תשובות חלקיות.

הרעת תנאים-פיצויים
אני עובד בחברת מחשבים 9 שנים. מנהל האגף קרא לי לשיחה שבמהלכה טען שבפני 2 אפשרויות:פיטורין או קיזוז במשכורת ובימי החופשה. אני הופתעתי מעצם המילה פיטורין ומכיוון שלא נשארה לי ברירה בחרתי באופציה השניה. ההסכמה היתה בע"פ ולאחר מספר ימים קיבלתי מכתב בנושא:"שינוי תנאי העסקתו של .." ובמכתב מצוין:"בהמשך לשיחתנו מיום.., משכורתך האחרונה תעמוד על ... וימי החופש בשנה יעמדו על ..." (יש לציין שמשך השנתיים האחרונות הורידו לי פעמיים שכר וההורדה הנוכחית היא פעם שלישית) שאלותי: 1)האם למרות בחירתי באפשרות השניה(לא נשארה לי ברירה..) עדיין הדבר מוגדר כהרעת תנאים ואני יכול להתפטר במשך חצי שנה ולקבל את מלוא הפיטורין? 2)אם במעמד היו מבקשים ממני לחתום על מסמך המאשר את הורדת השכר האם יש הבדל בדבר? 3)האם יש אספקטים נוספים לנושא שקיימים ולא חשבתי עליהם? 4)באיזה אפשרויות נוספות אני זכאי לפיצויים מלאים כאילו פוטרתי
תשובות חלקיות.
1. לדעתי - כן. כלומר עצם ההפחתה במשכורת זו הרעה מוחשית בתנאים שמזכה אותך בקבלת פיצויי פיטורים אם תתפטר בגלל ההרעה הזו. הרעה מוחשית בתנאי העבודה שמזכה בפיצויים במקרה של התפטרות, לא חייבת להיות דווקא הפרה של חוזה העבודה. ההרעה לא מפסיקה להיות הרעה רק בגלל שהיא מוסכמת. אבל, תצטרך לשכנע שאתה באמת מתפטר בגלל זה, וייתכן שההסכמה שלך להפחתה בשכר - תקשה עליך לשכנע שזה ככה. 2. לענין הזה אין הבדל בין הסכמה בעל פה לבין הסכמה בכתב (ההבדל הוא באפשרות של המעביד להוכיח שהיתה הסכמה, אבל בהנחה שאתה לא שקרן, אז ממילא לא תכחיש שהסכמת). 3. אולי כן, אבל אני לא יודע על מה חשבת ועל מה לא. 4. בכל מיני אפשרויות (למשל - מעבר דירה לישוב באזור פיתוח מישוב שאינו באזור פיתוח, מעבר דירה להתנחלות (אם תעבור לגוש קטיף למשל - תהיה זכאי לפיצויים בתנאי שתגור שם לפחות 6 חודשים), התפטרות בגלל מצב בריאות שלך או של בן משפחה, הסכמה עם המעביד וגם עוד אפשרויות). 5. שנה טובה.

שיר ורד

New member
תשובות

הרעת תנאים-פיצויים
תשובות
1. אין הגדרת זמן בחוק תוך כמה זמן אפשר להתפטר בגלל הרעת תנאים, בפסיקה מגובל שחודש חודשיים זה זמן סביר, חצי שנה בדרך כלל לא. אני מעריך שבמקרה שהנושא יגיע לבית הדין, תוכל לטעון שהסכמתך בעל פה , נעשתה תוך לחץ ואיומים ולא ניתן לך זמן סביר לשקול את החלטתך, סביר שבית המשפט יקבל את עמדתך. היה רצוי שלא תחזיר תשובה מידית אלא תגיד שאתה זקוק לזמן למחשבה (מספר שבועות), אם המעסיק היה מסכים לכך, היה לך זמן לחפש מקום עבודה אחר, אם לא, זה היה מחזק את טענתך שהסכמתך נעשתה תחת לחץ ואיומים. 2. זה היה עשוי לחזק את טענות המעביד שהדבר נעשה בהסכמה ולא מתוך לחץ. 3. במקרה של תביעה לדמי אבטלה, מתפטר צריך להמתין 90 יום ומפוטר לא. למרות שבמקרה של הרעת תנאים, זכותך להתטרות בתנאי פיטורים, אמורה לזכות אותך גם בביטול תקופת ההמתנה, ביטוח לאומי מערים קשיים רבים בנושא, וסביר שתצטרך להגיש תביעה לבית הדין לעבודה כנגד הביטוח הלאומי כדי לבטל את תקופת ההמתנה. 4.ראה סעיפים 5-12 לחוק וכן סעיף 12 בתקנות

מצב
הנושא נעול.
למעלה