הרעת תנאים-שאלה

מצב
הנושא נעול.
הרעת תנאים-שאלה

הרעת תנאים-שאלה
אני עובד במקום ציבורי-עובד מדינה כחלק מהתנאים אנו מקבלים קרן השתלמות. לכל העובדים מכניסים גם את השעות הנוספות(ויש המון) כמרכיב להפרשות של קרן ההשתלמות(למרות שלפי מיטב ידעתי זה לא חוקי). ואילו לי כעובד חדש לא מכניסים את השעות הנוספות! לדברי המעביד אני לא זכאי לכך כי זה לא חוקי ואילו לעובדים שקיבלו את ה"הטבה"אין אפשרות לקחת להם(למרות שגם לאחר שהקרן נפתחה להם היא מתחדשת כיום באותה צורה). האם ישנה כאן הפליה?האם ההטבה הזו היא לא נוהג מחייב? מה האפשריות הקיימות לי בכדי לתקן את המצב(מדובר בהמון כסף)? תודה.

שיר ורד

New member
תשובה

הרעת תנאים-שאלה
אני עובד במקום ציבורי-עובד מדינה כחלק מהתנאים אנו מקבלים קרן השתלמות. לכל העובדים מכניסים גם את השעות הנוספות(ויש המון) כמרכיב להפרשות של קרן ההשתלמות(למרות שלפי מיטב ידעתי זה לא חוקי). ואילו לי כעובד חדש לא מכניסים את השעות הנוספות! לדברי המעביד אני לא זכאי לכך כי זה לא חוקי ואילו לעובדים שקיבלו את ה"הטבה"אין אפשרות לקחת להם(למרות שגם לאחר שהקרן נפתחה להם היא מתחדשת כיום באותה צורה). האם ישנה כאן הפליה?האם ההטבה הזו היא לא נוהג מחייב? מה האפשריות הקיימות לי בכדי לתקן את המצב(מדובר בהמון כסף)? תודה.
תשובה
החוק איננו אוסר להפריש לקרן השתלמות בגין השעות הנוספות. אבל, זה בהחלט לא מקובל בכל המשק. במגזר הציבורי ישנו פיקוח של האוצר (באמצעות החשבים) ושל הממונה על השכר, למניעת חריגות תקציב, שנובעות מתשלומים לא חוקיים או שאינם מגובים בהסכם עבודה. יתכן והעירו על כך למקום העבודה ועקב כל הוא חדל מנוהג זה לגבי עובדים חדשים. אפליה בגין ותק היא חוקית. אם ההטבה חרגה מהוראות האוצר והממונה על השכר, אין היא יכולה להחשב כנוהג מחייב. תנסה לפנות לועד העובדים ותראה האם ישנה עילה לתביעה או להכרזת סכסוך עבודה. אם התשלום מגובה בהסכם שכר שנחתם כחוק, אזי יש טעם להגיש תביעה על הפרת ההסכם סבאופן חד-צדדי.

מצב
הנושא נעול.
למעלה