הרעת תנאים

מצב
הנושא נעול.

beky1

New member
הרעת תנאים

הרעת תנאים
אני עובדת במקום עבודה שהמעסיק שלי פיטר כמה מעובדיו ו2 העובדות שנותרו (אני אחת מהן הוא דורש שנעבוד שעות נוספות ואינו מוכן לקבל תשובה שלילית כתשובה) עליי לציין כי עדיין לא בוצעה שיחה אישית מפורטת בנושא. האם ביכולתי לדרוש את הדרישה בכתב (לצורך נוכחה על הרעת תנאים?). מהם התנאים החלים על מעביד הרוצה לשנות את שעות העבודה של עובדיו, האם חייב להודיע מראש X ימים? האם יש יכולת להכריח עובד לעבוד שעות נוספות ללא תוספת שכר? . במידה ותתקים רק שיחה בעל פה , שאחריה ארצה לעזוב את מקום עבודתי ולטעון לפיצויים בגין הרעת תנאים. האם עלי לתת הוכחות בכתב לנושא? בכל מקרה אין בדעתי להענות בחיוב לדרישתו משום היחס המחפיר לו "זכיתי " במסגרת 6 שנות עבודתי שם. לתשובתך אודה.

אל תסמכי עלי יותר מדי...

הרעת תנאים
אני עובדת במקום עבודה שהמעסיק שלי פיטר כמה מעובדיו ו2 העובדות שנותרו (אני אחת מהן הוא דורש שנעבוד שעות נוספות ואינו מוכן לקבל תשובה שלילית כתשובה) עליי לציין כי עדיין לא בוצעה שיחה אישית מפורטת בנושא. האם ביכולתי לדרוש את הדרישה בכתב (לצורך נוכחה על הרעת תנאים?). מהם התנאים החלים על מעביד הרוצה לשנות את שעות העבודה של עובדיו, האם חייב להודיע מראש X ימים? האם יש יכולת להכריח עובד לעבוד שעות נוספות ללא תוספת שכר? . במידה ותתקים רק שיחה בעל פה , שאחריה ארצה לעזוב את מקום עבודתי ולטעון לפיצויים בגין הרעת תנאים. האם עלי לתת הוכחות בכתב לנושא? בכל מקרה אין בדעתי להענות בחיוב לדרישתו משום היחס המחפיר לו "זכיתי " במסגרת 6 שנות עבודתי שם. לתשובתך אודה.
אל תסמכי עלי יותר מדי...
למיטב זכרוני חוק הודעה על תנאי עבודה מחייב את המעביד לתת לעובד הודעה בכתב על תנאי עבודתו, שכרו וכדומה תוך 30 יום מיום קבלתו לעבודה. איני יודע אם שינוי מהותי בתנאי העבודה מחייב אותו למסור הודעה דומה (מן הסתם דבר זה נקבע\ יקבע באמצעות פסיקה). הוא לא חייב להודיע מראש. הוא לא יכול, מבחינה חוקית, להכריח אותך לעבוד שעות נוספות ללא תוספת שכר. אם תרצי לעזוב ולתבוע, תצטרכי לשכנע את השופט שטענותייך נכונות. הקלטה יכולה לעזור. ייתכן שאם תדרשי את הזכויות המגיעות לך תפוטרי. במקרה זה בית המשפט יוכל לפסוק לך פיצויים מוגדלים.

המעסיק רשאי לדרוש מעובד לעבוד

הרעת תנאים
המעסיק רשאי לדרוש מעובד לעבוד
שעות נוספות אך הוא חייב לשלם על שעות אלה בהתאם לקבוע בחוק. להכריח אותך לעבוד שעות נוספות ללא תשלום שכר זו עבירה על החוק ומעבר להרעת תנאים. בכל מקרה, אם אכן זו תהיה החלטת המעסיק (להעסיקך בש"נ ללא תוספת תגמול) - ידעי אותו בכתב כי פעולה זו היא עבירה על החוק והרעה של תנאי עבודתך, התריעי בפניו כי אם לא תתוקן ההרעה בתוך מספר ימים, את מבקשת להודיע על התפטרותך וכי התפטרותך תחשב כפיטורים לעניין פיצויי הפיטורים. יש לציין כי עליך לתת הודעה מוקדמת להתפטרותך של 30 יום.

מצב
הנושא נעול.
למעלה