הרעת תנאים

מצב
הנושא נעול.

mamushona

New member
הרעת תנאים

הרעת תנאים
אני עובדת יותר משנה במשרת סטודנט-75% משרה(ארבע פעמים בשבוע) כשהתקבלתי לעבודה נאמר לי שבתקופת המבחנים אני זכאית ליומיים חופשה לפני מבחן או ליום חופש לפני ויום חופש ביום המבחן , אכשיו קיבלנו הודעה שחל שינוי במדיניות וסטודנטים זכאים רק ליום חופש אחד לפני מבחן ולעבוד בתקופת המבחנים במשרה מלאה. חשוב לציין שאנשים שהתקבלו לעבודה בחודשים אחרונים כן נאמר להם שיהיו זכאים ליום אחד.האם מדובר בהרעת תנאים?האם אהיה זכאית לפיצויים אם אתפטר?

שיר ורד

New member
האם מדובר בימי חופש עודפים

הרעת תנאים
אני עובדת יותר משנה במשרת סטודנט-75% משרה(ארבע פעמים בשבוע) כשהתקבלתי לעבודה נאמר לי שבתקופת המבחנים אני זכאית ליומיים חופשה לפני מבחן או ליום חופש לפני ויום חופש ביום המבחן , אכשיו קיבלנו הודעה שחל שינוי במדיניות וסטודנטים זכאים רק ליום חופש אחד לפני מבחן ולעבוד בתקופת המבחנים במשרה מלאה. חשוב לציין שאנשים שהתקבלו לעבודה בחודשים אחרונים כן נאמר להם שיהיו זכאים ליום אחד.האם מדובר בהרעת תנאים?האם אהיה זכאית לפיצויים אם אתפטר?
על הקבוע בחוק, או רק בזכות לנצל את ימי החופשה במועדי המבחנים.

mamushona

New member
הרעת תנאים

על הקבוע בחוק, או רק בזכות לנצל את ימי החופשה במועדי המבחנים.
הרעת תנאים
הכוונה לימי חופש לא בתשלום-לא ניתן לנצל את ימי החופשה המצטברים למטרת חופש לפני מבחנים-כי מדובר בתקופה לחוצה בה כל הסטודנטים רוצים חופשה

שיר ורד

New member
נראה לי שאין כאן הרעת תנאים

הרעת תנאים
הכוונה לימי חופש לא בתשלום-לא ניתן לנצל את ימי החופשה המצטברים למטרת חופש לפני מבחנים-כי מדובר בתקופה לחוצה בה כל הסטודנטים רוצים חופשה
נראה לי שאין כאן הרעת תנאים
אך יתכן ומדובר בהפרת התחיבות (חוזית?) ויתכן גם לומר שהמעביד נהג בחוסר תום לב, כי מעביד שמתבסס על העסקת סטודנטים ומבטיח להם חופשות במועד הנחוץ להם, צריך לדעת מראש שכל הסטודנטים ירצו חופשה באותה תקופה, ולכן אם עכשיו שינה את דעתו יתכן שמלכתחילה נהג שלא בתום לב בהטיחו הבטחה שידע שלא יוכל לקיימה לאורך זמן. אם מדובר בהטחה חוזית שלא קוימה, ניתן לדרוש צו עשה שיחייב את המעסיק לקיים את ההבטחה, אם מדובר בהתנהגות שלא בתום לב, ניתן לדרוש צו עשה או פיצוי בגין ההתנהגות הנ"ל.

hapraklit

New member
תשובה

הרעת תנאים
תשובה
אין בפסיקה תשובה חד משמעית האם מקרה כגון זה הינו בגדר הרעת תנאים. בכל מקרה, יש לתת למעביד הזדמנות לתקן את ההרעה (אם מדובר בהרעה) ועל כן רצוי שתפני במכתב למעביד, תבהירי כי מבחינתך מדובר בהרעה מוחשית ותאפשרי למעביד לתקן את ההרעה. אם יסרב אזי יש לשקול את המשך הצעדים בהצלחה

מצב
הנושא נעול.
למעלה