הרעת תנאי עבודה

מצב
הנושא נעול.

tamiel

New member
הרעת תנאי עבודה

הרעת תנאי עבודה
אני עובדת 29 שנים במקום עבודה [ בי"ח פרטי] עד לפני 3 שנים קיבלתי שעות נוספות גלובליות שהיוו חלק ממשכורתי במשך 26 שנים. ללא כל הודעה - התוספת הזו נעלמה מתלוש המשכורת. ההסבר שקיבלתי לכך כאשר גיליתי את הדבר- שההורדה הינה חלק מהקיצוצים בשכר העובדים עקב גרעון תקציבי. האם הדבר מותר למעסיק? האם הדבר יכול להוות עילה להתפטרות ממקום העבודה עם פיצויי פיטורין ? האם זו הלנת שכר?

שיר ורד

New member
תשובות ראשוניות

הרעת תנאי עבודה
אני עובדת 29 שנים במקום עבודה [ בי"ח פרטי] עד לפני 3 שנים קיבלתי שעות נוספות גלובליות שהיוו חלק ממשכורתי במשך 26 שנים. ללא כל הודעה - התוספת הזו נעלמה מתלוש המשכורת. ההסבר שקיבלתי לכך כאשר גיליתי את הדבר- שההורדה הינה חלק מהקיצוצים בשכר העובדים עקב גרעון תקציבי. האם הדבר מותר למעסיק? האם הדבר יכול להוות עילה להתפטרות ממקום העבודה עם פיצויי פיטורין ? האם זו הלנת שכר?
תשובות ראשוניות
1. אנא צייני ממתי בדיוק הפסיקו לשלם לך את התעריף הנ"ל? האם התשלום עד אז היה מעוגן בהסכם עבודה אישי או קיבוצי? האם בית החולים מקבל תקציבים מהמגזר הציבורי (דרך משרד הבריאות, האוצר , קופות החולים וכדומה. במסגרת התוכניות להבראה כלכלית היו אכן קיצוצים בשעות נוספות ואני צריך את הפרטים הללו כדי לבדוק האם היה על מעסיקך חובה לבצע את הקיצוצים הללו. 2. אם זו לא חובה על המעסיק, הוא רשאי לעשות זאת, אבל אז זה נחשב להרעת תנאים בעטייה רשאי העובד להתפטר ולקבל פצויי פיטורים. הבעיה היא , שהשתהות של 3 שנים נחשבת בדרך כלל להסכמה של העובד להרעת התנאים ולכן כרגע אין לך עילה להתפטר. עילת התפטרות יכולה לקום, במידה ונאמר לך מפורשות (רצוי בכתב) שהקיצוץ הוא לקתופה מוגבלת, ולאחרונה הוחלט להאריך את הקיצוץ (לתקופה בלתי מוגבלת או לתקופה מוגבלת נוספת. 3. אם הודיעו לך על הקיצוץ ולא הודעת שאת מסרבת לקיצוץ, זה לא נחשב להלנת שכר, אחרת אולי כן.

מצב
הנושא נעול.
למעלה