הרפתקאה באסקית

• פותח הנושא JRM
  • פורסם בתאריך

JRM

New member
הרפתקאה באסקית

שלחתי את זה פעם אחת כבר אבל אני לא רואה את זה...אם יוצא ששלחתי פעמיים אז מצטער ושהמנהל ימחק את אחד הנושאים... --------------- ישר לאחר נחיתתי בבילבאו, אחרי טיסה מייגעת מנתב"ג, הגיע מישהו מהמועדון לאסוף אותי. ללא תיקשורת, ללא אוהדים. בינתיים כלום לא רישמי. לאחר נסיעה לא קצרה הגענו להיכל הכדורגל הבאסקי, סן-ממס המפואר, שם חיכה לי יו"ר אתלטיק בילבאו, חביאר אוריה. רוב הפרטים כבר נסגרו טלפונית בעזרת סוכנים ומתווכים ובביקורי האחרון בספרד בפגישה סודית שנערכה בבית קפה קטן בפרברי בילבאו. פראקטית הגעתי רק כדי לחתום. לאחר החתימה קיבלתי מהמזכירה של חביאר אוריה הודעה שמסיבת העיתונאים הרישמית תתקיים בעוד כ4 שעות, בינתיים יכירו לי את האיצטדיון והסגל המיקצועי. את הסיור ערך לי לא אחר מאשר אדוני זוביזראטה, הג´נרל מנג´ר, שהראה לי את מתקני המועדון וזימן את הסגל המיקצועי להיכרות עימי. היתה לי התרשמות חיובית ביותר מעוזר המאמן מרטין דלגאדו, ולאחר התיעצות קצרה עימו הוחלט להשאיר את כל הסגל המיקצועי כמות שהוא. מסיבת העיתונאים עברה יפה, (למרות שהכתב של ערוץ 5+ היה מעצבן במיוחד. אמנם אני מאמן ישראלי שמאמן מועדון ספרדי בכיר, אבל למה להתקרצץ ככה. אני נורא מקווה שאני לא אסתבך בעקבות האצבע שהראיתי לו לאחר שאלה אחת יותר מדי...) והצהרתי שהמטרה העונה היא להתברג במקום שיוביל למפעל אירופאי. יום לאחר החתימה הרישמית ערכתי אימון ראשון בקבוצה, להתרשמות ראשונית מהשחקנים שלי, לראות אותם זזים במגרש. טלפון קצר לאמסטרדאם, שיחה קצרה עם מכר ישראלי וותיק שעובד במועדון המקומי איאקס אמסטרדאם, סידרה לי משחק ידידות מולם שבו רציתי לבחון את השחקנים שלי, 20 יום לפני פתיחת הליגה. לאחר המשחק, עם רשימות מהמשחק עצמו ומהאימונים מאז שהגעתי, כינסתי את הצוות המיקצועי ואמרתי להם בדיוק מה אני רוצה. "אני לא באסקי, וגם לא ספרדי, ואין לי מושג מי כאן כן. אני צריך בלם וחלוץ". לאחר יום הגיעו ההמלצות. מספר שחקנים מוכרים, רובם אנונימיים ללא כישורים שמתאימים לקבוצה שלי. פקס מהיר ללאציו הבהיר לי שהם לא מוכנים למכור את מנדייטה בפחות מ30 מיליון בעוד שלי יש רק 26. סוכנו של אוסקר דה פאולה הודיע שמרשו כרגע מרוצה בסוסיאדד ולא מתכוון, בשום פנים ואופן, לעבור ליריבה המושבעת. הרשימה מצטמצמת. בסופו של דבר הגעתי למסקנה שאני רוצה במועדון שלי את בולו חלוצה של ראיו. כבר הצעתי עליו 20+עוד 15 לאחר 50 הופעות בקבוצה+25% ממכירה הבאה, וראיו לא הסכימו למכור את הכוכב שלהם. הבלם שניסיתי להביא היה אונאי מוויאריאל, אבל הם דרשו 25 ואני לא הייתי מוכר להביא אותו במעל ל20...וכך עברה הפגרה ללא רכש... לפני משחק הליגה הראשון כינסתי את השחקנים לשיחה והודעתי להם שהסגל הנוכחי יישאר ללא שינוי עד הפגרה לפחות. אף אחד לא יוצע למכירה ואף אחד חדש לא יחתום. השינוי היחיד הוא הורדה של מספר שחקנים צעירים לB. למשחק עצמו עליתי בהרכב עייף, משום מה. וגם ללא אורזאיז הפצוע קלות שבעצת הפיזיותראפיסט לא שותף כדי לא לסכן אותו ללא צורך. ביטור אלקיזה הוותיק העניק לי ניצחון בכורה בבילבאו, 1-0 ביתי על אלאבס, לעיניהם של 35,000 באסקים בסן-ממס. התחלה טובה? ימים יגידו המפגש השני בליגה הביא אותי ואת קבוצתי לאיצטדיון אל-סרדינרו, הלא הוא איצטדיונה הביתי של ראסינג סנטאנטד. לפני המשחק, הלכתי לפגוש את יוסי ולהחליף חוויות ספרדיות. יוסי סיפר שקשה לו לשחק בליגה הספרדית ושהוא כבר מת להבקיע את השער הראשון שלו בליגה הספרדית, ושהוא התפלא נורא כששמע שחתמתי בבילבאו. "אם הייתי באסקי הייתי שמח לעבוד איתך". אבל יוסי לא באסקי, ואני אסתדר בלעדיו את המשחק ביקשתי מהשחקנים לפתוח בכל הכוח, כי במשחקה הקודמת של ראסינג היא עצמה כבשה 2 שערים תוך 15 דקות. אזקוורו העלה אותי ל1-0 כבר בדקה 6, גוררו הכפיל את התוצאה בדקה 22. אולי זה בגלל הביטחון שקיבל הילד, אולי סתם מזל, אבל יוסי´לה צימק ל2-1 בדקה ה25. מכאן ועד הדקה ה72, שבה כבשתי את השלישי שלי, פסלו לי לא פחות מ4 שערים בטענות נבדל חשודות. כלום לא עזר וכבשתי שוב בדקה ה77, וחבי גוררו מראסינג קבע את תוצאת המשחק: 4-2 לבילבאו - שמעלה אותי לראשות הטבלה, לפחות זמנית. מחר המשחק הגדול של ספרד, כבר במחזור ה2 - בארסה-ריאל. במידה ובארסה ינצחו אני עלול לרדת ממרומי המקום שלי. --------------- אם ההיענות חיובית אני ארשום כאן גם את ההמשכים (אני כרגע משחק)

KaZaM

New member
רכש

אמרתה שאתה רוצה חלוץ ובלם אז למה מנדייטה נכנס לתמונה??? ועוד דבר אתה לא חייב לקנות שחקנים ב20 מיליון אתה יכול למצוא שחקנים מעולים ולא מוכרים (בלי שם גדול) בסכומים שלא עולים על 6 ספרות. בהצלחה בבילבאו ואני מקווה שריאל ינצחו את בארסה הזונות

JRM

New member
כי זה בילבאו...

בקשר לשחקנים לא מוכרים שאפשר לקנות ב20 שקל... אין לי מושג אם אתה יודע את הסיפור של אתלטיק בילבאו, אבל בילבאו, כמו כל באסקי גאה, זה מועדון בדלני, וכמו כל באסקי גאה, שם לא אוהבים להתערבב זה מועדון שאך-ורק באסקים משחקים בו, בלי זרים, בלי ספרדים. בלי מדיירה, בלי טסיגאלקו. פשוט אי אפשר כי זה מועדון רק לבאסקים... חביב, אבל מקשה מאד... ולמה דיברתי על מנדייטה? נו באמת...הוא בערך השחקן הבאסקי הכי טוב בעולם! והוא עושה משאר הקשרים הדפנסיביים שלי צחוק (ויש לי הרבה כאלה), אז אם יש באסקי, והוא תותח, והוא מוכן לעבור אלי אני אקפוץ על זה גם אם אני לא חייב בעמדה שלו...בכל זאת זה מנדייטה...אם אני מביא אותו לבילבאו זה יהיה יום חג לבאסקים באר הם :)

tomash11

New member
מחמאה והערה...

קודם כל שוף על ההשקעה איש...זה היה ממש כיף לקרוא:) מנוסח אחלה ומעניין. אבל שאלה לי אליך בעקבות ההבהרה הבאסקית ...זה מועדון שרוצה רק באסקים וזה ככה במנג´ר?..., או שבמציאות הוא ככה ואתה החלטת להשאר נאמן לעקרונות האלו על דעת עצמך, אבל עקרונית במנג´ר לא מתוכנת שום דבר להעדיף רק באסקים?

קיר קמט

New member
מנסיון ארוך שנים עם בילבאו במנג´ר

(ככה זה כשהם הקבוצה האהודה עליי באספנייה) , ומהיכרות עם בילבאו - בבילבאו , על בערך כל מאה שנות קיומה , לא דרך אף שחקן לא בסקי. אך ורק באסקים. ומה המנג´ר עושה? נניח שאני רוצה לקנות שחקן לא בסקי (לא רציתי, פשוט בדקתי בכל מנג´ר) לקבוצה , אז המנג´ר כותב לי הודעה בסגנון Athletic Bilbao Are Not Allowed To Buy Non-Busque players. ובקשר לשחקן ההוא - יש לך בפלייר אנד סטאף סרץ´ , בסעיף של הנישונליטי , -Basque. זה אופציה שיש רק בבילבאו, אבל נדמה לי שגם בסוסיאדד. תמצא ככה בסקים. ובקשר לבלמים - הייתי אולי מעז לנסות להביא את ליזארזו , למרות שהוא מגן שמאלי. ותכל´ס, יש לך את אלקורטה וריוס, מה כזה אסון ? השוער זה דווקא עניין יותר חמור. חלוצים יש לך את אזקרו (זה אזקרו ולא אזקוורו) , אורזאיז, עוד אחד שברח לי השם שלו ובשעת הצורך גם חוסבה אצ´ברייה. לא סוף העולם. וזה גררו , גם.... אבל לא נורא. אם תוביל את אתלטיקו לאליפות אני אסלח לך.

BullsDuDe

New member
בילבאו הוא במציאות...

מועדון שקונה שחקנים זרים ובאסקים שום שחקן ספרדי טהור או ספרדי לא באסקי דרך שם וכך הייתה עד השנה גם ריאל סוסיאדד עד שהבינה שזה לא משתלם כי הבאסקים הם מיעוט כרגע והם דורשים סכומים כמו ישראלים הרבה שזה הרבה יותר מידי.

tomash11

New member
הבנתי ובלבלתם אותי...

את הקטע שהם לא מוכנים להביא אף אחד חוץ מבאסקים דוקא הבנתי עוד קודם, לא הבנתי רק אם זה ככה גם במשחק כלומר, שהמשחק עצמו גם תוכנת ככה שלא ייתן למנג´ר להחתים שחקנים לא באסקים, או שזו גחמה של מי ששיחק בזה והחליט להשאר נאמן למועדון כמו שהוא במציאות...אני שמח לגלות שהמנג´ר הלך עד הסוף וממש התאים את עצמו לחלוטין... אז תשובה אחת יש לי, אבל עכשיו אני מבולבל בקשר למי אסור לשחק שם...אני מבין שהם רוצים רק באסקים...אבל זה רק מבין הספרדים? רק ספרדים בסקים?...לפי מה שכתבו פה מעלי ...אחד אומר שזרים מותר להביא, והשני אומר שאסור להביא אף אחד חוץ מבאסקים טהורים בלבד!!...אז מה בדיוק אסור ומה מותר? ובכלל...זה קטע שאני לבורותי שומע עליו פעם ראשונה...איזה מצחיק זה.

JRM

New member
באסקים בלבד

אבל, לדוגמא, ליזארזו באסקי והוא לא ממש ספרדי... ויש עוד מספר דוגמאות למשל אני בתהליכי החתמה של צרפתי נוסף, מגן ימני, שהוא חצי צרפתי חצי באסקי באסטי טהור טהור אין בעיקרון במשחק כי אין לאום כזה, חבל הבאסקים הוא חלק בלתי-נפרד מספרד ובאסקי זה תמיד לאום שני...

JRM

New member
בלי זרים בכל

דבר 1 תודה על המחמאות "מועדון שקונה שחקנים זרים ובאסקים" - לא, לא, לא, בלי אוזבקים, בלי טיוואנים, בלי ספרדים רק באסקים טהורי גזע קיר קמט - סוסיאדד מתוחכמים הם יכולים לקנות שחקנים זרים יעני גרמנים, איטלקים וכו´ אבל לא ספרדים רק ספרדים באסקים...ממש נאמנות לעקרונות... בקשר לחלוצים...אורסאיז ממש מאכזב אותי, בולו חתם (לא ב20 מיליון - ושוב - הידד לאינטלגנציה המלאכותית, נורא מתוחכמת!) וכבש, אזקרו (!) וברחמו (אני מקווה שככה כותבים) פשוט צמד-חמד מה שמשאיר את בולו ואורסאיז בתור בק-אפ (הם עושים עבודה נפלאה בגביע...) בקשר למגנים...הבעיה שלי נורא רחבה...דבר 1 ריוס נפצע במחזור 3 ל3 חודשים ונזקק לניתוח והוא ייעדר 6 חודשים, יש לי גם את איטור קראנקה שנפצע בטרום-עונה וייעדר הרבה זמן, איבדתי את לאקרוז ועוד אחד שהוא שמאלי..לראזיבל נראה לי... ככה שכן, אני נורא לחוץ עם ההגנה, אני לא סופג הרבה אבל הממוצעים של הבלמים שלי עומדים על מתחת ל7.00 ודווקא עמדת השוער מאובטחת היטב ומוגנת מצויין ע"י השוער עם השם שאין לי מושג מהו...זה סימן טוב, שאני לא יודע מה שם השוער...כנראה שאני לא צריך להתעסק שם יותר מדי... אבל...כל זאת ועוד...בהרפתקאה באסקית - חלק ב´!

יופי של מאמר כל הכבוד על ההשקעה

בבגרות בלשון בטח קיבלת 100 בקלות! יש לי שאלה לא ממש הבנתי כמו כמה אחרים אם זה שאתה קונה רק באסקים זה החלטה שלך או של המועדון והם אוסרים עליך לקנות שחקנים אחרים? אשמח אם תענה לי

JRM

New member
כבר שאלו

את השאלה שלך... אבל בכל זאת - זה חלק מהמועדון, אם אני נכנס לאופציה של קניה בשחקן לא-באסקי רשום לי Bilbao can´y buy non-basque players ובקשר לבגרות בלשון...אני עדיין לא הגעתי לזה

JRM

New member
הרפתקאה באסקית - חלק ב´

הערה: העובדה שאני לא יכול לקנות באסקים מובנית במשחק והיא לא בחירה (למרות שגם אם זה לא היה מובנה הייתי קונה רק באסקים כי זה מהות המועדון) --------------- במשחק העונה של הליגה הספרדית, ריאל מדריד ניצחה בברנבאו את ברצלונה, ואיפשרה לי ולקבוצתי להשאר ראשונים. האווירה במועדון מצויינת, כולם מרוצים, למרות שזאת רק תחילתה של העונה. כל דבר מתחיל בקטן... משחק הליגה השלישי כבר היה קשה הרבה יותר, ורק נס משמיים - ובומבה של אלקיזה בדקה ה89 - העניקו לי ניצחון דחוק 1-0 על אספניול, אצלי בבית. 3 מחזורים רצוף אני מוביל עת הטבלה. במחזור הרביעי יצאנו למשחק חוץ במדריד, שם אנחנו אמורים לפגוש את הקבוצה הקטנה של העיר - ראיו. בחימום של לפני המשחק, ניגש אלי השוער הראשון, לפואנטה, ואמר לי שהוא לא רוצה לשחק היום..."מה קרה לך, אתה נורמלי?" שאלתי באנגלית עילגת. "אתה השוער הראשון, אני סומך עלייך...". בדיעבד זאת היתה טעות נוראית, ולפואנטה התגלה כנוסטרדאמוס הבאסקי. עד הדקה ה50, ראיו בעטו לעבר השער 4 פעמים. לא למסגרת - לעבר השער. והתוצאה עמדה על 4-0. עם פנים לבנות כסיד, והרגשה של בחילה, ביקשתי מהשוער השני - אראנזוביה - להכנס למשחק, בלי להתחתם "תתחמם ברחבה כשאנחנו בהתקפות". גוררו, שחקן ענק בפני עצמו, המתיק את הגלולה המרה (מאד) וכבש שלישיה, מה שהפיח בי תיקווה שאפשר להתחמק מההפסד. ואז...בבעיטה הראשנה שלהם לעבר השער מאז הדקה ה50, ראיו כבשו - בדקה ה93...השפלה... למרות המשחק הכושל הזה לא ירדתי עדיין מהמקום ה1. בשיחה עם השחקנים הבהרתי להם שזאת חייבת להיות מעידה חד-פעמית, אני לא אסבול הפקרות הגנתית שכזאת שוב! לעולם! שלושת המשחקים הבאים עברו-חלפו...3 ניצחונות (2-1, 2-1, 4-0 סבילה אוסאסונה ויאדוליד) עד ההפסד הבא - הפעם בבית - לאתלטיקו מדריד. בהחלט הפסד מטופש לאחר שהובלתי עד הדקה ה88. 8 מחזורים רצופים אנחנו במקום ה1, ואני שם לב שמספר שחקנים מתחילים להתנפח... לא הספקתי למצמץ, ולא פחות מ9 שחקני הרכב דורשים חזוה משופר...ביקשתי לכנס ישיבת הנהלה, שבה הבהרתי ליו"ר אוריה את המצב החדש. חביאר, לארג´ גדול, עשיר לא קטן, נתן לי אישור לנהל מו"מ חופשי ולהציע לכל שחקן חוזים כראות עיני - עד גבול של 110 אלף לשבוע. רוב השחקנים חתמו מיד, אבל הכוכבים הגדולים שלי החליטו שבילבאו - קטנה עליהם. אורסאיז, גוררו ואטצ´ברייה. לאחר פגישות מרובות, נתקים ארוכים ו7 מיליון דולר מתחת לשולחן לכל אחד, השלושה חתמו, ואיפשרו לי לישון בשקט בלילות הבאים...מכיוון שרק באסקים מורשים לשחק במועדון אני לא יכול להרשות לעצמי, בשום פנים ואופן, לאבד שחקן הרכב, כי למצוא מחליפים זה חתיכת סיפור משחק ההתקפה של פוסט-אתלטיקו מדריד הוא פנטסטי. 14 שערים ב3 משחקים - חצי מהם במשחק בודד - 7-0 על מאיורקה. הזמנתי את השחקנים לסיבוב בבאר המקומי הקרוב ביותר, ונתתי להם יום חופשה. משחק עונה...אתלטיק בילבאו נוחתת בברצלונה...לשחק מול בארסה המקומית, שממוקמת במקום ה2 - אחרי בילבאו. 4 דקות הספיקו כדי להכריע את המשחק, כאשר הארנבון כירסם דרכו את השער וקבע 1-0. לא גוררו, לא ברחמו לא אטצ´ברייה ולא אורסאיז הצליחו להכניע את בונאנו ב17 בעיטות מדוייקות. הפער אמנם מצטמצם אך לא נסגר... חייבים להתאושש מהר, משחק הבא, בסן-ממס - מול ריאל מדריד האימתנית. עליתי בהרכב מעט התקפי מהרגיל. דווקא מול ריאל? כן. למה? כי ההגנה הם יפתחו חזק במטרה להבקיע ראשונים, ואני מתכנן לעקוץ. תוך 2 דקות אזקרו וגוררו קובעים 2-0 בפתיחה מדהימה מול איצטדיון מלא עד-אפס מקום (40,000) בבאסקים. ברחמו ואלקיזה (צמד) סגרו סיפור, זידאן צימצם - ריאל מובסת 5-1. המשחק מול ריאל היה במחזור ה14 - כעת אני כבר במחזור ה21. מאז, הקבוצה היחידה שהצליחה לחלץ נקודות מול חולית החיסול הבאסקית שלי היא אלאבס שסחטה תיקו 2. מעט לפני אמצע העונה עמדתי עם בעיה רצינית. מנים טובים - יש. אבל גארסיה וקראנקה מושבתים לתקופה ארוכה, לאקרוז ולראזבל הסכימו לחוזים מקבוצות אחרות ולכם אני אאבד אותם. במקום הפצועים ואלה שאני אאבד בסוף העונה החתמתי את פרנקיוס גרנט. לאחר שיחה קצרה, שבה הובהר לו שהעונה הוא לא יקבל דקות רבות ושהוא הובא במחליף שלישי בלבד. למרות זאת הסכים גרנט לחתום בקבוצתי. גם את בולו החלוץ שרציתי הבאתי - ב5 מיליון. וגם לו הובהר שהוא רק מחליף, ושלא יצפה ליותר מדי דקות. בדקות שהוא כן קיבל, פעמיים מחליף, הוא הספיק לכבוש פעמיים. רכש טוב, אני מאמין... --------------- קצת נתונים יבשים המצב בטבלה: קבוצה, מש´, נק´ 1. בילבאו, 21, 52 2. ברצלונה, 20, 43 3. מדריד, 20, 40 21 משחקים, 17 ניצחונות, תיקו בודד ו3 הפסדים. הפרש שערים חיובי 55-17. השחקן המוביל: גוררו - 19 מש´, 8.21, 15 שערים 7 בישולים

קיר קמט

New member
טוב מאוד !

תמשיך ככה בחור ! קיבלת את תואר "יקיר הקירקמט" (שבכל שנותיו עם בילבאו לא הגיע לשום הישג משמעותי מלבד מקום שני נדמה לי.)

JRM

New member
הרפתקאה באסקית - חלק ג´ ולפני אחרון

משחק עונה. משחק אליפות. משחק אחד, שאולי יקבע הכל, ואולי לא ישנה שום דבר. ה-משחק. התחילה התדרדרות בקבוצה. למה? אם פתחתי פער של 8 נקודות זה אומר שמותר לזלזל?? אז למה הגעתי למצב הזה?? איך מ8 הפרש אני כרגע מקום 2 בהפרש של נקודה?? התשובה פשוטה...כי השחקנים זילזלו באספניול, סביליה, אתלטיקו מדריד ומאיורקה. 4 הפסדים!! ועכשיו אני מקום 2... אחלה זמן מצאתי לרדת מהמקום ה1, המחזור ה31. יש זמן לתקן. וזה הזמן! אני עומד לפגוש את ברצלונה, אצלי בבית, בסן-ממס. הם מובילים את הטבלה בנקודה אחת מעלי. אני ח-י-י-ב ל-נ-צ-ח! בלי אלקיזה. בלי פליפה. בלי קראנקה. בלי אוסקר ואלס. הרכב חסר? תירוצים!! אני חייב לנצח! ברצלונה כרגע בכושר הכי טוב שלהם העונה...9 ניצחונות רצופים בליגה! אם אני מפסיד...אפשר להגיד בפה מלא...הלכה האליפות...! 4 הפרש, בכושר הנוכחי שלי ובכושר הנוכחי של בארסה יהיה פער בלתי ניתן לסגירה, גם על גבי 6 מחזורים. אם אני מנצח, המאבק יימשך. אני לא אזכה, כי אולי בארסה תמשיך ביכולת הטובה ואולי אני אמשיך ביכולת הרעה. אבל אני אמשיך להיאבק. "כל העבודה שלכם, מתרכזת במשחק הבודד הזה. אם אני רואה שחקן שמשקיע 100% הוא יוחלף. אין שחקן בחדר הזה שישקיע הוים פחות מ110%! אסור להתעלם מעובדות - אנחנו בכושר לא טוב, הם כן. אבל זה משחק בית. אתם שומעים את הקהל? בשבילכם. אתם יודעים מה יקרה כשתעלו למגרש. 40,000 אוהדים יצפו לכם ויכינו לכם קבלת פנים מלכותית. תתנו הכל בשבילם. תתנו הכל בשביל עצמכם. צאו למגרש ותיהנו! ... אה, כן...אל תשכחו לנצח..." ההרכב הפותח במשחק העונה... לפואנטה; לראזיבל, גרנט, רוברטו ריוס, אלקורטה; אימאז, טיקו, גוררו, אטצ´ברייה; בולו, אורסאיז. ברצלונה עולה בהרכב פחדני עם 3 קשרים דפנסיביים כשרק סביולה בחוד. בושה אם הם לוקחים אליפות!! (והמשחק מועבר לכם בשידור ישיר...) וכבר בדקה ה12...פרנק דה-בור משתיק את 40,000 הבסקים...עם 1-0 לברצלונה, שמנוגד למהלך המשחק... ואן-חאל ממשיך עם תצוגת הפחדנות ובדקה ה30 מבצע חילוף כאשר אוברמארס ההתקפי יוצא לטובת חאבי... המחצית מסתיימת...1-0 לקטלונים...אומדן צופים מדוייק: 39,967 - 34 אוהדי ברצלונה. במחצית בולו העייף יוצא, ברמחו ינסה לעשות את השינוי. בדקה ה81 אטצ´ברייה משווה!!! רגע...מה זה...הקוון קורא לשופט..."שמע אח שלי, שמתי פה 20,000 על ברצלונה, אני נותן לך 50% מהרווח..."...והשופט פוסל את השער!! בקבוקים, מטבעות ושאר ירקות עפים לעבר הקוון! והמשחק מסתיים...1-0 מגעיל לברצלונה ששיחקו בונקר שלא היה מבייש אפילו את ליברפול. חלום האליפות נגמר? אולי. אני אמשיך להיאבק, ולקוות...לקוות...

JRM

New member
חלק ד´ ואחרון

( אל תסתכלו על התמונה בהתחלה אתם סתם תהרסו לעצמכם :) ) ברצלונה מאחורינו, חצי גמר הגביע לפנינו. לפחות עם תואר אחד צריך לצאת מהעונה הזאת. עד עכשיו עברתי בגביע המלך את (לפי הסדר מסיבוב 1 לאחרון) בטיס, לבנטה, סראגוסה ו-וויאראל. חצי הגמר, הזדמנות להשיב את הכבוד שנרמס ע"י הקטאלונים. ועוד איזה הזדמנות...הברנבאו...מול ריאל...משחק מצויין ו2-0 ענק בסיום. הצבע חוזר ללחיים של השחקנים, ופרשנים שכבר הצהירו שנסיים במקום 3 טוענים שתמיד אמרו שבילבאו קבוצה ענקית. 4 ימים אחרי, שוב ריאל, שוב בברנבאו, שוב 2-0. הפעם בליגה... ברצלונה עושה 0-0 עם מאיורקה. חטא היוהרה. החטא הגדול מכולם. השחקנים שלי לקו בו, עכשיו זה תורם של שחקני ברצלונה. הפער מצטמק...2 הפרש...זה אפשרי!! השחקנים חדורי מוטיבציה יותר מתמיד. בטיס מגיעה לסן ממס ומפסידה 1-0 ביכולת חלשה ביותר של הקבוצה האהובה שלי. לעומתנו, ברצלונה שוב יוצאת ב0-0, הפעם זה תורה של אתלטיקו מדריד. פער?! איפה פער, מי פער? אני שוב במאבק האליפות, עם שיוויון נקודות עם ברצלונה!! ושוב ריאל בגביע...כבר נכנסתי ללחץ אחרי שראול עשה 2-0 אבל אז אטצ´ברייה העלה הילוך, ונגמר 3-2 לי... אני בגמר... חצי הגמר השני היה מול חרז מהליגה ה2 לקואטה מהליגה ה3...קלאסי בשבילי...והגמר הוא מול חרז, לא צריך להיות מאתגר מדי, נכון? אני מקווה למעידה נוספת של הקטאלונים...ויוצא למשחק חוץ בסוסיאדד...ומועד בעצמי...3-1...ודווקא ליריבים המושבעים! בינתיים בארסה משפילים את וואראל 4-0... פער? כן...פער...3 נקודות! איזה טימטום, איזה ביזבוז!! הזדמנות כל כך טובה ברחה!! וברצלונה ממשיכים בתצוגות האימים שלהם, שוווב 0-0...והפעם - דפור´. תודה לך דפורטיבו, הפער נקודה 1, אחרי 3-1 משכנע על סלטה וויגו. רק שימשיכו ככה ואני חוזר למקום שמגיע לי! 2 מחזורים אחרונים. פער של נקודה בודדת. אני אמור לפגוש את רקראטיבו (בחוץ) ו-וולנסיה (בבית). ברצלונה תתמודד מול מלאגה (בית) ומאיורקה (חוץ). הכל תלוי בקטאלונים, אני יכול רק להתפלל. במחזור לפני הסיום, ברצלונה מנצחים מול מלאגה...ואני מביס את רקראטיבו... הכל מסתכם במחזור אחד מחזור הסיום המחזור ה38 שיקבע - מי - תהיה - לופת - ספרד. הכל תלוי בקטאלונים... למזלי המשחק שלי נקע ליום לפני שאר הליגה. בקלילות אני מנצח את וולנסיה 3-0 עם צמד של גוררו ועוד אחד של אטצ´ברייה. בהתייעצות עם חביאר אוריה, ולאחר הסכמתו, קניתי לכל הסגל הבוגר כרטיסים למשחקה של מאיורקה מול ברצלונה לתא הכבוד. אני מניח שלאף אחד אין ספק בכלל את מי נעודד... כבר בדקה ה22, סמואל אטו´או מקפיץ אותנו לשמיים עם צרחות שימחה!!! אליפות?! רק שייגמר ככה!! אני קולט את עינו של חואן גספרט, מביט בי בשינאה עמוקה. חואן, תסתכל על המגרש... עמוד בתוספת הזמן של המחצית הראשונה חסן שאש, שנרכש בהון עתק של 55 מיליון דולר, כובש שער שאולי יהיה שער אליפות. 1-1, וחזרנו למקום ה2. עם פתיחת המחצית השנייה, סמואל אטו´או שוב כובש!!! 2-1 למאיורקה!!!!!! המשחלק נמשך עם לחץ עצום של ברצלונה על שערה של מאיורקה...אבל בדקה ה87...איבגזה סוגר סיפור!!! 3-1!!!! ומעניק לי אליפות בעונתי הראשונה!!!! השחקנים משתוללים! יוצאים מגדרם! גוררו רוקד עם טיקו על המושבים, לאקרוז וראנזבל צורחים כמו משוגעים ורפאל אלקורטה, הוותיק והמנוסה, יושב בצד, עם חיוך קטן על חצי פה. (לפחות עד שברמחו שופך עליו בקבוק קולה שלם...) יום חופש. זה כל מה שהשחקנים מקבלים. יום אחד! צריכים לחזור לאימונים, יש לנו עוד משחק אחד אחרון לנצח... חביאר אוריה שם שלט על דלת חדר ההלבשה - "לא חוזרים בלי דאבל!". יומיים לפני המשחק נסענו לברצלונה השנואה. אשמתנו שהגמר בנואו קאמפ? לא. הקבוצה שלי לא התקבלה בשימחה רבה בעיר וליוו אותנו מספר שוטרים עד המלון. 5 אימונים בקאמפ, ואנחנו מוכנים. כבר באימון היה אפשר לראות את שחקני חרז...עם רצח בעיניים...הם רוצים לנצח את המשחק הזה בכל מחיר ורואים עליהם שהם מתכוננים לתת 250%. בשיחה המסכמת לפני העלייה לכר הדשא צינתי את זה לפני השחקנים וביקשתי מהם לשכוח שלקחנו אליפות. "תחשבו שלא לקחנו העונה אליפות. אין לנו עדיין תואר. הנה הזדמנות להציל את העונה, הנה ההזדמנות שלכם להביא תואר. צאו לשם, ותיהנו...אה...כן...אל תשכחו לנצח..." הפתיחה היתה מהירה וקטלנית וכבר בדקה ה2 איסמעל אורסאיז מוריד ממני המון לחץ. לפחות עד הדקה ה9 שבה חרז משווים! תדהמה! גוררו מעלה אותי ל2-1 בדקה 37...אבל שוב רק 10 דקות וחרז משווים!! ובדקה 66 חרז עלו ליתרון ראשון...אני עומד להפסיד?? כנראה שלא...דקה בודדת לקח לגוררו לאזן את התוצאה שחקני חרז כבר עייפים מאד מהמאמץ האדיר שהם השקיעו ואפשר לראות את זה עליהם. אני מבקש מהשחקנים שלי לשחק בסבלנות, להניע המון את הכדור ולגרום לשחקני היריבה לרדוף אחריהם כדי לעייף אותם יותר. הרבה בעיטות מחוץ לרחבה. כלום לא עוזר...ונכנסים להארכה...אני נאלץ להוציא את גוררו שנתן מעל ומעבר במשחק הזה והוא כבר נופל מהרגליים...הוא מבקש, מתחנן להשאר במגרש, אבל אני מסביר לו שהוא עייף מדי ושאם הוא ימשיך הוא עלול להפריע למשחק וחאבי גונזלס יצטרך להכנס לנעליו הגדולות המחצית הראשונה של ההארכה עוברת במכבש לחצים אדיר של חרז. הרבה מזל היה לי פה...המחצית השנייה כבר היתה אנמית לחלוטין מצד שתי הקבוצות...מחכים לפנדלים...לא מקובל עלי! ב5 דקות אחרונות אני מסמן על חילוף ומכניס 2 שחקנים חדשים לדשא - אימאז בעד פליפה, קואבס (חלוץ נוער, הופעת בכורה) בעד אזקרו המותש. ובדקה ה120...זה הגיע...אייייייייייימסעעעעעעלללל! אורסאיז!!!!!!!!!!! השער המנצח נופל! עכשיו לא לספוג בשניות שנותרו... התקפה אחרונה של חרז...בעיטה מחוץ לרחבה...זה בחוץ...והשופט שורק, ומסמן את תחילת החגיגות!!! בגלל שהמשחק שלנו בליגה היה לפני כל שאר המחזור, וישר היינו צריכים להתחיל להתכונן לגביע, לא הזדמן לנו לחגוג כמו שצריך. ועכשיו זה הזמן!! דאבל!!!!!!!!!!!!! כמו שאומרים, תמונה אחת שווה אלף מילים :)

שגיא123

New member
כל הכבוד!

אני חייב להגיד שהיה ממש כיף לקרוא את הסיפור שלך! תמשיך ככה לעונה הבאה... ואה כן... מזל טוב על הדאבל...

KaZaM

New member
המשחקים של בארסה

נגד מאיורקה יוצאים מאוד קרובים

JRM

New member
למה אתה מתכוון?

"המשחקים של בארסה נגד מאיורקה יוצאים מאוד קרובים" ? ד"א תודה על התגובות החיוביות אני נהניתי לכתוב את זה ושמח לראות שיש אנשים שנהנו לקרוא את זה... תצפו לחלק הבא בסיפור, "הרפתקאה באסקית - עונת המלפפונים"

system Rulz

New member
תגובה

אחלה דיווח משחק, ממש אהבתי לקרוא!!!!! מחכה לחלקים הבאים

BullsDuDe

New member
אני דווקא...

מאוד אהבתי לקרוא את זה עשית עבודה מעולה!!!

למעלה