הרפתקאה באסקית

• פותח הנושא JRM
  • פורסם בתאריך

JRM

New member
עונת המלפפונים

מכור למנג´ר שכמוני...כמה אפשר לשחק... ------------------------ נגמרה העונה. איזו הקלה, אין לחץ, אין מתח. כבר במטוס, בדרך לטאהיטי (מתנת חביאר אוריה), התחלתי לחשוב על הרכש "אמיליו, שכח מכדורגל - זה החופשה שלך!" אבל אני לא יכול. מתחיל להריץ שמות ומספרים, לתכנן חוזים וטקטיקות חדשות, להפתיע את כולם. מייד עם חזרתי לספרד, העבודה היתה מרובה. ביוזמת השחקנים נערכה מסיבת פרידה לכל העוזבים - לאקרוז, לרזאבאל (בוסמן), אוסיו, אימאז, אוסקר וואלס, קארלוס גרסיה וג´וסו אורוטיה. היה אחלה, וכמה שחקנים אפילו הודו שהם נורא עצובים לעזוב את המועדון הזה, שהיה להם כמו בית...אבל הם יודעים שהכל פה זה שיקולים מיקצועיים, והם מקצוענים... עכשיו...למלאכת חיפוש מחליפים הולמים. בהמלצת סוכן שחקנים ממולח, זהבי שמו, נסעתי לבורחוס, לבחון מספר שחקנים. הקבוצה הזאת, סיימה רק במקום ה9 בליגה השנייה, יש בה מספר שחקנים פנטסטיים. כבר לאחר שצפיתי במספר שחקנים באופן פרטי, הזמנתי אותם למבחנים רישמיים בבילבאו. 4 שחקנים הגיעו למבחנים. התלהבתי נורא מהמגן השמאלי, מאטיטו. אני יודע שלאקרוז ולרזאבאל עזבו ולכן עמדת המגן השמאל יתומה. ללא השהיות הוחתם מאטיטו המוכשר תמורת 150K - דמי שיחרור על אי-עליית ליגה יומיים אחרי החלטתי על השחקן השני שיגיע מבורחוס - הקשר ההתקפי, ג´ון סולאון. שחקן מצויין, איך הוא היה תקוע בליגה השנייה אין לי מושג. תנועה פנטסטית ללא כדור, עוצמה אדירה בנגיחות, עבודת צוות טובה ומהירות פנומנאלית. 400K החליפו ידיים, וצמד השחקנים החדשים הצטלמו עם חולצותיהם במועדונם החדש. אחרי בורחוס, הגעתי לתחנה הבאה - קורדובה. לאחר שעה וחצי של מו"מ הוסכם עם ראשי קורדובה על מחיר של 1.5 מיליון דולר תמורת מגנם השמאלי גורקה גארסיה. תוך 10 דקות חתם גורקה הנלהב על חוזה ארוך-טווח, לאחר שהובא לידיעתו שהוא יאלץ להתמודד על חולצת ההרכב עם שחקן רכש נוסף. ביקשתי מחביאר אוריה לנהל את המו"מ עם ריאל סוסיאדד על חאבי אלונסו הקשר הדפנסיבי הצעיר, בעוד אני התחלתי לחפש בלם ראוי. אוריה סגר עם אלונסו, ואני סגרתי עם איבאן קאמפו. אימון ראשון, והשמחה מרובה. קבלת פנים מצויינת הוכנה לשחקנים החדשים, שפרט לאלונסו וקאמפו, נראו מעט מפוחדים...בכל זאת, חתיכת קפיצה...ממרכז הליגה השנייה למדי הדאבליסטית... 2 שחקנים נוספים צורפו לסגל הבוגר מהמילואים - החלוץ המבטיח דוויד קראנקה והבלם לואיס פריאטו. במהלך האימונים קיבלתי יותר ויותר את הרושם שעשיתי עיסקה מצויינת עם בורחוס על שני השחקנים. לצערי הרב חשבתי שעמדת המגן הימני מכוסה אך יום לאחר תום מועד ההעברות גרנט, שהיה מיועד לפתוח בהרכב, נפצע ל3 חודשים והשאיר את לראניזר המאכזב לבדו... המלפפונים נגמרו, העונה מתחילה. 3-0 ו1-0 על חרז מעניקים לי תואר ראשון העונה, הסופר קאפ הספרדי המטרה: עוד תואר אחד לפחות. גביע אלופות, גביע הליגה או אליפות. יותר מאחד? מה טוב...

tomash11

New member
תרשה לי להחמיא שוב ולומר- לטגג!!!!

לדעתי הסיפור הזה שווה לינק בפני עצמו... אחלה שלדבר :))

JRM

New member
ושוב תודה

אגב אתם תיאלצו להמתין קצת עד להמשך הסיפור כי קצת נעצרתי אחרי המשחק הרישמי ה1 פרט לסופרקאפ שבו רונאלדיניו קרע אותי 2-0 בצ´מפיונס... אז קצת נמאס לי אחרי ששבוע שיחקתי באינטנסיביות אבל אני אחזור למשחק ולסיפור

JRM

New member
עונה שנייה - ההתחלה

עמוד 2..נחמד...לא חשבתם שתפטרו מזה כל כך מהר, אה? --------------------- העונה האמיתית בפתח, ותואר אחד בכיס. לא רע בכלל... יום אחרי הזכייה בסופר קאפ הספרדי עוזר המאמן הנאמן שלי, מרטין דלגאדו, מבקש להפגש איתי לשיחה אישית, שבה הוא מודיע לי שהוא מרגיש שהוא מרגיש מיצה את עצמו במועדון וביקש להשתחרר מהחוזה. הודעתי לאוריה על החלטתו של דלגאדו - מה אפשר לעשות? הוא שיחרר אותו ונתן לי אור ירוק לחפש עוזר חדש כראות עיני. שמועות הגיעו אלי על מאמן הונגרי מצויין עם חוש שפות פנומנאלי שעובד בעד משכורת רעב באולימפיאקוס. לאחר התרשמות קצרה עם פומאסקי הגרשתי שיש בינינו כימיה למרות החצי אנגלית שלי והרבע אנגלית שלו והחלטתי להחתים אותו. ביקשתי מארנסטו וולאדס, אחד המאמנים, להכיר לפומאסקי את העיר ולעזור לו בלימודי הספרדית. פחות מ20 יום לאחר החתמתו, הוא כבר צעק על השחקנים כמו מקומי... לאחר החתמתו, נסעתי אני וזוביזארטה המנהל המקצועי, להגרלת הצ´מפיונס ליג. ראשונה יצאה מהכדור היתה שאלקה ששובצה לבית 6. בסבב השני יצאנו אנחנו והוגרלנו לבית הנ"ל, אחרינו הגיעו פ.ס.ז ו-ווסט האם. אני לא יכול לומר ששמחנו על ההגרלה, כי קלה היא לא היתה. בעונה שעברה שאלקה היתה ההפתעה הנעימה של ליגת האלופות שהודחה רק ברבע הגמר מול ריאל מדריד על הפרש שערי חוץ. באשר לפ.ס.ז ו-ווסטהאם - הרי לראשונה יש לה את רונאלדיניו המצויין ובשנייה אסור לזלזל אחרי התצוגות המרשימות שלה בפריימר ליג בעונה האחרונה. המשחק הרישמי הראשון לאחר הסופר קאפ הספרדי הקליל (בלי להעליב את חרז, כמובן, שעשו לי צרות צרורות בגמר גביע המלך בעונה שעברה!!) היה בליגת האלופות, בחוץ, מול פ.ס.ז אולי שאננות, אולי חוסר ריכוז ואולי סתם חוסר משחקים, אבל הפסדנו 2-0 בתצוגת הגנה מבישה ביותר, כשרק לפואנטה מציל מתבוסה משפילה יותר - מה שהתברר בדיעבד כקריטי. היכולת הרעה המשיכה גם לפתיחת הליגה כשסיימתי רק בתיקו 0 ביתי מול וולנסיה - שוב - לפואנטה היה איש המשחק המשחק הבא בצ´מפיונס הביא את הקבוצה הלונדונית לסן ממס. קל? 3-0. עד הדקה ה86, שבה די-קאניו לקח את הזריקה וכבש שלושער. טיפשי, טיפשי, טיפשי!! 3-3 במשחק השלישי שאלקה נחתו בסן-ממס, ו2 גולים מהירים סגרו סיפור, כשאזקרו מצמק ...ונקודה בודדת מ3 משחקים... בליגה התחלתי לחזור לעצמי עם 3-1 על ראיו, 3-2 על סנטאנדר ותוצאה ענקית - 2-1 ביתי על ברצלונה - שכזכור, לא הצלחתי לנצח אותה בעונה הקודמת. בינתיים המחזור ה11 כשפרט לתיקו מול וולנסיה במחזור הפתיחה יצאתי בתיקו 3 מול וויאראל (פאלרמו, מקולל אתה) ותיקו 1 מול מאיורקה. השאר - ניצחונות. המצב בצ´מפיונס היה מעט מעניין יותר. עם נקודה אחת ו3 משחקים מאחורי כבר התחלתי לקוות למקום 3 והגעה לאופ"א. המצב הטוב בליגה השפיע גם על תיצוגותי האירופאיות והצלחתי לנצח את שאלקה 3-2 משערים בדקות 3, 7 ו9 (גוררו, אזקרו, גוררו) ואמפנזה מלחיץ אותי לקראת הסוף... ההתאושושת המשיכה מול הצרפתים בבית, ולמרות שער מהיר בדקה ה6 של רונאלדיניו, ניצחתי בסיום 4-1... המצב בבית, מחזור לסיום, היה כזה: ---קבוצה, נק´ 1. שאלקה, 12 2. פ.ס.ז, 9 3. בילבאו, 7 4. ו´האם, 1 ווסט-האם מאחרים אותי, פ.ס.ז את שאלקה בכדי שאני אעלה לסיבוב הבא נזקקתי לניצחון על ווסט-האם ולתיקו או הפסד של הצרפתים... המשחק מול ווסט-האם היה גורלי, ומותח עד השנייה האחרונה. הובלתי 1-0, והם השוו...עליתי ל3-1 ובדקה ה82 די-קאניו מצמק ל3-2 ונותן לי פלאש-בקים...על המקום יצא אורסאיז ונכנס איבאן קאמפו לחיזוק ההגנה, ו3-2 בסיום. ישר לאחר הניצחון, אין חגיגות. 1,200 אוהדי בילבאו ביציעים צמודים לאיש מבוגר שעל קו הטלפון שלו חבר גרמני שצופה בטלויזיה במשחק של שאלקה, והשחקנים רצים אליהם לשמוע עידכונים חיים, שהרי המשחק שלנו הסתיים 13 דקות לפני המשחק בצרפת. המבוגר מהיציע צועק את התוצאה הנוכחית: 1-0 לשאלקה! דקה 77! וכולם כוססים ציפורניים... פתאום, בלי התראה מוקדמת, האוהדים מתחילים לקפוץ ולצעוק! 2-0 בפאריס, 2-0 בפאריס!!! תוך פחות מ2 דקות הרדיו משתיק אותם ומודיע - רונאלדיניו כבש, 2-1. המתח נשמר עד הסיום. "הגרמנים בבונקר, זה כמו מיטווח! המון מזל לגרמנים (ולנו)!!". בדקה ה89 פניו נופלות, וכולם מבינים - הצרפים השוו...החבר מהטלפון מודיע: 3 דקות תוספת זמן וזה נראה ששאלקה גמורים. ואז זה הגיע...הצרחות ההיסטריות! עלינו!!!!! מדושן עונג (ודולרים - אחלה מענק) נסעתי לאחר מכן להגרלה הבאה של אופ"א - שתודיע לי מול מי אני אאלץ להתמודד בשלב השני. כששיבצו את קבוצתי ביחד עם ארסנל בבית ב´, נפלו פני. אבל זה היה כלום לעומת ההבעה שהיתה לי כשיצא פתק שהודיע לי שאני אאלץ לנסוע לאיצטדיון האולימפי במינכן. הקבוצה האחרונה שהוגרלה לבית היא קלאב ברוז´. בשר תותחים? עלו מבית שכלל את בנפיקה, גלטאסרי וראפיד וינה. עם מאזן מושלם... --------------------- קצת נתונים יבשים הטבלה הספרדית: ---קבוצה, מש´, נק´ 1. בילבאו, 11, 27 2. א´מדריד, 11, 27 3. ר´מדריד, 11, 23 4. ראיו, 12, 23 דיוויד קראנקה מרשים למדי כאשר הוא נכנס במחליף במחצית להציל את המולדת מול ויאדוליד (הייתי בפיגור 0-1) ובמו רגליו הפך את התוצאה 2-1. במשחק שלאחר מכן הוא כבר פתח וכבש את הראשון ב5-1 על אוסאסונה. עוד מפתיעים לטובה: הבלם הצעיר לואיס פרייטו שרק עלה מהB והשתלב יפה בקבוצה בתקופה שבה 5 שחקני הגנה מהקבוצה הבוגרת היו פצועים וזכה במקומו בהרכב, כרגע עם ממוצע 7.65. גורקה גארסיה המגן השמאלי שהובא מקורדובה עם ממוצע 7.75 ב4 משחקי ליגה ו2 בישולים חאבי אלונסו הדפנסיבי הצעיר שנקנה מסוסיאדד עם ממוצע 7.33 ב4 משחקי ליגה, 2 כיבושים ו3 בישולים. גרנט המגן הימני עם ממוצע 8.00 ב5 משחקי ליגה (לרוב שחקני ההגנה יש מעט משחקים כי רובם נפצעו לתקופה של מעל לשבועיים דבר שפגם רבות בהגנה וגרם לי לשחק עם שחקני B כמו אקספוסיטו ולהציב שחקנים בעמדות שלא מוכרות להם) מאזן השערים הוא 26-12 חיובי. השחקן הטוב ביותר כרגע הוא אטצ´ברייה עם ממוצע 8.00 ב11 משחקים עם 4 שערים ו4 בישולים.

למעלה