הרצאה יפהפיה מ-TED על כמה חשוב לשמר את השפה

עוד מ-TED: מסרונים הורגים את השפה?

במקום לבכות על מר גורלה של השפה שמשתבשת בפי הצעירים של היום, למה שלא ננסה להבין את התהליכים, וגם לקבל את זה שבעצם זה תמיד היה כך...
http://www.ted.com/talks/john_mcwhorter_txtng_is_killing_language_jk.html
הפעם יש גם כתוביות בעברית (אפשר לבחור שפת כתוביות בתחתית הווידאו).

מיכי 10

Member
מה ששלחת, מופיע *כבר* עם כתוביות בעברית.

תודה.
אדחה למחר, כי אני צריכה לעבוד במטבח, אז שׂמה רדיו, שידבר ברקע. :)

מיכי 10

Member
תודה על הקישור המקסים, איליה.

איזו הרצאה מעניית, ואיזה מרצה מרתק

נהניתי מאד.

{רק דבר אחד עושה לי פדיחה רצינית: שמתי לב כבר קודם, ועכשיו קיבלתי לכך אישור, שאני כנראה האדם היחיד שכותב סמסים עם פסיקים, נקודות וכל מה שצריך. פשוט לא יודעת לכתוב אחרת.

זה כמובן גם מבזבז כסף, כי זה מאריך את הסמסים, ואז צריך לפעמים יותר מ"דף" אחד, ולשלם צריך לפי מספר ה"דפים". במקרה שלי, זה מבזבז גם זמן ועצבים, כי הפלאפון שלי הוא מהדור השני, כך ששיטת הכתיבה מיושנת ואיטית מאד, לעומת ההקלדה הפשוטה שבטלפונים החכמים}.

kabeemulo

New member
את בוודאי לא האדם היחיד.

אני מכיר מאד מקרוב לפחות עוד בן אדם אחד שעושה את זה

trilliane

Well-known member
מנהל
גם אני עושה זאת... אבל יש לי חבילה גדולה

שאני גם ככה לא מנצלת במלואה, אז לא אכפת לי.

אגב, היום רבים מבעלי הטלפונים החכמים עברו ל-whats up, יישום שיחוח (אפליקציית צ'ט) על בסיס אינטרנט (ולכן לא משלמים פר מסר).

מיכי 10

Member
מי שכותב סמסים עם סימני פיסוק

(כנראה רק את, קאבה ואני
), נחשב כנראה למיושן.

אבל אני עושה זאת פשוט מתוך הרגל שקשה לשנות.הרי גם סמסים אמורים (לדעתי) להיות קריאים ומובנים.

ווטסאפ כמובן אין לי, בפלאפון הישן נושן. אבל מתוך היכרותי המעטה אותו (יש לאחים, לחלק מהילדים ולאחריינים שלי), לא בטוח שאהיה מעוניית בו כשאצטרך בקרוב להחליף את המכשיר. השירות הזה נראה לי גם טוב, אבל בעיקר מעיק בטירוף. בדיוק הצלחתי לשכנע את בתי הצעירה לצאת מאחת הקבוצות שלה, שגרמה לה להרגשה מאד לא נעימה עם ההודעות המרגיזות שלה.

Eldad S

New member
טוב, גם אני משתמש בסימני הפיסוק בסמ"סים.

כמובן, פיסוק הוא חלק מהשפה. אבל אני משתדל לשלוח את ההודעות האלה בעיקר בווטסאפ, עד כמה שזה אפשרי.

kabeemulo

New member
לא זרה לי המחשבה על עצמי כעל חנון

יותר זרה לי המחשבה על עצמי כעל צדיק, אבל אולי אוכל להתרגל

בכל אופן, ההתפתחויות האחרונות מאתגרות את איך שאנחנו תופשים את הקשר בין השפה המדוברת והשפה הכתובה, וכנראה יש עוד הרבה מה ללמוד בתחום.

מיכי 10

Member
אז תתחיל להתרגל.

כן, כנראה שיש ללמוד עוד.
אבל אל מי התכוונת שצריכים ללמוד?

אחמס1

New member
נתחיל בכך שזה TEDx ולא TED

קראו בויקיפדיה על ההבדל.
הקשבתי לחצי מהוידאו עד שהבנתי שזה ביזבוז זמן. אני ממש לא מבין מה ההתלהבות כאן. היא די מתנשאת, ואף אחד מהטיעונים שלה ענייני, לפחות בחלק שראיתי.

kabeemulo

New member
מעל אלה שמתנשאים מעליה ואומרים לה לדבר אנגלית

היא אומרת הרבה דברים, אבל אין לה נימוקים חוץ מאשר "כי זה ככה", וחבל – כי אולי הדברים עצמם נכונים. (אני אישית נוטה להסכים איתם, אבל הייתי מעדיף הרצאה יותר מדעית, מנומקת ומגובה.)

אני משתמש בזה כך כמטפורה,

הרי גם המילה להתנשא היא מטפורה בעצמה.
זה לא נשמע טוב? מה האלטרנטיבות?

kabeemulo

New member
נשמע לי יותר טוב "על" מאשר "מעל".

(וגם אז אני לא בטוח שזה לא חידוש. אבל אני לא באמת יודע.)

למעלה