הרצאת הסוד - המעוניינים מוזמנים להירשם :)

ע ו פ ר ה

New member
אכן זה חומר למחשבה

אך תזכור בבקשה שאנחנו נמצאים בפורום של תפוז ואני מחוייבת לכללים של תקנון הפורום, גם אם זו לא נראית לך תשובה מספקת. באהבה עופרה

את מחוייבת אך ורק לחזון שלך כמנהלת הפורום

התקנון נועד לסייע למנהלים כמוך לממש את החזון שלהם. הוא נועד להתוות קווים מנחים, ולא כדי לכבול אותך בסד שקובע במקומך מה מותר ומה אסור. במשך השנים הארוכות שלי ב"תפוז" מעולם לא נתקלתי במנהל פורום שנקלע לצרות רק בגלל התקנון. הנהלת "תפוז" נותנת למנהלים שיקול דעת רחב, ולא מתערבת פרט למקרים קיצוניים ביותר שבהם הפורום פשוט איבד שליטה. כל עוד הפורום זורם כמו שצריך, אין מה לך לדאוג בקשר לתקנון. וחוץ מזה, את באמת חושבת שמישהו פה יתלונן אם תתני לאנשים לדבר בחופשיות על מה שהם עושים לפרנסתם? האם לזה התכוון מי שכתב את התקנה שאוסרת פרסום בפורומים?

גור, נראה לי שאתה קצת במצב רוח קרבי בזמן

האחרון. אתה צריך לבוא להתאמן איתי בטקוונדו.

אתה תוקף את עופרה על תקנון הפורומים של תפוז

כאילו זה משהו חדש, או משהו שהיא יכולה לשנות. ואתה יכול לותר על השיפוט שלי ושל כל האחרים ליום אחד. זה לא חוכמה להעביר כל הזמן ביקורת, אני לא רואה שאנשים מבקרים פה אותך על ימין ועל שמאל, וזה לא יזיק שגם אם אתה לא מסכים עם מישהו פה, תכבד את מה שיש לו לומר. זה לא ממש המקום לזה.

שפי, לא תקפתי איש

נתתי לעופרה חומר למחשבה. לא דרשתי כלום, ובוודאי שלא תקפתי. ההחלטה הסופית לגבי מה לעשות עם הדברים שאמרתי היא של עופרה ולא שלי, ואני מקבל את זה. בשביל זה היא המנהלת פה ואני לא. ואתה, ידידי, צריך ללמוד את ההבדל בין הבעת דיעה מכובדת לבין תקיפה אישית. יש הבדל בין הבעת ביקורת בונה ועניינית לבין עקיצות אישיות. ואחד ההבדלים, שפי, הוא שהבעת דיעה מותרת על פי התקנון של תפוז, ותקיפה אישית אסורה. אם כבר אנחנו מדברים על התקנון... עכשיו - אם יש לך ביקורת עניינית בנוגע להתנהלות שלי, בפורום או בחיים, אני אשמח לשמוע אותה. אני שמח ללמוד מהטעויות שלי, ומעולם לא טענתי שאני מושלם. אבל בבקשה, שפי, שמור על תרבות הדיון ועל נימה עניינית בדבריך. כי לזרוק עקיצות כמו "אתה מצב רוח קרבי היום" זה לא רק מזלזל אלא גם חסר תועלת. מה אתה מצפה, בדיוק, שאני אעשה עם אמירה כזאת? איך היא משפרת אותי כאדם? היה עדיף אם היית אומר לי בדיוק איך לדעתך היה ראוי שאתנהג. לא בטוח שאני אסכים עם הניתוח שלך, אבל זה לפחות יספק לי חומר למחשבה. אני יודע שעופרה כתבה "הדיון הזה תם", אבל מכיוון שאין לי שום רצון להתנגח איתך ואני מאמין שגם לך אין רצון להתנגח איתי, אז הירשתי לעצמי להסביר את עמדתי בכל זאת.

‫"שפי, אתה מתדרדר בזמן האחרון...?"

זו ביקורת בונה? מה שאמרתי זה שנראה לי שאתה קצת במצב רוח קרבי, זו לא היתה עקיצה, זה היה רמז לזה שאולי אתה יותר בוטה ממה שאתה מתכוון להיות. אבל אתה יודע מה, אני מוותר על ההתנגחות המיותרת הזאת. פעם הבאה אני פשוט לא אגיב, שחס וחלילה אני לא אפגע בך. כי זה באמת הדבר האחרון שאני מנסה לעשות.

צודק. אז הנה, אני אנסה לנסח את דבריי אחרת:

אני העלתי פה נקודה שהפריעה לי וחשובה לי. דיברתי מהלב. לדעתי, אמרתי את הדברים בצורה מכובדת ושקולה, אבל גם אם לא - אני הבעתי פה דיעה ולא סתם הוצאתי קיטור. וכשבן-אדם אומר לי בסיטואציה כזו "לך תוציא את הקיטור שלך במקום אחר", זה לא בדיוק גורם לי לחשוב שהוא מכבד את דיעותיי, מבין? ואני שואל אותך שוב: איך, בדיוק, אתה מצפה שאני אנהג? אם יש לך בעיה עם הסגנון שלי, אני אשמח לשמוע ממך איך לשפר אותו. אם יש לך הצעה איך לנסח את הדיעות שלי בדרך שתהיה נעימה יותר, אני כולי אוזן. אבל אם אתה מצפה ממני להתכחש לדברים שאני מאמין בהם בכל ליבי "בשביל שיהיה שקט", אז אני איאלץ לאכזב אותך. אני בא לכאן כדי לחתור לאמת ולצמוח כאדם, וגם כדי לעזור לאנשים אחרים עם המסע שלהם. אני *לא* בא לכאן כדי להיות נחמד ולהגיד לכולם את מה שהם רוצים לשמוע. ושפי, אנא ממך, אל תמנע מלכתוב את דעתך רק בגלל שאולי אני לא אוהב אותה. אני זקוק ל-input שלך, וזקוק לו יותר מכל דווקא כשהדברים שאתה אומר צורמים לאוזניי. אתה מבין, בכל פעם שאתה "פוגע" בי, אתה בעצם עושה לי טובה, כי זה מכריח אותי להתמודד עם איזשהו שד שנמצא בתוכי (לולא היו לי קונפליקטים פנימיים, לא הייתי נפגע משום דבר).

תשמע

היתה לי סיטואציה עם אישתי, ועם עוד אנשים שהיא לא חיבבה, וגם אני לא מאוד מחבב. הינו במצב של חילוקי דיעות מסויים, וכיוון שהיא מאוד ישירה וכנה, היא עמדה להגיד משהו שהיה מעביר את המצב לפסים אישים ומוביל למבוי סתום. אמרתי לה לחכות בסבלנות, ולתת לי לטפל בזה, כי ידעתי שבסיטואציה הספציפית הזאת זה לא יהיה יעיל. מה שאמרתי לגבי מצב רוח קרבי לא היה על מנת להעליב, אלא על מנת לאפשר לך לראות שאולי אתה יותר תקיף ממה שרצית. אני לא יודע אם יכולתי להגיד את זה בדרך אחת, אמרתי את זה בצורה מסתייגת כי לא רציתי לפגוע. העניין הוא כזה, כשאתה לא מסכים לדעות של מישהו שאתה דן איתו, זה נראה שמרוב שאתה בטוח בדעותיך, אתה לא באמת פתוח למחשבה אחרת. אני למשל לא מרגיש שאני יכול לתרום לך כלום בגלל זה. אולי אתה לא מרגיש ככה, אבל זה הרושם שאני מקבל מהדינים האחרונים שהשתתפת בהם. זוכר למשל את הדיון שדיברנו על מורים שלוקחים כסף. זה לא שאני לא מסכים איתך, אני פשוט לא יודע, ומתוך זה שני מנסה לחשוב בחיוב באופן כללי אני יוצא מתוך הנחה שיש סיבה טובה שהם לוקחים הרבה כסף, ושזה עדין לא אומר שהם מורים לא טובים. ושוב לא אמרתי שאתה טועה, ושאין מורים שחושבים רק על כסף, (כי אני די בטוח שיש) פשוט הדעה שלך היתה מאוד גורפת. אז אני אשאל אותך שאלה כזאת, תן לי דוגמה למשהו משמעותי ששינית עליו את דעתך בזמן האחרון. כי דיברת עם מישהו או קראת משהו, ששפך לך אור חדש על נושא מסוים שגרם לך לשנות את דעתך. אתה לא באמת חייב לענות לי, זאת שאלה בשבילך לראות אייך אתה מרגיש לגבי הפתיחות שלך לדברים, ולדעות שונות משלך.

למעלה