תשמע
היתה לי סיטואציה עם אישתי, ועם עוד אנשים שהיא לא חיבבה, וגם אני לא מאוד מחבב. הינו במצב של חילוקי דיעות מסויים, וכיוון שהיא מאוד ישירה וכנה, היא עמדה להגיד משהו שהיה מעביר את המצב לפסים אישים ומוביל למבוי סתום. אמרתי לה לחכות בסבלנות, ולתת לי לטפל בזה, כי ידעתי שבסיטואציה הספציפית הזאת זה לא יהיה יעיל. מה שאמרתי לגבי מצב רוח קרבי לא היה על מנת להעליב, אלא על מנת לאפשר לך לראות שאולי אתה יותר תקיף ממה שרצית. אני לא יודע אם יכולתי להגיד את זה בדרך אחת, אמרתי את זה בצורה מסתייגת כי לא רציתי לפגוע. העניין הוא כזה, כשאתה לא מסכים לדעות של מישהו שאתה דן איתו, זה נראה שמרוב שאתה בטוח בדעותיך, אתה לא באמת פתוח למחשבה אחרת. אני למשל לא מרגיש שאני יכול לתרום לך כלום בגלל זה. אולי אתה לא מרגיש ככה, אבל זה הרושם שאני מקבל מהדינים האחרונים שהשתתפת בהם. זוכר למשל את הדיון שדיברנו על מורים שלוקחים כסף. זה לא שאני לא מסכים איתך, אני פשוט לא יודע, ומתוך זה שני מנסה לחשוב בחיוב באופן כללי אני יוצא מתוך הנחה שיש סיבה טובה שהם לוקחים הרבה כסף, ושזה עדין לא אומר שהם מורים לא טובים. ושוב לא אמרתי שאתה טועה, ושאין מורים שחושבים רק על כסף, (כי אני די בטוח שיש) פשוט הדעה שלך היתה מאוד גורפת. אז אני אשאל אותך שאלה כזאת, תן לי דוגמה למשהו משמעותי ששינית עליו את דעתך בזמן האחרון. כי דיברת עם מישהו או קראת משהו, ששפך לך אור חדש על נושא מסוים שגרם לך לשנות את דעתך. אתה לא באמת חייב לענות לי, זאת שאלה בשבילך לראות אייך אתה מרגיש לגבי הפתיחות שלך לדברים, ולדעות שונות משלך.