הרצון לקבל פיצויים

מצב
הנושא נעול.
הרצון לקבל פיצויים

הרצון לקבל פיצויים
שלום אני עובדת בחברה כ-5 שנים ולאחרונה בשל רצוני להתפטר עיינתי בחוזה שחתמתי מלפני חמש שנים וגיליתי כנראה טעות בשכר: עפ"י החוזה: מהשעה עשר בלילה ועד לארבע וחצי בבוקר אני אמורה לקבל 200% ובבדיקה מעמיקה של חמש שנים אחורה גיליתי שבעבור השעות הללו אני מקבלת רק 150%! ושאלתי היא האם אני יכולה להתפטר בשל כך ולתבוע פיצויים, האם זה נחשב להלנת שכר? ומה מומלץ לי לעשות בנדון? תודה

לא בטוחה שזה יחשב הרעת תנאים

הרצון לקבל פיצויים
שלום אני עובדת בחברה כ-5 שנים ולאחרונה בשל רצוני להתפטר עיינתי בחוזה שחתמתי מלפני חמש שנים וגיליתי כנראה טעות בשכר: עפ"י החוזה: מהשעה עשר בלילה ועד לארבע וחצי בבוקר אני אמורה לקבל 200% ובבדיקה מעמיקה של חמש שנים אחורה גיליתי שבעבור השעות הללו אני מקבלת רק 150%! ושאלתי היא האם אני יכולה להתפטר בשל כך ולתבוע פיצויים, האם זה נחשב להלנת שכר? ומה מומלץ לי לעשות בנדון? תודה
לא בטוחה שזה יחשב הרעת תנאים
ולכן תהיה בעיה לקבל את הפיצויים. אני חוששת שהעובדה שבשך חמש שנים לא בדקת ולא טענת כנגד ההרעה, עלולה להחשב כהשתהות מצדך וכהסכמה לתנאים החדשים. ובכל זאת, הייתי פונה למעסיק במכתב, מציינת את הטעות שנעשת, מבקשת החזר בגין התוספת שלא שולמה לך בתוספת ריבית והצמדה. באם המעסיק יסרב לתקן את טעותו, תוכלי להודיע שאת מתפטרת בגין הרעת תנאים ולתבוע את השכר החסר בתוספת פיצויי הלנה. בכל מקרה, יתכן שבמקרה שלך, הייתי פונה ליעוץ מקצועי לפני שהייתי עושה צעד קיצוני. בהצלחה.

קודם כל...

הרצון לקבל פיצויים
קודם כל...
קודם את חייבת לתת התראה למעביד והזדמנות לתקן את ההפרה של החוזה. אבל, גם אם תתני לו התראה והוא לא יסכים לתקן את ההפרה, לא בטוח שתוכלי לקבל פיצויים אם תתפטרי ותטעני שזה בגלל זה, כי לא בטוח שיאמינו לך שההתפטרות היא באמת בגלל זה. אם 5 שנים זה לא גרם לך להתפטר, ייתכן שיהיה קשה לך לשכנע שפתאום עכשיו, אחרי שגילית רטרואקטיווית שהחוזה הופר - זה מפריע לך עד כדי כך שאת מתפטרת בגלל זה. לדעתי - אם המטרה שלך היא לקבל פיצויים וגם את השכר הזה, עדיף לך לדרוש את התשלום (בלי לאיים בהתפטרות), ואם המעביד לא ישלם - לתבוע את המעביד בביה"ד לעבודה. יש סיכוי שהמעביד לא ירצה להמשיך להעסיק עובדת שתובעת אותו ואז הוא יפטר אותך (ויצטרך לתת לך הודעה מוקדמת וגם פיצויי פיטורים).

שיר ורד

New member
תומך בהצעתך.

קודם כל...
קודם את חייבת לתת התראה למעביד והזדמנות לתקן את ההפרה של החוזה. אבל, גם אם תתני לו התראה והוא לא יסכים לתקן את ההפרה, לא בטוח שתוכלי לקבל פיצויים אם תתפטרי ותטעני שזה בגלל זה, כי לא בטוח שיאמינו לך שההתפטרות היא באמת בגלל זה. אם 5 שנים זה לא גרם לך להתפטר, ייתכן שיהיה קשה לך לשכנע שפתאום עכשיו, אחרי שגילית רטרואקטיווית שהחוזה הופר - זה מפריע לך עד כדי כך שאת מתפטרת בגלל זה. לדעתי - אם המטרה שלך היא לקבל פיצויים וגם את השכר הזה, עדיף לך לדרוש את התשלום (בלי לאיים בהתפטרות), ואם המעביד לא ישלם - לתבוע את המעביד בביה"ד לעבודה. יש סיכוי שהמעביד לא ירצה להמשיך להעסיק עובדת שתובעת אותו ואז הוא יפטר אותך (ויצטרך לתת לך הודעה מוקדמת וגם פיצויי פיטורים).
תומך בהצעתך.
במיוחד שלאחר שתביעתה תתקבל, יחויב המעסיק לשלם לה את השכר המוגדל לשעות הלילה גם בעתיד. (יש לציין זאת במפורש כחלק מהתביעה). במידה ויחליט לקצץ שעות עבודה אלו, או לקבוע שהשכר בגינן מעכשיו ואילך נמוך יותר , אז זה ייחשב כהרעת תנאים שתאפשר לה להתפטר בתנאי פיטורים. במידה והמעסיק יסרב להשלים את ההפרשים לפני הגשת התביעה - יש לדרוש בתביעה גם פצויי הלנה. לא תוכלי לקבל פצויי הלנה על כל ההפרשים, אך יש סיכוי טוב לקבל פיצויי הלנה על ההפרשים בגין השנה האחרונה. ההצעה הזאת אומנם תעכב את ההתפטרות בכמה חודשים (עד לסיום ההליך המשפטי), אבל תעזור לך לקבל הפרשי שכר לא קטנים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה