השאירו לי גור ע"י הדלת

איה@

New member
השאירו לי גור ע"י הדלת ../images/Emo53.gif

שלום לכם, אז ככה.....לפני יומיים - פתחתי את הדלת בבוקר - ומצאתי גורת כלבים מייללת על השטיח שבכניסה. מישהו הניח אותה שם - היתה על יד מגבת וקצת אוכל של גורים. יש לי שלושה כלבים - וכנראה שחשבו (וגם צדקו!) שלא יהיה לי לב - להתעלם ולהשאיר את הגורה בחוץ - במיוחד שירד גשם באותו היום. מאז הגורה אצלי...... הכלבים שלי מרגישים מאויימים - ולא קיבלו בברכה את האורחת החדשה. ואני לא יכולה לאמץ כלבה רביעית..... בקיצור - אני צריכה את עזרתכם מה עושים? אתם יודעים על מישהו שמעונין בגור? או כל עיצה אחרת שתוכלו לתת לי..... הגורה - שם זמני שנתתי לה הוא שוּשה - מתוקה אמיתית. רגועה ולא בכיינית מאד חברתית ועירנית. אני לא יודעת לזהות מאיזה סוג היא - אבל היא נראית כרגע כמו לברדור בצבע חום כהה מעורב עם שחור. היא בת חודש בערך ונראית בריאה לחלוטין. אודה לכם מאד! מאד! אם תוכלו לעזור לי למצוא לה בית אוהב וחם. אני גרה בתל אביב. תודה רבה.
איה.

lilithmm

New member
גשי מחר ליום אימוץ בתנו חיות לחיות

מגיעים לשם הרבה אנשים שרוצים לאמץ כלבים. אם את מחליטה למסור אותה באופן פרטי קחי תשלום של כ-450 שח ותחזירי את הסכום למאמצים אחרי שיעקרו אותה. אחרת יגיעו אליך הגורים שלה תוך חודשים ספורים. בתנו לחיות לחיות מעקרים כלבה תמורת 350 ש"ח. פרסמי אותה באתר www.pets.agate.co.il. בהצלחה.

faith2

New member
מה פתאום!

אל תקחי שום סכום....!.....אם הם ירצו לעקר הם יעקרו מה שאני מאוד נגד! ואין סום סיבה שהם יחזירו לך את הגורים.... אגב! ירבו אנשים כמוך!...כל הכבוד על האיכפתיות

lilithmm

New member
את אחראית למוות בסבל של הרבה בע"ח

למה לעקר??? בבקשה...

faith2

New member
אוייי באמת!

אם הכלבה שלי היום הייתה לא מעוקרת ונכנסת להריון...לא הייתי זורקת את הכלבים! הייתי מוצאת להם בית חם!....ככה...שאני לא זורקת כלבים לרחוב שיסבלו!..ואני מצפה מכל אדם לעשות ככה!!!.... הכלבה שלי עוקרה...וכמו שאמרתי זה גרם לה לנזק!...היא הפסיקה להיות חברותית עם כלבי השכונה, שפעם כל מה שהיא עשתה זה לשחק איתם...היא רבה עם הכלבה השכנה, שהיא הייתה מהריון, טיטי (הכלבה החמודה שלי)...לא הפסיקה לקנאות!...הבאתי לה רק סבל!

lilithmm

New member
יש לך טעות חמורה ../images/Emo70.gif

היית מוסרת את הכלבים? בבקשה. על השאלה הזו אני תמיד עונה "תתקשרו בעוד 4 חודשים למאמצים וגלו שלפחות חצי מהם כבר זרקו את הכלבים באיזה חור". אין לך שום הוכחה שהכלבה ניזוקה. להיפך. מחקרים וטרינרים רבים מצביעים על עליית בריאות הכלב לאחר סירוס/עיקור. ראי קישורים שצרפתי להודעתי הקודמת. אם את טוענת שעיקור גורם לנזק תצרפי בבקשה על איזה מחקר בדיוק את מסתמכת. אצלי כל הכלבות / כלבים מעוקרים ומסורסים ומ-א-ו-ש-ר-י-ם!

faith2

New member
יופי שאצלך!

אצלי לא! והכלבה שלי היא אחת הכלבים שמקבלים את הטיפול הכי טוב בעולם! היא כמו נסיכה בבית הזה!...אז אל תביא לי את התירוץ שאני לא בסדר...ואין לי שום כוונה להתמקד על מחקר!...יש לי מחקרון בבית....שכל מה שאני צריכה לראות זה את העיינים הקטנות והעצובות האלה, מתי שהיא רואה נקבות בהיריון, הכלבה החברותית שלי- כבר לא חברותית!...אז אל תבוא ותגיד לי שאני טועה!...כי ההוכחה שלי מול העיניים! ובקר לאנשים שזורקים....תתפלא אבל אני לא נותנת לסתם אנשים!...המון כלבים מצאתי ברחוב, ומסרתי אותם לאימוץ לאנשים נפלאים, ועוד תתפלא שעד היום אני שומרת על קשר, לוודא את מצב בריאותם!

זיו25

New member
במצב שמתחולל היום,

שיש כל כך הרבה כלבים משוטטים - כל כלב שנולד אצלך בבית ואת מוסרת אותו למשפחה - זה אומר שכלב אחר בעמותה או מכלאה ישאר בלי בית. מכיוון שיש כלבים משוטטים שלא תמיד אפשר לפקח עליהם, והם מתרבים ללא פיקוח, ראוי לשים את האצבע ולחשוב פעמיים לפני שהכלבה שלך נכנסת להריון. ואני לא מדבר פה על כלבים גזעיים, ששם המצב שונה במקצת , למרות שגם כלבים גזעיים אפשר לאמץ בעמותה. בקיצור- העיקור חשוב. בברכה, זיו.

איה@

New member
אפשר לקבל כתובת??

קודם כל תודה!! אבל אם יש לך כתובת או מספר טלפון כדי שאדע לאן לגשת. למרות שאני מעדיפה למצוא לך בית - ולא למסור אותה לצער בעלי חיים.

זיו25

New member
בבקשה:

הנה לינק ל SOS חיות. תרימי להם צלצול ותבררי האם יש מחר יום אימוץ. בברכה, זיו.

kasa

New member
וטלפון של תל"ל (ת"א) ../images/Emo26.gif

03-6241776/9 ואם את מאיזור הצפון - יידעי אותי ואתן לך את הפרטים של תל"ל חיפה.

זו סוגיה ענקית שעוסקת גם במוסר |פטי

לדעתי זה מאד מעניין ואולי נפתח את זה לדיון (תרבותי בבקשה). לי , כידוע לכם, יש גורה(פיונה) ואנו מאד מאד מאד מתלבטים האם לעקר או לא. זו שאלה ענקית שאין להקל בה ראש.

GAUDI

New member
שאלה של אחריות

מישום שאם את מוכנה לקחת על עצמך את האחריות שאם במקרה למרות כל ההשגחה הכלבה תכנס להריון את תהיה מוכנה לבצע לה הפלה אז אל תעקרי מישום שלמרות כל ההצהרות זוהי עדיין פעולה כרורגית ותמיד יש סיכון אבל אם את רוצה לקחת סיכון מחושב פעם אחת ובזה לסיים את כל העניין המוסרי או הבעייתי בנוגע לכלבה מיוחמת אז עקרי אותה . לגבי השאלה אם לפני או אחרי היחום הראשון אז זו לא הבעיה החשובה באמת השאלה היא עיקור או לא.

לא ידוע לי למה רצוי או לא רצוי

לא ראיתי פה דעה חד משמעית ולכן, מכיוון שאני אוהבת לראות את הדעות והנסיונות האישיים שאני מאד מעריכה, טרם החלטתי מה לעשות איתה. היא קטנה אז בינתיים- יש לי עוד קצת זמן. אם משהו רוצה לכתוב מסודר בעד ונגד- אני אשמח מאד.

faith2

New member
אגב!

ההריון הראשון בריא לכלבה....לפחחות ככה תמיד אמרו לי, גם הווטרינרים...אם את מחליטה לעקר...תעשי אחריי ההריון הראשון או השני....

kasa

New member
לא נכון בכלל ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

מי שאמר לך זאת - אמר לך זאת מתוך בורות, ו/או מתוך אינטרסים אחרים, ולא מתוך ספרות וטרינרית מקצועית. בספרות - הוכח כי עיקור לפני ייחום ראשון - הוא הבריא ביותר למניעת מחלות כמו סרטן רחם, שחלות, חצוצרות, ואיברי רבייה הכי בריא - לעקר את הכלבה לפני ייחום ראשון, ולא לתת לה להמליט כלל !!

למעלה