השאירו לי גור ע"י הדלת

faith2

New member
יכול להיות....אני לא יודעת...

צריך בכל זאת להתייעץ עם ווטרינר... שני אנשים שונים אמרו לי את זה...

brose

New member
היי!!!

את לא זוכרת את הויכוח החריף שהיה לנו על סירוס/עיקור.... תנסי לחפש בדפים קודמים, כך תוכלי להעשיר את עצמך בכל הדעות. קזה צודקת, עדיף לעקר לפני הייחום הראשון (דרך אגב, אפשר לעקר כבר מגיל 3 חודשים). אני חושבת שזה מאוד תלוי בך ובמה שאת רוצה. אני לא יודעת אם פיונה היא גזעית או לא (למרות שזה לא ממש משנה), אבל לפעמיים, רק בשביל ההרגשה, נחמד לקבל לחיק המשפחה פעם אחת (ואחרונה) גורים... רק כדי לדעת איך זה. שימי לב, לפני שאת מחליטה לעבר את פיונה המתוקה יש לבצע כמה דברים: 1. לבחור אב הולם, בלי מחלות תורשתיות (כמו אפילפסיה - שהיא מחלת הנפילה), בגודל המתאים (שלא יצאו גורים גדולים מידי). 2. לדעת ולהכין מראש מאמצים לגורים המתוקים. 3. להתעייץ עם וטרינר לגביי הטיפול בכלבה בהריון. 3. לקראת מועד הלידה הכיני קופסא ( שתהייה גדולה מספיק) עם שמיכה שתוכל לשמש את כלבתך בעת ההמלטה, ואת הגורים למקום חם ונעים. 4. אל תעזבי אותה לבד בימים שבהם יש סכנה ללידה, יש להשגיח עלייה ולוודא שאכן הלידה עוברת בסדר. אין לעזור לכלבה במהלך הלידה, תהייה בקשר עם וטרינר וודאי שבמקרה של בעייה הוא יהיה זמין, רק וטרינר יוכל לעזור לכלבה שלך מבלי להזיק לה. 5. כאשר הכלבה ממליטה יש לתת לה אוכל מיוחד למניקות אותו אפשר לקנות בכל מקום כימעט. אוכל זה עשיר בסידן ובויטמנים הנחוצים להכלבה המניקה. והדבר החשוב ביותר: אסור להכניס את הכלבה להריון בייחום הראשון שלה... ההריון בשלב זה מסוכן לכלבה, עלול לגרום למוות בלידה (חס וחלילה) ולעצירה בגדילה של הכלבה. מקווה שעזרתי... אשמח לשמוע התפתחויות.

brose

New member
אולי זה יעזור

זה מאמר מ-"פט-נט", על עיקור, מאת הוטרינר אבי פ´צו. עובדות על עיקור מאת: דר´ אבי פצ´ו הערה מקדימה : כל הנאמר נכון עקרונית לגבי כלבות וחתולות. כמה עובדות: משמינים רק מתזונה לא נכונה ומחוסר פעילות. אופי אינו משתנה עקב עיקור (פרט לעיקור בגיל מבוגר). כלבה לא "צריכה" להמליט פעם אחת. מעולם לא אובחנו גידולי עטין אצל כלבות שעוקרו לני המחזור הראשון. ניתן לעקר ולסרס כל בעל חיים בריא ומחוסן מגיל 5 - 6 חודשים והלאה. קיים קשר ישיר בין זריקות למניעת ייחום לדלקת רחם ומחלות סרטניות. אין חומרים "בטוחים" לגרימת הפלה. יש אלפי כלבים מחוסרי בית המומתים מדי שנה. יתרונותיו של העיקור מתבטאים בעיקר כרפואה מונעת ולא כטיפול: אין גידולים, אין הפלות, אין דלקות רחם, אין הריונות לא רצויים ואין גורים חסרי בית. אפשר לומר בוודאות שתופעות לוואי לעיקור פוחתות ככל שבעל החיים צעיר יותר. ככל שהגיל מתקדם יותר עולה הסבירות להשמנה, לשינוי אופי כלשהוא וכיוב´. בנוסף וחשוב לא פחות: רמת הסיכון בניתוח , המוגדר כשגרתי, פחותה בהרבה אצל בעל חיים צעיר מאשר אצל בעל חיים בוגר. כיצד מבוצע הניתוח? אנו מקבלים את הכלבה או החתולה בשעת בוקר מוקדמת , בצום מזון , של 8 עד 12 שעות, ולאחר טשטוש אנו מחברים אותם לעירוי נוזלים שימשיך עד לעזיבתם את המרפאה 12 שעות אח"כ. לאחר מספר דקות , ניתנת הרדמה כללית, מוחדר צינור לתוך קנה הנשימה דרכו יסופק חמצן וגז בזמן הניתוח. לאחר הוצאה של השחלות והרחם נתפר שריר הבטן ע"י חוט נספג וכמו כן תת העור. העור נתפר בעזרת חוט או מהודק ע"י סיכות. אנו משחררים אתכם אך ורק כאשר בעל החיים עירני לחלוטין בד"כ ללא טיפול אנטיביוטי. התפרים או הסיכות יוצאו כ- 8 עד 10 ימים לאחר מכן.

עזרת לי המון. איך אוכל להודות לך?

את ממש מקסימה! נראה לי שעדיף שאעקר כי אני רוצה רק בטובתה של פיונה (לא גזעית) ולא הייתי רוצה לקחת סיכון לגבי עתיד הגורים. זה מה שנראה לי כרגע...אעדכן כשאדע סופית פית פית פית! תודה, שבוע נפלא

זיו25

New member
מאיפה את בארץ?

אולי נוכל להמליץ לך על וטרינר נחמד ! בברכה, זיו.

למעלה