השאלה אולי הכי נפוצה, הפרש גילאים...

• פותח הנושא Geeky
  • פורסם בתאריך

Geeky

New member
השאלה אולי הכי נפוצה, הפרש גילאים...

אני סטודנט בן 26. פגשתי לא מזמן בחורה, בחורה מושלמת! נדלקתי עליה בשניה שראיתי אותה! אחרי זה דיברנו פה ושם, וגיליתי שיש מולי בחורה שכל כך מוצאת חן בעיני.
הכביכול בעיה מבחינתי- אני סטודנט בן 26, היא חיילת בת 20.
היא אולי קטנה ממני וההפרש די מורגש אבל אני לא יכול לתאר לכם כמה אני מתלהב ממנה.
שימו לרגע בצד את ההפרש בגילאים, וזה שהיא חוזרת פעם בשבוע הבייתה, הדבר שיותר מפריע לי בהפרש זה הסטטוס בחיים. אני בן 26 עוד מעט מסיים ללמוד ונכנס לעולם התעסוקה האמיתי.
יש לי חברים שעברו לגור עם החברה, פה ושם חברים מהלימודים מתחתנים (לא הרבה, אבל קיים). אני מחפש משהו כזה, אני רואה את עצמי בתור מישהו בוגר יחסית, אני אסיים הלימודים ותהייה לי עבודה אמיתית וובמובן מסוים מתחילים לעמוד סופסוף על הרגליים, בלי משרות סטודנט. הנקודה היא שקשה לי לראות אותה, בחורה בת 20 משתלבת בכל זה. משוחררים טריים מהצבא, נוסעים, טסים וכו' אין הרבה בנות 22 שגרות עם החבר.
אני לא חי בסרט זה בוודאות הולך להיות קשר ארוך של שנים, אבל יש פה איזשהו תיאום ציפיות, אם בכלל להמשיך דבר כזה
שאלתי כמה ידידות שלי מה הן חושבות, הראשונה אמרה לי ישר זה ממש ממש לא נורא, השניה אמרה לי "ניראה לי שאתה מבזבז את הזמן שלך עליה". אני לא מפסיק לחשוב על המשפט הזה... וזה פשוט משגע אותי, מצד שני... הבחורה הזאת...
יכול להיות שאני סוג של מתבייש בה... בכל זאת, זה לא משהו כזה שכיח, אם יושבים עם חברים, מדברים על דברים מסוימים, חיים טיפה שונים והיא די אווטסיידרית
אני פשוט מבולבל...

MichaelWalla

New member
עזוב אותך מדעות

תקשיב לי, אל תקשיב לאף אחד :)
ועכשיו ברצינות, זה שחברים שלך לא יכולים לעשות איתה צחוקים ואחת זרקה לך הערה...שווה את הספק?
עזוב את כל הסיבות מסביב ותתמקד אך ורק בבינך ובינה. ורק אז תשאל האם זה שווה את זה.
לדעתי, ומה הצעתי על דעות? :), אין הבדל משמעותי של גילאים, וכל הסיפור לא קריטי.

אתה צודק

יש פערים בינכם. זה שם, ואי אפשר להתעלם מכך.
אבל אם בשאר הדברים טוב לכם ואתם מסתדרים מצויין-אז הפערים הללו יצטמצמו עם הזמן.

במקרה הכי טוב אתה תחכה לה כמה שנים עד שגם לה תתאים חתונה וילדים, במקרה הכי גרוע אתם תפרדו בגלל רצונות שונים מהחיים.

KhaIeesi

New member
אמממ

מה הלחץ יקירי?

עם כל הכבוד, אתה רק בן 26... תכניס את החיים שלך קצת לפורפורציות. אתה לא חושב עכשיו על משכנתא ובית. אתה עדיין צעיר וצריך להנות קצת מהחיים.
אם היא באמת מיוחדת כמו שאתה אומר, הפרש הגילאים הזה לא מה שישנה. אם היא מתכננת טיול ולחפש את עצמה, זה משהו שכדאי לברר איתה כמה שיותר מוקדם..

בהצלחה :)

אייני

New member
הפרש גילאים משנה רק ב2 מקרים.

בתור אמצעי סינון ראשוני (כי סטטיסטית פחות סביר שיהיה לבן 26 ולבת 20 נושאי שיחה משותפים ושפה משותפת, או אופי מתאים, כי ייתכן שבת ה20 מתבגרת עדיין יחסית ויחסית ילדותית בעוד שאתה כבר אחרי כל זה), ובנוסף, הוא משנה אם הוא גורם לציפיות שונות ממערכת היחסים. (למשל - אתה רוצה כבר משפחה וילדים בשנים הקרובות והיא עדיין צעירה מדיי לזה).

אמצעי סינון ראשוני - לא רלוונטי בשיט. כבר ראית שכן יש לכם שפה משותפת ואתם נהנים ביחד, ויש לה מספיק אופי בוגר ונורמלי בשבילך, אחרת לא היית שוקל בכלל.
ציפיות למשפחה וילדים בשנים הקרובות - האם יש לך כאלה? אם כן, אז זה באמת יותר בעייתי. אם לא, אז למה לוותר על זה? תפסיק להקשיב לכל מה שהסביבה אומרת לך ותזרום עם זה.

בחורה בת 20 בוגרת יותר מבן 26

כבר הוכח מחקרית שבנות מפותחות יותר מבנים הכשרה שנים מבחינה קוגנטיבית ומעשית.

אייני

New member
לא סביר במיוחד.

נכון שבנות מתפתחות מהר יותר מבנים, אבל אנחנו מדברים כאן על שני אנשים שהם *אחרי* גיל ההתבגרות, ובהפרש דיי משמעותי.

בנוסף, חלק חשוב מהתבגרות - הוא *ניסיון*. הניסיון זה אחד הדברים שהכי מבגרים אותך, וניסיון זוגי בפרט (כשב"ניסיון זוגי" אני לא מדבר על לצאת עם מישהו במשך חודש. אני מדבר על להיות בזוגיות ארוכת טווח). סטטיסטית סביר שלגבר בן 26 יהיה ניסיון זוגי רב בהרבה מלאישה בת 20. ככה שמבחינה זוגית סביר שהוא יהיה בוגר ממנה לא מעט.
(שוב - הכל ב"סבירויות", לא בוודאויות)

לא מסכים איתך

היתה לי חברה וההפרש בינינו היה כ12 שנה ולא הרגשנו בעיהכלשהי בתקשורת. להפך הקשר היה מעולה .
ולפי רוח הדברים בפורום נראה שבחורות בנות 20 דווקא בעלות ניסיון רב

אייני

New member
אתה שם לב לטיעון הנגד שלך בכלל?

אני מדבר על סטטיסטית ואתה מביא דוגמא בודדת נגדית, כאשר ברור שהיא תהיה קיימת ככה שזה לא סותר מילה בודדת ממה שאמרתי....
ברור שייתכנו גברים בוגרים שיהיו צעירים מנשים ספציפיות. וגם להיפך אגב. זה לא סותר כלום. ובפרט זה לא סותר את העובדה שכשלמישהי יש ניסיון זוגי נמוך בהרבה ממישהו אחר - סביר להניח שהיא תעשה שטויות בסבירות גבוהה יותר או תבין פחות טוב את המצב, וכד'.

ולא יודע. דווקא לפי רוח הדברים בפורום אין כמעט שום הודעות שנפתחות על ידי בנות 20. רובן המוחלט נפתחות על ידי בנות 23 ומעלה אם כבר...

אייני

New member
אתה רואה פה נוסחא סטטיסטית שלפיה אני מכריז?

אם כן, שתף אותי בה. גם אני רוצה לדעת על איזו נוסחא סטטיסטית אני מדבר!

(או, במילים אחרות - הסיבה שאני מזכיר את המילה המפחידה "סטטיסטיקה" היא לא כי בניתי איזו נוסחא מתמטית מפחידה שלפיה אני חי. אלא כי אני טוען ש*רוב* האנשים הם כאלה. כאשר מישהו טוען טענה לגבי "רוב האנשים" - דוגמא בודדת לא יכולה לסתור את זה. בלי שום קשר לנוסחאות סטטיסטיות. אז אם יש לך פחד ממתמטיקה - אפשר להירגע)

אייני

New member
כן, אני רואה...

עד כדי כך שכשהסברתי למה המשפט המקושקש שהתחלת איתו לא קשור בשיט לדיון פשוט התעלמת ובחרת לפצוח בשחצנות שכביכול מסבירה למה "אין צורך להקשיב לי".

אחלה של טכניקות דיון!

נראה לי תלוי אופי

יש בנות 20 שכבר מתחילות תואר ועוברות לגור לבד.
יש בנות 28 שעדיין כל מה שמעניין אותן זה איזו מסיבה יש מחר בערב.

גיל זה באמת רק מספר....

למעלה