השאלה הנצחית - ג'ון לנון לחוד?

neta g

New member
השאלה הנצחית - ג'ון לנון לחוד?

יש הגורסים שכשג'ון לנון פצח בקרירה עצמאית הוא שגשג מבחינה מוזיקלית בצורות ששאר הביטלס לא חלמו להגיע.. imagine למשל הפך לקאנון. מה דעתכם?

תראי-

ברמת העיקרון, אף אחד לדעתי לא חולק על כך, שחברי הביטלס בקריירות הסולו שלהם, *לא* הצליחו לשחזר את ההצלחה של שירי הלהקה. אצל כולם חלה ירידה מסויימת וזה כולל גם את ג'ון. אבל! אני נוטה להסכים עם הקביעה הזו באופן חלקי, כי ג'ון אכן הוציא כמה שירים שניתן לכנותם "חביבים", לעומת פול למשל שלא הוציא מתחת ידו שיר אחד ראוי מאז הפירוק... לג'ורג' האריסון גם היו כמה יציאות מוצלחות. אבל כאמור, אף אחד מהם לא גירד את רמת השירים שנכתבו בתקופת הביטלס. זו דעתי בכל אופן...

RealBlackShadow

New member
תלוי אם Free As A Bird נחשב שיר של

ג'ון לנון או שיר של הביטלס... זה באמת שיר מעולה שלו שנכתב בשנות ה70 המאוחרות...

ג'ון כתב את השיר-

אבל הביטלס, עיבדו אותו והוציאו אותו לשוק תחת כותרת ה"ביטלס", ככה שזה נחשב לשיר של הלהקה. (ואין זה משנה שג'ון כתב אותו לבדו, גם "יסטרדיי" נכתב רק ע"י פול, והוא עדיין נחשב שיר של הביטלס).

גרמה

New member
הממ הממ...

גברת סינתיה לנון, להגיד שפול לא הוציא תחת ידו שיר אחד ראוי לשמו מאז הפירוק... זאת בושה! אני מוכן להפנות אותך לכמה שירים מצוינים מאוד!

דקלה9

New member
אני חייבת לחלוק על סין

לשם שינוי. פול לא כתב שירים טובים אחרי הפירוק? Flaming Pie הוא אלבום מעולה וכמוהו גם Wings at the speed of sounds וBand on the Run ואלבום ההופעות Wings over America ואני מאוד אוהבת באופן אישי את Red Rose Speedway ואת Wings Wild Life והרשימה ארוכה למדי... אם צריך דוגמאות של סינגלים/שירים בודדים, מלבד האלבומים האלה הנה כמה- No more Lonely Nights, Hi Hi Hi, Daytime Nightime Suffering, Give Irland back to the Irish שלא לדבר על Here Today שהוא שיר המחווה היפה ביותר שנכתב לג'ון, בעיני (וגם רשימת הסינגלים המוצלחים שלו ארוכה למדי, אין סיכוי שההודעה הזאת תספיק לכל הרשימה). אני חושבת שזה לא פייר שאומרים על פול דברים כ"כ גורפים. הוא לא כותב גרוע והוא מעולם לא איבד את היכולת לכתוב בצורה גאונית, לדעתי. מה שכן, הוא איבד עם הפירוק את הצנזורה המשמעותית שג'ון (בעיקר) והשאר הפעילו עליו. ג'ון כתב עליו ש"אומרים עליו בבית שהוא מלך" (הציטוט לא מדוייק, אבל זה הרעיון) וזה די נכון. בגלל הפירגון המתמשך של לינדה, שהוא הפך לשותפה מוזיקלית, הוא איבד הרבה מהאובייקטיביות לגבי היצירה שלו (אם היה לו כזה דבר פעם). בכל מקרה- גם ג'ון ידע שמה שנשאר ממנו, מאז הביטלס זה לא רק Another Day. גם אם ג'ון אמר דברים כאלה בשעת צער וכעס, אני לא מאמינה שהוא התכוון לזה. אני חושבת שג'ון היה הראשון שהקשיב לאלבומים שפול הוציא ועקב אחריו מאוד מקרוב- הוא ידע מה הפרטנר שלו שווה ופחד שהוא יתעלה עליו.

ייתכן-

ואני לא מכירה מספיק. בכל זאת ממה שאני כן מכירה, לא תשכנעו אותי שהשירים האלו, הצליחו להתקרב בכלל ליצירות כמו "יסטרדיי" ו-"פור נו וואן". אין מה לעשות וחייבים להודות- הבחור הוציא כמה שירי אייטיז חביבים, אבל איפה הגאוניות של "אלינור רגבי", איפה?.... *כנראה שהוא באמת מת*.

בעע גרמה.

זו פעם אחרונה שאתה קורא לי בורה בפומבי ויוצא מזה בשלום...

גרמה

New member
אז בגלל זה ביטלת לי?..:)

תראי... כל מה שהתכוונתי לומר הוא זה: להגיד שבנאדם לא הוציא דברים ברמה של אלינור ריגבי מאז הפירוק, בלי לשמוע את החומר שלו...זה לא צודק. עכשיו תסכימי איתי שקשה להתעלות על אלינור ריגבי..:) אבל, יש לו הרבה שירים מצוינים בקריירת הסולו שלו... שלא נופלים מאלו של ג'ון בקריירת הסולו שלו (ואם יותר לי להוסיף..גם לו היו נפילות) לדעתי...הרבה דברים מהחומר המוכר יותר של פול מאלבומי הסולו שלו..הם לא בהכרח הדברים הטובים. לכן, כדי לגבש דיעה, צריך לדעתי להאזין ולהכיר יותר, לפני שקובעים קביעות שכאלו, או סתם דיעות (שמתבססות על ידע מועט) שוב..אם תרצי המלצות אפילו לשירים ספציפים..אני מוכן להמליץ (וגם אני אגב..לא מכיר הכל)

דקלה9

New member
סין, צר לי להודות

אבל גרמה צודק. מה שכתבת לא מעיד על ידע, השירים שאני דיברתי עליהם נכתבו ברובם בשנות השבעים והאלבום Flaming Pie יצא ב-97'. למיטב ידיעתי ולטעמי, דווקא בשנות השמונים פול הוציא 5 (6, כולל מק'רתני 2) מהגרועים מאלבומיו.

yo t a m

New member
אני לא משוכנע

הוא באמת הגיע לגבהים יוצאי דופן, שקשה לומר שהוא הגיע להם במסגרת הביטלס, אבל ללא ספק השירים שלו במסגרת הלהקה רבים יותר, וחלקם אף מגיעים לאותה רמה של Imagine וכו' (למשל, Strawberry fields forever, across the universe, a day in the life). אבל ללא ספק, ביחס לשאר הביטלס הוא הצליח לשרוד ברמות גבוהות גם אחרי פירוק הלהקה, דבר שפול ורינגו לא הצליחו לעשות, וג'ורג' לזמן מועט יחסית.

דקלה9

New member
חברים- אני מבקשת

תבדקו את מה שאתם כותבים... אנא קיפצו לאתר האינטרנט הדיסקוגרפי הקרוב למקום מגוריכם ותראו שם- פול מק'רתני הוא מהיוצרים הפורים של המאה ה-20. הוא הוציא הרבה מאוד אלבומי סולו (כ-40, מתוכם כ-8 אלבומי אוסף והופעות). אם לא האזנתם לפחות לחצי מהם, אנא הבינו- דעותיכם אינן מבוססות על ידע, אלא על הדעה הרווחת.

yo t a m

New member
יקירתי,

לא אמרתי שהוא לא פורה (יש לו 4 ילדים) אמרתי שהוא "לא נשאר ברמות הגבוהות של הביטלס", אמירה שאין קשר בינה לבין מספר אלבומי סולו שהוא הוציא. ובכל זאת, על סמך השירים ששמעתי שלו מתקופת הסולו שלו, הוא לא שמר על אותה רמה כמו בביטלס (אם כי קשה שלא להבין למה).

דקלה9

New member
האם מה שאמרת מסתמך על האזנה

לחלק משמעותי מהחומר שפול הוציא? אתה בעצמך העדת שלא. אין לי מושג מה זה "רמות גבוהות" בעיניך, כל מה שטענתי היה שאנשים קובעים דעה מאוד מסויימת על פול מק'רתני בלי להקשיב אפילו לעשירית מהחומר שלו וזה פשוט לא הוגן בעיני. אני מקווה שהויכוח יסתיים בכך ובנימה אופטימית זאת- תקשיבו לאלבומים של פול, זה כל מה שאמרתי. אל תסמכו על רון מיברג או גל אוחובסקי או עלי. לי יש באוסף את רוב האלבומים שפול הוציא וגיבשתי דעה מסויימת, אני בסה"כ מזמינה אתכם לעשות את אותו הדבר.

ובכן-

את מאלצת אותי להסכים עם יותם, שזה כבר מאורע הסטורי ראוי לציון בפני עצמו.... פול מקרטני הוציא הרבה אלבומי סולו, זה נכון. ייתכן גם וחלקם נחמדים- גם זה נכון. אבל מפה ועד להגיד שהוא הוציא חומרים גאוניים!??!? היש איזשהו שיר מקריירת הסולו שלו, שמגרד את רמתם של שירים כמו "אלינור רגבי"? לא ולא. כמות החומר הרבה שהוא הוציא אינה מרמזת על איכותו. הוא כתב אולי *הרבה*- אבל אמר ממש *מעט*....

דקלה9

New member
סין, בכנות

לכמה מהחומר של פול הקשבת? זה הדבר היחיד שאני טוענת- שאנשים לא הקשיבו כאן למספיק אלבומים כדי לגבש דעה. מעבר לזה, זה ויכוח על טעם ואין לי שום עניין לכפות את דעתי.

דקלה וגרמה-

אני מוכנה לבדוק שוב. זה באמת ויכוח סרק. ייתכן והדעה הנחרצת שלי, נובעת מאיזה קליפ "אייטיז" מזעזע של פול שראיתי ולאחריו נאלמתי דום, עומדת ושואלת את עצמי: "איך? איך נפלו גיבורים..." ייתכן והוא הותיר ביטראומה קטנה. ייתכן ולא. אבל- אני אבדוק שוב, ואודיע לכם.

דקלה9

New member
../images/Emo140.gif לצורך הענין

אני מוכנה להעמיד לרשותך את האוסף הצנוע שלי (באופן וירטואלי בלבד). תאמיני לי, בתור מי שחקרה את הנושא מקרוב, יש עוד הרבה קליפים של פול שיזעזעו אותך (אם מישהו פה פעם ראה את Waterfalls...)- תתחזקי ותקשיבי למוזיקה, זה הדבר החשוב באמת.

דעתנו ש*לא*

ג'ון לנון הגיע להישגים די מרשימים בקריירת הסולו, אבל הוא לא הגיע לשיאים שאליהם הוא הגיע בביטלס. כלומר, אמנם Imagine הוא אולי השיר הנפלא ביותר של ג'ון, כולל השירים שהוא כתב בתקופת היותו "ביטל", אבל מבחינת הכמות, וגם מבחינת האיכות של *כלל* השירים (למשל, give peace a chance שהוא שיר נוראי לטעמי (לאו דווקא מבחינת המלל, אלא פשוט מבחינת המוזיקה)), הוא לא הצליח להשתוות לרמתו בביטלס.

למעלה