השאלה הנצחית - ג'ון לנון לחוד?

דקלה9

New member
../images/Emo12.gif

מקה, אני שמחה ששבת לכוחותינו. בקשר לג'ון- אני מסכימה איתך באופן חלקי בלבד. אנ חושבת שג'ון הגיע פשוט להישגים מקצועיים מסוג אחר בקריירת הסולו שלו (ממש כמו פול), דברים שקשה להשוות לחומר שלו עם הביטלס. לדוגמא- שיר כמו Mother (או God) הוא בהחלט לא משהו שפול היה חותם עליו איתו והוא שיר מאוד חזק. אני חושבת שזה קשור לדברים שהוא התמודד איתם באופן אישי ולא למאבקים שהוא התיימר לנהל ברמה העולמית. ובקשר ל-Give Peace a chance, אתה צריך לדעת שמק'רתני חתום על השיר הזה, ככה שלפחות על הנייר זה Lennon-McCartney...

המממ...

הייתי מבדיל בין God ל-Mother, מהסיבה הפשוטה שאת אלוהים (
) אני מחבב, ואת אמא (
) אני מתעב. ולכן, חלק מההישגים הם חביבים, וחלק לא- ובכל מקרה, קשה באמת להשוות בין קריירת הסולו שלו לקריירה שלו בביטלס, כי באמת, הסגנון המוזיקלי שלו היה שונה בין התקופות במידה רבה מאד. אני אכן יודע שמקרטני חתום על השיר הזה, אבל השיר היה דוגמא, ולמען האמת אני מאמין שהוא יותר של ג'ון משל פול.

John LennonS

New member
והנה דעתי שלי

כל ההודעה הזו כמובן משוחדת מראש כי אני תמיד אאמין שהביטלס הם קצת מעל כל השאר. ג'ון לנון לחוד הוציא שירים יפים (ואני לא מכיר את כולם ואפילו לא את מרביתם, למרות הניק שלי...) ובאופן כללי כאומן וזמר יחיד היה עדיין אי שם בצמרת. אך לדעתי מאוד מאוד קשה להשוות את קריירת הסולו שלו לקריירה שלו עם הביטלס. הם הוציאו מעל לעשרה אלבומים (נדמה לי 13 בלי כל האנתולוגיות והמחודשים והמתחדשים כמו let it be ...naked) ואני חושב שאין אף לא אלבום אחד מיותר או חלש או שלא היה בין הטובים באותה שנה שיצא. הביטלס היו תופעה חד-פעמית שתמיד סיפקה את הסחורה, תמיד היה כיף לשמוע אותם ותמיד הם היו מעודכנים לאווירה ולתקופה. בזמן הנאיביות היה להם את please please me, ואת hard day`s night. עם המעבר של הסיקסטיז לעבר הפסיכדליה הם הוציאו את rubber soul ב65, את revolver ב66 ושנה מאוחר יותר את sgt. pepper`s. הביטלס הם לא שיר אחד או אלבום מקרי אחד, הם מאגר אין סופי של מוסיקה. הם כמו סיפור בהמשכים, וסיפור מרתק ואיכותי. לדעתי אין בכלל ספק סביב השאלה מי באמת היוצרים המעניינים והפוריים יותר.

למעלה