השאלות הגדולות נענו

fwooper

New member
תודה על התשובה, עוד אחת קטנה..

יש לכם מושג אולי מה קורה עם המטוס שיוצא מהאי? מצד אחד קייט, סויר וקלייר שהיו עליו כאילו מתו והגיעו ל"לוויה", אבל לפידוס, ריצ'ארד ומיילס לא נראו ב"לוויה"- מה קרה איתם? ייתכן שכולם על המטוס מתו וחלק לא היו מוכנים למעבר? כאילו זה לא ברור...

JohnLocke

New member
אין קשר לזמנים

עולם המעבר הזה לא מוגבל בזמן, הארלי אולי חי עוד 1000 שנה. לפי המשפט של קייט שהיא התגעגעה לג'ק כל-כך, אפשר להניח שהיא חיה חיים מלאים, ושהמטוס הגיע בשלום לעולם החיצון.

עזיבתו של סמוקי = סוף העולם? האמנם?

הרי הוא יכל לעזוב רק אחרי שהאי כבר התחיל לשקוע, מה הבעיה בזה? הוא מחוסר כוחות, איזה הרס הוא כבר יכול לעשות בחוץ? אגב אני היחיד שמרים גבה על המציאות העלובה הזו שבא ג'יקוב יכול להמציא חוקים כרצונו? כאילו, wtf? הוא לא יכל להמציא חוק המונע מאחיו לפגוע בו בכל דרך שהיא? או שמונע ממנו בכלל לנסות לחתור לידי יציאה מהאי? או שמונע מכל אחד לעשות משהו שלא כרצונו של ג'יקוב? פחחח...

JohnLocke

New member
סמוקי היה יכול לעזוב גם בלי שקיעת האי

אבל הוא שינה את התכניות שלו ברגע שהוא שמע על דזמונד - הוא רצה לעשות שני דברים במקביל: א. להרוס לגמרי את האי. ב. תוך כדי לקחת סירה ולעזוב.

JohnLocke

New member
התכוונתי שסמוקי היה יכול לעזוב

אם הוא היה מבקש מבן להרוג את כל המועמדים. אבל זה לא היה רלוונטי כבר, כי הייתה לו תכנית חדשה.

Lady in red2

New member
כל עניין החוקים אכן לא היה מספיק ברור ואמין

באמת כאילו מגן האי יכול להמציא כל חוק שיירצה. ציפיתי שיהיה לזה בסיס כלשהו, מערכת חוקים אמיתית שנקבעה... לא יודעת איך, איכשהו שלא יהיה אפשר להמציא כל מה שרוצים.

JohnLocke

New member
אני לא חושב שאפשר להמציא כל מה שרוצים

אחרת ג'ייקוב היה ממציא חוק "סמוקי לא יכול לעזוב אף פעם, נקודה", ולא "סמוקי לא יכול לעזוב, אלא אם כן הוא יהרוג אותי ואת המועמדים להחליף אותי". יש איזשהו משא-ומתן מבחינת החוקים, לדעתי. "האי"/האנרגיה שג'ייקוב משתמש בה כדי לאכוף את החוקים היא יישות בפני עצמה, שיכולה לקבל את החוקים או לא. אבל זה רק מה שאני חושב כדי לנסות להסביר למה אפשר לעקוף את החוקים.

סיסי6

New member
בפרק שהם היו ילדים ג'ייקוב שאל את אח שלו איך

משחקים במשחק שהוא מצא והוא אמר שהוא המציא חוקים וכשיהיה לו משחק משלו הוא ימציא את החוקים (אם אני זוכרת נכון..)

השורד

New member
לא רק אתה

אני חושב שהחוקים של ג'ייקוב זה doux ex machina ממש עלוב מצד הכותבים. הרבה דברים שלא הוסברו על-ידהם נפתרים ב"זה החוקים של ג'ייקוב". חבל.

A&A

New member
אותי מטריף משהו אחר

הפרק האחרון היה פשוט לא קשור לכלום... אפשר להחליף את הדמויות ולעשות אותו פרק אחרון של כל סדרה בעולם... ברור שהרבה תשובות נענו בסופו של דבר... העניין הוא שחלקם נענו על הדרך חלקם ניחשו בפורומים שונים בסדרה רק אישרו אותם אבל יש כל מיני שאלות (כמו לדוגמה המספרים) שהיו צריכים לקבל משקל הרבה הרבה יותר כבד על התשובה שהם קיבלו, ולא להראות מספרים על הדרך...

בידיוק

לא היה שום קשר בין כל הסידרה לבין "עולם מעבר" או "עולם הבא", אלו קונספטים שפשוט לא היו קיימים בסידרה ולא נבנו במהלכה בשום דרך. למעשה מחקו לגמרי את כל העניין עם הפצצה ואת כל החשיבות של עונה 5.

בורקיטו

New member
מהו ה- LOOP HOLE?

אפשר להעלות המון ספקולציות לכך, בעיניי זה היה דבר רציני, מכיוון שלכאורה מאז ההתרסקות וכל העונות כל התמרונים, הקפיצות בזמנים, התחזות למתים וכד' היו כדי להגיע לרגע הזה. אז מה הייתה הפירצה ש-5 עונות תוכננה. מנהיג האי יכול להרוג את המנהיג האמיתי? פגיון בחזה? (הרי ג'ייקוב דיבר אליו) יכול להיות שגם ג'ייקוב רצה לההרג

JohnLocke

New member
כמו שכתבת, סמוקי עשה המון

כדי להגיע לנקודה הזו. מה שהוא היה צריך זה: - לתמרן מישהו להאמין שהוא נועד להיות המנהיג של האחרים - לבנות בעזרת מסעות בזמן אגדה בקרב האחרים על מנהיג האחרים העתידי - להנדס את המוות של המנהיג העתידי מחוץ לאי ואת החזרת הגופה לאי - תוך כדי, לדאוג שיהיו מספיק סיבות לכך שהמנהיג הקודם ירצה להרוג את ג'ייקוב וכך, הוא השיג את הגופה של לוק על האי, את בן שהיה כועס על ג'ייקוב, ואת ריצ'רד שהסכים לכל דבר שלוק אומר, כולל להיפגש עם ג'ייקוב, כי לוק הוא המנהיג העתידי כבר מ1954. וברגע שסמוקי הגיע לנקודה שהוא ובן נמצאים בתוך המבנה של הפסל, אז ג'ייקוב כבר הבין שאין ברירה אלא להיכנס לשלב האחרון של המשחק - הוא לא התנגד לרצח, אבל אמר לסמוקי שהמשחק לא נגמר, וש"הם באים", כלומר המועמדים באים והם יהרגו אותך, מה שאני לא יכולתי לעשות.

הסבר מלא ל"לופ הול" הגאוני:

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1217&msgid=141877267

יש שאלות גדולות שלא הצלחתי לקבל עליהן תשובה

כלומר, השאלות שהכי מציקות לי בכללי: 1. איך כל האלקטרומגנטיות הזאת קשורה למסע בזמן, אם בכלל... איך המסע בזמן עובד בלי קשר? 2. אז נכון שג'ייקוב מביא את כולם, אבל איך? איזה כוחות יש לו לעשות את זה? 3. איך הנוזל מביא חיי נצח, ומה הקטע שהם מעבירים מאחד לשני את הנוזל (כמו שג'ק עשה עם הבקבוק בפרק האחרון)?

תשובות...

לשאלה 1 יש תשובה מדעית מדוייקת (אם כי היא לא קשורה לאלקטרומגנטיות, האלקטרומגנטיות הוכנסה למשוואה כדי להשתמש במשהו שכולם מכירים). ראה כאן. הסבר מפורט יותר דורש קורס בתורת היחסות ובמכניקת הקוונטים. לשאלה 2 לא קיבלנו תשובה מדוייקת בנוגע לאיך, אבל ראינו שג'ייקוב יצר קשר עם כל אחד מהמועמדים בעולם האמיתי לפני שהגיע לאי. כל עניין הכוחות של ג'ייקוב נופל בתחום המיסטי של הסידרה ואינו דורש הסבר. בנוגע לשאלה 3, הנוזל אינו מביא חיי נצח (עובדה שג'ייקוב, ג'ק והרלי מתו) אבל הוא מעניק כנראה כוחות אחרים, שוב בתחום המיסטי שלא צריך להסביר.

מה זאת אומרת לא צריך להסביר?

למה לא? כולם פשוט מקבלים את זה בסבבה כאילו כלום? אתה יודע מה, אפילו לא צריך הסבר, אבל מקסימום התייחסות לנושא, בחייאת

למעלה