השאלות המעצבנות של ראובן חחחח...

yaeliki

New member
השאלות המעצבנות של ראובן חחחח...

שמתם לב שכל המטופלים של ראובן לא סובלים את השאלות שלו. הוא לא מפסיק לשאול שאלות. בתור אחת שהולכת לטיפול אני מודה שיש שאלות אבל לא בכמות הזו!!! זה באמת מרגיז באיזהשהוא שלב..... כמה סבלנות צריך לזה..... הפסיכולוגית שלי שואלת כמה שאלות ואז מסכמת את מה שהיא חושבת על התשובות שלי ואיך היא רואה אותי דרכן, אבל לא עונה לי בשאלות כל הזמן..... אהבתי את זה שראובן אמר שהוא אוהב אותה ושאם הוא לא היה אוהב את המטופלים שלו - הוא לא היה מטפל בהם. זה היה ממש יפה לדעתי וחימם את הלב.
 
ונצל"ש

יש לי בלוג (חדש!) וכתבתי בו קצת על הפורום הזה. אתם מוזמנים http://israblog.nana.co.il/blogread.asp?blog=168381
 

yaeliki

New member
נכון כי קשה לה לקבל את זה

כי היא עצמה לא חושפת את הרגשות שלה בכזו קלות... אבל אפשר להבין למה מטופלות מתאהבות בפסיכולוגים שלהן - אני בעצמי מרוב שאני מזדהה עם הדמות שלה, כשהוא אמר לה את זה והוא הסתכל לה בעיניים עם המבט הזה שלו - אני בעצמי כמעט התאהבתי בו. תודו שעצם זה שאת יודעת שיש מישהו שמגונן עליך ואומר לך שאת חשובה לו והוא אוהב אותך ודואג לך - אין אפס - זה עושה משהו... במיוחד אם חסרה לך דמות אבהית....
 

שרונסקי

New member
אני חושבת שיש בפנטזיה של כולנו

רצון למישהו, שרק קשוב לנו, שאכפת לו מאיתנו, שאוהב אותנו ורק אותנו, ועל זה זה יושב. אז כשלא היה את זה בילדות מדברים על חסך הורי, ואם היה את זה, אז זו 'הפנטזיה לחזור לרחם', למקום המגן והחמים שאנחנו לא צריכים לעשות כלום, רק להיות אנחנו וככה יאהבו אותנו. זה מה שההורים אמורים לתת, עד שזה מתחיל להסתבך. אז הרצון מאד מובן והמילוי שלו מעורר קינאה.
 

wasaby

New member
זה עניין של סגנון אישי

של המטפל, אולי גם של טכניקה. יש מטפל אחד שכל הזמן ישב ויהמהם ויתן לך לדבר לבד, יש כזה שישאל שאלות ויש מי שידבר. המטופלים לא אוהבים את השאלות שלו כי הן גורמות להם להתמודד עם דברים לא נעימים, עם הקונפליקטים שלהם, אבל אולי זה מה שמקדם אותם. לגבי מה שהוא אמר לה שהוא אוהב אותה, אני לא בטוחה שהוא באמת אוהב אותה. הוא פשוט אמר לה את זה כי זה מה שהיא צריכה לשמוע. היא לא מאמינה שאפשר לאהוב אותה בגלל שאבא שלה נטש אותה לטובת כל מיני דוגמניות.
 
זה באמת שונה ממטפל למטפל

ומשיטה לשיטה. השאלות שלו באמת מעצבנות, אבל מה שהכי עצבן אותי זה ההשלכות שהוא עושה, או מה שאני, בתור סטודנטית לספרות, קוראת "אונס של הטקסט". מציאת כל מיני פרשנויות שבאמת צריך לחפש מתחת לאדמה כדי למצוא. כמו הקטע שהוא נטפל לאיחור של נעמה כי זה מה שהיה נוח לו. אה, ואגב, שלום, שמי חמוטל וגם אני מכורה ל"בטיפול".
 
ואני דווקא כן מאמינה לו כשהוא אומר

שהוא אוהב את כל המטופלים שלו (למרות שכשזה מגיע לידין, אני לא משוכנעת, במיוחד לא אחרי יום שני הזה), אבל לדעתי ההגדרה שלו של אהבה רחבה בהרבה מההגדרה שלי או של אילה (או שלכם) לאהבה. הזדהיתי איתה כשהיא אמרה שעד שהיא אומרת למישהו שהיא אוהבת אותו יוצאת לה הנשמה. זה כי בעיניה אהבה זה דבר מאד אינטימי ונדיר ששמור לאנשים ספורים. ואולי בגלל זה צרם לי כשהוא אמר שהוא אוהב אותה. כי היה בזה משהו הרבה יותר מדי אינטימי לפי עולם המושגים שלי (ושלה).
 

שרונסקי

New member
היתה מתבגרת אחת שבמפגש הראשון

בינינו הרגשתי שאני לא מצליחה ליצור איתה קשר ושלא בא לי לטפל בה, והיא לא באה יותר. היא כאילו קלטה את זה, וליתר דיוק, נראה לי שפשוט זה משהו הדדי, בדרך כלל, גם היא הרגישה 'לא במקום' איתי. חוץ מזה, לא היה מישהו שלא הצלחתי להתחבר אליו במידה זו או אחרת, כלומר - לחבב אותו עד לאהוב אותו. לא את כולם אהבתי, אבל היו כמה, הרבה, שמאד מאד אהבתי, והיו כמה שחיבבתי. ו... שלום לך.
 

pomelit

New member
בפרק עם איילה

היתה לי הרגשה שלשאלות יש מטרה של להוציא אותה מהקוניכייה ולהביא אותה להביע רגש אמיתי וקונקרטי ממש, כדי בכלל להתמודד עם רגש. כלומר הוא הציק לה ביודעין, וזה גם עבד. מבחינת הבימוי הפינג-פונג בין הקלוזאפים שלהם היה מעצבן, ושמחתי שזה נפסק לקראת הסוף ונתנו לראות בנאדם אחד (איילה) ואיך היא מתנהגת לאורך יותר מ 3 שניות. אני מניחה שזה היה אמור להדגיש את מידת המעצבנות של השאלות ולעורר אצל הצופה הרגשה של לחץ מצד אחד, והזדהות עם איילה ואי הנוחות שלה מצד שני (מבחינתי זה גם די עבד)
 
כן, מעט מאד נאמר על עריכה

אבל דווקא מנסיוני עם סדרה אחרת (טלנובלה בע"מ, אם אתם מתעקשים לדעת), לעריכה לפעמים יש תפקיד מהותי מאד בהעברת האווירה והתחושה של הדמויות, בצורה ששום דבר אחר לפעמים לא יכול להעביר.
 
למעלה