לעריכה בכלל, ל"בטיפול"? ל"טלנובלה בע"מ"? אני אתן דוגמא שזכורה לי במיוחד מ"טלנובלה בע"מ" - נכנסת בחורה בשם שירה ותופסת את הארוס שלה והאח שלה באמצע סקס. היא יוצאת מהחדר ומחכה בסלון, תוך זמן קצר הם באים ומתחילים לדבר איתה. עכשיו היא דמות שלא כל-כך מחצינה דברים (או שככה היא שוחקה), אבל סערת הרגשות הפנימית שלה הועברה יפה מאד על-ידי הקופצנות של העריכה. חיתוכים רבים, מהירים. העריכה נראתה לי כמו החצנה של רגש שאני מכירה מעצמי, של רצון לברוח ממחשבה מטרידה. והיתה לפחות עוד פעם אחת בסדרה שהרגשתי ככה בקשר לעריכה.
כולל כמה שיעורים בתסריטאות אצל חגי לוי שהחליף את המורה שלי כשהוא היה במילואים. בסוף לא סיימתי את התואר, אבל בזמן האחרון התעורר אצלי חשק לחזור לעניין של כתיבת תסריטים, אז אני עובדת על זה.
לאתר ישראלי www.tasrit.com, במיוחד בשביל הפורמט המקובל. יש ספר של קובי ניב על כתיבת תסריט (יש האוהבים ויש השונאים, אני מהאוהבים). יש ספרים שתורגמו מאנגלית בנושא כתיבת תסריטים. ויש כל מיני תסריטים שמוכרים כשם שמוכרים מחזות. תתענייני בחנויות הספרים ובספריות.
לכל המטופלים למיניכם, גם הפסיכולוג\ית שלכם אומר לכם : " תני לי להבין רגע אם אני קולטת נכון את מה שאת אומרת, אם נעמה ( הפסיכולוגית) מבינה את מה שאת אומרת.. כדי רק לדעת אם אני מבינה נכון אז תגידי לי שאני אדע שאני קולטת נכון...." ????????? קורה לכם?
לפעמים שאלות בנוסח הזה? כן, בהחלט, כי לפעמים הדברים נאמרים בצורה לא ברור, או שהפסיכולוג מנסה לעשות 'ניסוח מחדש', שמבהיר משהו שעומד מאחורי מה שהמטופל ניסה להגיד, או לפעמים שהאמירה של זה מפי האחר מדגישה משהו, פתאום אתה שומע את מה שאמרת ואז זה נותן משמעות אחרת
"את יודעת כמו מה זה נשמע?...." בפעם הראשונה שהיא שאלה אותי את זה - נקרעתי מצחוק ושאלתי אותה חזרה "זה נשמע כמו - אויויויו???" חחחחח (למי שלא הבין - קטע מהתוכנית קצרים...). אבל עכשיו ברצינות - היא פשוט מקשיבה למה שאני אומרת ומנסה לנתח את זה במשפט "זה נשמע אולי כמו..." או "אני רואה את זה כמו שאולי את ...." ואז אני מגיבה אם אני מסכימה עם זה או לא. בדר"כ היא פשוט מאירה לי את המחשבות - גורמת לי להבין דברים שבתת מודע תמיד היו שם אבל אף פעם לא חשבתי עליהם מספיק בשיבל להבין שזו המשמעות שלהם.....