השבויים מווינטרפל

HobbitGirl

New member
למה לא?

אני חושבת שמרטין צריך מישהו שיספר מה קורה אצל בולטון ושות', ואם מרטין היה רוצה אותו מת הוא היה מארגן משהו כבר בסוף הספר השני. לדעתי הוא ישרוד לפחות עד סוף "משתה לעורבים", כדי שלמישהו מהסטארקים תהיה הזדמנות לנקום בו.

nedisrael

New member
או שת'יאון ישנה את דרכיו

זה גם אפשרי. אבל זה יהיה קצת יותר מדי קיץ' אחרי שג'יים שינה את דרכיו במפתיע.

HobbitGirl

New member
לא רוצה שהוא

ישנה את דרכיו! אני צריכה איזה POV של מישהו באמת דוחה כדי לא לטבוע בשלל הדמויות שהן סימפטיות, או לפחות אמורות להיות כאלו (*אהמ* דאני *אהמ*).

אלרוס

New member
עם כל הכבוד לג'יים

הוא לא שינה את דרכיו, אנחנו רק מבינים את הסיבות למה שהוא עשה ולכן זה מציג את זה באור חיובי, זה הכל, ג'יים הוא עדיין מנוולף אבל מנוול עם סיבות שידועות לנו...

nedisrael

New member
לא מסכים

ג'יים עצמו אומר שעבר עליו שינוי, סרסיי אומרת לו שהוא השתנה לגמרי. עדיף לא לשכוח שג'יים היה זה שזרק את בראן, ילד חסר הגנה, מהמפרסת אל מותו. קשה לי להאמין שג'יים הנוכחי היה עושה זאת. היה לו הרבה זמן לחשוב בכלא בנהרן. ועוד יותר מזה, אובדן היד שלו גרם לו לחשוב גם כן. הוא הבין שעליו להפסיק לחשוב רק בעזרת החרב שלו, אלא בעזרת מוחו. הוא גם יכול היה לחשוב מדוע זה קורה לו, והאם העונש הגיע לו.

DIDGIN

New member
סטאניס יכול

להשתמש בתיאון באיי הברזל כמו שהוא רוצה להשתמש בג'ון בצפון

HobbitGirl

New member
ולמה שתיאון ירצה לשתף איתו פעולה?

הוא לא ממזר, וסטניס לא חזק יותר מהדודים שלו (או כך לפחות תיאון יראה את זה).

DIDGIN

New member
במצב שבו הצפון נמצא

1000 פרשים מאומנים וממושמעים הם לא כוח שיש להקל בו ראש. רוב הכשירים ללחימה מתו בארצות הנהר ובקרבות עם אנשי הברזל, שלהם הרבה פחות אנשים מלשאר הבתים. לרוז בולטון נשארו אמנם משהו כמו 3500 איש, אבל הוא עדיין בדרום ואם סטאניס יפעל מהר הוא יכול להשתלט על נקודות אסטרטגיות כמו עומק יער וכיכר טורהן. (ואם הוא ילחם באנשי הברזל קודם הוא גם ירוויח את אהדת אנשי הצפון). אם סטאניס היה מנסה להשתמש בתיאון אני לא יודע אם לתיאון הייתה הרבה ברירה אבל עכשיו כשאני חושב על זה אני לא בטוח אם איי הברזל יהיו חשובים כל כך לסטאניס. בטח לא כמו הצפון.

אבל אפילו אם סטאניס היה מעוניין

להשתמש בתיאון חביבינו, אנשי הברזל לא היה הולכים אחריו ממילא. לאף אחד אין עניין בחייו של תיאון, רק במותו. ואם הייתי סטאניס היית תוקף את חפיר קאילין מאחור, כדי לחסום כל דרך לצפון, ואז לפנות לעומק יער וכיכר טוהרן.

HobbitGirl

New member
עם הדודים שלה בעסק, זה לא ישנה הרבה

חוץ מזה היא לא נראית לי אדם שהדבר היחיד המניע אותו הוא אינטרסים, גם אם היא גועלית לפעמים.

nedisrael

New member
אשה הרבה יותר אנושית מת'יאון

לדעתי לפחות. וקראתי את Arms of the Kraken שמכיל גם שני פרקים מנקודת מבטה של אשה (AOTK הוא חלק מהפרולוג מקורי, החלק שמתרחש באיי הברזל).

HobbitGirl

New member
אני מסכימה איתך,

הרושם הזה מתקבל עוד בספרים הקודמים. אני בכלל חושבת שאשה היא הדמות הנשית המגניבה ביותר בששאוש"ק. שנונה, אבל לא מפלצת כמו אח שלה. ד"א, אחלה חתימה.

nedisrael

New member
יש לי את החתימה הזו שנה

ופעם ראשונה שמישהו שם לב, תודה

gilioz

New member
תיאון

קשה לי להאמין שאם הדודים של תיאון ישחררו אותו הוא יזכה לראות ימים רבים. צריך לזכור שאם הם היו מוכנים לשכור חסר פנים ( שהוא יקר מאוד) בשביל לנסות להשתלט על כס המלכות הם לא יבחלו באמצעים אחרים בכדי להפתר ממתמודדים אחרים. מבחינת המסורת ( בהנחה שמסתכלים על ווסטרוז) הכתר צריך לעבור לתיאון, והדודים שלו לא עשו את המסע הארוך רק בכדי לכרוע ברך מולו. אם תיאון ישוחרר ע"י הדודים שלו הוא ימות במהרה, לכן יותר סביר שאם מרטין רוצה לשמור על נקודת מבט מהצפון תיאון חייב להמלט בכוחות עצמו, או להיות משוחרר ע"י מישהו אחר מלבד הדודים שלו.

HobbitGirl

New member
לאנשי איי-הברזל מסורת משלהם,

ואבא של תיאון העדיף את אשה כיורשת.

ללא קשר למסורת

אשה הרבה יותר מוצלחת מתיאון, שהוא פוץ לא יאומן.גם אני הייתי בוחר אותה.

Arya Stark

New member
אני בהחלט יכולה לראות את תיאון

עובר לצד של הבולטונים הוא הרי יותר צפוני מאשר שהוא איש מאיי הברזל (במחינת התנהגות) לא תיהיה לו בעיית השתלבות ולא עושה רושם שיש לו יסורי מצפון מבגידות וכדומה אם וכאשר הבולטונים יגלו לאין לא חשיבות בעיני הדודים שלו והם ירצו להרוג אותו, אני מאמינה שתיאון יעשה הכל כדי להציל את עורו (תרתי משמע P:) אומנם הסיכוי קלוש, והאמת היא שאני לא ממש מוצאת סיבה טובה למה רוז או ראמזיי יצטרכו את דווקא את העזרה של תיאון אבל עם מארטין תמיד צריך לצפות לבלתי צפוי... מה גם, ואני חוזרת על מה שאמרתי מקודם, זה לא סוד שמארטין אוהב להרוג דמויות. אם אין לו צורך בדמות הוא מוציא פשוט אותה לפנסיה מוקדמת אם לא היה לו צורך בתיאון אז תיאון כבר היה הופך למעיל.

למעלה