השבוע: מפגש הטרנסג'נדרס ה-18

OneTimer

New member
השבוע: מפגש הטרנסג'נדרס ה-18

השבוע, ביום רביעי ה 19.2 יערך מפגש הטרנסג'נדרס ה-18. המפגש יערך (כרגיל) בקפה "קפקא" שברח' יבנה 21, ת"א ויחל (גם כרגיל) בשעה 20:30. המפגש, כרגיל, פתוח לטרנסג'נדרים מכל רחבי הקשת הטרנסג'נדרית (טרנסקסואלים/יות, קרוס דרסרים, טרנסווסטייטס, דראגיסטים/יות וכו') ו... חברים. כולם מוזמנים.

ק ל א ו

New member
לינקים

אתמול הייתי מאד מתוסכל וניסיתי להטביע את יגוני באתרים קווירים ברשת. לא תפסתי הרבה שלל, אבל קצת כן. הנה, אני חולק. אשמח אם תביאו לי משלכם (גם לא בהכרח קשורים) בליירמאג זה מגזין קווירי ביזארי ונחמד. לא ממש הבנתי את הקונספט, אבל הוא מצא חן בעיני. לכו לארכיון של המגזינים הקודמים. והכי שולט - החידון המגזין מס' 3 "גיי או יורוטראש?" ואחותו במס' 4 "דייקית או גרמניה?". טעיתי בהכל (דוקא את כל ההומואים איתרתי!) מה שעורר את הדילמה - האם כדאי לעבור לגרמניה? מצד אחד - בחורות שלא נראות מרוטות ומפודרות מדדות על זוג עקבים. מצד שני - הן לא לסביות. וגם הגיי-דאר שלי לא יהיה שווה שום דבר (והוא דוקא שווה משהו באזורים כתיקונם). בסוף הוחלט לעבור גם לעבור, אגב. סתם כי אני אוהב את גרמניה. הלינק השני הוא ל bothsidesnow להגדרתם: קבוצת מייל לאוהבי אינדי, פאנק וגות' ביסקסואלים! (המוזרות של האתר מסתכמת בזה) סתכלו ת'גלרייה שלהם. של הבנים. יש כמה נפילות (בעיקר אצל הבנות. מה בריטני עושה שם?! ועוד כל מיני), אבל נחמד לשטוף ת'עיניים. הלינק האחרון filled with choclate נראה אתכם מבינים מה קורה שם. בינתיים, נראה לי כמו קומונה של טרנסים. אבל זאת סתם השערה. וזה סתם אתר חמוד כזה, כמו בלוג.

אורי 0

New member
שוה?

מקסים, מכשף, שורף, דוקר, שובר (עוד לא גמרתי לקרוא את המניפסט שלהם... אולי לקבוצת התאוריה הקוירית?) ולצערי אאחר כנראה מחרתיים - ואבוא עירום ויחף

ק ל א ו

New member
אוי, נהדר. ../images/Emo13.gif

למה עירום ויחף? מקווה שזה בגלל שאתה מתכנן לעבור דרך חוף הים וכדומה, ולא בגלל כל מיני עצובים

אורי 0

New member
לא ממש עצובים, רק מעיקים

שבגללם אני אבוא מאוחר, ומההרים, ולא אספיק לעבור בסביבת הים...

קלארנס

New member
מה עושים במפגשים האלה?

כאילו, יש איזו "פעילות מאורגנת"? מה אופי המפגשים? כולם מכירים את כולם ומדברים ביניהם? הנחיה? תכנית אמנותית? משחקי חברה? סבב שמות? "במקרה עברתי כאן כדי לשתות קפה, אופס, יש כאן הרבה טרנסג'נדרים"? וגם באיזו כמות של אנשים מדובר? אה.. מישהו שהיה יכול לנדב לי אינפורמציה?

קלארנס

New member
והבנתי שיש קבוצה באגודה

מישהו (או מישהי כמובן) הולכים לשם או היו ויודעים לספר לי? (במצב רוח סוציאלי)

יסמין 28

New member
הי קלארנס

אני לא לגמרי מוסמכת לענות, אבל אני אענה מה שאני יודעת: לגבי המפגשים בקפקא, אני באמת לא יודעת, אף פעם לא הייתי במפגשים האלה. לגבי הקבוצה באגודה: הם נפגשים פעם בשבועיים, בימי שלישי. ההשתתפות היא בחינם, ~אבל~ את הפגישות מעבירה אילנה ברגר, והיא מתנה את ההשתתפות במפגשים בפגישה ראשונית איתה, בעלות של 300 שקל. זאת, כדי שהיא תוכל להעריך האם המועמד אכן מתאים לקבוצה. עכשיו, לגבי ההתניה של השתתפות במפגשים כל כך חשובה בתשלום של 300 שקל, שלרובנו אין בימים כאלה, וגם לגבי העובדה שמישהי טוענת שהיא יכולה לקבוע מי "יכול" להשתתף בקבוצה ומי לא - אני לא אביע את דעתי, מפאת כבודה של אילנה ברגר, אבל אני בטוחה שכולכם כבר הצלחתם לנחש בין השורות.

קלארנס

New member
../images/Emo12.gif

300 שקל? לאן הם הולכים? (לא שזה משנה) אני מסכים איתך (בין השורות) לגבי הכל. אולי את יודעת עם מי אפשר לדבר על זה? (יו"ר האגודה??) מי שמעביר/ה את הפגישות?

אורי 0

New member
בענין "רדיפת הבצע" של אילנה ברגר

ומשום שהנושא עולה לאחרונה פה ושם: לפני שנתיים יצא לי להנחות קורס באוניברסיטה הפתוחה. לפני המפגשים הייתי שותה קפה ומפטפט עם מנחה בקורס בפסיכולוגיה,מסטרנטית או בעלת תואר שני, שקיטרה על התשלום. לדבריה כפסיכולוגית היא מרויחה 250 ש"ח לשעת פגישה. באותה תקופה נפגשתי מספר פעמים עם פסיכולוג ידוע ומפורסם בתחומו, שלקח 300 ש"ח. אילנה ברגר היא ד"ר, שלמדה עבודה סוציאלית (לפי השמועה) והתמחתה בטיפול נפשי (יש בהחלט דבר כזה). היא מומחית די נדירה בתחומה. זהו אם כן מחיר מקובל לשעת פגישה. לידיעתה של יסמין הפגישות של קבוצת התמיכה אינן בחינם אלא עולות 15 ש"ח לבנאדם המועברים לאגודה. חברי אגודה משלמים רק 15 ש"ח. כפול מספר המשתתפים הסכום הנאסף בכל פגישה הוא 150-200 ש"ח בערך. הפגישה אורכת שעתיים ולכן לא נראה לי שזה תשלום לאילנה. בפורום אחר כתבו שנסיון לפתוח קבוצה להורים נכשל כשאילנה דרשה תשלום. יש לציין שלקבוצה יש מנחה נוסף - אח פסיכיאטרי המתמחה בהנחית קבוצות. למיטב הבנתי, אם כן, אילנה מנחה את הקבוצה בהתנדבות. לאילנה זכות, לדעתי, להחליט על התנאים להשתתף בקבוצה. היא לא אמורה להתנדב למען הקהילה וזכותה לגבות כסף על הפגישה המכינה. נכון שמן הסתם חלק מהמטופלים שלה מגיעים מהקבוצה - אבל זה לגיטימי. לא מזמן פגשתי מישהי שספרה לי שבתור עובדת היי-טק עשתה 20-25 אלף ש"ח בחודש, בלי שהיה לה אפילו תואר ראשון. אילנה לא יכולה לעשות הרבה יותר מזה, אבל עובדי הייטק לא מתבקשים לעבוד חינם למען הקהילה. לכמה מהטרנסיות מאוד לא נראה שמי שמתמחה בטיפול בחברי הקהילה לוקחת תשלום בעד זה כמקובל בשוק, כמו שלא נראה להם שלפעילה ציבורית בקהילה יש אגו ואמביציות. לא שלטרנסיות האלה אין אגו, אבל משום מה אצל אחרות זה לא בסדר. עד כאן התעצבנות

אורי 0

New member
מודעא רבא לקבוצתא

דכל יום תלת חד ותלת דשהרא למניני דעכו"ם הוי מתקיימתא בבי אגודתא דהומואיי, לסביתאי, ביי וטרנסי... די עם הכאילו ארמית: בתור אחת שהיתה בשתיהן. קבוצת התמיכה לטרנסג'נדרס (טרנסיות וקרוסים, ללא חברים) מתקיימת פעמיים בחודש, בימי שלישי הראשון והשלישי בכל חודש. כשמה כן היא - נועדה לשפיכת לב ולשיחות נפש. מנחים אותה ד"ר אילנה ברגר ואלון שפיר. היא עולה 15 ש"ח כאמור, ויש להיפגש קודם עם אילנה וזה עולה. לעומתה, מפגש "טרנסג'נדרס וחברים" (ואין לי מושג מי גנב ממי) מתקיים כל יום רביעי שאחרי ה 15 בחודש או בדיוק ב 15 בו, בחצר האחורית (המקורה בחורף) של קפה "קפקא". זהו מפגש חברתי הפתוח ליצורות ויצורים מהסוג המתקבל בברכה בפורום זה (כלומר למעט מחפשי מין זמין, צלמים ושאר חטטנים). את המפגש מארגנת קרן הי"ו, יש לו אופי חברתי (יושבים ומפטפטים). מספר המשתתפים נע בין 47 (נובמבר האחרון) ל- 5 (פברואר). המחיר תלוי במה שתזמינו (אבל רצוי שתזמינו משהו ע"מ לשמור על כבודנו בעיני בעלי המקום). נאום הרה"ר אילאנא בערגער נאום הרה"ר קערען ניצאן גאב"ד דקבוצת תמיכע גאב"ד דטראנסג'ענדערס-מפגעש _____________ (מקום חותם בי"ד רשע דק"ק טראנג'ענדערס) פעה"ק תעל אביב ב/אני הקטן הקראס דרעסער אורי

קלארנס

New member
מי אמר "רדיפת בצע"?

אני רואה את האגודה כגוף ציבורי (גם אם רשמית היא לא. אין לי מושג). אין לי בעיה שאילנה תגדיר תנאי השתתפות ואין לי בעיה שתדרוש תשלום - בקליניקה הפרטית שלה. אם ברצונה במשכורת, היא עובדת עבור האגודה, ועל האגודה לשלם לה. את התשלום אפשר לגייס בכל פגישה בהתאם ליכולת של כל אחד. אם הייתי רוצה לעבור טיפול פסיכולוגי הייתי הולך לפסיכולוג, כך שלא נראה לי שהפגישות האלה לא עבורי.

אורי 0

New member
האגודה לא מקיימת את הפגישות

הפגישות מתקיימות באגודה, לא על ידי האגודה. האגודה גובה את הכסף - למיטב הבנתי עבור הוצאותיה שלה (כהשתתפות בדמי השכירות מן הסתם - אין לי מושג עם קבוצות של הומואים שנפגשות באגודה משלמות סכום דומה רק על השימוש בחדר) ולמיטב ידיעתי לא מעסיקה את אילנה. יסמין (שנדמה לי שאני יודע מאין היא ניזונה) בהחלט רמזה על רדיפת בצע של אילנה וטענותיה מזכיורת אחרות שנשמעו בפורום של גאוסיטיס. וכן, האגודה היא עמותה, כלומר גוף ציבורי ללא מטרת רווח, למיטב ידיעתי.

קלארנס

New member
בפגישות אחרות באגודה

משלמים 15 ש"ח דמי השתתפות/תרומה לאגודה. מן הראוי שתהיה קבוצה של טרנסים/טרנסיות/ג'נדרפאקס/קווירים בלי כללים משלה וכשהאגודה לא רק כקורת גג, אלא בשווה לשאר קבוצות של לסביות והומואים. אולי אין כי אף אחד לא הציע את עצמו כמנחה. אולי הגיע הזמן?

ליטל ו

New member
נ-כון.

ובעניין זה - אני אשמח לשמוע שדברים השתנו, אם הם השתנו, אבל בתקופה שבה הכרתי את האגודה לא זכורה לי ידידותיות גדולה ביוחד לטרנסיות. חלקינו (סטפני, אם אני לא טועה, היתה הפעילה העיקרית) דחפנו להוסיף טרנסים לשם, ואחרים די זעזעו אותי עם התפיסה שצריך להוריד מהשם אפילו את הביסקסואלים, שיהיו רק הומואים ולסביות "בשביל שלא יהיה ארוך מדי" ("אגודת ההומואים, הלסביות הביסקסואלים והטרנסג'נדרז בישראל, לשעבר האגודה לשמירה על זכויות הפרט למען הומוסקסואלים, לסביות וביסקסואלים בישראל" - 17 מילים, הרבה אחרות להוריד <חיוך מרושע>).

FreakOnALeash

New member
ואני שונא, שונא, שונא את זה.

אני ביסקסואל, ושאף אחד לא יגיד לי שאני לא שייך. ושאף אחד לא יקרא לי מבולבל,די זה שאני *יודע* שאני נמשך ליותר מקבוצה אחת לא עושה אותי לא החלטי. כשאני בוחר חבר או חברה שלא יגידו לי שאני משחק בהגדרות כי אין בין קרבה לבני אדם לבין משחק, ואני רציני. וזה מעצבן.

ליטל ו

New member
You go, boy! :)

בהחלט מסכימה. או כל האידיוטים שעשו לי את המוות בטענה שעד שאני *שוכבת* עם בנים וגם עם בנות אין לי אפשרות לדעת אל מי אני נמשכת (גרררררררר :) ). אז שירשם - אמרתי אז ואני אומרת גם היום שאני נמשכת גם לבנים וגם לבנות. וגם לאופציות אחרות, אז פשוט חשבתי שזה נכלל בהגדרה. הי, rant of the day

למעלה