השבתת כל בתיה"ס ע"י ההורים - החלטה

השבתת כל בתיה"ס ע"י ההורים - החלטה

ועד ההורים היישובי התכנס אמש לישיבה שלא מן המניין והחליט להשבית בחמישי-שישי את כל מערכת החינוך ברעננה, כאות הזדהות עם מאבק המורים על רפורמה בחינוך ונגד החזרתם ללמד בצווי מניעה. והיה ולא יחתם הסכם היום-מחר, אין ביום חמישי לימודים גם בבתיה"ס היסודיים והחטיבות. שאלו נא שאלותיכם/ן....

sarins

New member
כאן שביתה לען מערכת חינוך טובה יותר!!!

החלטה מצוינת! הגיע הזמן שגם אנחנו נתאחד ונעשה מעשה... אני תומכת בהחלטה ומכבדת אותה, שכן כולנו אחראים לחינוך ילדינו ועלינו להיות שותפים מלאים בתהליך!!! שרי שמואלי מאבחנת לקויות למידה מאמנת מתבגרים בעלי ADHD

../images/Emo45.gif הנה הודעת הועד המרכזי

התאכזבתי לראות שלא יצא אתמול על הבוקר הודעה לעיתונאים במקומיים והארציים ואני זו שגיליתי להם שיש שביתה. הלו....צריך ליחצן ולהודיע להורים!!! ---------------------- השבתת לימודים במערכת החינוך ברעננה בצעד חריג, החליט ועד ההורים הישובי ברעננה להשבית את מערכת החינוך בעיר מכיתה א'- י"ב (למעט חינוך מיוחד), בימים חמישי- שישי, 13.12.07 ו-14.12.07, ד'- ה' בטבת תשס"ח. צעד זה נועד להבהיר את עמדת ההורים כנגד המצב, שבו נדרשים המורים לחזור לכיתות מבלי שנחתם הסכם. מטרת המהלך היא להשפיע על מקבלי ההחלטות לסיים את הסכסוך המתמשך ולפעול לקידום מערכת החינוך ומעמד המורה במדינת ישראל. הנכם מתבקשים להתעדכן בתקשורת ובמוקד העירוני 107. משה שרון יו"ר ועד הורים יישובי רעננה

והודעה אישית שלי שנשלחה לגולשים

ועד ההורים המרכזי החליט על השבתת כל מערכת החינוך מכתה א-יב לאות הזדהות עם המורים. א-נ-א - אל תשלחו את הילדים לבי"ס, אל תשברו שביתה! העתיד של כולנו נמצא אצלינו בידיים! זה לא נוח, אולם חינוך מדורדר יהיה, עבור כולנו, הרבה יותר גרוע מסתם לא נוח!!

ארזS

New member
בחדשות ברדיו הודיעו כעת

רק על השבתת התיכונים. [ובכל מקרה באופן אישי אינני חושב שההשבתה תועיל במשהו, וזאת תהיה סתם הארכת חופשת חנוכה ביומיים ותו לא...]

ATAF151

New member
אנא שלחו את ילדכם לבית הספר

אפשר לחשוב שרן ארז משבית את מערכת החינוך כדי לקדם אותה. הרי בסך הכל הויכוח שלו עם האוצר היא האם יקבלו 8.5% בלי לבצע רפורמה בשתי פעימות תוך שנה או בשלוש פעימות תוך שנה וחצי. נו אז בסוף יתפשרו ויפרסו את זה לשנה ורבע ובא למערכת החינוך גואל. וחוץ מזה זו ממש חוצפה מצד חלק מהמורים ומרן ארז שאומרים במפורש או רומזים שהם פשוט יעברו על החוק ולא יכבדו את צווי המניעה. איך אותם מורים יעמדו בעתיד מול תלמידיהם שיגידו להם שבא להם לעבור על החוק ולהקים מאחז בלתי חוקי, או להשתמת מהצבא כי הכיבוש או ההתכנסות לא מוצא חן בעיניהם? ומה שבטוח שלא צריך להשבית את היסודיים, כי נציגיהם החוקיים חתמו על רפורמה ותוספות שכר ולא יתכן לצאת בהשבתה זמן כל כך קצר אחרי שחותמים על הסכם כל כך דרמטי.

ומי בוועד ההורים יתן ציוני בגרות לשמיניסטים?

אני מאוד מבין את הלהט של וועד ההורים המרכזי לאחווה סוציאליסטית עם מורי התיכון אבל מנגד עומד עתידם של אלפי תלמידי שמיניות ברעננה שכל יום השבתה נוסף מרחיק אותם מיכולת לקבל תעודות בגרות. וברור לכם כי כל יום שביתה פשוט מטריף את הילדים שלנו בני ה 17+ ששוקעים למערבולת של אפטיות שורפים את כל מאגרי הכסףשלהם על יציאות אין סופיות לילה לילה ופשוט כל החינוך שהשקענו בהם 12 שנה מתפרק ונעלם. אז מה יותר חשוב? עוד 8.5% למורי התיכון או חיסול שכבת שמיניות שיצאו לחיים ללא בגרות. ומי ישלם על השלמת הבגרות באופן אקסטרני? הרי הצבא לא ידחה להם את הגיוס ביום או בשעה. אז בגיל 21 או 23 הם יחזרו ללמוד? ומי יממן את זה ? המורים השובתים? המדינה? וועד ההורים של רעננה? אני לא מבין מדוע הוועד לא חושב על תלמידי השמיניות וזה עצוב כי בוועד יושבים גם נציגי תיכוונים שאחריותם גם על השמיניסטים. אני מציע שבסיום הישיבה הבאה של וועד ההורים המרכזי יקומו וישירו " עולם ישן עדי יסוד נחריבה"...

ATAF151

New member
וגם צריך להתייחס לפער הזעום בין האוצר לרן ארז

אם רן ארז היה עכשיו נלחם על איזה עקרון חינוכי מדהים שיקדם את החינוך שלנו, אז מילא. אבל הוא הגיע להבנות כמעט על כל הנושאים ובסך הכל נשארו ממש פרטים די זניחים לסגור. אז בשביל נושאים כל כך פעוטים נשבית את כל מערכת החינוך, מכיתה א?

ATAF151

New member
נסה כאן

ניסיתי באתר של 144 והתקבלו 3 תוצאות של סלולריים של משה שרון ברעננה, אחד מהם זה בוודאי הוא. נסה את הקישור.

ATAF151

New member
המנהלים קוראים לחזור ללימודים

המנהלים החליטו לקחת אחריות ולקרוא למורים לציית לחוק ולחזור ללמד.

לדעתי החלטה כזו צריכה לשקף את רצון רוב ההורים

החלטה כזו צריכה לשקף את רצון רוב ההורים ולא את רצון הוועד. על הוועד להפנות את השאלה אל ההורים בצורה של הצבעה (דרך מייל או דרך הצבעה באינטרנט) ולתת להורים לקבוע מראש. אחרת חלק יביאו את הילדים שלהם וחלק לא ומי שיפסיד מכך (כי הרי מורי היסודי לא שובתים) אילו הילדים שלא יגיעו לבית הספר, וזאת ללא קשר עם הצדק או היעילות בשביתת ההורים.

mamalala

New member
או כן שביתה סוףסוף גם לאלה שעוד לא הגיעו

לתיכון

danielog

New member
שביתה

מתוך מכתב שהפיץ ועד ההורים היישובי ברעננה כשהחלה השביתה: "אינינו מעוניינים לנקוט כל עמדה ולקחת צד כלשהו בסכסוך. שאיפתנו למערכת חינוך טובה יותר... כל זאת, לצד דרישתנו להחזיר את הילדים לבתי הספר לפעילות מלאה לאלתר" אני מציע לועד ההורים היישובי הנכבד לעמוד מאחורי המכתב שהפיץ ולחזור בו מבקשתו להורים שלא ישלחו את ילדיהם לבית הספר מחר וביום שישי. גם בשל העובדה שאל לנו, ההורים, לקחת חלק במאבק פוליטי מכוער ולא צודק שמנהל המורה לספורט המהולל רן ארז, יו"ר ארגון המורים, וגם כדי להמנע מבושה גדולה בשעה שילדי רעננה יגיעו כהרגלם לבתי הספר...

Elizab3th

New member
מצטרפת בשמחה רבה אפילו לא לשלוח את הילדים

לביה"ס מחר. ולו רק מהסיבה שמורה אחת לא יכולה לעולם להתמודד מול כיתה של 35-40 תלמידים. למה כולם כאן מתפלאים מדוע פינלנד נמצאת במקום הראשון בחינוך?, יש לנו חברים בפינלנד שמספרים שבכל כיתה יש 16 תלמידים ושתי מחנכות, לא פלא שרמת החינוך שם היא מהגבוהה בעולם? מבחינתי, אני שקטה ומאושרת אפילו שאני לא שולחת את הבן שלי לביה"ס מחר, שחוזר תמיד עם עוד מכה שחטף מילד זה או אחר מכיתתו, שהעליבו אותו או פגעו בו, אף אחד לא יכול להשתלט על האלימות ההולכת וגוברת בבתי הספר. פשוט עצוב.

ארזS

New member
כל העניין הוא

שקשה לי להאמין שבישראל יעשו כיתות יותר קטנות. והבעייה היא שרן ארז הוציא לעצמו שם לא טוב בציבור, והוא לא עושה רושם של אחד שבאמת הבעייה העיקרית שלו [ושל כולנו !] היא כמות התלמידים בכיתות. נושא האלימות זאת בעיני אחת הבעיות העיקריות בדור הנוכחי, רבות כתבתי בעבר בפורום הזה את דעתי בנושא הזה [החינוך מתחיל בבית !!!] וכשילד רואה בגיל אפס את אבא ואמא רבים או לחילופין כשלאבא ולאמא לא אכפת שהילדים שלהם רואים אותם "בשעת מעשה" [סליחה, אבל אני מדבר על עובדות ועל דברים ששמעתי ממקור ראשון ולא משמועות] - במצב הזה הדור יחקה את מעשי הוריו, ובדרך כלל בצורה יותר אגרסיבית. מישהו חולק עלי ?

Elizab3th

New member
אני לא חולקת עליך בכלל, אבל באופן טבעי..

ברגע שיקטינו את הכיתות יהיה למורות הרבה יותר קל להשתלט על הילדים מכל הבחינות, הן מבחינה לימודית והן התנהגותית, יותר השגחה של מורים בהפסקות, מסתבר שמקרי האלימות קורים בחצרות ביה"ס שבהן אין השגחה של מורים. מצב החינוך בארץ הוא באמת מהגרועים בעולם ושוב, אני מדברת דוקא בנושא האלימות, ילד שסובל מבעיות אלימות זה ילד שלא יהיה פנוי ללמידה ואת הזעקה הזאת אף מורה בארץ לא לוקח ברצינות.

למעלה