ועד הורים - הבהרת מושגים
לאחר שקבלתי מאיזו אמא (לא זוכרת מי - ואיתה הסליחה) טלפון נזעם שהורגת השליחה (שהודיעה במייל על השביתה להורים, כלומר אני) באוסף נימוקים שכל קשר ביניהם לבין המציאות מקרי בהחלט, עלה בדעתי שכדאי לדבר כאן קצת על "מה זה ועדי הורים". מאחר ואני מניחה שיש המבינים בזה יותר ממני, אני יורה כאן את ירית הפתיחה ותשלימו כראות עיניכם/ן. אז ככה: 1. ועד כתה: נציגי הורים העוסקים בעיקר בסיוע למורה 2.ועד בית ספרי: מכיל נציג/ה מכל ועד כיתתי, מתכנס 5-6 פעמים בשנה, ביחד עם המנהלת, עוסק בתמיכה הורית בפעילויות ביה"ס ולעיתים בהעמדת דרישות, מו"מ וקידום אינטרסים הוריים בביה"ס (משימה תיווכית, בעיקרה). 3. ועד יישובי: ובו שני נציגים מכל בי"ס. ישיבות הועד הזה עוסקות בענייני מדיניות (החינוך ברעננה - לאן?) ובנושאים בהם נדרשת התערבות של נציגות הורים הן עבור התלמידים ומוסדות החינוך והן מול הרשות ורשויות אחרות. ------------ השיטה הדמוקרטית: שלטון הרוב באמצעות נציגיו הנבחרים. כלומר, הועד הכיתתי בחר נציג/ה לבית ספרי - הכרעות הנציג/ה מחייבות את ההורים גם אם הם לא נכחו בהצבעה או חושבים אחרת. הועד הבית ספרי שלח את נציגיו לועד העירוני - משמע הכרעת הרוב בועד העירוני, ללא קשר להצבעת הנציג/ה, מחייבות את כל ההורים. הנציג/ה אינו/ה חייב/ת לחזור להתייעץ עם כל ההורים בכל החלטה. השיטה הדמוקרטית מניחה שנבחר/ה נציג/ה שציבור הבוחרים סומך על שיקול דעתו/ה. בדמוקרטיה, כמו בדמוקרטיה, אי ההסכמות נסגרות בשני צמתים: 1. ברגע שיש הכרעת רוב,
כולם פועלים לפיה 2. והיה ועולים ספקות מאוחרים באשר לנציג - ישנו תמיד מועד הבחירות הבאות. -------------- אין לי מושג מה קורה בבתי"ס אחרים - בברטוב, נציגי הועד הבית ספרי בועד היישובי, הם יו"ר הועד, אבישי קרני, וסגניתו, מירב. תמהתי על מיעוט ההתעניינות ההורית שגיליתי בביה"ס בשבוע האחרון - בכללה, היעדר מושג ירוק על מי מייצג אותנו בעיר...הורים, התעוררו! ------------- סליחה על הנימה היבשושית של הטקסט הזה, כתבתי אותו מתוך החלטה להתגבר על אי החשק ולכתוב בכל זאת, אבל נראה לי בקריאה לאחור שאי החשק ניכר. זה לא אישי. זה לאומי
.