השבתת כל בתיה"ס ע"י ההורים - החלטה

Elizab3th

New member
כעת דיברו בחדשות 10 על השביתה, אמרו שברעננה

השביתה היא בשלוש תיכונים, מה לגבי בתי הספר היסודיים כפי שצויין כאן בשרשור?, אותם לא ציינו בחדשות. ואגב, הייתי בעיר, שמעתי אישה ששוחחה בטלפון ואמרה שאם זו שביתה של ועד ההורים היא כן שולחת את ילדיה לביה"ס.

ארזS

New member
במוקד 107 אומרים

שבתי הספר פתוחים כרגיל אבל שיש שביתה של ועד ההורים ונותנים מספר טלפון של יו''ר ועד ההורים... קשה לי להחליט אם זה מצחיק או עצוב...

למוקד 107 מגיע צל"ש התושבים

ניסיתי להתקשר למוקד הרצליה לשאול לגבי השביתה בתיכון בעיר.... תנחשו לבד לא תקליט ולא נעלים. במוקד 107 היה תקליט שאמר את מה שאמר אתה באמת מאמין שהמוקד יודע יותר מעם ישראל!? הצחקתה אותי. המתנתי יותר מהרגיל והגעתי לבחורה בשם שרון בשעה 10 בלילה והיא שיקפה לי את מה שידעתי. לא כל כך מבין מה ציפית שהם יענו לך.... אבל בו נודה זה כיף שיש גוף כזה שאפשר להפיל עליו את הכל. הרווחנו.

צמרת3

New member
מוקד 107 הודיע על השבתת ההורים כשכבר ברור

היה שהשביתה הסתיימה כמדומני רבע שעה אחרי שיצאה אפילו הודעה רשמית. מוקד צריך להיות מעודכן באון ליין ולא אחרי שיש הסכם להמשיך ולטרטר על שביתת ההורים.

דווקא אני התקשרתי בשמונה ורבע והייתה הודעה...

שהשביתה בוטלה. לא הבנתי משהו אחד איך יכול המוקד לדווח על סיום השביתה רבע שעה לפני שזה נהייה רשמי!? מה שר האוצר מתקשר למוקדים ומבשר להם. לא הבנתי. פרט לזה אנחנו אנשים מאד בוגרים ועלינו להקשיב לחדשות ולהתעדכן. במקרים האלה (מנסיון עם ילד אחד בחינוך מיוחד) אין למוקד לשום מוקד (אני בקשר עם שני מוקדים הרצליה ורעננה) מידע אחר מעבר למה שמפורסם בתקשורת. הם ניזונים בדיוק כמונו מאותם אמצעים. מכיוון שאני יכול להשוות בין הרצליה לרעננה אני שמח שבעירנו המוקד הגיב רבע שעה אחרי!!!!!!!! הלוואי על כל העירייות צרות כאלה. שבת שלום.

LuLiLoPiLaTo1

New member
לפי אתר וואלה אצלנו שובתים

http://news.walla.co.il/?w=//1208901 זה לפי איך שהמורים ינהגו,ולאו דווקא וועד ההורים...

ארזS

New member
השביתה נגמרה וליד בתי הספר פקקים כרגיל...

לימודים נעימים ומוצלחים לכולם.

ATAF151

New member
ועד ההורים ברעננה יצא פתטי

כפי שאמרתי רן ארז קיבל את התוספת 8.5% שלו עד ינואר 2009 במקום מה שהאוצר הציע עד יוני 2009 והשביתה הסתיימה. האם בשביל זה היה צריך לאיים להשבית את כל בתי הספר ברעננה?

אין לי זמן להגיב עד שבת

אבל מי שיצא פתטי זה לא ועד ההורים של רעננה. להיפך. מי שיצאו פתטים הם הורים שהודיעו שישברו שביתה, שמגלים היעדר מוחלט של ראיה מערכתית, ארוכת טווח או ערכית ומדברים שטויות (סליחה, עטאף), מתוך אי ידיעה ו(מצער יותר)היעדר סקרנות ועניין באופן מוחלט. די נדהמתי, אני חייבת לציין. אילו ההורים האיכותיים של רעננה????

ארזS

New member
ומה לדעתך היתה עוזרת ההשבתה הזאת ?

לדעתי סתם רעש וצלצולים.

lomeshane

New member
חנה יקרה-אני לא מאמינה שאת כותבת על מישהו

"מדברים שטויות". על הרבה פחות מזה רצית לסקול אותי בעבר כשהעזתי לבקר את תפקוד העירייה... חשבתי שחוק הסובלנות וההתבטאות היפה חל גם עלייך בפורום... תרשי לאנשים להתבטא בלי לתת להם ציונים שכאלה בבקשה.

בכל מאבק עובדים יש תמימות ותמימים

אחרי כל כך הרבה ימים של חידלון נסתיימה השביתה בקול ענות חלושה. המורים אולי חשבו שהם יוצאים למאבק אמיתי חדורי אידאולוגיה ורעיון של שינוי והיו מוכנים להקריב הרבה למען השגת המטרות. להבדיל ממאבק של עובדי חברת חשמל או נמל אשדוד - שם המטרה ברורה וממוקדת - כסף כסף כסף המאבק של המורים נקשר בתנאי לימוד, איכות לימוד, ותמורה כספית פקידי האוצר ידעו לקרא את רן ארז מייד והבינו שהוא שכח מזמן מה זה להיות מורה וכבר שנים רבות שהוא עסקן ועדים קטן שניתן לקנות אותו כמו כל עסקן - בגרושים. אז מה היה לנו? מאבק עם מטרה ערכית - היה ציבור מורים שמוכן להקריב למען המטרות הערכיות - היה עסקן וועדים אפרורי שפתאום גילה הזדמנות להתפרסם - היה מדינה שיודעת כי מולה עומד אדם שלא מייצג את הערכים עליהם הוא מדבר- היה הסכם שנגמר רק בכסף קטן למורים עם התחייבות לא ברורה לגבי הצד הערכי - היה נצחון למאבק המורים - לא היה הכרה של ציבור המורים כי להנהיג מאבק ערכי צריך אדם עם ערכים - לא היה ולא יהיה ושוב הכל נגמר כמו תמיד - ציבור תמים שיוצא למאבק צודק ומונהג על ידי עסקן קטן שלא רואה אותם ממטר... אין חדש תחת השמש...

מסכימה. לא יודעת אם שמעת ממני את דעתי בנושא

עליה גם כתבתי וגם הצראיינתי במהלך השביתה: לדעתי, המאבק היה ספין לשימור מעמדו של ארז ולא נועד מלכתחילה להוציא את המורים מהבוץ. מורים בבוץ נוטים פחות להתמודד על מקומם הפוליטי בארגון, ראשי הארגונים אוהבים אותם בדיוק במצב הצבירה הנ'ל. בלי קשר - המאבק עצמו, היה מוצדק. נערי האוצר, מהקטן ועד לזה שעומד בראשם, התגלו שוב בפאר נאלחותם (כמו במאבקי זכויות יסוד אחרים שהיו בשנים האחרונות).

ועד הורים - הבהרת מושגים

לאחר שקבלתי מאיזו אמא (לא זוכרת מי - ואיתה הסליחה) טלפון נזעם שהורגת השליחה (שהודיעה במייל על השביתה להורים, כלומר אני) באוסף נימוקים שכל קשר ביניהם לבין המציאות מקרי בהחלט, עלה בדעתי שכדאי לדבר כאן קצת על "מה זה ועדי הורים". מאחר ואני מניחה שיש המבינים בזה יותר ממני, אני יורה כאן את ירית הפתיחה ותשלימו כראות עיניכם/ן. אז ככה: 1. ועד כתה: נציגי הורים העוסקים בעיקר בסיוע למורה 2.ועד בית ספרי: מכיל נציג/ה מכל ועד כיתתי, מתכנס 5-6 פעמים בשנה, ביחד עם המנהלת, עוסק בתמיכה הורית בפעילויות ביה"ס ולעיתים בהעמדת דרישות, מו"מ וקידום אינטרסים הוריים בביה"ס (משימה תיווכית, בעיקרה). 3. ועד יישובי: ובו שני נציגים מכל בי"ס. ישיבות הועד הזה עוסקות בענייני מדיניות (החינוך ברעננה - לאן?) ובנושאים בהם נדרשת התערבות של נציגות הורים הן עבור התלמידים ומוסדות החינוך והן מול הרשות ורשויות אחרות. ------------ השיטה הדמוקרטית: שלטון הרוב באמצעות נציגיו הנבחרים. כלומר, הועד הכיתתי בחר נציג/ה לבית ספרי - הכרעות הנציג/ה מחייבות את ההורים גם אם הם לא נכחו בהצבעה או חושבים אחרת. הועד הבית ספרי שלח את נציגיו לועד העירוני - משמע הכרעת הרוב בועד העירוני, ללא קשר להצבעת הנציג/ה, מחייבות את כל ההורים. הנציג/ה אינו/ה חייב/ת לחזור להתייעץ עם כל ההורים בכל החלטה. השיטה הדמוקרטית מניחה שנבחר/ה נציג/ה שציבור הבוחרים סומך על שיקול דעתו/ה. בדמוקרטיה, כמו בדמוקרטיה, אי ההסכמות נסגרות בשני צמתים: 1. ברגע שיש הכרעת רוב, כולם פועלים לפיה 2. והיה ועולים ספקות מאוחרים באשר לנציג - ישנו תמיד מועד הבחירות הבאות. -------------- אין לי מושג מה קורה בבתי"ס אחרים - בברטוב, נציגי הועד הבית ספרי בועד היישובי, הם יו"ר הועד, אבישי קרני, וסגניתו, מירב. תמהתי על מיעוט ההתעניינות ההורית שגיליתי בביה"ס בשבוע האחרון - בכללה, היעדר מושג ירוק על מי מייצג אותנו בעיר...הורים, התעוררו! ------------- סליחה על הנימה היבשושית של הטקסט הזה, כתבתי אותו מתוך החלטה להתגבר על אי החשק ולכתוב בכל זאת, אבל נראה לי בקריאה לאחור שאי החשק ניכר. זה לא אישי. זה לאומי
.

תיקון השמטת הקלדה

"הורגת את השליחה". נדמה לי שהיה זה בן גוריון שדיבר ללא מילות חיבור, לא?
טוב, קלעתי לשפתם של גדולים.

למעלה