השגרה שלנו. הבוקר שלנו. דיון

בוקר חג שמייייח ../images/Emo151.gif

אתמול הייתי בשיעור ראשון של בודהיזם, שכלל מדיטציה נפלאה. בסופו, המליצו המנחים שנתרגל יום יום, ולא נחכה לשיעור של פעם בשבוע, כדי לחוות את השקט הזה. ואז התחילו לרוץ לי מחשבות בראש - איפה ? מתי? אבל בבוקר אני אוהבת לגשת ישר למחשב, ובערב אני ככה, ובמשך היום אין זמן..... עד כמה אנחנו מסוגלים להכיל שינויים בשיגרה שלנו? ממה השיגרה שלכם מורכבת? ועד כמה אתם נותנים לעצמכם פתח לשנות בה משהו?

BellA עלמה

New member
בוקר מעולה

אישית אני לא מתמודדת טוב עם שינויים.מעדיפה את השיגרה שנותנת לי ביטחון, את השלווה ואת השקט. שאין לי את זה אני סתם מתפזרת לכל הכיוונים וגורם לי לסטרס

שגרה שנותנת ביטחון

אני חושבת, שהשיגרה באמת נותנת לכולנו בטחון. עד לרגע שבו אנחנו מפסיקים לרצות לחוות דברים חדשים - ואז השגרה כבר לא מייצגת בטחון, אלא בית-כלא.

BellA עלמה

New member
ההורים כל הזמן צוחקים עלי

שאני כמו איזו זקנה שלא יכולה לזוז טיפה מהשירגה ולא כמו אישה צעירה שרוצה לנסות דברים חדשים. הם צודקים אני באמת טיפוס שחחיב סדר יום ושזה משתנה (אפילו בדבר קטן כמו לקנות נעליים או בגדים) אני נחנסת לסטרס.

BellA עלמה

New member
אני חייבת להודות שעיניין מפריעה לי

קצת למשל אני חודש (אם לא יותר) מתחננת לקנות נעליים. אני פשוט דוחה את זה. פעם אחת נסעתי לבד התבלבלתי בדרך , עשיתי פרסה וחזרתי הביתה פעם שניה נסעתי אבל היו יותר מידי אנשים אני רוצה לנסוע היום אבל בגלל פורים אני שוב חושבת שיהיה מלא אנשים.

loren30

New member
שיגרה

אותי שיגרה מפחידה, שיש לי שיגרה רגילה מתחילות המחשבות ה"רעות" להגיע, אני אוהבת שינויים וחידושים, אך שהם מגיעים פתאום אנני מוצאת זמן אליהם, ואז מתחילות לי המחשבות...יו אני יפסיד ת הסידרה האהובה עלי, מתי אני אישן? אויי אני בטח יהיה עייפה מחר בגלל זה...וכו' וכו'. אז כאן אני סותרת את עצמי, כי סה"כ אני חיה בשיגרה ודברים חדשים גורמים לי לטענות, ואם יש לי שחגרה יש לי בלאגן שלם במוח. בקיצור אני לומדת לפנות זמן לדברים שיעצימו את הנפש שלי ויגרמו לי נחת.

s h i r k u s h

New member
שינויים ../images/Emo69.gif

בוקר טוב
אני אישית מאוד נרתעת משינויים בחיים, אני נלחצת מדברים קטנים כמו לנסוע למקום אחר כשלא מכירה וכו', אבל אני פתוחה לשינויים, כלומר אני מודעת לכך שלפעמים השיגרה הורסת וצריך קצת לשנות, ששינוי יכול לעשות הרבה טוב.

לקשמי

New member
שיגרה ושינויים

אני בשנה וחצי-שנתיים האחרונות, מתרגלת מדיטציה כל בוקר, זה חלק מהשגרה שלי.
בהתחלה, כשהתחלתי לתרגל, לא הייתי מתרגלת כל יום, אלא יצא לי פעם כן פעם לא, בערך. אבל דווקא בגלל שלא תרגלתי כל יום, יכולתי לראות את ההבדל בין איך שנראה יום שהתחלתי אותו עם מדיטציה לבין איך שנראה יום שלא התחלתי עם מדיטציה. כששמתי לב להבדל הזה התחלתי לתרגל כל יום.
זה פשוט עניין של החלטה. החלטתי לקום שעה יותר מוקדם כל יום כדי לתרגל (נשמע קשה אבל היה לי שווה את המאמץ הקטן הזה) וככה עשיתי. כשעברתי דירה כבר עשיתי לעצמי פינת מדיטציה שבה אני עדיין מתרגלת כל יום. לאחרונה הכנסתי עוד שינוי בשיגרה שלי: החלטתי לכתוב כל בוקר ביומן אישי (במחברת), אחרי המדיטציה וארוחת הבוקר. (או לפני ארוחת הבוקר). בעצם אני חוזרת להרגל שהיה לי מזה שנים, בערך מגיל 12 לכתוב יומן. בשנים האחרונות בגלל ההתמכרות למחשב, הזנחתי קצת את הכתיבה במחברת וכשרציתי לחזור לזה, זה היה קשה, כי תמיד תכננתי לכתוב בערב ובערב, אחרי שעות של גלישה, כבר הייתי עייפה ולא כתבתי. אז כאמור אני כותבת בבוקר, גם חלק מהשיגרה. זה פשוט עניין של להחליט, לעשות כל יום כך וכך ופשוט לעשות את זה.

עצה נפלאה ../images/Emo45.gif

לתרגל יום כן יום לא - ואז באמת להיווכח בהבדל. אני אנסה את זה. תודה.

Neora Barak

New member
../images/Emo50.gif להבונת ../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif

וגם שווה לדעתי לקום שעה קודם כדי למודט בבוקר ולהתחיל את היום עם שלווה ואנרגיות טובות. מה דעתך?

אני קמה ב-6 בד"כ

אז בעיקרון יש לי זמן להוסיף את זה, כי אני קמה בשעות האלה (טבעי), דוקא בגלל שאני אוהבת התעוררות איטית. לא הייתי רוצה לקום ב-5, עם שעון מעורר והאנרגיה של התעוררות מלאכותית. בכל מקרה, אני חושבת שזה סטייט אוף מיינד, ויחלחל אל תוך השיגרה שלי. איך הבוקר שלך נראה? מה את עושה בד"כ בבקרים? איך את פותחת את היום שלך לפני הכניסה לשיגרה ולמחוייבויות?

Neora Barak

New member
אז מה שאני עושה, ובעיקר באביב..|פרח

זה להשאיר בכוונה את החלון פתוח כדי שאשמורת הבוקר תעיר אותי, אני גרה בקומת קרקע עורפית שפונה לגינה, וכך אני מתעוררת לציוץ ציפורים, מעיפה מעלי 5 חתולים רדומים, וכלבון קטן ומתוק, מדשדשת סתורת שיער במבט בוהה אחר משקפי ונעלי הבית שלי, מדליקה בתנועות שגורות את הרדיו על קול המוסיקה, מכינה קפה פילטר ריחני, עושה מסדר המפקד לחתולים, ומאכילה אותם איש איש בפנכתו, זורקת קציצה לכלב ומסבירה לו על מהות החיים, נעה בשאנטי לאמבטייה תוך כדי צווחות לרמטכלית שלי שתקום לצבא הגנה, ושוקעת לי בטוש רצחני שמעורר לי ת'מוח, בוחרת בגד שעושה לי טוב, בדרך כלל פריקי, ויוצאת לגינה, לקחת את הלברדורית שגרה שם לטיול ארוך ארוך בו אני נושמת את החוץ, ופוגשת שכנים משכימי קום, מרכלת, ומקטרת איתם קצת על עוולות העירייה / הממשלה/ והחיים בכלל.. ונגררת כמו מזחלת אחרי כלבה ששוקלת 200 טון עם כח של גודזילה, קונה בגט אצל הגזלן בפינה, מריחה את הפריחה שבחוץ, אוהבת את העולם, .. ורק אז מתחילה את היום..והמחשבות..

והשטות שכתבתי - זה כן מופיע. אלליי

טוב, אז נכתוב מחדש, ובטח לא באותה התלהבות. הבוקר שלי: השמש עדיין רכה ומנומנמת בשעה שאני מתעוררת. עוד כמה דקות של פינוק והתמתחות במיטה, ואז הכלב קולט שיש תזוזה, ומתחיל לרוץ מהמיטה אל הדלת אל המיטה אל הדלת. הוא רומז משהו?
אני מקשיבה לו, לכלב, ובאמת קמה ישר אל הדלת, ויוצאים לטיול בוקר (לא ארוך). ת"א ישנה. מחלק עיתונים, אופה ומשאיות זבל - הם הפעילים העיקריים בשעות האלה. היום דוקא פגשנו מישהי עם כלב תחש שחור והכלב שלי מאד נהנה משיחת בוקר מרעננת עם התחת והריחות של החבר החדש.
אחרי הטיול, אני כבר מתה לקפה, ואותו אני שותה מול המחשב. שעה , שעה וחצי של תגובות בפורומים, עושה לי מאד טוב (כי כמעט תמיד אלה מילים חיוביות, אז זה מכניס בי אנרגיה) ומשם והלאה היום ממשיך. ומי מצטרפת לתאר את הבוקר שלה?

הבוקר שלי היום

חמש בבוקר, השארתי את החלון קצת פתוח להתעוררות עם ציפורי הבוקר. פתחתי את העיניים לבוקר תכלכל-סגלגל שבחוץ, בדיוק ברגע שהתעוררתי הלילה נתן נשיקה לבוקר. אופס, תפסתי אותם. קריר. משכתי את השמיכה מעל ארבעת החתלתולים שלי, זה לא ממש הזיז להם - מבחינתם הלילה עוד ארוך, והתעטפתי בה. חמש דקות אחר כך, יצאתי החוצה קטפתי נענע ומליסה לתה של הבוקר, קריר גם בחוץ. לקחתי את השמיכה, התה, הכורסא הנוחה מהבית, מחברת ועט ויצאתי החוצה לשקט ולציפורים. כמה דקות של התענגות על השלווה, והתחלתי לכתוב את המחשבות שלי. אחר-כך הלכתי להתקלח. מקלחת כייפית של מים חמימים, שיחת טלפון יומית עם הבאדי שלי (זאתי ששומרת שאעשה את כל מה שהבטחתי לעצמי לעשות, ושאני שומרת עליה), כמה דקות התארגנות ונסיעה לעבודה. איזה בוקר, אני עד עכשיו בעננים.

Neora Barak

New member
../images/Emo2.gif יעלי.. את שמה ../images/Emo23.gif

.. שאנחנו עושות כמעט הכל אותו דבר בבוקר.. רק שלי יש עוד חתול אחד..ו 2 כלבים.. אהבתי לקרא !!

באמת כמעט אותו דבר,

אצלי יש את תוספת הכתיבה בבוקר. אני לא מוותרת על זה בשום בוקר. למען האמת גם לי יש חמישה חתולים, אבל אני מסרבת להודות בקיומה של החמישית - רחוביסטית חדשה התמקמה לה אצלי בבית לא מזמן, מצאה גן-עדן. ואני מחפשת לה בית למתוקה. היא בדר"כ לא מתנמנמת לצדי בלילה - שומרת דיסטנס.

כתיבת בוקר. רוצה להדגיש את זה

זה באמת דבר נפלא, שמחזק את שאר היום, ועל ה"פטנט" הזה קראתי אצל יעל בפורום השנה שלי תכנית לשינוי. לפני כשנתיים הייתי בתקופה נוראית. התחלתי טיפול, וגם התחלתי בלוג. תזכורת לגיל 12, 13 כשכתבתי יומנים אישיים עצובים. אלא שהפעם היה משהו שונה, ובעזרת הטיפול, שכיוון אותי לחשיבה חיובית, כך גם הכתיבה הפכה יותר ויותר מוקפדת על כיוון חיובי - וזה פשוט הרים אותי מהדיכאון. הוציא אותי החוצה משם. המילים הטובות נכנסו פנימה, ובגלל שאני כתבתי אותן, סימן שהן גם היו שם בפנים, בתוכי. הקיצור, אני חושבת שכתיבה ל"עצמי", היא דבר נפלא - אם עושים אותו טוב. כלומר, כמובן שכדאי לכתוב גם על מה שמעיק, אבל לא לשקוע בו, ולהתפלש בצער. אלא תמיד תמיד לסיים עם משהו חיובי. זהו. רק רציתי להדגיש את הנקודה.

loren30

New member
שיגרה

אותי שיגרה מפחידה, שיש לי שיגרה רגילה מתחילות המחשבות ה"רעות" להגיע, אני אוהבת שינויים וחידושים, אך שהם מגיעים פתאום אנני מוצאת זמן אליהם, ואז מתחילות לי המחשבות...יו אני יפסיד ת הסידרה האהובה עלי, מתי אני אישן? אויי אני בטח יהיה עייפה מחר בגלל זה...וכו' וכו'. אז כאן אני סותרת את עצמי, כי סה"כ אני חיה בשיגרה ודברים חדשים גורמים לי לטענות, ואם יש לי שחגרה יש לי בלאגן שלם במוח. בקיצור אני לומדת לפנות זמן לדברים שיעצימו את הנפש שלי ויגרמו לי נחת.

למעלה