השגת גבול ואיום ברצח !!!

Glilon

New member
השגת גבול ואיום ברצח !!!

שלום, לצערי יש לי שכן מאד אלים שמספר פעמים השיג גבול ונכנס ללא רשות לחצר שלי ובאחת הפעמים אף איים עלי ברצח. כעת, לאחר שהאלימות ממשיכה אני מתכוון לגשת ולהגיש תלונה במשטרה. 1) האם יש טעם? האם המשטרה בכלל תתייחס או שתסגור את הנושא "כחוסר עיניין לציבור" ויחכו לכתבה בעיתון על עוד רצח? 2) האם ניתן ומומלץ בכלל להפעיל גם עו"ד פרטי ולתבוע אותו על עברותיו בנוסף על התלונה במשטרה? תודה.

תשובה

המשטרה כן מטפלת בעבירות של הסגת גבול ואיום ברצח. לגבי האופן בו יטופל התיק הייתי ממליץ שבטרם השגת התלונה יהיו לך ראיות על העבירות שביצע. למשל צילום הסגת הגבול או הקלטת האיום ברצח שכן אם השכן יכחיש את הנטען על ידך למשטרה יהיה יותר קשה לגבש ראיות בתיק. לגבי עורך-דין פרטי ייתכן ודווקא הליכים כאלה כן ירתיעו אותו למשל תביעה כספית או לשקול להגיש קובלנה פלילית נגדו או להוציא נגדו צו למניעת הטרדה מאיימת ועוד. צריך לעשות הערכות ומה רוצים להשיג ואז להחליט. מצד שני נקיטת הליכים פרטיים כנגד השכן תוביל לכך שהוא יקבל תשומת לב וייתכן שהוא ישאב למסע הזה והדבר יהפוך לחלק מחייו ואז אתה תמצא במצב שאתה מטייל עימו בבתי משפט במשך שנים. בהצלחה.

Glilon

New member
תודה רבה. תשובתך הייתה לי לעזר רב

שלום, הארת לי נקודה חדשה שלא חשבתי עליה על כך שהשכן יכול להישאב לנושא ולהפוך את המאבק ביננו לפרויקט חיים. החלטתי להתעלות על עצמי, ולנסות לפתור את הבעיה בנועם. דפקתי בדלת השכן ושאלי אם יש סיכוי שנחזור להיות שכנים טובים כמו בעבר ונשכח את העבר. אני יתנצל על שפגעתי בו והוא ייקח את דבריו חזרה. אכן קח היה, הייתה פגישה משותפת של כל הנוגעים לדבר כולל הנשים, ישבנו אצלו בסלון על צלחת אביטיחים, לחצנו ידיים והסכמנו שאם יש איזושהיא בעיה אנחנו מדברים ולא צועקים. מקווה שעלינו על דרך חדשה. מאז יש לנו הקלה גדולה, כעת אומרים שלום, בוקר טוב לשכן ונראה שזאת הייתה החלופה הטובה ביותר לפתרון הסכסוך. מי יתן והמנהיגים שלנו (משני הצדדים), ישכילו לפתור כך בעיות בין שכנים.......

למעלה