SupermanZW
Well-known member
אם אין מפלגה שאתה יכול לתמוך בה בלב שלם מוטב לא להצביע כלל.אני מעדיף אותן על המפלגות הערביות והפרו ערביות (שרץ רבתי)
אם אין מפלגה שאתה יכול לתמוך בה בלב שלם מוטב לא להצביע כלל.אני מעדיף אותן על המפלגות הערביות והפרו ערביות (שרץ רבתי)
מי שזה באמת כל כך מפריע לו, מוצא את הדרך. מי שלא, כנראה שזה פחות מפריע לו ממה שהוא אוהב לומר.אני יכולתי, הרוב לא יכולים. להמשיך לסבול בכל מקרה לא כדאי.
מבחינתי חילוני שמצביע לליכוד תומך באופן אקטיבי בכפייה דתית, מכיוון שהמפלגות החרדיות שותפות טבעיות של הליכוד.
יש לי מכר שמוכן לעשות הכל כדי לעבור לחיות במדינה שאינה ישראל לצמיתות אך אינו יכול מכיוון שאינו אקדמאי, לכן לא צריכים אותו בשום מקום, הוא גם ימות בישראל. אפילו אם יתחיל ללמוד עכשיו, לא יהיה לו מספיק זמן לצבור ניסיון במקצוע מבוקש וגם כך גילו קרוב ל50, האם תוכל לומר שהוא לא מקרה אבוד? גם הוא יודע שהוא מקרה אבוד, אבל אין מה לעשות, על טעויות משלמים.מי שזה באמת כל כך מפריע לו, מוצא את הדרך. מי שלא, כנראה שזה פחות מפריע לו ממה שהוא אוהב לומר.
לגבי כפיה דתית, זו קיימת בדיוק באותה מידה שקיימת כפיה חילונית. כאמור, כך פועלת חברה הטרוגנית.
עם זאת, להפיל את זה רק על הליכוד, זאת פשוט הטעיה. מפלגת העבודה למשל וגם מפלגות אחרות (לרבות אגב 'יש עתיד' שחרטה את הנושא על דגלה), ממש לא שינו הרבה מבחינה זו. זה פשוט רצון רוב הציבור, גם אם המיעוט המתנגד מחזיק ברוב המיקרופונים.
עם כל הכבוד, חרטא. לא חסרות מדינות בעולם בהן אדם יכול להסתדר מצוין גם בלי תואר אקדמאי. כאמור קודם, מי שבאמת רוצה וזה באמת עד כדי כך מפריע לו, ימצא את הדרך.יש לי מכר שמוכן לעשות הכל כדי לעבור לחיות במדינה שאינה ישראל לצמיתות אך אינו יכול מכיוון שאינו אקדמאי, לכן לא צריכים אותו בשום מקום, הוא גם ימות בישראל. .
יכול להסתדר כמעט בכל מדינה בעולם ללא תואר אקדמי אך לא יעמוד בקריטריוני ההגירה של אף מדינה קולטת מהגרים. בלי לעמוד בקריטריוני ההגירה אי אפשר לקבל תושבות קבע ואי אפשר אפילו לקבל הצעת עבודה, כי בכל מדינה בעולם המעוניין להעניק הצעת עבודה לתושב זר צריך להראות שחודשים רבים לא הצליח למצוא מועמד מתאים השוהה כחוק במדינתו.עם כל הכבוד, חרטא. לא חסרות מדינות בעולם בהן אדם יכול להסתדר מצוין גם בלי תואר אקדמאי. כאמור קודם, מי שבאמת רוצה וזה באמת עד כדי כך מפריע לו, ימצא את הדרך.
זה פשוט הרבה פחות מפריע במציאות ממה שזה מפריע ברטוריקה. זה כל הסיפור. גם אצל פותח השרשור למשל, שאם תשאל אותו מתי פעם אחרונה הוא נתקל באיזו בעיה שנובעת מחוק שנולד מכפיה דתית כביכול, הוא לא יצליח להיזכר. אבל בין לבין הוא ידבר על זה ללא הפסקה.
דרכו של עולם .
אין לי מה להוסיף על מה שכתבתי בעניין.יכול להסתדר כמעט בכל מדינה בעולם ללא תואר אקדמי אך לא יעמוד בקריטריוני ההגירה של אף מדינה קולטת מהגרים. בלי לעמוד בקריטריוני ההגירה אי אפשר לקבל תושבות קבע ואי אפשר אפילו לקבל הצעת עבודה, כי בכל מדינה בעולם המעוניין להעניק הצעת עבודה לתושב זר צריך להראות שחודשים רבים לא הצליח למצוא מועמד מתאים השוהה כחוק במדינתו.
מה הבעיה להיזכר, בערים שבהן אין אוטובוס שבת אין תחבורה ציבורית זולה בשבת. נישואין וגירושין בישראל מתקיימים על פי דין דתי בלבד, לוקח חלקיק שניה לחשוב על זה.
לי היו סיבות רבות להגר וכפיה דתית הייתה אחת מני רבות. מכרי לא יכול להגר למרות שהוא מאוד רוצה והעובדה שאינך מאמין לו אינה משנה את מידת רצונו.אין לי מה להוסיף על מה שכתבתי בעניין.
כאמור, לא קונה את זה. לא קונה שיש אנשים שכל כך מפריעה להם 'הכפיה הדתית' כיבכול עד כדי רצון (אמיתי, לא רטורי) להגר מכאן. לא קונה את זה שאנשים שבאמת ובתמים רוצים להגר לא יכולים לעשות זאת בגלל איזו שטות כמו תואר אקדמי. ופשוט לא קונה את כל סיפורי הסבתא האלה. אגב, גם לא את אלו שטוענים שהם היגרו בגלל מה שמכונה הכפיה הדתית.
ברטוריקה זה נשמע נהדר. למה עזבת את הארץ? כי לא יכולתי לחיות יותר עם הכפיה הדתית. כיצד הושפעת מאותה כפיה? אה, קראתי עליה בעיתונים ושמעתי עליה מפוליטיקאים. נו באמת.
כנ"ל לגבי כל אלו כאן בארץ שטוענים את זה, אבל כשאתה נכנס קצת יותר לעומק ומבקש לשמוע מהם במה בדיוק זה מפריע להם בחייהם, הם מתקשים לחשוב על דוגמה מעשית כלשהי .
גם הפסקת שידורי הטלוויזיה ביום כיפור וביום הזיכרון נורא מעצבנת!אין לי מה להוסיף על מה שכתבתי בעניין.
כאמור, לא קונה את זה. לא קונה שיש אנשים שכל כך מפריעה להם 'הכפיה הדתית' כיבכול עד כדי רצון (אמיתי, לא רטורי) להגר מכאן. לא קונה את זה שאנשים שבאמת ובתמים רוצים להגר לא יכולים לעשות זאת בגלל איזו שטות כמו תואר אקדמי. ופשוט לא קונה את כל סיפורי הסבתא האלה. אגב, גם לא את אלו שטוענים שהם היגרו בגלל מה שמכונה הכפיה הדתית.
ברטוריקה זה נשמע נהדר. למה עזבת את הארץ? כי לא יכולתי לחיות יותר עם הכפיה הדתית. כיצד הושפעת מאותה כפיה? אה, קראתי עליה בעיתונים ושמעתי עליה מפוליטיקאים. נו באמת.
כנ"ל לגבי כל אלו כאן בארץ שטוענים את זה, אבל כשאתה נכנס קצת יותר לעומק ומבקש לשמוע מהם במה בדיוק זה מפריע להם בחייהם, הם מתקשים לחשוב על דוגמה מעשית כלשהי .
באמת מרתיח שבמדינה יהודית אין שידורי טמבליזיה ביום כיפור .גם הפסקת שידורי הטלוויזיה ביום כיפור וביום הזיכרון נורא מעצבנת!
גם זה שבשביל למצוא מסעדה לאכול בה ביום כיפור המשעמם צריך להרחיק עשרות קילומטרים לישוב ערבי כשקשה לנהוג ברכב ממונע כאשר הכביש מלא באופניים זה נורא מעצבן!
זה שהמיסים גבוהים מאוד בגלל אוכלוסיה גדולה שגדלה במהירות לא רוצה לצאת לעבוד מעצבן מאוד!
זה שחילוני מחוייב לשרת בצבא בשכר רעב בעוד החרדי מקבל אלפי שקלים כל חודש על בטלתו מעצבן מאוד!
להמשיך?
אלפי שקלים - הנה, זה ממקור חרדי, במיוחד בשבילך: http://www.kolhazman.co.il/240664באמת מרתיח שבמדינה יהודית אין שידורי טמבליזיה ביום כיפור .
שמע, בסופו של דבר היות ישראל מדינה יהודית צריך לבוא לידי ביטוי במשהו. אבל בתכל'ס, תוכל להביא שלל דוגמאות לכפיה דתית ואני אוכל באותה מידה להביא דוגמאות לכפיה חילונית. לאור זאת, לא נראה לי באמת רציני להיכנס למשחק דוגמאות. כך סתם לדוגמא, אם מעצבן אותך שלא ניתן למצוא מסעדה פתוחה ביום כיפור, אותי זה מעצבן (לא באמת) ביום הזכרון. אז? אז פעם אתה מתעצבן ופעם אני. בס"ה כך ישראל מצליחה לתפעל בחברה ההטרוגנית שמקיימת אותה.
לא מכיר שיש מיסים גבוהים בישראל בגלל מגזר מסוים. מכיר את הטענה המחורטטת, אבל במציאות אין לה כמובן כל בסיס (משהו שאגב יאיר לפיד הודה לו ביושר, לאחר שהתיישב על כס שר האוצר וראה את המספרים לאשורם. כמובן שזה לא מפריע לו לחזור כעת לאותם טיעונים במסגרת קמפיין הבחירות הבאות ).
גם לא מכיר חרדי שמקבל "אלפי שקלים כל חודש", לא עם ולא בלי קשר לשירות צבאי. אבל ברגע שהדיון הולך לכאן, די נהיר שמשהו יותר מדי ענייני כבר לא יבוא .
כרגיל, צריך לקרוא את מה שאתה מפנה אליו כדי לדעת במה דברים אמורים ומה הקשר שלהם למציאות או לנושא.אלפי שקלים - הנה, זה ממקור חרדי, במיוחד בשבילך: http://www.kolhazman.co.il/240664
הכסף מגיע מהמדינה, אין לו מקום אחר להגיע ממנו.כרגיל, צריך לקרוא את מה שאתה מפנה אליו כדי לדעת במה דברים אמורים ומה הקשר שלהם למציאות או לנושא.
אז הסתכלתי ברפרוף מפאת קוצר הזמן כעת. מדובר בסכומים שמקבלים אברכי כולל מהכוללים עצמם. אין לזה שום קשר לשאלה כמה המדינה משלמת . סוגיה אחרת לחלוטין.
אם וכאשר תמצא מקור אמין (ואגב, כלי תקשורת הוא פר הגדרה לא מקור אמין בעיני, וזה חסר כל משמעות אם הוא מגיע מהעולם החרדי או מכל מקום אחר) שיאשר את דבריך, או אז ניתן יהיה לדון בהם. כאן, אין כל אישור לטענתך (מה שדי הגיוני, בהתחשב בכך שהיא כמובן לא נכונה).
עכשיו התחלנו להמציא עובדות במקום להפנות למקורות שמלמדים על דברים שאין להם כל קשר לנושא?הכסף מגיע מהמדינה, אין לו מקום אחר להגיע ממנו.
לו כך היה לא היה לישיבות ולכוללים כל צורך להיות מתוקצבים מאוצר המדינה. לא היו נלחמים חברי הכנסת החרדים כאריות להגדיל את תקציבי הישיבות והכוללים כל שנה. הם עושים זאת כי ברור וידוע להם שמשם מגיע רוב הכסף. הרי אלמלא היה זה מקור עיקרי ומשמעותי לא היו נלחמים עליו כל כך.עכשיו התחלנו להמציא עובדות במקום להפנות למקורות שמלמדים על דברים שאין להם כל קשר לנושא?
סתם להשכלתך הכללית ולמקרה שלא עודכנת, רוב תקציב הישיבות מגיע מתרומות. חלקו הקטן אכן מגיע מהמדינה. המסקנות שלך פשוט מצוצות מן האצבע ואין להן כל קשר למציאות, צר לי.
שבת שלום וחג שמח.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.