השותפה שלי הודיעה לי שהיא עוזבת!

כן, סליחה, זאת החתולה האהובה עליי

עדינה, מתוקה, וחזקה. בדיוק כמו השם שהתלבש עליה בול.

לפי מה שאת מספרת

נשמע שדווקא טוב שהיא עוזבת. אני בחיים לא הייתי מכניסה מישהו שמעשן, אפילו אם הסיכום היה שהוא יעשן רק במרפסת. הריח הזה נדבק להכל: לקירות, לריהוט, לבגדים. אני לא יודעת מה בדיוק הולך עם החתולים (אם כי לימור והגורים שלה נראים מתוקים נורא
), אם הם לא עושים רעש אז לי באופן אישי זה אף פעם לא היה מפריע, מצד שני, אני לא הייתי מוכנה לכלב במרחק ראיה או שמיעה ממני, כך שיכול להיות שמלכתחילה היו לה עניינים ורק עכשיו הכל יצא החוצה. אני לגמרי מבינה את התסכול, וללא ספק יש מידה רבה של הגיון ברצון להבהיר את הכל מראש, אבל אחרי שהרוחות ירגעו ותצאי למצוא שותפה חדשה, הייתי מציעה לא לבוא לזה בקטע של " את זה ואת זה ואת זה אני מכניסה כסעיפים בחוזה. חשוב מאוד לתאם הכל מראש, ולסכם את זה בכתב, אבל אף פעם אי אפשר לצפות מראש מה יצוץ, ולכן חשוב קודם כל לבסס יחסי הבנה טובים עם השותפים העתידיים. ללא ספק להבהיר מה ילך עם החתולים, לשים קווים אדומים (לגבי העישון), אבל לא לקחת את הנסיון הרע עם השותפה הנוכחית ולהשליך את זה על שותפים עתידיים.

Noaal

New member
חציש, רוצה חתול ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

מכירה מישהו שרוצה??? קראי שוב את הודעתי השניה. לצערי היא לא עוזבת. בעלי הבית צידדו בה ב"שיחה". הרגשתי כמו ילדה בת 12 שננזפת ע"י ההורים שלה כי רבה עם אחותה. לגבי עניין העישון הם החליטו שלא להתערב "בנעשה בחדרה" גם אם זה משפיע על כל הדירה. החלטתי שאני אשחק במשחק שלה: השיעול שלי לא הולך לעזוב אותי בקרוב (אני מכירה את עצמי), אני אבקש ממנה שוב, בנימה ידידותית, שתפסיק לעשן ב כל הבית, לאחר שאני אקבל את תשובתה ותגובתה הברורה, אני אפנה לבעלי הבית ואומר להם שהעישון פוגע בי בריאותית
ואם הוא לא יפסק לאלתר, אני אצטרך לעזוב את הדירה, כיוון שאני בכוונתי להמשיך להתעורר בהתקפי שיעול באמצע הלילה ו/או לקחת תרופות במינון של אנשים אסמטיים+ כאשר אני לא אסמטתית. קטנוני, אבל היא כנראה לא מבינה אחרת.

EyalPolo16V

New member
אולי את אלרגית לחתולים? ../images/Emo8.gif

אני הייתי מחפש פירצה בחוזה כדי לברוח מהדירה הזאת... או לחילופין להבריח את השותפה...

Noaal

New member
אולי אני אלרגית לילדות

המגדירות עצמן כבוגרות לגילן. ואם זאת, לא מנסות לפתור בעיות אלא מצפות מאחרים לפתור אותן בשבילה. פעם הבאה לא נכנסת עם שותפ/ה בני/ות פחות מהגיל שלי.

JustMeNow

New member
הממממ

באמת מעצבן שהבעלי בית התערבו בינכן...לא עניינם בכלל. מציעה לך לא להכנס למלחמות מיותרות איתה, זה באמת פוגע בבריאות... תסבירי לה שהכל סיכמתם מראש- ואם לא מוצא חן בעיניה- תמצאו פרצה ושאחת מכן תעזוב. עדיף מאשר להיות עם שותפים שלא מסתדרים איתם. גם מעשנת וגם לא אוהבת חתולים?! לא נשמעת שווה את הטרחה...

סלחי לי, אבל בעלי הבית שלך...

לא כל כך נראה לי איך שהם טיפלו בזה. היא הבטיחה להם שלא תעשן בדירה - חד וחלק היא חייבת שלא לעשן שם! ובקשר לחתולימים - בחוזה שלי יש סעיף שלפיו אם מישהו מהדיירים רוצה להביא חיית מחמד, הוא צריך לקבל על זה אישור בכתב משאר השותפים. בחוזים אחרים יש סעיף שאוסר על חיות מחמד, ובחוזה שלך אני מניחה שהוא לא קיים משמע את יכולה להביא את כל חיות המחמד שבעולם (אפילו עז) והשותפה שלך ואפילו בעלי הבית לא יכולים לעשות נגד זה כלום כי זה לא מעוגן בחוזה. לעומת זאת, הגברת הבטיחה לבעלי הבית שלא לעשן בדירה - גם אם זה לא מעוגן בחוזה זו עדיין הבטחה בעל פה שתופסת שנעשתה בתחילת החוזה, ככה שהבעיה היא שלך ולא שלה!

רגע... יש לי שאלה

א. אני קוראת פה המון כי הפורום שלכם ממש מעניין
והגעתי להודעה הזו מה שמוביל אותי ל-ב : ב. את אומרת שאם אין סעיף שאוסר על הבאת חיות מחמד אז מותר להביא אפילו עז השותפה לא יכולה לטעון שבגלל שההבטחה שלה לא לעשן לא מעוגנת בחוזה מותר לה לשנות את דעתה ? כלומר היא לא יכולה לבוא ולומר ששואלת השאלה (מצטערת שלא יודעת איך קוראים לך
) הבטיחה שלא תכניס יותר מחתול אחד או זה עניין זמני כמו שהיא הבטיחה לא לעשן ? (אבל בגלל ששתי ההבטחות לא מעוגנות בחוזה לזו מותר להביא בע"ח ולזו מותר לעשן)

אופס אופס אופס

היא הבטיחה לבעלי הבית.. סליחה התבלבלתי וחשבתי שהיא הבטיחה לשואלת השאלה... אבל זה עדיין יכול להיות תקף לא ?

אני לא חושבת שאפשר להשוות

אם היה לי חשוב לגור בדירה בלי חיות מחמד, הייתי דורשת שיהיה סעיף לזה בחוזה (לצערי במצב הפוך זה קצת יותר מסובך). השותפה לא אמרה כלום על זה שחתמה על החוזה ונכנסה לדירה ועוד ראתה את החתולה בדירה לפי מה שהבנתי מנועה, ככה שאין לה מה להיתמם עכשיו ("חשבתי שזה זמני" עלק. לאן היא חשבה שהחתולה תלך בדיוק?) וכמו ששמת
, יש הבדל בין להתחייב בפני שותף לעומת להתחייב בפני בעלי הבית. כלפי בעל הבית קיימת מחויבות, והם קצת פישלו שלא הכניסו את זה לחוזה אבל מדובר בהתחייבות כלפיהם. בזמנו כמעט ונכנסתי לדירה עם בת דודה שלי, ובחוזה לא היה כתוב כלום על חיות מחמד אבל שאלתי את בעלת הבית והיא אמרה שמבחינתה אני יכולה להכניס חתול או כלב (הקפידה לציין את זה - אולי חששה באמת שנביא עז?
) אבל שניקח בחשבון שנזקים שהחיה תגרום ינוכו מהערבון שנביא לה. בסוף לא שכרנו את הדירה הזאת כי בת דודה שלי יצאה לקצונה (התכוונו לגור ביחד כי היא שירתה בקריה, למי שמתעניין), אבל זו דוגמה טובה להסכם שבעל פה בקטע של אמון בין השוכר למשכיר.

הבעיה במקרה הזה לדעתי היא

שהיא אומנם התחייבה אצל בעלי הבית לא לעשן אבל עכשיו הם בעצם התירו לה לעשן בחדר... ככה שטכנית מותר לה לעשן בחדר לא ?

Noaal

New member
אז ככה קצת סדר:

בחוזה יש סעיף המציין כי מותר להחזיק בדירה חתול אחד. (אני התעקשתי שיכניסו את הסעיף, בעלי הבית התעקשו על האחד).
השותפה שלי אמרה לבעלי הבית שהיא מעשנת, אם כי לרוב לא בבית ושהיא מתכוונת לעשן בחוץ. לי היא הבטיחה כי היא לרוב תעשן בחוץ, וכשזה יפריע לי היא תעשן ר-ק בחוץ. היום היא אומרת שאף אחד לא יגיד לה מה לעשות בחדר שלה, לה לא מפריע ריח הסיגריות בחדר. היא גם אמרה שלאחרונה היא מעשנת יותר בגלל המתח שבדירה
.
השותפה שלי היא אכן טיפוס של כלבים אבל היא בחרה להיכנס לדירה עם חתולה, לאחר שאני הדגשתי בפניה את העובדה שחתולים קופצים על השיש , מטפסים על דברים, שורטים וכו'.
לגבי מציאת פירצה, אני אעביר את החוזה לבדיקה של חברה שלי שהיא עו"ד. ובכל מקרה, אף אחד לא יכול להכריח אותי לגור עם "מפגע בריאותי" (ע"ע הסיגריות), אלא אם בעלי הבית מוכנים לקחת את האחריות על הבריאות שלי.

למעלה