השיבה לחיפה מעוררת סערה

אני עדיין מנסה להבין, ולא ממש מצליח..

מה השורשים של הצורך הזה בחברה הישראלית-יהודית, שלא לתת מרחב לערבים לבטא את הכאב שלהם בשיויון מלא מול יהודים. אני נוטה לחלק את זה לסוג של פחד לאומני, משהו כמו "ברגע שהכאב של הערבי יתקבל אצלנו באופן שיויוני, הוא כבר לא יהיה דחוי וזו בעייה גדולה!" אבל לדעתי זו לא הסיבה העיקרית. הסיבה העיקרית לדעתי היא הרושם שנוצר, כאילו החברה היהודית נוטה יותר להחניק תחושות של אבל וקינה על העבר - ההיפך הגמור מהחברה הערבית שדווקא נוטה לתת ביטוי נרחב לתחושות האלה, גם באמנות, ומכאן אולי החשש הנסתר של יהודים רבים, שמא החברה הערבית תזכה בסופו של דבר ליותר סימפטיה - או לחילופין תשפיע "באופן שלילי" על החברה היהודית במובן של להפוך ל"חברה בכיינית" במקום חברה "מחושלת"....

אתה כמובן לא חייב לצפות בה..

רק חבל שאתה מצפה את הפחד שלך מהאמת (והיא שההצגה הזו לא לאומנית כלל ועיקר) בנימוקים כ"כ חלשים. חוץ מזה, שאני אפספס הצגה עם נורמן עיסא ומירה עווד?

respecta1

New member
כן אה.. ממש מדהימה המירה הזאת

" יש מכחישי שואה ויש מכחישי 48', אבל האנשים עוד חיים, העדויות קיימות. לי עצמי יש משפחה שמצאה את עצמה מחוץ לגבולות ישראל. אני לא יודעת אם הם רוצים לחזור או לא וזה לא חשוב. אני שמחה שההצגה הזו עולה על הבמה המרכזית של הקאמרי, כי יש לזה כוח ולו רק בהיקף האנשים שיחשפו לנושא הזה שהוא כאוב וטעון."

respecta1

New member
../images/Emo4.gif

לא קשור כמה היא לא צדקה. קשורה ההשוואה המגוחכת+פתטית+מגעילה הזו שנמשכת למשך כל הכתבה על ההצגה.

כמה שאתה מסרב להבין....................

"יש מכחישי שואה ויש מכחישי '48" - אמרה מי שהלאומנים הערבים בכלל רואים בה "ערביית מחמד שיוצאת עם ערס ישראלי". ומה לעשות שזה נכון?? המון ערבים לא רוצים לדעת על שואת היהודים באירופה, כי נוח להם יותר עם הנראטיב המקובל שהוא כמובן "הכל היה שלנו, שגשגנו, פרחנו, היינו מאושרים שבמאושרים, ואז באו פתאום הקולוניאליסטים עם טנקים שקיבלו במתנה מהאנגלים, וגזלו בכוח את מולדתנו". ובאותו אופן, תרצה או לא, המון יהודים לא רוצים לברר מה בדיוק קרה כאן ב- 48', ומבקשים למחוק את הדברים מהתודעה הלאומית הישראלית. למה? כי נוח להם יותר עם הנראטיב המקובל שהוא כמובן "חזרנו לכאן אחרי 2000 שנות גלות ואחרי רצח עם מחריד שעברנו, והערבים בחוצפתם במקום לעזור, הפריעו לנו והכריזו מלחמה." זו ההשוואה, ולא מה שאתה חושב, כאילו "היהודים ביצעו כאן ב- 48' רצח עם שיטתי ומכוון כמו שביצעו הנאצים בגרמניה". השוואה מגוחכת כזו יכולים לעשות רק מי שאין להם חצי מושג מה קרה באירופה ומה קרה ב- 48'.

respecta1

New member
כמה שאתה מסרב להבין.

אין דומי בין מכחישי שואה לבין "מכחיש 48" כי אין שום דומי בין האירועים ואין שום דומי בין המכחישים אותן ליצור השוואה כזאת זה להאדיר את 48 ו\או להזיל בשואה.

יש הרבה מאד דמיון בין המכחישים משני הצדדים

ולכן זוהי מצווה להשוות ביניהם. אבל בין האירועים אכן אין דמיון כמעט משום בחינה. את זה אני אומר כמי שמכיר לא רע את שני האירועים כפי שההיסטוריונים של הזרם המרכזי מתארים אותם.

../images/Emo4.gif

אחי צר לי אבל הכעס מעביר אותך על דעתך: השב לחיפה רחוקה מעולם חמאס כמו שגאולה כהן רחוקה משלי יחימוביץ'... אתה מדבר על יצירה שמגלה אמפתיה לכאבה של פליטה יהודיה מהשואה, אשר בנה המאומץ הפלסטיני בסופו של דבר מתגייס לצה"ל ובוחר בה על פני הוריו? את זה אתה משווה לפרפור של חמאס? ואתה עוד מבקש מואי-נט השוואות אחראיות ולא דמגוגיות? לא יודע איפה ראית השוואות של אחד לאחד בין השואה לנכבה הפלסטינית במחזה הזה. קראתי כמה כתבות מואי נט ולא ראיתי דבר. המחזה מציג עובדה ידועה וכואבת- מאות אלפי נשים גברים וילדים פלסטינים עזבו/הוברחו את הארץ ב-48, בשעה שמאות אלפי יהודים אירופים ניצולי שואה הגיעו אליה. נכון, אי אפשר להשוות את עוצמת הטראומות של אנשים שמאבדים את מולדתם ואת אדמתם לאנשים שאיבדו מלבד את מולדתם גם את בני משפחתם שנרצחו. אבל אי אפשר גם להתכחש לזה שהתרחש כאן בארץ מפגש של אנשים בטראומה. הסיפור של כנפאני פשוט שם את האנשים האלה ואת האנשים האלה, כל צד עם כאבו, בעימות סמלי על התינוק שגדל. כל טענה ש"השואה שווה לנכבה" ובולשיט בסגנון, היא על חשבון המפרשן ועל אחריותו. אני יודע מה אתה חושב על כנפאני (למרות שאני רוצה להזכיר את דבריו של איתן הבר שכתב בידיעות אחרונות לפני כשנתיים שכנפאני היה "הבכיר והבולט בין אלה שנידונו למוות על ידי 'בית הדין' של גולדה אף שלא היה להם קשר ישיר לטרור בכלל ולמינכן בפרט"). ועדיין, למרות ואולי במיוחד לאור בחירתו לשמש כדובר של החזית, אני חושב שהיכולת שלו שפלסטיני לגלות אמפתיה לאנשים הפשוטים מהצד השני של המתרס שווה מבט נוסף שלך.

0006

New member
גיבורים ערבים??חחחחחחחחחחחחחח

"הגיבורים "הערבים מתחבאים ארחי צעצועים של ילדים קטנים מאוחרי נשים וזקנים ואחרי זה בוכים שצהל "רצחה" אזרחים חפים מפשע ואין לי סימפטיה לאוייב שלי

shm490

New member
מאיזה אמת אנו מפחדים ?

ומה כל כך מכוער בהיסטוריה שלנו ?היא בת 2000 שנה אם את לא יודעת .

מיקיטל

New member
היסטוריה מפוארת שמגובה בארכיאולוגיה

בת אלפי שנים . מבלי ליפגוע באף אחד כאן אבל בכל כפר ערבי שתחפרי בו מטר באדמה תמצאי שרידים של בית כנסת יהודי. אני חושב שאנחנו כעם היחידים שיודעים מאין באנו ולאן .

respecta1

New member
היסטוריה מפוארת שאורכה פי כמה וכמה

מזו של הנוכחים כאן.. וheadsmacker אתה לבטח גם מתכוון לכובשים הערבים, שכבשו את כל המזרח התיכון.

למעלה