השירים הגנוזים

השירים הגנוזים

אלו שירים של הפינק פלויד לא יצאו בשום אלבום רשמי שלהם אלא רק בתור סינגלים או/ו אוסף? (נניח כמו see emily play)

vegetable man

New member
הם לא גנוזים

אבל די הוחרמו כי במשך השנים הלהקה לא התפארה בחלקם. השירים שלא נמצאים באלבומים רשמיים: arnold Layne candy and a current bun see emily play paintbox Julia Dream Careful With That Axe, Eugine (גרסת האולפן) Biding My Time Apples and Oranges It Would Be So Nice Point Me At The Sky Embryo ויש גם את When The Tiges Broke Free שהופיע בסרט החומה ולא באלבום. יש גם כן גנוזים, שאותם הם מעולם לא הוציאו...

One Echoe

New member
רגע, מז"א?

למה סי אמילי וארנולנד ליין " גנוזים " ? הם יצאו באופן רשמי ע"ג סינגל שהיה מקובל אז, לא?

vegetable man

New member
וזה בדיוק מה שרשמתי, לא? ../images/Emo13.gif

הם גם ב-relics וגם באוסף-echoes (נדמה לי)

One Echoe

New member
צודק,

חיברתי את ה " הוחרמו " ל " גנוזים ". אז למה כתבת שהם הוחרמו?

vegetable man

New member
משום ש...

את חלקם (לפחות 5 מהם - חלקם ממש טובים) - יצאו רק בתור סינגלים, ובקופסא shine on שמכילה עוד 8 דיסקים - שזה לא ממש מעשי לרכוש. אם הם היו אוהבים את השירים האלה - הם היו מוציאים אותם באופן שהיה הגיוני לנו גם לרכוש אותם. למה הם לא אוהבים את השירים האלה? כי הם טמבלים.

לא צריך להגזים

השירים לא "הוחרמו" ולא נגנזו. חלק מהסינגלים הופיע ב-Relics, כבר בשנת 1971. לא כל הסינגלים נכללו באוסף, אולי בגלל ההנחה שהציבור לא יהיה מעוניין בסינגלים שנכשלו (כגון Point Me at the Sky או It Would Be So Nice). זה היה שלב מוקדם מדי בשביל חשיבה לטווח ארוך, והחשיבות ההסטורית של הסינגלים לא היתה אז ידועה. האוסף Shine On היה פשוט טעות. יתכן שהדיסק The Early Singles שנכלל בו נמכר גם באופן נפרד (זה אפשרי), אבל בכל מקרה זה לא היה צעד מספיק על מנת להנגיש את השירים האלו לציבור הרחב. אני לא חושבת שהיתה כאן קונספירציה מצד הלהקה להסתיר את השירים האלו, אולי רק שיקול דעת מוטעה.

vegetable man

New member
צ'מעי...

מובן שאני לא שופט אותם על שלא הוציאו את זה ב-71...ואז באמת לא היתה סיבה מוצדקת להוציא את זה. אבל החל מסוף שנות השמונים הם הוציאו הופעות, DVD, ביוגרפיות, מיחזרו את הצורה של כל דבר אפשרי. כמה אפשר ללעוס וללעוס את זה? אני מקבל את הגישה שיכול להיות ששיין און היה טעות, אבל היא לא תוקנה עד כה, וזה לא נראה לי מקרי. אולי אין פה קונספירציה - אבל בואי נגיד שהם לא ממש מעוניינים שישמעו את השירים האלה - וזה מספיק לצורך העניין.

One Echoe

New member
לדעתי אתה טועה..

אני לא חושב שזה נכון ... לא יודע...אני לא יודע מה הסיבות שלהם, אבל אני חושב שהם כן מודעים לזה שהרבה מעריצים שלהם כן אוהבים את השירים הישנים שלהם.. ציף נשמעה מאוד הגיונית..צריך לחשוב על זה עוד ואולי לברר גם איכשהו.

vegetable man

New member
ברור שהם מודעים

שהמעריצים רוצים את השירים האלה. אתה חושב שאכפת להם? לגבי השירים האלה לא הצליחו, אני חושב שיש להם סוג של בושה בהם, משום מה. השאלה מדוע באמת הם מרגישים כך. איפשהו, הם אימצו את חלק מהם (see emily play, arnold layne), אבל אחרים הם לא ממש רוצים לזכור, וגם נמנעו לנגן אותם בהופעות, ומין הסתם, לכלול אותם באוספים שמתעדים את כל התקופה.

avki

New member
שאלה:

איזה מהשירים של הפלויד לא נכללו לא ב TPATGOD, לא בASOS, לא בMore, לא בUmmagumma, לא בZabriskie Point, לא בOBC, לא בRelics, לא בWorks, לא בDSOF, לא בShine On (דיסק הסינגלים המוקדמות), לא בPulse ולא בEchoes?

The Embryo

שנכלל רק ב-Works, ו-When the Tigers Broke Free, שנכלל בהדפסה החדשה (משנה שעברה) של The Final Cut.

avki

New member
זאת אומרת שכל השירים של הפלויד

יצאו על אלבומים רשמיים?

avki

New member
(חזרה לקטנוניות):

האם שירים רשמיים זה רק אלו שיצאו על גבי אלבומים מטעם הלייבל של הפלויד? מה ההגדרה לשיר 'רשמי'?

כן, בדיוק

רק שיר שיצא באופן רשמי, אם בחברת התקליטים של הפלויד או בלייבלים ע"ב חוזה חוקי ורשמי (נניח, פס הקול של Tonight Let's All Make Love in London וכד'). הפלויד מקבלים תמלוגים על הוצאות אלו בלבד.

vegetable man

New member
הפעם נראה לי שמתכוונים למשהו

שלא יצא מעולם,גנוז, או משהו שניגנו רק בהופעות. כאן יש ספקות לגבי חלק מהקטעים, וצריך לקחת בערבון מוגבל. יש לא מעט - ויש להם כמה שמות...אני מקווה שכולם עלו לי לראש, בטח פיספסתי: Scream thy last scream Vegetable Man One In a Million Let's Roll Another One (שהתפתח ל-Candy and a Current Bun שכן יצא) KingBee Lucy Leave Sunshine Stoned Alone כל אלה קטעים מימי בארט. אחריו יש את: SeaBirds Moonhead ועוד כמה שכבר בהחלט שכחתי. אני משער שיש עוד לא מעט הקלטות, בשמות שכל מיני בוטלגרים נתנו להם, יש קטעים מחתרתיים יותר ויש פחות. יש ג'אמים של בלוז בהופעות וב-BBC. אולי ציף מכירה כמה יותר מוכרים, ובעלי ערך. ובאותה הזדמנות - מהו אותו אוסף של 18 דיסקים שנקרא "A Tree Full Of Secrets"? האם זה ROIO? הוא מכיל את הקטעים הכי נדירים שלהם, שאת חלקם לא ציינתי. והאם נכון שיש גם את "The Committee" - סרט שפינק פלויד נתנו פסקול בשבילו?

יש הרבה מאוד קטעים שלא יצאו

רשמית, גם ללא ספירת הקטעים בהופעות. לא מצאתי אתר עם רשימה ממצה. נדמה לי שרק הפלוידולוגים המובילים מכירים את כולם (או רובם). יש רשימה חלקית בגליון המיוחד שהוקדש לפלויד, שהוציאו Mojo/Q לפני שנה. A tree full of secrets הוא פרוייקט של כמה אוהדי פלויד "שרופים" שאיחדו כוחות לרכז במקום אחד כמה יותר קטעים נדירים שישנם בידם. זהו כמובן ROIO, והוא אינו נמכר, אלא מוחלף בין אוהדים. פס הקול של The Committee לא יצא באופן רשמי. הסרט עצמו יצא על DVD לפני מספר חודשים, וע"מ לשמוע את מה שהפלוידים עשו שם, צריך בעצם לראות את הסרט. פס הקול הוקלט כמה שבועות(?) אחרי עזיבתו של סיד, וכמדומני שההקלטה נעשתה במהלך כמה שעות ספורות, ביום אחד. היינו, זה נעשה במקביל לסיום העבודה על Saucerful.

avki

New member
אם כך, מדוע הבאנו לדיון רק את

Vegetable Man ואת Scream Thy Last Scream, ולא את כל השירים הגנוזים שלהם?

למעלה