אוקיי, נתחיל בעבודת החקרXD
יש כל כך הרבה שאני צריכה לחפש הכל... אני בטוחה שגם אשכח חלק. אני אעבור לי בסדר כרונולוגי של הדיסקיםXD אני רק אדגיש שכל הפרשנויות שלי לשורות הן על סמך עצמי ולאו דווקא בהקשר של השירP:
Beauty and the Beast: תכלס כל הקטעים של ה'חיה' כאילו יושבים עליי בול, אבל ממש... אם נרצה להיות מאוד מאוד ספציפיים, אני אגיד ש Remember, beauty is found within הוא הכי הכי הכי נכון לגביי... [ולאו דווקא בגלל שאני יפה מבפנים:X] השורה Recall the night you melted my uglyness away מזכירה לי כמה ימים מאוד מסוימים בחיים שלי, שאני לא חושבת שאשכח אי פעם..
The moon and the dreams we shared- אצלי זה מתבטא עם כמה אנשים, אבל בזכרונות ולא בחלומות. Didn't you read the tale Where happily ever after was to kiss a frog? And don't you know this tale In which all I ever wanted I'll never have For who could ever learn to love a beast? הבית הזה מבטא את הרגשות שלי בשנים האחרונות, לצערי... ואני לא רוצה לפרט. However cold the wind rain I'll be there to ease up your pain- כשאני רואה מישהו קרוב אליי עצוב או סתם בדאון שכזה, אני לא אעזוב אותו סתם ותמיד אנסה לעזור לו, גם אם זה סתם לשבת איתו בלי לעשות כלום.
Angels Fall First זה שיר מאוד מיוחד, והוא נכתב יותר על מישהו קרוב אבל אני חושבת על מישהו שהכרתי בקושי ארבעה חודשים וגם לא ממש ראיתי אותו, כי הוא כל הזמן היה בבי"ח עד היום שהוא, אממ, נפטר. Needen elsewhere to remind us of the shortness of our time- הוא היה בן 13 בקושי ממש, נפטר רק שבועיים בערך אחרי היום הולדת. Tears of fear- אחרי שהוא נפטר במשך הרבה זמן מאוד פחדתי שייקרה שוב משהו דומה, כי כמה חודשים לפני נהרגה מישהי אחרת, וזה נראה כמו תחילת שרשרת, או משהו כזה, וזה הפחיד אותי...
Lappi Land of beauty Cold and cruel- כל האנשים ה'יפים' תמיד היו אכזריים אליי, למרות שאפשר גם להגיד שעולם היופי הוא עולם אכזרי, צריך לסבול בשביל להיות יפה וכל מיני כאלה.
Gethsmane The wolf of loneliness in me- בדיוק מה שזה אומר: הבדידות שבי, אני בנאדם די בודד ביוםיום. Your eyes they were my paradise Your smile made my sun rise- כמה אנשים מסוימים, כשאני רואה אותם או מדברת איתם, כל הדברים הרעים שמסביב בדר"כ נעלמים, ואני לא ממש יודעת להסביר את זה, אבל זה בערך מה שזה אומר בשבילי.
Swanheart זה אחד השירים שהכי קרובים אליי. אני אוהבת אותו יותר מכל שיר באושנבורן, מלבד פאשן אנד דה אופרה[אבל בפאשן אין דברים שאני מתחברת אליהם, סתם הוא מגניבP:]. All those beautiful people I want to have them all All those porcelain models If only I could make them fall- אני אפילו לא יודעת איך להסביר את זה... זה נראה לי די ברור לכולנו מה זה אומר, אבל אני לא יודעת, זה כל כך חזק בשבילי...
The Kinslayer אף פעם לא התלהבתי מהשיר הזה יותר מדי בעצמו, אבל המילים לא רעות
Some wounds never heal- יש בי הרבה דברים שנשארו מפעם, שמשפיעים עליי די לרעה ביום יום, ולא נראה לי שהם ייעלמו בקרוב, וזה מונע ממני להצליח להתקרב לאנשים.. Cry for mankind- אני די עצובה כשאני רואה כמה אנשים יכולים להיות מרושעים ואכזריים, לעצמם ולאחרים.
Two for Tragedy One light for each undeserved tear- האמת אני לא כ"כ יודעת מה הקטע עם האור האחד, אבל בכיתי הרבה דמעות שלא היו שוות את מי שבכיתי בגללם
Dead Boy's Poem כעיקרון כל השיר, אבל אני אכתוב רק שלוש שורות. Being wanted became a thrill I never knew- וזה, אם שואלים איזה משפט משיר מתאר את החיים שלי בצורה מושלמת, יהיה המשפט. The sweet piano writing down my life- אני לא יודעת אם זה דווקא על הפסנתר, אבל זה כמו להגיד שהשירים מספרים את חיי, מה שמאוד מאוד נכון בעיקר עם נייטוויש. So much more I wanted to give to the ones who love me- אני מרגישה[כנראה לא בצדק] שאני לא נותנת מספיק לאנשים שאוהבים אותי ואני אותם, למרות שהם מתעקשים שהכל בסדרXP
Away האמת שאלונה[זאת הייתה אלונה? אני לא זוכרתXP אני עייפה>_<] ממש קלעה למה שאני חושבת על השיר הזה אז אני לא אטרח יותר מדי
סתם אגיד שהוא נורא נכון.
Bless the Child Why am I loved only wgen I'm gone?- האמת שזה לא הכי נכון, אבל אני בטוחה שבכל אחד יש את ההרגשה הזו שרק כשהוא חסר רוצים שהוא יהיה.. How can I ever feel again?- בלע אני לא יכולה לפרט על זה, זה אישי מדי. Bitter truth- שתי מילים מתוך שורה, אבל האמת אכן מרירה לעתים
Slaying the Dreamer Put a stake through my heart- אממ, מה שזה נשמע..X:
Ocean Soul As I always wished to be- One with the waves- זה יכול להיות מפורש בשתי דרכים: 1. תמיד רציתי להיות אחת מכולם, להיות שייכת. 2. תמיד רציתי להיות חלק מהים, ז"א, להתאבד בטביעה
האמת ששתי האפשרויות נשמעות לי הגיוניות, אבל במקרה הספציפי שלי אני אלך על הראשונה
The Phantom of the Opera נכון שזה לא ממש של נייטוויש, אבל בכל זאת אני מרגישה צורך עמוק[
] לכתוב עליו קצת. אני לא אתייחס לכתוב בו, אלא לרעיון עצמו של הפאנטום. [כן, לא הכי נייטוויש, תחיו עם זה
] הפאנטום מסתיר את פניו המעוותות, הוא מתבייש בהן, כלומר, הוא מתבייש בגוף שלו, לא רוצה שייראו אותו, ותמיד מוסתר מעיני כולם, ונגלה רק אל מי שהוא סומך עליו מספיק. הייתי אומרת שאני מאוד כזאת, אני תמיד לובשת חולצות גדולות שכאלה ומשתדלת למשוך כמה שיותר את עניין ה"ללבוש ארוך" כי אני מתביישת בגוף שלי, וכשאני לא אוהבת את הגוף שלי אני לא יכולה לתת לאחרים לראות אותו:S ה'אני האמיתית' מוסתרת, אנשים מהכיתה שלי למשל לא מכירים אותי ממש, הם יודעים עליי מעט מאוד. הם מכירים אותי בתור 'מאיה השקטה שיושבת כל היום וקוראת ספר ובקושי מדברת', כשאני בעצם לא באמת כזו, אבל קשה לי להראות לאנשים את הצד האמיתי שלי, אחרי שהם כבר הכירו את הצד המוחצן שלי[מראה ומה שאני מקרינה].
Beauty of the Beast All this beauty is killing me- אהא, בהחלט. כשאני רואה מסביבי כל היום אנשים דקיקים ויפים שיש להם במה להתגאות, זה הורג אותי שאני יודעת שאני בחיים לא אהיה כמוהם.
Nemo נימו יקירנו
This is me, for forever- אני מרגישה שזה מה שהייתי צריכה לחשוב בתקופה כלשהי בחיים שלי, אני חושבת שזה יכול היה לעזור לי לעבור אותה... אבל היום אני מזכירה לעצמי כל יום שזו אני ואין אחרת
How I wish for soothing rain- סתם כי אני נורא נורא אוהבת גשם
Nemo my name forevermore- אממ גם משהו דומה למשפט הראשון שכתבתי, אבל קצת שונה
לא יודעת להסביר כ"כ:X
Creek Mary's Blood Soon I will be here no more- מה שחשבתי לי לקראת סוף כיתה ו'..
Ghost Love Score חהחהחהחהחה, זה ה-שיר של וואנס
My fall will be for you My love will be in you IF YOU BE THE ONE TO CUT ME I'LL BLEED FOREVER- כתבתי באותיות גדולות סתם כי כל הפזמון נכון אבל בעיקר זה~מפגרת~ זה נכון לגבי כמה אנשים שיודעים מי הם
ובעיקר אחד מהם, נראה לי:X