קלייטון.ש
Well-known member
עדי ביטי, שאני בעיקר מכיר את שמה ולאו דווקא בהקשרים מוזיקליים, ולא את היצירה שלה, שחררה שיר חדש וקליפ שמעורר רעש רב שלילי בעיקר. כועסים על המיניות לכאורה בשיר ויש שם מוטיב די מפורסם של אשה ששוכבת על שולחן מכוסה בשוסי והיושבים מסביב אוכלים מגופה. הביקורת טוענת שהסרטון מקדם תפיסות שליליות ותרבות אונס, ועל פי ההגדרות של המושגים זה נכון, אבל משעמם. ביטי הגיבה בתוקפנות נגד הביקורת בטענות לחופש ביטוי וטענות ילדותיות נוספות. זה בסדר, היא ילדה. חבל שלא התייעצה איתי לפני שפרסמה תגובה, הייתי מייעץ לה להסביר שניתן לראות ביצירה דווקא מחאה נגד תרבות האונס. אפשר לראות שהאשה ששוכבת היא חסרת הבעה ומנותקת, ואפשר להגיד שזו דווקא הצגה נכונה של המצב של ניצול. היתה דווקא בעיה אם היו מראים אותה שמחה ומשתפת פעולה. אפשר להסביר שהשיר והקליפ דווקא באים להציג את השלילי שבתרבות האונס.
קראתי את המילים של השיר, ויכול להיות שיש שם משהו, מרגיש כאילו אפשר לתת פרשנות חתרנית וצינית או סרקסטית, שתהווה גם היא צורה של מחאה. אני לא מכיר את המושגים ואיך הם מתקשרים כיום בתרבות של הצעירים, אז בקריאה ראשונה קשה לי לתת פרשנות משמעותית.
אבל בעיקר הצפיה בקליפ הזכירה לי שיר וקליפ נהדר אחר, שגם מכיל מיניות מודגשת, עם דמויות ססגוניות - מבחינה מינית, עם קצת הטרדה מינית, קצת חד-מיניות, ובסה"כ אוירה כללית של פריקת עול וחוסר מוסריות מינית. בזמנו הקליפ הזה הדהים אותי וחשבתי שזה הדבר הכי מיני שראיתי בימי בקשר למוזיקה. גם היום הוא נראה לי מתקדם מאד. לא ידוע לי אם הקליפ הזה עורר בזמנו סערה. בבקשה:
קראתי את המילים של השיר, ויכול להיות שיש שם משהו, מרגיש כאילו אפשר לתת פרשנות חתרנית וצינית או סרקסטית, שתהווה גם היא צורה של מחאה. אני לא מכיר את המושגים ואיך הם מתקשרים כיום בתרבות של הצעירים, אז בקריאה ראשונה קשה לי לתת פרשנות משמעותית.
אבל בעיקר הצפיה בקליפ הזכירה לי שיר וקליפ נהדר אחר, שגם מכיל מיניות מודגשת, עם דמויות ססגוניות - מבחינה מינית, עם קצת הטרדה מינית, קצת חד-מיניות, ובסה"כ אוירה כללית של פריקת עול וחוסר מוסריות מינית. בזמנו הקליפ הזה הדהים אותי וחשבתי שזה הדבר הכי מיני שראיתי בימי בקשר למוזיקה. גם היום הוא נראה לי מתקדם מאד. לא ידוע לי אם הקליפ הזה עורר בזמנו סערה. בבקשה: