תשוחרר טלי פחימה
אני סבור כי אתה לוקה בחוסר עקביות. כאשר הנידון הוא סירוב בלתי-אלים להישמע לפקודת הגיוס, אתה טוען כי החוק הוא השיקול היחיד, ואין להתחשב בענייני מוסר. אך כאשר מדובר על הפרת חוק אלימה מצד אספסוף מתלהם, אתה מגבה בשיקולים מוסריים את הפרת החוק ומצדיק אותה. האם טלי פחימה היא מתועבת? איש איש ודעתו, מאוחר יותר אפרט את שלי. אבל האם היא עבריינית? לא, כפי שבלה פרוינד שהגנה בגופה על מחבל לא נשפטה, וכפי שאורי אבנרי, ההיסטוריון תדי כ"ץ וחבר הנהלת יחד לטיף דורי ששימשו כ"מגן אנושי" לערפאת לאחר החלטת הממשלה להתנקש בו לא נשפטו. מאות רבות של ישראלים, ואני ביניהם, נפגשו עם פלסטינים במהלך האינתיפאדה. אף על פי שאין בכך עבירה פלילית או סיכון בטחוני, המדינה והצבא בוחרים להתנכל ולרדוף ישראלים רבים שנפגשים עם פלסטינים ומקדמים עמם דיאלוג. זה גם סוג של חומת הפרדה. הרדיפה קשה יותר כאשר מדובר באישה מזרחית מצביעת ליכוד מקרית-גת שהתגייסה לצבא, השוברת את כל הגבולות המלאכותיים שהציבו סביבה ומערערת על התפקיד שייעדו לה. ההאשמות המופרכות כנגד טלי פחימה בדבר היותה טרוריסטית מסוכנת שהעבירה אמצעי לחימה, תכננה פיגועי טרור ועמדה להוציאם לפועל - נעלמו מכתב האישום. שאול מופז שהחליט לעצור אותה ללא משפט, השופטים שאישרו והאריכו את מעצרה, ופרקליט המדינה שטען כי החומר החסוי שהוצג לו חשף סכנה חמורה ומיידית לחיי אדם, מוצגים באור מכוער מאוד. גם אחרי סידרת חקירות על ידי השב"כ, החשדות כנגד פחימה הם זוטות (כמו כניסה לשטחי הרשות הפלסטינית) או בדיות ברורות (כמו תרגום מפת תצלומי אוויר שאבדה לצבא לשפה הערבית, אותה היא אינה יודעת), אשר מנופחים לאישומים חמורים כמו "סיוע לאויב במלחמה". אך השופטת נוגה אוהד האריכה את מעצרה של פחימה בחודש כי "אין לה זמן", והפרה את זכויותיה כאשר חסמה את כניסתם של כשלושים אזרחים לאולם, אף על פי שהיו להם מקומות ישיבה, בטענה כי "מחניק לה". בתחילה "בטחון המדינה" שלל מפלסטינים את זכותם למשפט הוגן, אך הכיבוש מחלחל לתוך ישראל, וכעת גם חירותן של פעילות שלום כמו פחימה יכולה להיגזל בהינף יד. דעתי האישית על טלי פחימה היא שהיא מלמדת גבורה מהי, יותר מכל החיילים הקרביים של צבא הכיבוש. איזה הוא הגיבור הכובש את יצרו, ולא את העם השכן.