השיר על טלי פחימה

טלי פחימה הגנה בגופה על טרוריסט

כלומר סיוע לאויב בזמן מלחמה, חלאה שרוצחת אזרחים בתור "המאבק המזויין", לזה אין תירוצים אין הבנה ואין כלום, נולד חלאה, ימות מפוחם.

כמו בלה פרוינד

ששכבה על ערבי פלסטיני שדקר יהודי בירושלים והחל לברוח מההמון הזועם שרדף אחריו עד שתפסו והחל לעשות בו לינץ'. והיא פשוט נשכבה עליו והגנה עליו בגופה. ועוד אישה חרדית. טרוריסטית? פעילת שמאל? חלאת אדם? מה?

כן, כן וכן, על מה שהמחבל עשה היה

צריך לתת להמון לעשות את שלו. בדיוק כמו שאין לי טענות למה שעשה ההמון הפלשתיני בגולדשטיין הרוצח. מספר הנפגעים בשני המיקרים, לא רלוונטי ברמת העיקרון.

CountDust

New member
אולי גם מחבלים שנתפסים

כדאי למסור להמון כדי שיפרוק עליו את זעמו. מה אתה אומר? אולי בעצם עדיף תליה בככר העיר? ומה עם אנסים? אולי כדאי למסור אותם לסקילה ע"י משפחת הנאנסת. ורוצחים? לנקר את עיניהם ולשפד את ראשם על עמודים ברחוב הראשי. עזבו אתכם מרעיונות מטופשים כמו "משפט" ו"חוק" - הם רק מפריעים לצדק האמיתי ע"י ההמון הזועם.

אל תשים לי מילים בפה

לא כתבתי דבר שקשור ללמסור, זה בכלל לא אמרתי, ברור שאני בעד שלטון החוק מצד שני, אני נגד מוחלט בכל מה שקשור להוות מגן אנושי על מחבל ולא משנה הסיטואציה.

CountDust

New member
האם אתה בעד להגן על מחבל

בבית המשפט? האם אתה מתנגד גם ששוטר יהווה מגן אנשוי על מחבל מפני ההמון הזועם? או שמא עליו להמתין בצד עד יעבור זעם?

CountDust

New member
אנסה להסביר את דברי

ברור לי שאתה באופן אישי לא מעלה על דעתך להגן על מחבל בסיטואציה כלשהי. כמובן שזוהי עמדה לגיטימית לחלוטין. השאלה שלי היא האם אתה מתנגד באופן עקרוני לעצם העובדה שמישהו ינקוף אצבע למען מי שהוגדר כ"מחבל" ואם כן, האם אינך חושב שעמדה כזו אינה מנוגדת באינך לשלטון החוק.

בסיטואציות מסוימות...

וכל מה שאני אומר הוא תמיד ביחס למצבים מסויימים ונסיבות מסויימות, כאשר מחבל, לא אחד שהוגדר מחבל אלא אחד שרק עכשיו ביצע פגיעה באזרחים בין אם זה דקירה או טבח נוסח גולדשטיין, אני מוצא את המעשה של להיות מגן אנושי על אותו יצור כדבר מתועב לא מוסרי ולחלוטין לא צודק, אם הוא נתפס על ידי המשטרה או הצבא סבבה, אם הוא לא מבחינתי לתת להמון לעשות שלו, זו גם דרך לעצור אותו.

eviv

New member
במדינה דימוקרטית

ההמון סומך על בית המשפט שיעניש את הנאשם, האם אתה רואה את בתי המשפט כלגיטימים לקבוע עונש של מחבל?

Alexco

New member
תשוחרר טלי פחימה

אני סבור כי אתה לוקה בחוסר עקביות. כאשר הנידון הוא סירוב בלתי-אלים להישמע לפקודת הגיוס, אתה טוען כי החוק הוא השיקול היחיד, ואין להתחשב בענייני מוסר. אך כאשר מדובר על הפרת חוק אלימה מצד אספסוף מתלהם, אתה מגבה בשיקולים מוסריים את הפרת החוק ומצדיק אותה. האם טלי פחימה היא מתועבת? איש איש ודעתו, מאוחר יותר אפרט את שלי. אבל האם היא עבריינית? לא, כפי שבלה פרוינד שהגנה בגופה על מחבל לא נשפטה, וכפי שאורי אבנרי, ההיסטוריון תדי כ"ץ וחבר הנהלת יחד לטיף דורי ששימשו כ"מגן אנושי" לערפאת לאחר החלטת הממשלה להתנקש בו לא נשפטו. מאות רבות של ישראלים, ואני ביניהם, נפגשו עם פלסטינים במהלך האינתיפאדה. אף על פי שאין בכך עבירה פלילית או סיכון בטחוני, המדינה והצבא בוחרים להתנכל ולרדוף ישראלים רבים שנפגשים עם פלסטינים ומקדמים עמם דיאלוג. זה גם סוג של חומת הפרדה. הרדיפה קשה יותר כאשר מדובר באישה מזרחית מצביעת ליכוד מקרית-גת שהתגייסה לצבא, השוברת את כל הגבולות המלאכותיים שהציבו סביבה ומערערת על התפקיד שייעדו לה. ההאשמות המופרכות כנגד טלי פחימה בדבר היותה טרוריסטית מסוכנת שהעבירה אמצעי לחימה, תכננה פיגועי טרור ועמדה להוציאם לפועל - נעלמו מכתב האישום. שאול מופז שהחליט לעצור אותה ללא משפט, השופטים שאישרו והאריכו את מעצרה, ופרקליט המדינה שטען כי החומר החסוי שהוצג לו חשף סכנה חמורה ומיידית לחיי אדם, מוצגים באור מכוער מאוד. גם אחרי סידרת חקירות על ידי השב"כ, החשדות כנגד פחימה הם זוטות (כמו כניסה לשטחי הרשות הפלסטינית) או בדיות ברורות (כמו תרגום מפת תצלומי אוויר שאבדה לצבא לשפה הערבית, אותה היא אינה יודעת), אשר מנופחים לאישומים חמורים כמו "סיוע לאויב במלחמה". אך השופטת נוגה אוהד האריכה את מעצרה של פחימה בחודש כי "אין לה זמן", והפרה את זכויותיה כאשר חסמה את כניסתם של כשלושים אזרחים לאולם, אף על פי שהיו להם מקומות ישיבה, בטענה כי "מחניק לה". בתחילה "בטחון המדינה" שלל מפלסטינים את זכותם למשפט הוגן, אך הכיבוש מחלחל לתוך ישראל, וכעת גם חירותן של פעילות שלום כמו פחימה יכולה להיגזל בהינף יד. דעתי האישית על טלי פחימה היא שהיא מלמדת גבורה מהי, יותר מכל החיילים הקרביים של צבא הכיבוש. איזה הוא הגיבור הכובש את יצרו, ולא את העם השכן.

CountDust

New member
אתה מעלה נקודה מעניינת

לגבי היחס לטלי פחימה לעומת המקרים האחרים שהזכרת. את אורי אבנרי ושות' קל מאוד להוקיע מבחינה חברתית ע"י הצגתם כ"קיצוניים", "סהרוריים", "חריגים". לעומת זאת, כאשר מדובר בטיפוסים שהם בסך הכל נראים אנשים "נורמליים" וקונצנזואלים המדינה (והחברה) צריכה לעבוד הרבה יותר קשה כדי לבנות להם תדמית של חריגים. לאורי אבנרי אין צורך להכין תיק עב כרס שמוכיח כמה הוא "קיצוני" ומעוניין להשמיד את ישראל. התדמית כבר קיימת ולכן הוא אינו מהווה איום.

דודל1

New member
אינני יודע מי זה אותו שמואל ירושלמי

אבל מה שהוא כותב זה בושה למדינה שהוא חי בה.איך רק לפני 60 שנה היה מוכן כמעט כל העם למסור את נפשו למען הארץ והיום אנו מוצאים עוד ועוד אנשים שמוכנים למסור את נפשם להצלת אותם מחבלים ארורים אשר ממלאים את רחובותינו בדם אחינו. במלחמת יום הכיפורים באחד הבונקרים נלכדו חיילים כמעט ללא תחמושת ופחדו שמא יגלו אותם,הם עמדו בגבורה מול אויבנו כל אימת שיכלו באיזה שלב התחיל אחד מהחברה לצעוק צעקות רמות אשר יכלו להסגיר את כל הבונקר לאויב לאחר שהתבקש מספר פעמים להשתתק ולא נענה הורה המפקד לחסלו כן את חבר שלהם לחסל,בסופו של דבר התברר שהוא נפגע באוזנו ולכן לא ידע הוא מסכן אותם בכולופן אם אחד מסכן הרבה אנשים יכול להיות ואני לא קורא חס ושלום לחיסולה אבל ללא ספק להכניס אותה לכלא מבלי שתוכל יותר לסכן יהודים!

דודל1

New member
זו שאלה מאד יפה...

אבל מי שאינו עיוור ויש לו מסביב לאף לפחות עין אחת לא היה שואל כאלו שאלות...היא מגינה על מחבל שלא מתבייש להגיד שהוא רוצה אותנו בים.כן!כן! גם מי שגר בתל אביב (שיח מוניס)וגם את המתנחלים,אנחנו לא מצליחים להבין שאין להם בעיה עם יהודי כזה או אחר יש להם בעיה עם התארגנות יהודית לריבונות בא"י.

למעלה