השיר של קאיה פתאום - לדיון היום בער

קסנדרה*

New member
אסביר

סגנון הנקרא פסיחה/גלישה. תחשבי שאת גולשת במגלשה רצופה ללא מכשולים, ללא הפסקות, עצירות (אתנחתות) קרי פסיקים. הפסיחה היא ההמשך של השורה האחרונה את הראשונה ואפשר לחבר, זה כן מתקיים, אבל צריכים להתקיים 2 התנאים. כמו אם היית כותבת את הססטינה ובבית האחרון לא מכניסה את 6 המלים כראוי ואומרת אז מה ? אבל יתר הבתים בסדר.

קסנדרה*

New member
פסיחה גלישה שוב

פסיחה/גלישה - בשיר כזה הכתיבה במשפט תחבירי מקוטע. פוסחים/גולשים משורה לשורה בכדי להבין, לכן בשיר לא יהיו סימני פיסוק, רק נקודה בסוף. שיר של דן פגיס לדוגמא: "כאן במשלוח הזה אני חוה עם הבל בני אם תראו את בני הגדול קין בן אדם תגידו לו שאני." בקריאה רציפה מהסוף להתחלה , או מההתחלה לסוף.

קסנדרה*

New member
בואו ננתח אותו ונחזור על מה שלמדנו

עד היום. האם יש בשיר מטאפורה? דימוי? עקרון ההזרה ? שיר מעגלי ? שיר פתוח? פסיחה/גלישה ?

קסנדרה*

New member
דעתי.....

פתאום חיוך קורן משום מקום המיס חומות מגן * לדעתי חייב לבוא פסיק כאן * חומות מגן - השאלה נשבה רוח חמימה לא לגמרי בעיצומו של חורף רק מספיק * השורה הזו קצת "תקועה" הפשירה לקרן קטנה של אור * צ"ל פסיק * הפשירה קרן אור - הגשמה את הקור ששכן לחדור בין קירות לבי * מטאפורה * פסיחה גלישה, לא לדעתי בגלל שחייבים להיות פה פסיקים. יש מטאפורות, יש השאלה, אין דימויים.

נו טוב, תמיד אחרי ההסברים שלך אני

משתכנעת לא שיר פסיחה

טוב אז

פתאום חיוך קורן משום מקום המיס חומות מגן - מטאפורה נשבה רוח חמימה לא לגמרי בעיצומו של חורף רק מספיק הפשירה לקרן קטנה של אור את הקור ששכן - אני חושבת שהקור שחדר הוא גם מטאפורה לחדור בין קירות לבי במבט שני, זה נראה לי שיר מעגלי

קסנדרה*

New member
פו את ממש קרובה מאד לצודקת

הוא יכול להיות שיר מעגלי, רק מה חסר לנו ? שהשורה האחרונה תהייה זהה לראשונה, כלומר אם קאיה תכניס את השורה הראשונה לפני המילה פתאום "בין קירות לבי" נקבל שיר מעגלי מצוין.

kaya11

New member
אני מתייחסת אל השיר

כאל שני בתים ולא ברצף... פתאום משום מקום נשבה רוח חמימה בעיצומו של חורף הפשירה את הקור ששכן בין קירות לבי החלק הראשון כולו הוא מטפורה

האפשר להתייחס אליו כך?

אנחנו הקוראים רואים אותו כיחידה אחת ולא מפרידים אותו לשני בתים, למרות שחיברת אותם אנחנו רואים את התוצאה המוגמרת ולא את התהליך...

למעלה