השיר שנעבוד עליו מחר בסדנא

קסנדרה*

New member
השיר שנעבוד עליו מחר בסדנא

קמטי חיי/פייקו מציץ בה מהצד מתבונן בתווי פניה היקרים אך נראה שהם חרושות קמטים כמו האדמה סביבה אבן ועוד אבן פיסת עץ מושלכת קמטי חייה לפניי נחשפים לאוּת בעיניה קמטי מצחה יעידו כי מוחה קודח מחשבה כמו שורש באדמה והנחל למרגלותיה זורם כאילו לא היה וכך אבן ועוד אבן פיסת העץ המושלכת סביב גומתה יספרו קמטי חייה המושלכים אל האדמה באצבעות ידיה טווה חיבורים לגלגל על גווילים שעות של מחשבות ימים של אור אולי יבוא לה דרור וקמטי חייה כרקיע יזהירו ובנתיים אבן ועוד אבן פיסת עץ מושלכת סביב חייה יספרו לי קמטי חייה אני אוהב אותך אימא

קסנדרה*

New member
נתוח השיר ושאלות

(בית ראשון) הדובר מביט באמו ומדמה את הקמטים בפניה כאדמה החרושה סביבה (דימוי). (בית שני) אבן ועוד אבן, פיסות עץ מושלכות מושאלות מבחינתו לקמטי חייה ואין הוא מציין רק את פניה חרושות הקמטים, אלא הדגש הוא על קמטי חייה. (בית שלישי) כדי להעצים, הוא ממשיך ומוסיף את הלאות בעיניה ועכשיו הוא מתחיל לפרט את הקמטים: הקמטים במצחה מעידים על מחשבותיה הטורדות את מוחה והוא חוזר להשאלה ומחזק אותה כמו שורש באדמה (דימוי) והנחל למרגלותיה זורם כלא היה וזה כמו היא חולפת לו בזקנתה, מרגיש כי היא נשטפת ועוברת כמימי הנחל ועוד מעט כמו לא הייתה. יש פה חרדה לאובדנה. (בית רביעי) שוב הדובר חוזר אל אבן על אבן ופיסות העץ המושלכות סביבי גומתה ואלו יספרו את קמטי חייה המושלכים על האדמה. מכאן אנו למדים שהדובר מדמה את אמו לעץ. (בית חמישי) כאן הדובר עובר לספר על הדמות ומגלה לקורא כיצד וכתוצאה ממה נוצרו קמטי חייה. (בית שישי) וממשיך הוא ודואב כי בינתיים ממשיך הוא לראות את אלו המספרים לו על קמטי חייה. מה לדעתכם חסר ביצירה ? האם לדעתכם, סדר הבתים ערוך בתהליך הדרגתי או שמא יש מקום לשנות משהו ? לדעתכם, האם בשיר זה יש מקום לחזרה שקיימת או שמא לא ?

פייקו

New member
פו - כפי שאמרתי לקסנדרה .. כן אני

אבוא - אך ביום המחר .. אך בלי נדר מבטיח תגובה לכל מה שיאמר וישאל - מקוה שתהינו בזה הערב ובכל ערב..

פייקו

New member
רק תיקון קל - והוא משמעותי

המילה האחרונה בסוף בהית השישי הוא "ימיה"-ולא "חייה"

קסנדרה*

New member
בקשר לחזרה על ששורות - הסבר

החזרה היא תופעה נפוצה בשירה וגם בפרוזה. פריט מתחום הלשון, המבנה, המיקצב, המיצלול וכו' החוזר במהלך היצירה פעמיים או יותר, בצמידות או במרווח, כמות שהוא או בשינוי. רבים הם סוגי החזרה לדוגמא בשירה: פזמון החזרה משמשת גם גורם מדגיש ומאחד הן מבחינה רעיונית והן מבחינה צלילית. ומטרתה למשוך תשומת לב, לשכנע, להביע רגש ולהכניס להלך רוח מסוים.

קסנדרה*

New member
או קיי ../images/Emo13.gif

כל שבוע הנוכחות הולכת ויורדת, אם כך אולי נוותר ???

מנסה להשיב

למקרא השיר, יש אכן תחושה (אצלי) שמשהו חסר בו. כביכול, יש איזו הבטחה בהתחלה, שיתגלה איזה סוד גדול, ובסופו של דבר ההבטחה אינה ממומשת. זה לא שאני חושבת ששיר צריך להיות סרט מתח, אבל איך שהוא נדמה שאתה עומד לעלות בסולם, ולבסוף מסתבר שצעדת במישור.

למעלה