השיר שנעבוד עליו מחר בסדנא

femme

New member
הוא מתרכז כל כולו בתיאור קמטי האמא

אכן, אין שום התפתחות מעבר לזה. ואולי זה כל מה שהכותב רצה ?

קסנדרה*

New member
ואולי הוא רצה להביע רק את חייה ??

את מה שהוא רואה בה היום לאחר כל השנים

יתכן אבל

יתכן שהוא רצה להביע רק את קמטי חייה, ואולי צער על כך שלא אמר לה את אהבתו בחייה, אבל איכשהו זה מינורי מדי. אם הוא רצה להגיד שהחיים עשויים להיות שדופים, בנאליים, אז אולי הוא הצליח. אבל (ופה זה בקורת עלינו!) בעולם שלנו - זה כנראה לא מספיק. אנחנו צריכים הרבה יותר מתח ודרמה כדי להצטמרר ולבכות. שוב - הבקורת עלינו!!

קסנדרה*

New member
ואולי באמת זה תלוי בנו?

ואולי לנו יש ציפיות הרבה מעבר במיוחד בגלל ההשפעות של המאה העשרים. בשירה המודרנית התרגלנו לרעמי תותחים, לסיומים מנצחים "פואנטות" (שונאת את המילה) וכדומה ואולי....?

אני אכן חושבת ככה

לפני מספר שנים התחלתי לקרוא ספר של ס. יזהר (הוא היה אז חדש). למעלה מ-10 עמודים ראשונים עסקו בתיאור עקבות שהותירו שניים בחול על שפת הים. הנחתי את הספר, כמובן. אני לא זוקפת את זה לזכותי - אבל איך אפשר לקרוא תיאורים כאלה, בימים שבהם "כבר לא מתים מאהבה"?

פייקו

New member
פרח- "תרבותי"

"למות מאהבה" זו לא תרבות.. לעומת זאת האם לקרוא עשרה דפים המתארים צעידה בחול זה כבר עניין לתרבות.. ולכן פעמים שמקריאה כזו את יכולה ללמוד ניאונסים קטנים בכתיבה משחקי כתיבה וכאחד שכיום יוצרת אני חושב שחשוב לדעת גם מזה אך זו דעתי.

מסכימה איתך

והבקורת שלי היתה, כפי שציינתי במפורש, על האדם בן ימינו (כולל אני), חסר הסבלנות, המחפש ריגושים רגעיים ועזים ואחוז תזזית לזכות בסיפוקים מיידיים, ובהקשר לדוגמא הנדונה - איננו יכול למצוא את המנוחה המיוחלת בקריאת 10 דפים על עקבות בחול (וזו רק מטאפורה).

אני לא בטוחה שזה מה שהוא רצה

אני חושבת שהסוד כביכול הוא זה שמדובר באמו - כי בהתחלה המידע הזה אינו גלוי. מאידך - נדמה שהוא ברור לקורא לפני הסוף, ובכל מקרה, אין התפתחות דרמטית שזה מאוד יפתיע.

קסנדרה*

New member
אני חושבת שהדובר מתבונן בקמטי חייה

אבל בעצם מדבר הוא על עצמו, כי הוא פוחד מאובדנה ומה יהיה עליו ?

femme

New member
כשהוא מתאר את קמטי האשה,

מרגישים בהחלט את הצער והכאב של הכותב.

קסנדרה*

New member
כן בהחלט יש בו צער הרי אנחנו בד"כ

לא רואים את הדברים עד שלפתע הם מכים בנו.

ומשהו טוב ומנחם בשיר

נדמה היה לי שהאמא כבר נפטרה והדובר, ליד קברה, מרגיש קרוב אליה, מפויס, יכול לקבל את הקמטים באהבה ובחמלה ובחסד. את זה אהבתי.

femme

New member
../images/Emo39.gifנראה לי שאת צודקת :

אולי לזאת כוונתו כשהוא אומר אבן ועוד אבן ומתאר את האדמה שמסביבה ?

למעלה