השכרתי דירה

השכרתי דירה

לזוג מבוגרים . את החוזה עזר לנסח החתן והבת של הזוג .
מיסתבר . שבסוף אכלסו את הדירה הזוג המבוגרים + הבת הנשואה + 2 הילדים שלהם
6 נפשות בדירה 3 חדרים
את הצ'ק הראשון שילמו בזמן
השאלה, במיקרה של מחלוקת בעתיד . עם זוג המבוגרים . הזוג הנוסף שגר . יכול לעשות בעיות . בדרישה של פינוי . או שיש להם זכויות כול שהם?. או שהם ניקראים פולשים . ניכנסו ללא חוזה
תודה לעונים

צריך להכניס בחוזה

שכל מי שלא השכרת לו את הדירה- אין לו שום זכויות בדירה, עם השמות של הבת בעלה והילדים. אם הם באו לגור שם ולא ישנים רק לפרק זמן מוגבל, הם צריכים גם לחתום על החוזה.

אבל זה מאוחר

הם עשו לי תרגיל . בעיריה רשומים ההורים .
אני לא ידעתי שגם הבת והבעל יגורו שם
זה נודע לי אחרי שכמה פעמים ביקרתי שם
האים העניין לרעתי. במיקרה של מחלוקת ?
האים הפעולה הזו לא חוקית. או לא מקובלת
מה ניתן לעשות ?

לא מאוחר

אם הם כבר גרים שם, אז או לפנות אותם או להחתים על חוזה. אלה האפשרויות
יותר קל להחתים על חוזה מאשר לפנות אם הם לא מסכימים להתפנות בעצמם.

קלייטון.ש

Well-known member
אין בעיה, הם לא פולשים אלא בני משפחה של החתום על החוזה

מצב רגיל ומקובל. משפחה עם ילדים אתה מציין את שמות הילדים בחוזה? ברור שלא.
במקרה של צו פינוי הוא יחול על כל מי שנמצא בדירה.
אין לך מה לדאוג יותר ממה שיש לכל בעל בית לדאוג.

תודה לעונים

העניין הוא . שהייה סעיף בחוזה . שהשוכר יתקין 2 מזגנים תמורת חודש שכירות
שהם 2500 ש"ח . לא יתקין ישלם לי 2500 עבור חודש יוני .
כמובן שלא היתקין כי 2 מזגנים עולים יותר . לכן הסכמתי לסעיף הזה .
השוכר (החתן) מיתחמק מתשלום ה2500 ש"ח . בכול מיני תרוצים
צ'ק אחד הוא פרע . יתר הצ'קים, עדיין לא היגיע תאריך הפירעון ,
מי שמנהל איתי את משא ומתן זה החתן . כי השוכרים מבוגרים ולא שולטים בשפה העיברית. יש לי צ'ק פיקדון . ניתן להפעיל אותו . על ס"ך 7500 ש"ח . ולהחזיר את העודף ?
נקווה לטוב

קרמר.שוב אתה עושה קומבינות? הרי אתה קורא וכותב גם בפורום

צרכנות ולכן אתה יודע שצריך להיזהר ואינך ניזהר.
עכשיו לעניין.
א.תמיד לברר כמה אנשים וכמה ילדים ובעלי חיים (כולל דגים ותוכים
עומדים לגור בדירה.יש משכירים אשר לא רוצים להשכיר למשפחות עם ילדים קטנים אשר עלולים לקשקש עם עטים ועפרונות על הקירות ציורים בסגנון פיקאסו.נתקלתי בזה.
יש משכירים שלא מוכנים להשכיר לשוכרים עם בעלי חיים מסיבות שונות.
ב.אני סבור כי החוזה על שם השוכרים המבוגרים בלבד היות והם יקבלו הנחות גדולות בתשלום הארנונה.
עם זאת היית צריך לברר מראש כמה אנשים יגורו בדירה.
ג.טעות נוספת שעשית היא בהוספת סעיפים לחוזה ללא עורך דין משלך ולפי עצת החתן של הזוג .אם אין לך הידע המספיק עדיף לפנות לעורך דין שינסח חוזה שייטיב איתך מאשר להוריד סתם חוזה באינטרנט.
אתה בתור משכיר נותן לשוכרים לגור בדירה ששווה לדוגמא מיליון שקל.כדאי שתדאג לחוזה מתאים עם ביטחונות מתאימים.
ד.לא יודע איזה ביטחונות לקחת מהשוכרים אבל אם לקחת שטרות חוב אשר עליהם חתום הזוג הצעיר שגר בדירה כערבים אז אין לך מה לדאוג.
אם לא כדאי לך להחתים את הזוג הצעיר על שטר חוב של ערבות לזוג השוכרים המבוגר.
ה. ו.....די עם הקומבינות פעם הבאה אם אתה לא מבין בחוזים והשכרת דירות ,עשה לעצמך טובה ופנה לעורך דין ושלם כמה גרושים.כך תימנע מראש מהצרות שנקלעת אליהן.
ו. אינני עורך דין !!! נא לא לפנות אלי

מסתייג.בהחלט יש לברר מראש כמה אנשים אמורים לגור בדירה באופן

קבוע כולל ילדים.
מצב בו נחתם חוזה עם 2 אנשים ובסוף גרים בדירה 6 נפשות הוא ממש לא מצב רגיל ומקובל.
בדירה בה גרים 6 אנשים במקום 2 יש אמורטיזציה -פחת הולכת וגוברת על מספר מתקנים בדירה.
לדוגמא דוד חימום מים חשמלי.
לכן גם התימחור של דירה ל-6 לרוב גבוה מתימחור דירה ל-2.
רצוי שהמשכירים ירשמו בחוזה השכירות סעיף מיוחד אשר בו רשומים שמות כל המבוגרים והילדים אשר אינם חתומים על החוזה,כולל מספרי תעודות הזהות שלהם (מספרי הזהות של הילדים רשומים בתעודות הזהות של ההורים).
באותו סעיף יש לרשום כי המשכיר והשוכרים מסכימים כי האנשים אשר שמותיהם מפורטים בסעיף רשאים לגור במושכר(בדירה ) ובלבד שזכויותיהם במושכר לא יהיו יותר מזכויות השוכרים ובנוסף הם מתחייבים לעזוב את המושכר לא יאוחר ממועד עזיבת המשכירים את המושכר.
ניסוח כזה מבטיח כי כל הנפשות שגרות בדירה יתפנו יחד עם השוכרים.
לצערי , עדיף להיזהר ולהוסיף סעיף זה אשר כביכול נשמע אבסורדי מאשר להיתקע עם אנשים אשר לא חתומים על החוזה ועלולים להישאר בדירה גם לאחר תום חוזה השכירות.
&nbsp

קלייטון.ש

Well-known member
אתה יכול לקשר לדוגמה של חוזה שכירות שמפרט שמית את הדיירים?

אלה שלא חתומים ישירות מול בעל הבית?
אני מעולם לא ראיתי חוזה שכירות כזה ופעם ראשונה שאני שומע את ההצעה.

בהחלט קיים ומופיע גם בחוזים שלי

סעיף זה רשום בחוזה של עו"ד אשר לו ניסיון רב שנים בתחום ואשר ניתקל גם בסיבוך שסעיף זה מיועד למנוע .אם זיכרוני לא מטעני, גם כתבת באחת הפעמים פוסט שבו כתבת כי לא ניתקלת עדיין בחוזה שכירות שבו רשום כי על השוכר למסור שיקים פתוחים לפקודת מוסדות שונים כמו חברת החשמל,ארנונה ,מים וכדומה.
ובכן רוצה לידע אותך שבהרבה חוזים היום מופיע סעיף כזה.
עצם העובדה שלא נתקלת בזה לא אומר שזה לא קיים .
בהחלט מומלץ למשכיר אם כי לא מונע את כל הבעיות וההסתבכויות בתחום.

קלייטון.ש

Well-known member
איפה אמרתי שלא קיים?

שאלתי אם יש לך קישור לחוזה כזה באינטרנט.
אני יודע שיש חוזים עם סעיפים מוזרים ולא מקובלים.
ידוע שיש בעלי בתים שמציגים דרישות לפעמים הזויות.
כשוכר אני מתעניין במקרים האלה ורציתי לראות דוגמה.

אתה יכול לפרט באיזה סיבוך הסעיף אמור לטפל?

צר לי אך איני מכיר חוזי שכירות מהאינטרנט

הסעיף שציינתי מיועד לטפל במקרה שבו גרים אנשים נוספים בדירה ואינם חתומים לא על החוזה כשוכרים ולא על שטרות החוב כערבים.
במידה ואנשים אלו לא יצאו מהדירה עם השוכרים בתום השכירות והמשכיר יודע שהם גרו בדירה במהלך השכירות עלולות להתעורר בעיות של פינויים מהדירה.הם אינם נחשבים לפולשים טריים ונאמר לי כי לצורך כך קיים הסעיף שציינתי.
את דקויות החוק בנוגע לפולש חדש מול פולש ותיק לא חקרתי לעומק.
האם זה סעיף הזוי -לא הייתי אומר כך כי הוא נכתב כנראה על רקע הסתבכות דומה.
האם מדובר באוברשוטינג-יתכן ,אך אני סבור כי כל סעיף בחוזה השכירות שיש בו היגיון ושמבוסס על אירוע בעייתי שכנראה אירע בעבר למשכיר כלשהו, היכן שהוא ,כדאי שיהיה כלול בחוזה.

קלייטון.ש

Well-known member
אני לא רואה איך הנושא קשור לפולשים

דיירים בני משפחתו ואפילו חבריו של השוכר אינם פולשים מאחר ונכנסו לדירה ברשותו של הדייר.
גם פולשים - שנכנסים לדירה בלי רשותו לא של בעל בית ולא של דייר - מפנים באמצעות פסק דין מבית משפט, אלא אם טרם חלפו 30 יום מתאריך הפלישה, שאז מספיק להזמין את המשטרה.
אבל כאמור לא זה המקרה.
יש ענין אחר של דייר מוגן. בעל נכס שנותן לדייר לגור שנים רבות בלי חוזה עלול להיראות כמי שהסכים להעניק דיור מוגן לדייר. אבל בני משפחה של שוכר כפופים לחוזה שלו ולא גרים ללא חוזה.
אני באמת לא רואה הצדקה לפירוט שמי של דיירים.
ניתן בחוזה להגביל את מספר הדיירים. יש אפילו בעלי בתים שאוסרים להכניס ילדים (ובעלי חיים, מאותה סיבה). אם התנאים האלה מובהרים מראש - רצוי עוד במודעה או בטלפון הבירור - אז בסדר. הרעיון של לפרט דיירים לא נראה לי - כשוכר - בכלל.

תראה,בני משפחה של שוכר הגרים איתו ואינם מוזכרים ומפורטים

בשמם בחוזה השכירות לא בהכרח כפופים לחוזה השכירות כפי שרשמת, נראה לי שזו פרשנות אישית שלך.
יתכן ולשם כך נועד הסעיף.לעניות דעתי הוא אינו סעיף הזוי אלא נועד למתן הגנה למשכיר ממצבים שעלולים לקרות במהלך השכירות.
לדוגמא בת של השוכר שמביאה חבר אשר גר איתם בדירה באופן קבוע ושניהם לא רשומים בחוזה.
האם יש לציין בנספח לחוזה את שם החבר של הבת שנוסף וגר עם השוכרים ואפילו להחתים אותו כי הוא מתחייב לצאת מהמושכר עם דרישת המשכיר או עם תום חוזה השכירות של השוכרים ?
לדעתי כן.
לרוב טחנות הצדק עובדות לאט גם אם ההגנות בחוק שופרו.ברגע שהמיועד לפינוי מהדירה מגיש כתב הגנה ובהמשך מושך זמן ודוחה דיונים בנושא בבית המשפט התוצאה שהוא נשאר לגור בדירה ולא מפונה תוך 30 ימים.
כנ"ל כלפי בת השוכרים אשר אין שמה רשום בשום מקום בחוזה השכירות ואם היא בוגרת ולא חתומה על שטר הערבות ונשארת בדירה עת השוכרים-הוריה מסיימים חוזה אז המשכיר בבעיה.
משכיר לא יכול לצפות את הבאות עם שוכרים חדשים ולכן ככל שחוזה השכירות מפורט יותר עם סעיפים המיועדים לקדם את פני הרעות כך עדיף.
סעיפים בחוזה השכירות שנראים לך הזויים ,חלקם לפחות לא בהכרח כאלה.עצם העניין שאתה כנראה שוכר אחראי לא אומר שכל השוכרים הם כאלה.
מצד שני לאיזון בהחלט יש משכירים הזויים עם דרישות הזויות .
סעיף זה שאנו דנים עליו בדקדוק כה רב ,לטעמי כלל לא נופל לקטגוריה זו של סעיף הזוי.
כלל אין זה הזוי לפרט בחוזה את שמות ומספרי הזהות של הנפשות הרשאיות לגור באופן קבוע במושכר.
ואתה יודע מה,גם מבחינת ביטוח אחריות צד שלישי שעושה המשכיר יש משמעות כאשר מצויינים בו כל הנפשות הגרים דרך קבע בדירה.

קלייטון.ש

Well-known member
אבל כל מי שנמצא בדירה יכול לסרב להתפנות

גם מי שחתום על החוזה. ואז נדרשים הליכי פינוי שלוקחים זמן. אין קשר מי חתום על חוזה ומי לא חתום. יש אדם שנמצא בנכס (מעל חודש), ומסרב להתפנות על פי דרישה, חייבים צו פינוי מבית משפט.
תראה מה אתה אומר. הבת הביאה חבר, והחבר צריך לקבל אישור של בעל הבית!
מה עם אורחים שנשארים ללילה? גם צריך לקבל אישור מבעל הבית?
בעיני זו דרישה מופרכת והזויה ככל שדרישות משכירים יכולות להיות הזויות.
התערבות שלא תאומן בחיים הפרטיים של הדיירים.
שוב, אני לא אומר שאין חוזים כאלה (ואשמח לראות אותם כדי ללמוד), וגם לא אומר שהם לא חוקיים, אבל הדרישות האלה לא לגיטימיות לדעתי ולשוכר שנתקל בהן הייתי ממליץ לא להסכים להן.

נא לא לשבש את אשר כתבתי,

כתבתי במפורש חבר של הבת הגר איתם באופן קבוע והדגש על קבוע.דבר זה שונה מהותית מאורח פורח שבא ללילה ולא לקרובי משפחה הבאים לחודשיים מחו"ל.
זו לטעמי אינה דרישה הזויה לרשום את כל הגרים בדירה דרך קבע בחוזה השכירות.
מי שחתום על החוזה יש ערבונות שניתן להפעיל נגדו בהפרה מהותית של החוזה וכן ההתייחסות בחוק היא לשוכרים החתומים על החוזה.
לגבי שאר האנשים הגרים בדירה החוק שותק.
מכיוון וכך רצוי כי הגרים דרך קבע בדירה יהיו רשומים בחוזה השכירות בסעיף הרלוונטי הרי שבכך המשכיר מתייחס אליהם "ומכפיף" אותם לחוקים החלים לפי חוקי החוזים.
והשוכרים "לוקחים" עליהם אחריות לגבי מגוריהם במושכר.

קלייטון.ש

Well-known member
מאיפה למשכיר הידיעה איך החבר גר בבית?

הרי כדי לדעת זאת הוא צריך ידע אינטימי ממש על הנעשה בחיי הדיירים.
מאיפה למשכיר הידיעה על אורחים שבאו לכמה זמן הם באו?
הוא חייב להתערב בחיי דייריו מעל ומעבר לכל מה שהגיוני ומקובל.
לחלוטין לא לגיטימי.
ראה נא, כמו שכתבתי כבר יכול המשכיר להטיל מגבלה על מספר הדיירים ואפילו לאסור על כניסת ילדים לדירה. אם עשה זאת מראש אין בעיה. הרבה מודעות כוללות את הכיתוב "מתאים לזוג" ואפילו "מתאים ליחיד". אבל להיכנס פרטנית לזהות דיירים ולחיים הפרטיים שלהם - לא לגיטימי.

לסיכום

אני משכיר 2 דירות כימעט 25 שנה . זה הפנסיה שלי .
כול החוזים נעשו . לבד והעניין עבר בשלום . כולל תקופה שגרו פועלים יגוסלבים .
בדירה אחת גרים היום בת ואמא . שהיתחילו גם ליפני 14 שנה עם 6 נפשות +כלב
הנכדים גדלו עזבו את הבית. הכלב מת. והסבא. בדירה השנייה גר זוג זקנים במשך 10 שנים . גם עבר בשלום . הפעם היגעו זוד זקנים עם הילדים . החתן ניראה לי מעט חוחמולוג . כי קרא את כול סעיפי החוזה . את הצ' הראשן שולם .
לכן הייתי בטוח שזה עניין של מה בכך להשכיר דירה . בשני הדירות לא לקחנו ביטחונות אולי איזה צ'ק לביטחון בילבד. אני מקווה שגם עם זה יעבור בשלום
המחלוקת היגיע על המזגן שלא קנה
לא ישלם נוצי לו צו פינוי . יקח שנה . יהייה לי מה לאכול
תודה לעוזרים ולמיעצים . בתיקווה שיעבור בשלום
להבא נהייה יותר זהירים ביי

שלום לך וברוך הבא לפורום

בהמשך לדברים שכתבו לך - אתה מתאר סיטואציה שכוללת מספר סוגיות, ובגדול החשש שלך הוא מתרחיש עתידי שלא בהכרח יתממש (קרי מחלוקת בעתיד).
&nbsp
כשעושים חוזה שכירות מול משפחה מקובל לעשות אותו מול "ראשי המשפחה", כל עוד לא מדובר בשותפים שמהווים כל אחד יחידה נפרדת, במקרה של משפחה אפשר לעשות חוזה מול בני הזוג X, וגם במקרה בהם גרים איתם ילדיהם הבוגרים או ההורים של אחד מהם - אין ממש משמעות לנושא, כל עוד יש חוזה ואתה מקבל את מלוא התשלום - אין סיבה להתעקש לחתום על חוזה מול כל אחד מהדיירים הבוגרים, כאשר מי שחתום מולך אחראי לכל נזק שייגרם גם אם הוא ייגרם ע"י אחד הדיירים שאינם כלולים בחוזה לכאורה. המקרה שאתה מציג הוא מעט שונה, כי לא מדובר כאן בילדים בוגרים או בהורה של השוכרים, אלא בבת ומשפחתה, וזה תרחיש פחות מוכר לי - אם כבר היה סביר יותר שהבת ובעלה יחתמו על חוזה השכירות וההורים יצטרפו לדירה כנספחים.
&nbsp
סוגיה אחרת שלא הבנתי פה זה למה הבת והחתן עזרו לך בניסוח החוזה - זה מאוד לא מקובל שהשוכר הוא בעל השפעה על חוזה השכירות. השוכר יכול לבקש לשנות סעיף זה או אחר עם הסבר מנומק, אבל לעזור לנסח נשמע כמו משהו חריג, ואני לא מבינה איך הסכמת לזה. החוזה הסטנדרטי לא היה מקובל עליהם?
&nbsp
לגבי בטחונות וכו' - זה משהו שאין להקל בו ראש באופן כללי, וספציפית במקרה הזה כפי שנכתב לפני - אתה לוקח סיכון מוגבר עם 6 נפשות שמתוכן 2 ילדים, זה מצב שונה מאשר להשכיר את הדירה לזוג מבוגרים. יש כמה דברים מחשידים בסיפור הזה, החברים פה הסבירו את זה יפה מאוד.
&nbsp

תודה על המענה הארוך

אז כך
קודם כול אכתוב . אני עצמאי כול חיי . מעולם לא הייתי שכיר . אני בן 72 .
מכרתי כבר חוברות בכיתה ז' בבית הספר . בעסקים היו עליות וירידות . הפסדים וגם רווחים
במשך 25 שנה השכרתי את 2 הדירות עם חוזה מהאינטרנט . והכול עבר בשלום . ללא ערבים . ואיזה צ'ק ביטחון . השוכרים רובם היו אנשים מעל גיל 65 או יותר .
הפעם מתווכת הביאה לקוחה מבוגרת . שמדברת רק שפה זרה . שאני בקושי תיקשרתי איתה . הביאה את הבת והחתן שיעשו עיסקה . חשבתי לתומי . שרק ההורים יגורו שם . והבת עזרה רק על העיסקה . וגם מילאה את ה12 צ'קים בעיברית. והאמא רק חתמה . על החוזה. והצקים . האבא הייה בעבודה
היו כמה בעיות טכניות של נזילות שהלכתי לסדר . ואז ראיתי צפיפות איומה של דברים בדירה . ואת הבת והנכדים עם האמא. אז הבנתי שגם הם גרים שם
לפחות את הארנוננה .חשמל .מים .גז, העברתי על שם השוכר .
בקשר לחוזה . יש לי 2 חוזים מהאינטרנט . אחד 3 עמודים. ואחד 8 עמודים
הדפסתי את החוזה של 8 עמודים . ואז החתן מחק כמה סעיפים מהחוזה .
אני יודע במידה ולא ישלמו . זה סיפור ארוך לפנות אותם . גם עם חוזה טוב . נקווה שיעבור בשלום .
תודה על המענה הארוך
קרמר

למעלה