השלבים לבנית רעיון בשיר

קסנדרה*

New member
השלבים לבנית רעיון בשיר

א. הוגים את הרעיון ב. מעלים אותו כסקיצה ג. מתחילים לתרגם את הסקיצה לשירה. עד כאן נלמד היום. אני חושבת עכשיו על הסמטאות ביפו בואו כולנו ננסה להעלות מה שיוצא לנו כסקיצה ראשונה. מספיק אפילו 4-5 שורות. אני אתחיל בין סמטאות התרבות על מרצפות חכמות מקום בו הילכו לפני אושיות התרבות הארצישראלית הנה הסקיצה

קסנדרה*

New member
עכשיו לשלב ג'

עברתי את שלב א ושלב ב' בין סמטאות התרבות על מרצפות חכמות מקום בו הילכו לפני אושיות התרבות הארצישראלית סמטאות התרבות כך כינה אותם פעם אגם (אגם שמו של הפסל) הילכתי בהן בתקווה לספוג את אושיות התרבות הארצישראלית נסיון ראשון - מבחינתי רחוק מלהיות טוב, מכאן ממשיכים... עכשיו תורכם

kaya11

New member
אני מנסה

ברחובות יפו על מרצפות האבן שם טיילנו בלילות זרועים כוכבים יד ביד לקול הגלים המתנפצים למזח

kaya11

New member
עיבוד ראשון...

ברחובות יפו על מרצפות האבן השחוקות מיושן בלילות זרועי כוכבים טיילנו אתה ואני שני טיפשים מאוהבים לא שמענו את רעש הגלים המתנפצים על המזח שמבשרים את הסוף בלי מילים

קסנדרה*

New member
קאיההההההההה

ברחובות יפו על מרצפות האבן השחוקות מיושן * עד כאן יופי בלילות זרועי כוכבים טיילנו אתה ואני שני טיפשים מאוהבים * משפט נדוש תחליפי לא שמענו את רעש הגלים המתנפצים על המזח שמבשרים את הסוף בלי מילים יופי של סקיצה תעבדי עוד קצת , לאו דווקא עכשיו חמודה - רק העברתי את העקרון העבודה היא בזמנכם הפנוי.

kaya11

New member
כתבתי עיבוד ראשון...

זה עוד יתחלף אבל הבנתי את הרעיון

aiziq

New member
השירים שלנו דומים !!!

אבל איפה הסוף שלך ואיפה הסוף שלי...

kaya11

New member
כנראה שלשנינו יש קונוטציות דומות

מיפו... אבל בכל זאת קצת שונות...

קסנדרה*

New member
קאיה יופי אז אל תתני לזה לחמוק ממך

תעבדי על זה כי תצא לך כאן יצירה מצויינת לדעתי

aiziq

New member
אם הבנתי נכון את התרגיל...הצעתי:

ריח דגים נישא באוויר מלח הים וטחב האבן לאור השקיעה זוג אוהבים נושא מבטו אל עיר וסמטאותיה

קסנדרה*

New member
ואיך עובדים ?

תוך כדי שאנחנו מביטים בסקיצה ואנו שואלים מהי אמורה להעביר לקורא. למצוא את ההגיון. השלבים הבאים הם: להחליף מלים "פשוטות" בדימויים ו/או מטאפורות את עקרו ההזרה איני מזכירה היות והוא כבר תנאי מוקדם בכתיבה היום, כבר כמעט לא ניתן לכתוב היום שירה ללא עקרון ההזרה.

aiziq

New member
ממשיך לשלב ב'':

יפו ____ ריח דגים נישא באוויר יום אל ליל שרביטו מעביר שחפים רעבים צועקים בכים אל טחב האבן ומלח הים לאור הלבנה זוג אוהבים בין שלוליות זרועות כוכבים מבקש להיות כאחד מבתיה, או קרן רחוב בין סמטאותיה

קסנדרה*

New member
יופי עכשיו תעבור לשלבים הבאים....

ריח דגים נישא באוויר יום אל ליל שרביטו מעביר * מטאפורה יפה שחפים רעבים צועקים בכים * מה זה בכים? אל טחב האבן ומלח הים לאור הלבנה זוג אוהבים בין שלוליות זרועות כוכבים מבקש להיות כאחד מבתיה, או קרן רחוב בין סמטאותיה * מי זה שרוצה ???

aiziq

New member
מה השלבים?...

בכים-הבכי שלהם הזוג מבקש להיות כמו חלק מהעיר . כלומר קחי את כל מה שהעיר הזאת מסמלת בעינייך ואת אותם ערכים תביני שהזוג רוצה לאמץ לעצמו.

קסנדרה*

New member
בכים צריך להיות בכיים אם כך

השלבים הבאים תנסה לשתול דימוי ואולי עוד מטאפורה כדי "להקפיץ" את השיר מעלה מבחינת ערכו הספרותי.

aiziq

New member
מנסה להשתפר

יפו ____ ריח דגים נישא באוויר יום אל ליל שרביטו מעביר שחפים רעבים צועקים בכיים אל טחב האבן ומלח הים לאור הלבנה זוג אוהבים בין שלוליות זרועות כוכבים גומעים בעיניהם עיר ומראותיה רגליהם מלטפות אריחי מדרכותיה כמו מבקשים היו להיות אחד מבתיה, או קרן רחוב בין סמטאותיה

גמני מנסה

משבצות משבצות של ארחי אספלט משתלבות בין ישן לחדש אם אקלף אותך בניין מפואר יתגלו לפני סודות כמוסים מן העבר גם הים של יפו מתנהג כמו אחרי שיפוץ כל גל חדש מטייח את החוף בעוד שכבה של.... זהו אין לי יותר

למעלה