השלבים שלארח תאונת עבודה

השלבים שלארח תאונת עבודה

נפגעתי ביציאה מהעבודה ולאחר חודשיים אני עדיין בבית. במסגרת העבודה אין הסדר עם ביטוח לאומי וע"כ אני צריכה להגיש את התביעה לביטוח לאומי אשמח לדעת איזה גופים נוספים אמורים להיות שותפים לנושא ואיך אני אמורה לפעול. בהתייעצות עם חברים, הבנתי שעדיף לפעול באמצעות עו"ד, בכלזאת מבקשת לדעת מה ההשלכות לפניה עצמאית.

לשאלתך...

שלום, ראשית, עליך להגיש תביעה לדמי פגיעה והודעה על תאונה לביטוח לאומי. במסגרת תביעה זו, תהיי זכאית לדמי פגיעה בגין הימים בהם נאלצת להישאר בביתך בעקבות התאונה (בכפוף להצגת אישורי מחלה ואישור מעביד), וזאת בהנחה כי התאונה הוכרה כתאונת עבודה (יוער, כי ניתן לקבל דמי פגיעה עבור 91 ימים לכל היותר). כמו כן, במידה ומדובר בפגיעה אשר הותירה נכות, הינך רשאית להגיש תביעת נכות לביטוח לאומי, וייקבע לך מועד להופיע בפני ועדה רפואית אשר תקבע מהם אחוזי הנכות אשר נותרו לך כתוצאה מהתאונה, אם בכלל (שוב, שלב זה אפשרי אך ורק אם התאונה הוכרה כתאונת עבודה). באשר לשאלתך, אלו גופים נוספים ניתן לתבוע...אין באפשרותי לענות על כך, היות ולא מסרת פרטים כיצד התרחשה התאונה. בכל מקרה, אני ממליץ לך להיוועץ בעורך דין המתמחה בתחום הנזיקין/ביטוח לאומי, על מנת שתוכלי לתבוע את זכויותיך במלואן ובמהירות האפשרית. האמור לעיל אינו בבחינת ייעוץ משפטי. כל הסתמכות על האמור לעיל הינה באחריות המסתמך ועל דעתו בלבד. בכל מקרה מומלץ לקבל ייעוץ אישי מעו"ד אריק ארביב, עו"ד 077-5130090 www.anp-law.com

תודה על ההתייחסות המהירה - שאלות נוספות

1. היות ועברו כחודשיים מאז התאונה ושהותי בבית, האם להמתין למלוא התקופה שתאושר ע"י הרופא, או להעביר את התביעה כבר עכשיו? 2. לגבי הגופים הנוספים- ביציאה מרחבת הכניסה של הבנין יש מס' מדרגות. כתוצאה ממים שהיו לפני המדרגות, החלקתי ונפלתי על המדרגות כאשר ראשי נחבט בקצה המדרגה. לא איבדתי את הכרתי ולצערי לא לקחתי את הפרטים לעדים שהיו בארוע ושעזרו לי לקום. גם לא הלכתי מידית לבי"ח / רופא. לקח לי מס' ימים להגיע לרופא כי הרגשתי לא טוב. ניסיתי להיות אופטימית ושהדבר יעבור במהירות, אך לא כך היה הדבר. אשמח להתייחסותך

תשובות

1. כדאי להגיש התביעה כבר עכשיו. במידה ותהיה תקופה נוספת של אי-כושר לעבודה יש לשלוח המסמך בהמשך לקבלת התגמולים. 2. לאור המידע החדש שמסרת אני סבור שכדאי להיוועץ עם עו"ד לפני הגשת התביעה לביטוח הלאומי, היות ויש חשיבות לאופן ניסוח התביעה, הן מבחינת הביטוח הלאומי והן מבחינת תביעה עתידית שאולי עשויה להיות נגד מזיק פוטנציאלי.

למעלה