השלימו את החסר

ויימס

New member
הערב, ספרטנים, נאכל סושי! בגהינום! או.. לא בגהינום... נאכל?

במעבדה לחקר חיות נכחדות, פרדריך דאגלס ליקק את עצמו. הוא היה יצור יפהפה ופרוותי, שחור, מחודד אוזניים ובעל זנב. התנועות שלו היו מונוטוניות ואיטיות, וביחד עם הזמזום החרישי של המזגן, מצאתי את עצמי נאבקת בדחף לעצום את עיניי.
"הממ," אמרה חבצלת וכתבה הערה במחברת שלה.
"את לא באמת כותבת כל שטות שהוא עושה, נכון?" נאנחתי.
"אין לדעת מה יהיה חשוב," היא נופפה בעפרון שלה.
הוא התכרבל לכדור ועצם את עיניו.
"לא שוב!" אמרתי. "כמה שעות הוא ישן ביום?"
"שש עשרה," היא אמרה וגירדה את אוזנה באמצעות העפרון. מאז שנגמלה מסיגריות תמיד הייתה חייבת להעסיק את האצבעות שלה במשהו.
"שנצא לאכול משהו? בא לי סושי כבר יובלות."
הרביתי לכרסם כתוצאה משעמום וחוסר מעש. זה היה הרגל שנלחמתי בו במידה מרשימה של כשלון.
היא נעצה בי מבט. "אני עובדת. אני לא אביא אותך לפה יותר אם תמשיכי להפריע לי."
נופפתי בזרועי אל נזר הבריאה.
"אבל פרידריך דאגלס ישן!"
היא לכסנה אליו מבט. הבטן שלו עלתה וירדה קלות בעודו נושם. השפם שלו התעוות.

מאוחר יותר, בסושיה, קיבלתי סושי עם אבוקדו מעוך. החיים מלאים באכזבות.
נעצתי בו מזלג. "למה הם נכחדו?"
"יש כמה תיאוריות," חבצלת נופפה בצ'ופסטיק שלה. "אחת מהן היא שמטאוריט פגע בכדור הארץ. או מגפה שחיסלה את כולם."
לא בפעם הראשונה, מצאתי את עצמי מתפעלת מהידע הנרחב של חבצלת. כמובן, זה היה הדיקן שפיתח שיטה לשחזר צורות חיים נכחדות באמצעות שרידים מדנ"א, אבל חבצלת הייתה זו שממש בחרה את המאובנים והפעילה את השכפול שיצר בפעם הראשונה דינוזאור חדש על כדור הארץ. מצאתי את עצמי בוהה בה ומחייכת ללא סיבה.
"את יודעת, את ממש מוכשרת."
היא הנהנה נמרצות. "כן, כן, אני יודעת."

בלגונה

New member
אוווו

חמוד. הייתי רוצה שיקראו לו משהו כמו קיטנוזאורוס-שחור-זנב.

MeSofer

New member
התעלומה.

שרלוק רחרח את הגללים ואמר שהם שייכים לרוצח. מוזר, חשבתי, מי קובר את הגללים שלו בחול? איך זה יכול להיות? ואיך שרלוק הצליח לקלוט אותם שם? חתיכת חוש ריח יש לו לכלב הזה!
שרלוק רחרח שוב."הם לא של כלב," אמר.
לא של כלב? לא הצלחתי להבין, מה זאת אומרת לא של כלב? אז של מי הם? של חייזר? של דינוזאור? דינוזאור הרג את מיקי 'אוזניים'? ואת ג'רי? "תשתף אותי במה שאתה חושב או שאני צריך להציע לך עצם?" אמרתי לשרלוק כשכבר לא יכולתי לסבול את השקט.
"ווטסון," אמר שרלוק, הכתמים השחורים על הפרווה הלבנה שלו מבריקים באור הירח, "תחשוב רגע. מישהו מפזר עצמות עכברים בכל דוגלנד. מישהו קובר גללים בחול. אתמול ראינו זנב מוזר נעלם בעלים שבצמרת העץ. ראית פעם כלב מטפס על עץ?"
הרמתי את הראש והבטתי בירח. בקושי הצלחתי לחנוק את הצורך שלי לילל אליו. כלבים לא מטפסים על עצים. כלבים לא רוצחים את עכברי המחמד שלהם. ייצור אחר הורג את העכברים. מפלצת. "אתה יודע מי זה?" שאלתי, "מה זה?" תיקנתי את עצמי.
"את זה אני עוד צריך לגלות," אמר שרלוק.
משהו שנראה כמו זוג עיניים הבריק אלינו פתאום באור הירח ונעלם. אפילו שרלוק נבהל. אני חושב שזה היה הרגע בו התחלתי לפחד באמת.
&nbsp

אלודאה

New member
אוסום!

תיקונים קטנים - יש לך נטיה להוסיף יותר מדי מילים למשפט, מה שמפחית את העוצמה שלהם. למשל, "אני חושב שזה היה הרגע בו התחלתי לפחד באמת." היה יכול להיות "זה היה הרגע בו התחלתי לפחד."
ד"א - למה דינוזאור?

MeSofer

New member
thanks

במקור חשבתי על יצור נכחד אחר שהכלבים מכירים בשם "בן אדם", אבל זה יצא מבלבל מידי. אז הלכתי על דינוזאור. זו אמרוה להיות הערה צינית, אבל זה כנראה לא משהו

אני יודעת שיש לי את הבעייה הזו עם היותר מידי מילים. אני די עובדת על לקצץ כל דבר שאני כותבת ולחשוב על כל מילה אם צריך אותה או לא, אבל אני עדיין לא שם.

ויימס

New member
אני אוהבת את זה

שזה כפר של כלבים שמתנהגים כמו בני אדם כמו בסדרות מצוירות. ובטח גם לכלבים יש כלבי מחמד שהם מטיילים אתם.
והם לובשות מגבעות קטנות.

בלגונה

New member
אדיר

שרלוק הולמס כלבלבי.
רגע, בעולם שלהם יש עכברים, אבל אין חתולים?

בלגונה

New member
הנה שלי

אלה היו ימים נוראיים. הרוב לא שרדו. פה ושם היית נתקל במישהו גוסס על האדמה. היית רוצה לעזור לו, אבל יודע שאין באמת סיכוי.
נשארנו אני, יוריק ושימי בהתנחלות. ניסינו לא לחשוב על כמה המקום נראה שומם. אבל בכל מקום שלא הסתכלנו, היו שאריות. סימנים. זכרונות. קן, ועוד קן הרוס למחצה. הנקבות ניסו לברוח כשהכל רק התחיל. בהיתי בקן שהיה קרוב אלי. כמה ביצים היו פזורות. חלק מהן היו מרוסקות או שבורות. שרידים של הבריחה. כשזה רק התחיל, היית רואה נחילים של פרעושים מקפצים, לכל עבר. רצים, רומסים קנים, דורכים על ביצים. נזכרתי בדינה. היא, ועוד כמה נקבות העמיסו ביצים על הגב בכוחות אחרונים- וקפצו. לא ידעתי אם היא שרדה. ואם כן, לאן כבר יכלה ללכת?
אני אמרתי שאני לא מתכנן לעזוב. ההתנחלות הייתה הבית שלי. מהרגע שבקעתי ועד היום. היו עוד הרבה שהצטרפו אלי. אמרנו שנשמור על הבית. כשהכל יגמר, אנחנו עוד נהיה כאן- אמרנו. אבל הרוב לא שרדו. ראיתי אותם הולכים אחד אחד. גוססים. מפרפרים. בהתחלה עשינו הכל כדי לטפל בחולים. אבל בשלב מסויים, כולם היו חולים. או מתים.
מידי פעם תהינו בקול, אם כדאי בכל זאת לעזוב.
"אולי נלך אל הגבעות העליונות?" יוריק אמר בלחישה לפני שעות אין-ספור.
"לגבעות?"
"שמעתי שיש שם הרבה אוויר", הוא הוסיף "אולי ההרעלה לא הגיעה עד לשם?"
שימי נותר ספקן. היו יותר מידי פליטים שהגיעו ממקומות רחוקים. ראינו שתיים- שלוש שהגיעו מאזור הכפה, ואחד שהגיע מגיא-הצוואר. כולם אמרו את אותו הדבר :"האסון לא פסח על אף מושבה או התנחלות".
ידענו שאין באמת טעם לעזוב. בשלב מסויים גם הפסקנו לדבר על זה.
ואז המחלה הארורה תקפה את יוריק. אני ושימי ישבנו לידו בזמן שהוא התפתל ובכה מכאבים.
"לא יוריק, גם אתה?" לא הצלחתי לעצור את היבבה "למה גם אתה?"
"תקשיבו לי טוב...שניכם" הוא אמר מבין אנקה לאנקה. "אתם חייבים ללכת. חייבים!"
"מה פתאום!" שימי נזעק "מה פתאום, יוריק, לעולם לא נעזוב אותך כאן".
"ששש..." הוא שוב ניסה לדבר בקולות אחרונים, "אתם חייבים. המגפה...לא דילגה על אף אחד... גם עלי...גם עליכם היא לא תדלג-"
"אבל יוריק- לאן נברח? לאן?"
"אל תהיה טיפש. אתה קופץ מעולה. אתה יודע את זה. תמיד היית..." יוריק אמר והסתכל עלי בגאווה. "תיקח את שימי איתך, ותקפצו מכאן. תברחו... חייבת להיות ארץ אחרת... מקום אחר..."
אלה היו המילים האחרונות של יוריק. לא האמנתי שגם הוא ילך.
שימי החזיק בידי חזק- "נקפוץ?" הוא שאל. וידעתי שאין לנו מה להפסיד.

MeSofer

New member
הי

בתור מישהי שאיננה בעלת חתול לקח לי קצת זמן להבין. אני לא בטוחה שהייתי מבינה אם לא הייתי יודעת מה התרגיל. רוב הסיכויים שזה בגלל שאני קצת

אבל זה כתוב ממש טוב ומעביר עולם שלם במעט מאוד מילים. שאפו.
&nbsp

בלגונה

New member
הו, תודה

טוב, אני משערת שזה יכל להיות כל יצור פרוותי אחר. לא ממש חשבתי על תיאור החתול.

ויימס

New member
אוקיי,

אז הם פרעושים, שזה נחמד. אבל איפה החתול? כאילו, באותה המידה זה יכול היה להיות כלב.

בלגונה

New member
נכון

שכחתי להוסיף תיאורים חתוליים. אם הייתי מתארת גרגורים נגיד, זה היה מספיק?

בלגונה

New member
אבל רגע-

אלדואה כתבה שהסיפור צריך להיות על חתול. והסיפור שלי באמת היה *על* חתול- אז עמדתי בתרגיל, לא?

?

אני משגיח עליה ועל הכלבה, ושתיהן מעריכות את זה.
בשביל הכלבה - אני מאכיל אותה, מטפל בה, מוציא אותה לטיולים, מנקה אחריה - אני האלוהים שלה.
עבורה - אני ממאכיל אותה, מטפל בה, מוציא אותה לטיולים, מנקה אחריה - היא האלוהים שלי. ואין מזכירים את שם האלוהות לשוא.

g l o r y

New member
אז ניסיון שלי

האמת? התכוונתי לכתוב את זה כמו יומן ושבסוך הם יהפכו אותו לאל כזה שמשאירים לו אוכל כדי שלא יתרגז אבל איבדתי את הדרייב באמצע
--------
ידעתי מה עומד לקרות כשהעכברושים חלפו על פני ללא סימן שהבחינו בקיומי. בדרך כלל היו חושפים שיניים וניצבים במיצרים בין ארגזי המטען, מוכנים לקרב לחיים ולמוות, קרב שאני סיפקתי וממנו יצאתי מנצח תמיד. אני עובד בשביל האוכל שלי. אבל הפעם בני החולדה חלפו על פני כאילו לא הייתי קיים, כמעט מטפסים עלי ברצונם להגיע אל הסולם. מצחיק, איך היצורים שהיה עלי להרוג הם אלה שהצילו את חיי. דהרתי בעקבותיהם אל הסיפון הרטוב, טפרי ננעצים עמוק בלוחות העץ החלקלקים מגשם ומים מלוחים. אני מתעב מים, במיוחד מי מלח, אבל הפעם נאלצתי לסבול. רעם מבשר רעות של עץ מתבקע נשמע מתוך קרבי הספינה ואני קפצתי כל עוד נפשי בי על אחת מספינות ההצלה שניתקה מקישוריה. האנשים לא היו מהירים מספיק. הבטתי בהם מנופפים בזרועותיהם ביאוש לעבר כלי השיט המתרחק שהפכתי להיות קברניטו ונפרדתי מהם ומקערת העץ הענקית ומרובת המפלסים שהייתה ביתי למשך חודשי חיים ארוכים. אהבתי אותה, אבל אני לא רגשני עד כדי כך שלא אוכל להמשיך בלעדיה. בניגוד לאנשים, אני מבין את המשמעות של מעבר הזמן. הכל משתנה, הכל הופך לאבק ועצמות מכורסמות בסופו של דבר.
ישבתי במרכז הגיגית המגודלת שהאנשים קראו לה סירת הצלה, שהטלטלה כקליפת אגוז בין הגלים הגבוהים. הייתי רטוב עד לשד עצמותי, דבר שהסב לי מורת רוח מרובה אבל לא היה זה הרגע לטיפוח עצמי. זה היה הרגע לחשוב על השרדות. מדי פעם נחבטה הסירה בעצמים כלשהם מתחת לפני המים ואני ידעתי שבקרוב איאלץ לשחות. אני משתדל להסתיר בכל כוחי את העובדה שאני יודע לשחות, משום שאז וודאי הייתי נדרש לעשות זאת על בסיס יומי. האנשים לא מבינים כמה זמן והשקעה נדרשים כדי לייבש פרווה. אבל הפעם לא הייתה לי ברירה. עוד חבטה והוטחתי אל עבר המים. מאחורי שמעתי את קרשי הסירה מתבקעים ושמחתי שלא נדרשתי לבצע זינוק פתע בעוד הקרקעית נשמטת מתחתי. וודאי הייתי משופד לו הייתי מנסה. אוזני התמלאו מים אבל נדמה היה לי שאני שומע את הרעש של גלים נשברים על רצועת חוף. מיקדתי את תשומת ליבי והתחלתי חותר אל עבר הקול. לעיתים הפך אותי גל ואז הייתי בוטש ברגלי בחמת זעם, זנבי משמש כמוט היגוי, בניסיון לייצב את עצמי. לבסוף הטיח אותי גל אל החוף, שם נעצתי את ציפרני בחול ומשכתי את עצמי, על אפו וחמתו של הזרם הסוחף, אל מעבר לטווח הגלים. עדיין ירד גשםאבל בשלב זה כבר לא היה לי אכפת, מעבר לתקווה הקלושה שהוא ישטוף חלק מהחול והמלח מתוך פרוותי. השתעלתי וניערתי את עצמי, ואז גררתי את עצמי אל תוך מחסה של סלעים במעלה החוף. שם, בכוך נסתר מן הגשם בו הצטברו שאריות יבשות של אצות ועצי סחף, התכרבלתי ונרדמתי.

התעוררתי אל תוך מציאות אומללה. הפרווה שלי התקשתה במהלך הלילה והפכה לסבך קוצים חדים, מלאי מלח וחול. רק המחשבה על סירוק הסבך הבלתי אכיל הזה בלשוני גרמה לי להעוות את פני בגועל. קמתי וניערתי את עצמי מראש עד זנב, כל רגל בנפרד, ויצאתי מתוך הכוך שלי. לפחות הגשם הפסיק, אבל אם היה ברצוני לשפר את מצבי הדבר הראשון שהיה עלי למצוא הוא מים. יידרשו הרבה מים כדי שלא אחנק מכל המלח הזה. מצאתי את מבוקשי מעט לאחר שנכנסתי אל תוך מחסה העצים שהשתרע מרחק הליכה קלה מהחוף. ריח המים המתוקים משך אותי אליו כמו הבטחה לאח מבוערת וארוחת ערב. ארוחת ערב.... אחר כך. העור שלי התחיל לגרד וידעתי שאם לא אטפל בו, בקרוב לא אוכל להתרכז בשום דבר אחר. הגעתי אל מקור הריח, נחל שזרם בין ולפעמים מתחת לשורשי העצים, נחנק כמעט לחלוטין על ידי הצמחיה הלחה. ניערתי את כפותי בגועל כאשר שקעו ברקבובית והורדתי את מדד שביעות הרצון שלי מהמקום בכמה סימונים. הכל היה לח מדי בשבילי. בכל זאת הרכנתי את ראשי ושתיתי עמוקות. המים היו מתוקים יותר מכל מים אחרים ששתיתי אי פעם, אולי בגלל המלח שעדיין כיסה כל סנטימטר בגופי. לאחר שהתחלתי להרגיש פחות כמו מקרל שנכבש במלח ויותר כמו עצמי, התישבתי סוף סוף לטפל בפרווה. לא אלאה אתכם, התהליך לקח כמה שעות טובות ומספר נכבד של לגימות מהנחל אבל לבסוף הייתה הפרווה שלי נקיה וחלקה שוב ואני הרגשתי הרבה יותר טוב. הרמתי את זנבי וסימנתי את המקום כשלי. חוסר סימני הריח של זכרים אחרים משך את תשומת ליבי אבל כרגע הוא התאים לי בדיוק. הייתי רעב מכדי להיתפס למריבה על זכויות מעבר כרגע. כל כללי הטקס לוקחים בדרך כלל פרק זמן מכובד, אתם מבינים. קריאות התיגר, התנוחות, ההעוויות, הנסיגה הזהירה, המוסכמת.... הבטן שלי מחתה על עצם המחשבה לדחות את ארוחת הצהרים שלי בשביל זה.
סימנתי את העץ האחרון ופניתי לחפש לעצמי משהו אכיל. בתחילה חשבתי לחפש את אחת מאותן חולדות שהגיעו וודאי אל החוף אבל לאחר כמה צעדים התברר לי שלא אאלץ להרחיק לכת עד כדי כך כדי להשיג ארוחה. למעשה, הצמחיה העבותה הייתה מלאה ביצורים קטנים וטעימים שהמוח בקדקודם לא היה גדול מספיק, ככל הנראה, כדי לזהות אותי בעברי. אני לא מתלונן, כמובן. מחיפושיות וחרקי כנף פריכים ועד יצורי פרווה מוזרים ושמנמנים, זו הייתה הארוחה הקלה ביותר שהשגתי מימי שלא הוגשה על צלחת. שבע ומרוצה בפעם הראשונה מזה כמה זריחות, תפסתי עוד יצור פרווה, רק כדי להתאמן וביליתי זמן מה במשחק לפני שהסתרתי אותו בכוך בין שורשי עצים לצורך הארוחה הבאה שלי. לא באמת נזקקתי לו, הרי כל בשר טעים יותר כאשר הוא טרי וחם, אבל תוכנית חלופית מעולם לא הזיקה לי בעבר.
שוטטתי בין גזעי העצים במשך זמן רב. חוסר סימני הטריטוריה של זכרים אחרים החל להטריד אותי. מוזר שלא נתקלתי בשמץ ריח עד עכשיו. טוב- למעשה לא הייתי מוטרד מחוסר תחרות, אבל האף שלי לא קלט שום נקבה באיזור וזה- כן הטריד אותי. הזריחה הפכה לשקיעה ואני התחלתי לחשוב על מציאת עוד אתר מים כשריח חדש אך מוכר משך את תשומת ליבי. עשן. מצויין! אם למדתי משהו משהותי עם אנשים זה שהיכן שיש עשן, שם הם נמצאים ובדרך כלל, יהיה שם גם אוכל ומישהו שיעריך את כישורי השמדת חומסי הארגזים שלי. החלטתי לעשות את דרכי לעבר הריח.
הקן שהגעתי לפאתיו לבסוף היה מוזר. רגיל הייתי לקינים עשויים אבן שהיוו מגן איתן מרוחות הים שחבטו בהן. קיניהם של האנשים היו גבוהים, חסונים וחמים וכמעט תמיד עלה עשן מקצותיהם, עשן שתמיד הגיע מאח שיכולתי להתכרבל לפתחה. כאן לא היו קיני אבן. הם היו עשויים ענפים ואדמה, מחופים עור וקש. העשן עלה ממדורות פתוחות, שום אח בנמצא והכנת האוכל נעשתה לידן. גם האנשים היו מוזרים. אקדים ואומר כי תדיר מצאתי עצמי משועשע מתחבולותיהם של האנשים שנועדו לחפות על החוסר בפרווה. אני מבין את הצורך של אותם אומללים שלא ניחנו במעיל טבעי להגן על עצמם. תכופות נהגתי להתכרבל בתוך ערימה של הפרוות המוזרות, חסרות השיער שכונו בפיהם "בגדים". האנשים בהם צפיתי כעת, לעומת זאת, לא כיסו את עירומם בשום דבר מעין זה. למעשה הם היו עטופים בפרוות של יצורי פרווה וטרף אחר, בכמות מזערית. תייגתי זאת כעוד מוזרות של אנשים. לפחות יכול הייתי לומר בבטחון מסויים כי אנשים אלה ציידים מצליחים. החלטתי שאאמץ אותם.
מכיוון שנימוסים טובים הם להביא מתנה כשניגשים אל אנשים, צדתי עוד יצור פרווה ונשאתי אותו איתי כאשר גלשתי אל מחוץ לצללים שהוטלו על ידי המדורה הקרובה. הרמתי את זנבי לאות ברכה וטפפתי בדממה אל אחד האנשים, נקבה, והנחתי את הטרף לרגליה. בשם הטעם הטוב אף הוספתי יללה רכה.
"איייייייי! שד שחור, שד שחור!" היא צרחה. לא הבנתי מה היא אומרת אבל הבעיטה שכוונה לעברי והמקל שנופפה בו בעודה כושלת לאחור הבהירו לי את המצב. סמרתי ונשפתי לעברה. באמת! אז היא לא מעוניינת בשירותי! אין צורך לנקוט באלימות! אך נדמה שתגובתי וצוחות הנקבה גרמו לזכרים בקבוצה להתקבץ. הם נופפו במקלות ופערו את עיניהם לעברי. ריח הפחד היה כבד באוויר. לא הבנתי על מה המהומה אבל אני יודע מתי איני רצוי. שישמרו את האוכל שלהם לעצמם. הפניתי להם את זנבי וצללתי אל תוך החשיכה, למצוא לעצמי מקום בו מכבדים את כישורי.

ויימס

New member
חמוווד!

אני אוהבת את זה שנתת אישיות של גיבור פילם נוארי שחוק וציני לחתול.

g l o r y

New member
מה, זה בדיוק חתול

למעשה זה בדיוק החתול שלי. בדיעבד הייתי צריכה לכתוב אותו כטוקסידו...
זכרים בני כמה שנים נראים כאילו זה המונולוג שיש להם בראש. במיוחד הלא מסורסים.

למעלה