השלם גדול יותר מסכום חלקיו???

מצב
הנושא נעול.

רק אתמול התחלתי להזריק. הפעם שתי אמפולות מנוגון במקום אחת (שהניבה יבול עלוב למדי של זקיק וחצי בקושי). יש כזה הבדל בין אחת לשתיים??? הזריקה ממש ממש כואבת (שתי אלה שהספקתי בינתיים, בכל אופן). אני לא מזריקה לבד - אותה אחות שהזריקה לי קודם מזריקה לי גם עכשיו (ותאמינו לי שעברתי את כל האחיות אצלנו במחלקה אחת אחת וזו הכי מוצלחת), והזריקות שקודם היו לגמרי לא מורגשות עכשיו ממש ממש כואבות. החומר עובר לי בכל הצד שבו הזריקה נכנסת ובערב בקושייכולתי לזוז מרוב כאב. אני יודעת שזה נשמע היסטרי, גם אני התפלאתי. חוץ מזה - העייפות הזו שתוקפת אותי כבר - לא מוקדם לעייפות??? זה ההבדל בין אחת לשתיים או שזו אני הפסיכית?

פנינהט

New member
סוכריה גם אני איתך בזה

רק אתמול התחלתי להזריק. הפעם שתי אמפולות מנוגון במקום אחת (שהניבה יבול עלוב למדי של זקיק וחצי בקושי). יש כזה הבדל בין אחת לשתיים??? הזריקה ממש ממש כואבת (שתי אלה שהספקתי בינתיים, בכל אופן). אני לא מזריקה לבד - אותה אחות שהזריקה לי קודם מזריקה לי גם עכשיו (ותאמינו לי שעברתי את כל האחיות אצלנו במחלקה אחת אחת וזו הכי מוצלחת), והזריקות שקודם היו לגמרי לא מורגשות עכשיו ממש ממש כואבות. החומר עובר לי בכל הצד שבו הזריקה נכנסת ובערב בקושייכולתי לזוז מרוב כאב. אני יודעת שזה נשמע היסטרי, גם אני התפלאתי. חוץ מזה - העייפות הזו שתוקפת אותי כבר - לא מוקדם לעייפות??? זה ההבדל בין אחת לשתיים או שזו אני הפסיכית?
סוכריה גם אני איתך בזה
אחרי 3 ימים של 2 מנוגון ו-2 גונל יושבת בעבודה והעיניים שלי כבדות- אולי זה גם מעייפות שעידו לא ישן טוב אתמול בלילה
הזריקה של המנוגון כואבת חבל על הזמן וגם היום כשאני נוגעת באיזור הזריקה יש לי כאבים ומהאיזור של הגונל כלום. כמה ימים צריך להזריק את זה בערך??אני כבר לא זוכרת. וגם שאלה על הדרך- מחר אני צריכה ללכת לדם ואולטרסאונד ועדיין לא סיימתי את הווסת. מה עושים ?

אמאלה2

New member
פשוט עושים ../images/Emo3.gif

סוכריה גם אני איתך בזה
אחרי 3 ימים של 2 מנוגון ו-2 גונל יושבת בעבודה והעיניים שלי כבדות- אולי זה גם מעייפות שעידו לא ישן טוב אתמול בלילה
הזריקה של המנוגון כואבת חבל על הזמן וגם היום כשאני נוגעת באיזור הזריקה יש לי כאבים ומהאיזור של הגונל כלום. כמה ימים צריך להזריק את זה בערך??אני כבר לא זוכרת. וגם שאלה על הדרך- מחר אני צריכה ללכת לדם ואולטרסאונד ועדיין לא סיימתי את הווסת. מה עושים ?
פשוט עושים

כן כן...מאוד לא נעים אבל הבודקות רגילות לזה. רק לא לשכוח להוציא את הטמפון לפני הבדיקה. לגבי מספר הימים - שונה לגמרי מאחת לאחת ותלוי בתגובה - יש כאלו שמספיקים מס' ימים של זריקות ואצל אחרות (אני למשל
) קרוב לשבועיים. שיהיה בהצלחה

ריקי בש

New member
הזרקות..

סוכריה גם אני איתך בזה
הזרקות..
אני הייתי עייפה וכמעט נרדמתי בכל מצב בשישי-שבת האחרונים ועוד לא התחלתי להזריק(רק מהיום אתחיל) וכנראה שזה מההסנפות בשילוב עם ה- מ. כנראה. רק שזה לא יחמיר לי תופעת העייפות הזו ואפיסת הכוחות עם ההזרקות. לשאלתך,תקופת ההזרקות נמשכת בדרך כלל שבועיים -/+ . מדוע את לא מנסה להזריק בבטן? אני יודעת שזה נשמע מפחיד וגם לי בזמנו נשמע כך אבל ניסיתי וגיליתי שהרבה פחות נורא מהישבן שלקראת סוף הטיפול פשוט אי אפשר לשבת עליו כבר. לשאלתך השניה- גם אני עשיתי היום ב.דם ו- US עם דימום שהרי עוד לא סיימתי את ה- מ. ואמרתי לרופא והוא ענה שאין מה לעשות. חייבים לעשות US וזו לא פעם ראשונה שקורה שעושים US במ. אני גם לא ידעתי אם יעשו לי או לא אז מסתבר שלהם אין בעיה עם זה. בהצלחה !!!! ריקי

ריקי בש

New member
עידכון טרי טרי

הזרקות..
אני הייתי עייפה וכמעט נרדמתי בכל מצב בשישי-שבת האחרונים ועוד לא התחלתי להזריק(רק מהיום אתחיל) וכנראה שזה מההסנפות בשילוב עם ה- מ. כנראה. רק שזה לא יחמיר לי תופעת העייפות הזו ואפיסת הכוחות עם ההזרקות. לשאלתך,תקופת ההזרקות נמשכת בדרך כלל שבועיים -/+ . מדוע את לא מנסה להזריק בבטן? אני יודעת שזה נשמע מפחיד וגם לי בזמנו נשמע כך אבל ניסיתי וגיליתי שהרבה פחות נורא מהישבן שלקראת סוף הטיפול פשוט אי אפשר לשבת עליו כבר. לשאלתך השניה- גם אני עשיתי היום ב.דם ו- US עם דימום שהרי עוד לא סיימתי את ה- מ. ואמרתי לרופא והוא ענה שאין מה לעשות. חייבים לעשות US וזו לא פעם ראשונה שקורה שעושים US במ. אני גם לא ידעתי אם יעשו לי או לא אז מסתבר שלהם אין בעיה עם זה. בהצלחה !!!! ריקי
עידכון טרי טרי
הרגע קיבלתי טלפון מבית החולים ומסתבר שלפי בדיקת הדם הדיכוי ההורמונלי עוד לא הושג למרות ה- US שהראה אחרת ורק ביום חמישי אעשה שוב בדיקות ואולי אז אתחיל להזריק. סבבה!! עוד כמה ימים להסניף . אגב זה- שאלה, עכשיו הסנפתי את ההסנפה של הבוקר שכמובן לא לקחתי בבית החולים ובטח לא אחרי שנאמר לי להתחיל להזריק היום, אז עכשיו איך הרווחים בין ההסנפות? זה בסדר אם אסניף שוב ב- 18.00 ושוב ב- 23-24.00 ? מי יודעת? ריקי

אמאלה2

New member
אני "זכיתי" גם ל- 3 אמפולות

אני "זכיתי" גם ל- 3 אמפולות
ולא כאב במיוחד. אולי להחליף צד? מה שנקרא משנה מקום משנה מזל... גם לא ידוע לי על כך שהזריקות משפיעות על עייפות. לדעתי זה בכלל הסתיו. האפרוריות הזו משפיעה על כולנו.

העין ה 3

New member
יקירתי, תגידי תודה ותשתקי../images/Emo8.gif

יקירתי, תגידי תודה ותשתקי

אני מזריקה 6 אמפולות!!! את יודעת שאפשר למהול 2 אמפולות אבקה עם 2 אמפולות נוזל, או עם אמפולת נוזל אחת - לבחירתך. עם אמפולת נוזל אחת החומר יותר סמיך ויש כאלה שזה יותר כואב להן, אבל יש פחות נוזל להזריק אז זה נגמר יותר מהר. תנסי כך או כך ותחליטי מה את מעדיפה. אני מוהלת 6 אמפולות עם 3 נוזל. לגבי הכאב, אני לא חושבת שזה בגלל הכמות, אלא בגלל הצפיפות שבין הטיפולים. כבר לא נשארו מקומות שאינם פצועים (גם אם כבר לא רואים את הסימן) וכך סביר להניח שהאחות הזריקה על נקודה שכבר "חטפה" בשבועות הקודמים ועדיין לא החלימה (או קרוב מאוד לנקודה כזו). אומרים שכדאי לעשות מסאז'ים על כל הישבן עם אלכוהול 30%. לא ניסיתי - לא יודעת אם זה עוזר).

בכמה ממיסים היא מדללת את האמפולות?

בכמה ממיסים היא מדללת את האמפולות?
אפשר לדלל שתי אמפולות בממיס אחד. אולי זה יכאב פחות? אני בינתיים עם נידודי שינה כבר 4 לילות ועוד לא התחלתי את המנוגון...

love joy

New member
סוכריה,

סוכריה,
האם מדללים לך את המנוגון באפולה אחת של נוזל או שתיים? אני הזרקתי שתיים וחצי אמפולות אבל אני לא זוכרת שזה כאב באופן מיוחד (אבל אולי הזמן עושה את שלו) אבל תמיד הקפדתי לדלל את זה באמפולה אחת. מקווה שיפסיק לכאוב לך. LOVE JOY

עמית@

New member
זה הבדל ענק.

זה הבדל ענק.
כמו שאני לא הגבתי בכלל לחצי אמפולה, ומאמפולה שלמה כבר היו 30 זקיקים, כך גם ההבדל בין אמפולה אחת לשתיים יכול להיות תהומי, זה צלוי בך ובתגובה שלך. אני מקווה שזה יביא לתוצאות מהירות ומספקות (ולא מוגזמות..) מתי בוצ'ן שב משדה הקרב?

../images/Emo41.gifעדכון: עכשיו גם יש לי חום.

עדכון: עכשיו גם יש לי חום.
ואני די משוכנעת שאני לא חולה ולא כלום - שזו תופעת לואי של המנוגון. רגע, הולכת לבדוק. נכון. זה מצוין בפירוש בדף של המנוגון. תופעות "דמויות שפעת". איזה כיף
אז so far - עייפות, כאבי ראש, חום והכאבים המזעזעים במקום הזריקה (וכן, אני מזריקה כל יום בצד אחר. שתי אמפולות על מדלל אחד). מזל שיונצ'י משתף פעולה - היום חזרנו מהגן ב-4:20, הוא גמע בקבוק של 240CC והלך לישון מ-4:30 עד... 7:45. נחשו מי עוד חרפה 3 שעות?

מקווה שיעבור לך מהר

ואני די משוכנעת שאני לא חולה ולא כלום - שזו תופעת לואי של המנוגון. רגע, הולכת לבדוק. נכון. זה מצוין בפירוש בדף של המנוגון. תופעות "דמויות שפעת". איזה כיף
אז so far - עייפות, כאבי ראש, חום והכאבים המזעזעים במקום הזריקה (וכן, אני מזריקה כל יום בצד אחר. שתי אמפולות על מדלל אחד). מזל שיונצ'י משתף פעולה - היום חזרנו מהגן ב-4:20, הוא גמע בקבוק של 240CC והלך לישון מ-4:30 עד... 7:45. נחשו מי עוד חרפה 3 שעות?
מקווה שיעבור לך מהר
אני לקחתי בסיבוב הקודם (שממנו יצא גם יונתן!) 3 אמפולות של מנוגון, וזה ש-ר-ף!! אבל לא היו לי תופעות של חום שפעת וכו'. בהצלחה וכל הכבוד ליונתן שלך

עמית@

New member
אוי ואבוי, 0

אוי ואבוי, 0
החלטת לסמן וי על הכל???

Mרוצה

New member
אפשר אולי בכל זאת לנסות שוב לשכנע

אותך ללמוד להזריק לבד? מצאתי שהזרקה עצמית זו הדרך הכי פחות כואבת. גם במקרה של מנוגון שאכן יותר שורף מאשר למשל גונל-אף. איכשהו העניין של השליטה במהלך עושה את זה לפחות כואב. בחיי!!! סוכריה (וגם אורנג'דה וריקי בש וכל שאר בעלות חרדת המחטים) עוד לא נולדה מישהי שפחדה ממחטים יותר ממני. מאז שהייתי ילדה תמיד התעלפתי בבדיקות דם וזריקות. נשבעת שהתעלפתי בשיעור עזרה ראשונה בצופים רק מההסבר התיאורטי על חוסם עורקים. הייתי משוחררת בכיתה ח' משיעורי ביולוגיה על מערכת הדם אחרי שהתעלפתי פעם אחת בשיעור! אני יכולה למנות מקרי התעלפות שלי בביקור אצל דודה זקנה בבית החולים למראה האינפוזיה שחוברה לה, במהלך סרט קולנוע, תוך כדי קריאת ספר שבו היה תיאור קצת פלסטי מדי של ניתוח שדה ואפילו באמצע הצגת תיאטרון בה האיפור היה מאוד משכנע... אם מישהו היה אי פעם אומר לי שאני מיוזמתי ורצוני החופשי אזריק לעצי בבטן..... לא יעלה על הדעת! אבל אמא בטיפולים לא יכולה להרשות לעצמה את הפינוק הזה. ריצה יומיומית למרפאה לצורך קבלת הזריקה לא השתלבה בשום פנים ואופן בסדר היום שלי, שלא לדבר על האפשרות להסתיר את זה מפני הילדים. אז ממש כמו שלימדתי את עצמי להתגבר על הדקירה הדו-יומית לבדיקת דם, לקחתי נשימה עמוקה עמוקה וביקשתי מהאחות ללמד אותי להזריק. בעלי עד היום לא מאמין שעשיתי את זה, שלא נדבר על אמא שלי ואחותי שממש נפלו מהרגליים כששמעו. אז אם אני יכולתי ללמוד, אין מישהי שלא יכולה!!!!!!!! סוכריה, אני מצטערת שהמנוגון גורם לך לכאלה תופעות לוואי מגעילות. אולי תבדקי עם הרופא שלך האם ניתן להחליף לתרופה אחרת? מן הסתם כשהרית את יונתן השתמשת במשהו אחר, לא? שווה בדיקה. תופעות דמויות שפעת הן קצת יותר ממה שראוי שתסבלי על בסיס של יום-יום.

תזכירי לי לקרוא את זה כל יום!!!!!

אותך ללמוד להזריק לבד? מצאתי שהזרקה עצמית זו הדרך הכי פחות כואבת. גם במקרה של מנוגון שאכן יותר שורף מאשר למשל גונל-אף. איכשהו העניין של השליטה במהלך עושה את זה לפחות כואב. בחיי!!! סוכריה (וגם אורנג'דה וריקי בש וכל שאר בעלות חרדת המחטים) עוד לא נולדה מישהי שפחדה ממחטים יותר ממני. מאז שהייתי ילדה תמיד התעלפתי בבדיקות דם וזריקות. נשבעת שהתעלפתי בשיעור עזרה ראשונה בצופים רק מההסבר התיאורטי על חוסם עורקים. הייתי משוחררת בכיתה ח' משיעורי ביולוגיה על מערכת הדם אחרי שהתעלפתי פעם אחת בשיעור! אני יכולה למנות מקרי התעלפות שלי בביקור אצל דודה זקנה בבית החולים למראה האינפוזיה שחוברה לה, במהלך סרט קולנוע, תוך כדי קריאת ספר שבו היה תיאור קצת פלסטי מדי של ניתוח שדה ואפילו באמצע הצגת תיאטרון בה האיפור היה מאוד משכנע... אם מישהו היה אי פעם אומר לי שאני מיוזמתי ורצוני החופשי אזריק לעצי בבטן..... לא יעלה על הדעת! אבל אמא בטיפולים לא יכולה להרשות לעצמה את הפינוק הזה. ריצה יומיומית למרפאה לצורך קבלת הזריקה לא השתלבה בשום פנים ואופן בסדר היום שלי, שלא לדבר על האפשרות להסתיר את זה מפני הילדים. אז ממש כמו שלימדתי את עצמי להתגבר על הדקירה הדו-יומית לבדיקת דם, לקחתי נשימה עמוקה עמוקה וביקשתי מהאחות ללמד אותי להזריק. בעלי עד היום לא מאמין שעשיתי את זה, שלא נדבר על אמא שלי ואחותי שממש נפלו מהרגליים כששמעו. אז אם אני יכולתי ללמוד, אין מישהי שלא יכולה!!!!!!!! סוכריה, אני מצטערת שהמנוגון גורם לך לכאלה תופעות לוואי מגעילות. אולי תבדקי עם הרופא שלך האם ניתן להחליף לתרופה אחרת? מן הסתם כשהרית את יונתן השתמשת במשהו אחר, לא? שווה בדיקה. תופעות דמויות שפעת הן קצת יותר ממה שראוי שתסבלי על בסיס של יום-יום.
עד שאני אעשה את המעשה ואזריק לעצמי פעם אחת ואודה, כפי שחברה הבטיחה לי, ש"הייתי טיפשה שלא הזרקתי לעצמי עד היום" בינתיים אני ממשיכה לעצום עיניים בסצינות הזרקה בסרטים הפחדנית

עמית@

New member
אני מוכנה ללמד ולהדגים.

עד שאני אעשה את המעשה ואזריק לעצמי פעם אחת ואודה, כפי שחברה הבטיחה לי, ש"הייתי טיפשה שלא הזרקתי לעצמי עד היום" בינתיים אני ממשיכה לעצום עיניים בסצינות הזרקה בסרטים הפחדנית
אני מוכנה ללמד ולהדגים.
כל כך קל שלא ייאמן כמה נוח.

תיזהרי, אני אנצל את ההזמנה ../images/Emo66.gif

אני מוכנה ללמד ולהדגים.
כל כך קל שלא ייאמן כמה נוח.
תיזהרי, אני אנצל את ההזמנה

חברה שלי הבטיחה ללמד אותי- אבל בינתיים אני צריכה לדעת בוודאות אם מותר לערבב דקפפטיל ומנוגון, ולשכנע את בית המרקחת למכור לי מחטים (מסתבר שמסרבים בלי מרשם) או לרוץ לאחיות בקופת חולים שייתנו לי. מינוויל- הדודה עוד לא הגיעה לביקור אז מחכים

העין ה 3

New member
אני יודעת בוודאות שאסור

חברה שלי הבטיחה ללמד אותי- אבל בינתיים אני צריכה לדעת בוודאות אם מותר לערבב דקפפטיל ומנוגון, ולשכנע את בית המרקחת למכור לי מחטים (מסתבר שמסרבים בלי מרשם) או לרוץ לאחיות בקופת חולים שייתנו לי. מינוויל- הדודה עוד לא הגיעה לביקור אז מחכים
אני יודעת בוודאות שאסור
שאלתי בזמנו את הרופא שלי האם מותר לערבב. אבל ליתר בטחון, שאלי גם את הרופא שלך, ונשמח אם תכתבי לנו את תשובתו.

סוכריונת את בוכה על 2 לי הזריקו 4

סוכריונת את בוכה על 2 לי הזריקו 4
כל יום ודקא כל יום בבטן ובטוסיק אבל...............לי זה לא כאב למה? ככה כי אני מרחתי אמלה(EMLA ) שעתיים לפני ושמתי ניילון כך שהמקום היה מזה רדום אחלה של רדום שאפילו את המחט והחומר לא הרגשתי אני לא סובלת את הכאבים האלה ולמה לסבול בעצפ כך שלפני התחלת טיפול אני קונה אמלה בקופת חולים עולה לי 22 ש"ח (פרטי עולה 90 ש"ח) ואני נהנית גם בבדיקות דם לא מרגישה את הדקירות וגם בשאיבות את הדקירה של ההרדמה כיף לי בחיים לא להרגיש
אז למה שלא תנסי חמודה שלי וזה רק עם מרשם רופא ד.א אני גם מורחת ליובל לפני חיסונים

מצב
הנושא נעול.
למעלה