השלם גדול יותר מסכום חלקיו???

מצב
הנושא נעול.
מה זה מה זה מה זה??

סוכריונת את בוכה על 2 לי הזריקו 4
כל יום ודקא כל יום בבטן ובטוסיק אבל...............לי זה לא כאב למה? ככה כי אני מרחתי אמלה(EMLA ) שעתיים לפני ושמתי ניילון כך שהמקום היה מזה רדום אחלה של רדום שאפילו את המחט והחומר לא הרגשתי אני לא סובלת את הכאבים האלה ולמה לסבול בעצפ כך שלפני התחלת טיפול אני קונה אמלה בקופת חולים עולה לי 22 ש"ח (פרטי עולה 90 ש"ח) ואני נהנית גם בבדיקות דם לא מרגישה את הדקירות וגם בשאיבות את הדקירה של ההרדמה כיף לי בחיים לא להרגיש
אז למה שלא תנסי חמודה שלי וזה רק עם מרשם רופא ד.א אני גם מורחת ליובל לפני חיסונים
מה זה מה זה מה זה??
יש דבר כזה? ואיפה הוא היה כל החיים שלי?
מייד רצה לקנות

נורה, לא מפריע לי הכאב של הזריקה

סוכריונת את בוכה על 2 לי הזריקו 4
כל יום ודקא כל יום בבטן ובטוסיק אבל...............לי זה לא כאב למה? ככה כי אני מרחתי אמלה(EMLA ) שעתיים לפני ושמתי ניילון כך שהמקום היה מזה רדום אחלה של רדום שאפילו את המחט והחומר לא הרגשתי אני לא סובלת את הכאבים האלה ולמה לסבול בעצפ כך שלפני התחלת טיפול אני קונה אמלה בקופת חולים עולה לי 22 ש"ח (פרטי עולה 90 ש"ח) ואני נהנית גם בבדיקות דם לא מרגישה את הדקירות וגם בשאיבות את הדקירה של ההרדמה כיף לי בחיים לא להרגיש
אז למה שלא תנסי חמודה שלי וזה רק עם מרשם רופא ד.א אני גם מורחת ליובל לפני חיסונים
נורה, לא מפריע לי הכאב של הזריקה
אלא שאח"כ כל הצד כואב לי - בעיקר למחרת היום.

עמית@

New member
אסור לערבב (ואת תמיד מוזמנת)

תיזהרי, אני אנצל את ההזמנה

חברה שלי הבטיחה ללמד אותי- אבל בינתיים אני צריכה לדעת בוודאות אם מותר לערבב דקפפטיל ומנוגון, ולשכנע את בית המרקחת למכור לי מחטים (מסתבר שמסרבים בלי מרשם) או לרוץ לאחיות בקופת חולים שייתנו לי. מינוויל- הדודה עוד לא הגיעה לביקור אז מחכים
אסור לערבב (ואת תמיד מוזמנת)
תבקשי מהאחיות בקופת חולים מחטים, אני תמיד חזרתי עם מלאי שהיה עושה גדוד נרקומנים למאושר מאוד.

Mרוצה

New member
בדיוק כמו שעמית כתבה:

תיזהרי, אני אנצל את ההזמנה

חברה שלי הבטיחה ללמד אותי- אבל בינתיים אני צריכה לדעת בוודאות אם מותר לערבב דקפפטיל ומנוגון, ולשכנע את בית המרקחת למכור לי מחטים (מסתבר שמסרבים בלי מרשם) או לרוץ לאחיות בקופת חולים שייתנו לי. מינוויל- הדודה עוד לא הגיעה לביקור אז מחכים
בדיוק כמו שעמית כתבה:
אי אפשר לערבב. מזרקים ומחטים אפשר לקבל כמה שרק תרצי מהאחיות במרפאה שלך. אם תחליטי לא להיענות להזמנה של עמית או החברה שלך ללמד אותך להזריק, פני לאחות במרפאה גם לשם כך. זהו אחד התפקידים שלהן והן מנוסות בללמד פחדניות שכמונו להתגבר על החשש ולהזריק לבד. נו, שתגיע כבר ה"דודה" הזו!

ריקי בש

New member
להזכיר לקרוא כל יום...

תזכירי לי לקרוא את זה כל יום!!!!!
עד שאני אעשה את המעשה ואזריק לעצמי פעם אחת ואודה, כפי שחברה הבטיחה לי, ש"הייתי טיפשה שלא הזרקתי לעצמי עד היום" בינתיים אני ממשיכה לעצום עיניים בסצינות הזרקה בסרטים הפחדנית
להזכיר לקרוא כל יום...
מצטרפת לדברייך - אבל ממש "מילה במילה" ! אתחיל ביום חמישי ואראה איך זה הולך אצלי. אגב, מישהי יודעת איך אני מקבלת הדרכה והדגמה מהאחות של הזרקה ולא מזריקה בשעות מוקדמות מדי? חשבתי להזריק רק מאוחר יותר בערב, אחרי שבני ילך לישון ואהיה יותר רגועה. אז ביי בינתיים ובהצלחה! ריקי

רוצה שנעשה תחרות התעלפויות? ../images/Emo6.gif

אפשר אולי בכל זאת לנסות שוב לשכנע
אותך ללמוד להזריק לבד? מצאתי שהזרקה עצמית זו הדרך הכי פחות כואבת. גם במקרה של מנוגון שאכן יותר שורף מאשר למשל גונל-אף. איכשהו העניין של השליטה במהלך עושה את זה לפחות כואב. בחיי!!! סוכריה (וגם אורנג'דה וריקי בש וכל שאר בעלות חרדת המחטים) עוד לא נולדה מישהי שפחדה ממחטים יותר ממני. מאז שהייתי ילדה תמיד התעלפתי בבדיקות דם וזריקות. נשבעת שהתעלפתי בשיעור עזרה ראשונה בצופים רק מההסבר התיאורטי על חוסם עורקים. הייתי משוחררת בכיתה ח' משיעורי ביולוגיה על מערכת הדם אחרי שהתעלפתי פעם אחת בשיעור! אני יכולה למנות מקרי התעלפות שלי בביקור אצל דודה זקנה בבית החולים למראה האינפוזיה שחוברה לה, במהלך סרט קולנוע, תוך כדי קריאת ספר שבו היה תיאור קצת פלסטי מדי של ניתוח שדה ואפילו באמצע הצגת תיאטרון בה האיפור היה מאוד משכנע... אם מישהו היה אי פעם אומר לי שאני מיוזמתי ורצוני החופשי אזריק לעצי בבטן..... לא יעלה על הדעת! אבל אמא בטיפולים לא יכולה להרשות לעצמה את הפינוק הזה. ריצה יומיומית למרפאה לצורך קבלת הזריקה לא השתלבה בשום פנים ואופן בסדר היום שלי, שלא לדבר על האפשרות להסתיר את זה מפני הילדים. אז ממש כמו שלימדתי את עצמי להתגבר על הדקירה הדו-יומית לבדיקת דם, לקחתי נשימה עמוקה עמוקה וביקשתי מהאחות ללמד אותי להזריק. בעלי עד היום לא מאמין שעשיתי את זה, שלא נדבר על אמא שלי ואחותי שממש נפלו מהרגליים כששמעו. אז אם אני יכולתי ללמוד, אין מישהי שלא יכולה!!!!!!!! סוכריה, אני מצטערת שהמנוגון גורם לך לכאלה תופעות לוואי מגעילות. אולי תבדקי עם הרופא שלך האם ניתן להחליף לתרופה אחרת? מן הסתם כשהרית את יונתן השתמשת במשהו אחר, לא? שווה בדיקה. תופעות דמויות שפעת הן קצת יותר ממה שראוי שתסבלי על בסיס של יום-יום.
רוצה שנעשה תחרות התעלפויות?

שאני אספר לך על זריקת האדמת בכתה ו' שהיתה ההתעלפות הראשונה שלי? (והאחות, כמובן: "מה תעשי כשתטרכי ללדת???"
הן אף פעם לא מבינות שזו לא הדקירה אלא הקונספט...). על יום הגיוס בו התעלפתי 3 פעמים (3 זריקות = 3 התעלפויות)? על ביקורים בבתי"ח אצל חברים/קרובים מאושפזים שתמיד הסתיימו בכך שאני מתעוררת על הרצפה ומולי שלל פרצופים מודאגים/מגחכים. על ההתעלפות שלי כשחברתי תרמה דם באוניברסיטה. כשאבא שלי שמע שאני מתחילה לעבוד בבי"ח (הייתי בת 22) הוא היה בטוח שאני עובדת עליו - הרי אפילו הריח של בי"ח עשה לי רע! לאט לאט התחלתי לבוא לעבודה כל בוקר, לתת נשימה עמוקה ולשאוף לתוכי את הריח בלי שזה יגרום לבחילה. כשהתחלנו לחקור את המע' החיסונית וההשפעה של הטיפול הפסיכולוגי עליה אני הייתי זו שרצה עם הדם של החולים למעבדה... בהתחלה עטוף היטב היטב בתוך צרור שקיות נילון ונייר לסירוגין, כדי שלא ירגישו שזה דם, ועם הזמן התחלתי להחזיק את המבחנות (החמות...) בידיים. כשהתחילו הטיפולים הייתי מתעלפת בכל בדיקת דם ובכל זריקה. לי לא היה איכפת - רציתי נורא תינוק והמחיר לא היה חשוב. אבל לאחיות לא היה נעים ולאט לאט אף אחת מהן לא הסכימה לגעת לי בורידים - רק האמיצים שבין הרופאים אצלנו במחלקה היו נרתמים למשימה, אחרי הכנות מדוקדקות (משכיבים אותי על מיטה, עם חמותי לידי לתמיכה, חיפוש קפדני של וריד והמחט הכי הכי קטנה עם פרפר, כמובן
). עכשיו אני כבר לא מתעלפת, במיוחד לא אחרי שגילו שאני לא מתעלפת מפחד אלא מהרפלקס הואזו-וגלי - עצב שעובר בכל הגוף ותפקידו לאותת למוח על מצב סכנה - שאז המוח עושה shut down לכל המערכות הלא חיוניות ונגרמת התעלפות. כנראה שהעצב הזה יותר בולט אצלי מאשר אצל אחרים, וההתעלפות נגרמת כשלוחצים על הוריד אחי הבדיקה. זה התלבש על חרדת מחטים קטנה ופשוטה, וביחד נוצרה הקטסטרופה. מאז - לא לוחצים לי על הורידים, אני כמעט לא מתעלפת, אני ממש לא פוחדת מזריקות ובדיקות דם, אבל להזריק לעצמי - אני מקווה שאני אכנס להריון לפני שאלמד. אולי איפשהו אני משכנעת את עצמי שאני לא צריכה כי או-טו-טו אני במילא בהריון, ואם אלמד זה אומר שזה ייקח עוד הרבה זמן? אולי. ואולי פשוט קל לי ונוח להזריק בעבודה - אני לא צריכה אופרציות מיוחדות בשביל זה, אני מוקפת אחיות (שלאט לאט מפסיקות לפחד ממני
) ומחטים זמינים בכל עת.

חן123

New member
הרסת אותי עם סיפורי ההתעלפויות...

רוצה שנעשה תחרות התעלפויות?

שאני אספר לך על זריקת האדמת בכתה ו' שהיתה ההתעלפות הראשונה שלי? (והאחות, כמובן: "מה תעשי כשתטרכי ללדת???"
הן אף פעם לא מבינות שזו לא הדקירה אלא הקונספט...). על יום הגיוס בו התעלפתי 3 פעמים (3 זריקות = 3 התעלפויות)? על ביקורים בבתי"ח אצל חברים/קרובים מאושפזים שתמיד הסתיימו בכך שאני מתעוררת על הרצפה ומולי שלל פרצופים מודאגים/מגחכים. על ההתעלפות שלי כשחברתי תרמה דם באוניברסיטה. כשאבא שלי שמע שאני מתחילה לעבוד בבי"ח (הייתי בת 22) הוא היה בטוח שאני עובדת עליו - הרי אפילו הריח של בי"ח עשה לי רע! לאט לאט התחלתי לבוא לעבודה כל בוקר, לתת נשימה עמוקה ולשאוף לתוכי את הריח בלי שזה יגרום לבחילה. כשהתחלנו לחקור את המע' החיסונית וההשפעה של הטיפול הפסיכולוגי עליה אני הייתי זו שרצה עם הדם של החולים למעבדה... בהתחלה עטוף היטב היטב בתוך צרור שקיות נילון ונייר לסירוגין, כדי שלא ירגישו שזה דם, ועם הזמן התחלתי להחזיק את המבחנות (החמות...) בידיים. כשהתחילו הטיפולים הייתי מתעלפת בכל בדיקת דם ובכל זריקה. לי לא היה איכפת - רציתי נורא תינוק והמחיר לא היה חשוב. אבל לאחיות לא היה נעים ולאט לאט אף אחת מהן לא הסכימה לגעת לי בורידים - רק האמיצים שבין הרופאים אצלנו במחלקה היו נרתמים למשימה, אחרי הכנות מדוקדקות (משכיבים אותי על מיטה, עם חמותי לידי לתמיכה, חיפוש קפדני של וריד והמחט הכי הכי קטנה עם פרפר, כמובן
). עכשיו אני כבר לא מתעלפת, במיוחד לא אחרי שגילו שאני לא מתעלפת מפחד אלא מהרפלקס הואזו-וגלי - עצב שעובר בכל הגוף ותפקידו לאותת למוח על מצב סכנה - שאז המוח עושה shut down לכל המערכות הלא חיוניות ונגרמת התעלפות. כנראה שהעצב הזה יותר בולט אצלי מאשר אצל אחרים, וההתעלפות נגרמת כשלוחצים על הוריד אחי הבדיקה. זה התלבש על חרדת מחטים קטנה ופשוטה, וביחד נוצרה הקטסטרופה. מאז - לא לוחצים לי על הורידים, אני כמעט לא מתעלפת, אני ממש לא פוחדת מזריקות ובדיקות דם, אבל להזריק לעצמי - אני מקווה שאני אכנס להריון לפני שאלמד. אולי איפשהו אני משכנעת את עצמי שאני לא צריכה כי או-טו-טו אני במילא בהריון, ואם אלמד זה אומר שזה ייקח עוד הרבה זמן? אולי. ואולי פשוט קל לי ונוח להזריק בעבודה - אני לא צריכה אופרציות מיוחדות בשביל זה, אני מוקפת אחיות (שלאט לאט מפסיקות לפחד ממני
) ומחטים זמינים בכל עת.
הרסת אותי עם סיפורי ההתעלפויות...

מצב
הנושא נעול.
למעלה