השלמה למינימום בשעות הלילה

מצב
הנושא נעול.

ברונזה

New member

אני עובדת בבית קפה ומשתכרת מהטיפים בלבד ,כאשר אני מרוויחה פחות מ-17 ש"ח לשעה אני מקבלת השלמה-ללא החזרי נסיעות. רציתי לשאול: 1.האם זה חוקי להשלים ל-17 לשעה כאשר שכר המינימום הוא 17.8? 2.כאשר אני עובדת משמרות לילה (בין 23:00 בלילה ל7:00 בבוקר) אני לא זכאית לשכר מינימום גבוה יותר עפ"י החוק?

תשובות

אני עובדת בבית קפה ומשתכרת מהטיפים בלבד ,כאשר אני מרוויחה פחות מ-17 ש"ח לשעה אני מקבלת השלמה-ללא החזרי נסיעות. רציתי לשאול: 1.האם זה חוקי להשלים ל-17 לשעה כאשר שכר המינימום הוא 17.8? 2.כאשר אני עובדת משמרות לילה (בין 23:00 בלילה ל7:00 בבוקר) אני לא זכאית לשכר מינימום גבוה יותר עפ"י החוק?
תשובות
1. שכר המינימום תלוי בגילך. מצרפת לך טבלת שכר מינימום בכדי שתוכלי לבדוק את ההתאמה. 2. על עבודה בלילה אין תוספת מיוחדת או שכר מיוחד. אבל... עבודה בלילה מוגדרת בחוק כיום עבודה של שבע שעות, להבדיל מיום עבודה ביום המוגדר כשמונה שעות עבודה. על כל שעה נוספת מעל 7 שעות העבודה המותרות, את אמורה לקבל שכר של שעות נוספות. על השעתים הנוספות הראשונות 125% משכר השעה ועל כל שעה נוספת אח"כ 150%. 3. נסיעות לא X לא יכולות להכלל בתוך שכר המינימום. חובה להוסיף את הנסיעות על שכר המינימום.

מילקי9

New member
איזה שעות נחשבות שעות לילה ?

תשובות
1. שכר המינימום תלוי בגילך. מצרפת לך טבלת שכר מינימום בכדי שתוכלי לבדוק את ההתאמה. 2. על עבודה בלילה אין תוספת מיוחדת או שכר מיוחד. אבל... עבודה בלילה מוגדרת בחוק כיום עבודה של שבע שעות, להבדיל מיום עבודה ביום המוגדר כשמונה שעות עבודה. על כל שעה נוספת מעל 7 שעות העבודה המותרות, את אמורה לקבל שכר של שעות נוספות. על השעתים הנוספות הראשונות 125% משכר השעה ועל כל שעה נוספת אח"כ 150%. 3. נסיעות לא X לא יכולות להכלל בתוך שכר המינימום. חובה להוסיף את הנסיעות על שכר המינימום.
איזה שעות נחשבות שעות לילה ?

ברונזה

New member
על פניו מנצלים אותי קשות,אבל מאידך

כל אחד מגדיר עבודת לילה אחרת.......
אבל החוק, קבע ש"עבודת לילה" פירושו - "עבודה ששתי שעות ממנה, לפחות, הן בתחום השעות שבין 22 ובין 06.00;" יום טוב
יש ימים שבהם אני יוצאת עם 50 ש"ח לשעה,אז אני מסתכלת על מוצע לשעה או על כל משמרת בפניי עצמה? הניצול הכי גדול לדעתי זה שיכולים להעסיק אותי גם 10-12 שעות בלי הפסקת אוכל וזה עדיין נחשב בסדר לפי החוק (כי זה לא מוגדר כעבודת כפיים)

שיר ורד

New member
נראה לי ששכר המינימום

יש ימים שבהם אני יוצאת עם 50 ש"ח לשעה,אז אני מסתכלת על מוצע לשעה או על כל משמרת בפניי עצמה? הניצול הכי גדול לדעתי זה שיכולים להעסיק אותי גם 10-12 שעות בלי הפסקת אוכל וזה עדיין נחשב בסדר לפי החוק (כי זה לא מוגדר כעבודת כפיים)
נראה לי ששכר המינימום
צריך להיות מחושב על סך ההכנסה החודשית. במקרה של הכנסה לפי שעות, זה יהיה לשכר ממוצע לשעה. אם מביאים בחשבון את שכר השעות נוספות, שכר המינימום לאותה שעה, צריך להיות 1.25 או 1.5 משכר המינימום לשעה. כן מגיעה לך הפסקה של 3/4 שעה לפחות (על יום עבודה מעל 6 שעות). אם את רשאית לצאת ממקום העבודה בזמן ההפסקה, לא מגיע לך תשלום בעד זמן ההפסקה. המעביד לא חייב לספק לך אוכל בזמן ההפסקה .

Andrei D

New member
תוספת קטנטנה...

תשובות
תוספת קטנטנה...
ישנם תחומים, בהם נקבעו תוספות מיוחדות עבור עבודה בלילה... יש לבדוק אם בענף שלך יש הסכם או צו הרחבה וכד'

מצב
הנושא נעול.
למעלה